Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oltári csajok 1x100 - #utolsórész

2018. április 03. 16:25 - BBrigusz

Ez a nap is eljött, az utolsó rész, melyet mérsékelt izgalomban, inkább csak érdeklődve vártunk. Esküvő van, Tünde néni is jelen, illetve Anyu, Béla, meg az utóbbi időben elhanyagolt Guszti. Mindenki izgul, Noémi is megjelenik, de nem tűnik koszorúslánynak, így már most azt sejtem, hogy itt nem Angéla-Márk frigy van alakulóban. Tünde arról humorizál Bélával hogy azért a pasas is igencsak örül a hozománynak, milyen fasza is ez.
1.jpg

Három hónappal korábban Angéla idegesen lohol az intenzívre, ahol megtudja, Márk nagy gázban van, élet és halál között lebeg, a csaj összemolik. Eközben Hajni repcsije végre elment (hála az égnek, vissza se jöjjön), Karoláéknál pedig egy derűs esti csevely közepette értesül Kálmán a történtekről. Piros a gondnoklakban keresi Kornélt, akinek csak a búcsúüzenetét találja, meg a telóját, úgy tűnik ez végleg lelépett, és azt akarja, hogy ne keresse a lány.

2.jpg

3.jpgA kórházban már mindenki jelen, Jani, Kálmán és Angéla egymást próbálja megnyugtatni, megtudjuk, hogy Szilvia már a rendőrségen van, mindent bevallott. Feltűnik Karola Noémivel, teljes a dráma, amúgy eskü elkezdtem izgulni. Közben vissza a jelenbe, Kornélapu is itt van, kis bájolgás Tünde nénivel, milyen jó, hogy ő is a család része lesz, a fia bent van az oltár mellett, de hát mi, ritunos sorozatnézők tudjuk, hogy akár tanúként is lehet ott.
4.jpg
Ismét megkapjuk a gyengébbekre gondolva a „három hónappal korábban”-bemondást, ahol Lehel azt firtatja, milyen tökös csaj ez a Piros, hogy nem bőg Kornél miatt éppen, mert Márk miatt kell aggódni. Angéla már indul is a kórházba, és útravalónak megkapja Piros telefonját, amiről felhívja a Párizsban tevékenykedő Hajnit, hogy elmesélje neki, mi történt. Félelmetesen jól játszik a csaj, ezt eddig is tudtuk, de tényleg, baromi érzékletes, teljesen átjön a feeling. A kórházba érve már Istvánt is ott találja, Márk magához tér, be lehet menni hozzá egy percre. Én nem vagyok egy romantikus típus, de ez most egy kibaszott szívszorító jelenet, amiben Márk megmutatja a gyűrűt Angélának, aki igent mond neki, majd a fiú meghal.

5.jpg

6.jpg

7.jpgA templom előtt Lehel és a kis szerelme, a pincérfiú, majd a menyasszony is megjelenik, limuzinnal, ahogyan azt illik. Két hónappal korábban Karola és Jancsika arról témáznak, mennyire hiányzik a fiúnak Hajni, akivel a temetés óta nem is találkozott. ( szegény Márk, ez tök szar így, nem igazán tudok elvonatkoztatni)

Béla már vezeti is a menyát az oltárhoz, Anyu arról dumál Angélának, mennyire szép a testvére, Jani és Kornél pedig pakkra ugyanolyan öltönyben áll az oltárnál egymás kitűzőjét igazgatva. Szűkült a kör, már csak kétesélyes a házasulandó felek kiléte, de engem őszintén szólva már nem is igazán érdekel. Ütött az előbbi jelenet Márkkal és Angélával, igazából az egész sorozatot ők vitték szerintem a hátukon, így most is azért nézem tovább, hogy kiderüljön, hogyan alakul Angéla sorsa a továbbiakban.
8.jpg
Ismét ugrunk az időben, két hónappal korábban Kornél durcás fejjel munkálkodik egy felújítandó lakásban, amikor Piros csenget egy csokor virággal a kezében. Fight,az ajtó csukódik, innen most nem megy ki senki. Közben Angéla kivonul az esküvőről, mert rosszul van, és megtudjuk, hogy babát vár. Vissza a random lakásba, Lehel és Kornélapu eképpen próbálja kibékíteni a cívódó ovisokat, akiknél folytatódik az adok-kapok, és nem sikerül kibékülni. Jancsika már Párizsban, romizás. Kornélt még Piros „A kis herceg”-idézetei sem hatják meg, áll a bál, továbbra is harcsi van. Kornélapu próbálja felnyitni a fiacskája szemét, mondván, ha így folytatja, örökre boldogtalan lesz, és az anyja győz. Jani számára világossá válik, hogy Hajni Párizsban szeretne maradni örökre, Kornél pedig kibékül Pirossal. Megtudjuk, hogy Jani és Hajni házasodik, Piros és Kornél a tanú, mindenki meg van hatódva és happy. Engem ez amúgy teljesen hidegen hagy, az egész románcuk teljesen unalmas és egysíkú volt, ahogyan a karakterek is. Kornélnak legalább sikerült megfésülködnie, de még mindig tartjuk azt a szokást, hogy ha Piros a közelében van, legalább 30-at veszít az IQ-jából.

9.jpg

9a.jpg

9b.jpg
9c.jpgEgy héttel később járunk, Hajni és Jani a Büróban pakolászik, épp Párizsba készülődnek, amikor befut Karola és Kálmán. „Márk örülne a boldogságotoknak!”- mondja Kálmán, de Hajni ezt is csak egy tőle megszokott flegma pillantással nyugtázza. Karola örül, mert Kálmán ott hagyta a testőrködést, így náluk is teljes erővel dúlhat a love. Piros pár dobozzal szerencsétlenkedik a szokásos rózsaszín dzsekijében, Kornéllal ideiglenesen Hajniék kastélyába költöznek, hogy beindítsanak egy panziót. Na, öcsém, jobb kezekbe nem is kerülhetne egy induló vállalkozás, haha.  A három lány és Noémi ezúttal a lakásban dumcsizik, nagyon ritkán van ilyen, konstatálják. Úgy fest, Noémi Angélával él, végülis mivel az apja halott, az anyja meg drogos, teljesen érthető. Angéla pohárköszöntőt mond, nagyon szeret mindenkit, és megosztja a testvéreivel, hogy várandós. Azt hiszem ez itt most happy end akart lenni.

9d.jpg

9e.jpgA személyes véleményem az, hogy az epizód első húsz perce után már teljesen érdektelenül néztem az egészet, az pedig külön szívás, hogy pont azt a lányt sikerült férjhez adni, aki abszolút semmiféle jellemfejlődésen nem ment át, és végignyivákolt száz epizódot. Jó, tudom, most elfogult vagyok, mert Hajnit végig utáltam, de jelentkezzen, aki neki „szurkolt”! Köszönöm az egész évados figyelmet, azt hiszem a jópár logikai bukfenc és megválaszolatlan kérdés ellenére azért egész nézhető kis sorozatot kaptunk a lehetőségekhez mérten. Nem hiszek abban, hogy a magyar gyártású sorozatokat érdemes a külföldiekhez hasonlítgatni, de szerintem semmivel nem kaptunk kevesebbet, mintha egy jól  megszokott ”import” telenovellát néztünk volna. Sorozatot nézni tehát jó, meg hogyvoltot olvasni is, úgyhogy hajrá! J

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2018.04.03. 16:28:03

Hogy bírsz ilyeneket végignézni? Nekem 1 perc után fejfájásom lenne bármelyik hasonló sorozattól.

BBrigusz 2018.04.03. 17:10:14

@Serrin: Így ;)

Persze tudom,nem túl menő, hiszen ebben az országban VV-t meg Bariköztöt sem néz senki.

Serrin 2018.04.03. 17:20:28

@BBrigusz: Én biztos nem nézek BK-t és VV-t. Inkább scifi és krimi, meg zombis és hasonló sorozatokat nézünk. :)

Az utolsó magyar sorozat, amit tényleg láttam, az a Presszó volt és tetszett. Azóta egy sem jutott át a küszöbömön. Elég az is, amit a blogokon olvasok.

Amúgy tényleg van egy nézőközönsége a BK-nak is (különben nem csinálnák), de nem biztos, hogy sokan kommentelnek tőlük.

Zb74 2018.04.04. 20:57:14

Neked amúgy Hajni, a karakter volt ellenszenves, vagy az őt alakító színésznő?

BBrigusz 2018.04.05. 10:45:58

@Zb74: Szerintem alapvetően a karakter lett borzalmasra megírva, de maga a színésznő sem tündökölt egyébként. Láttunk már példákat zseniális alakításokra feledhető karakterek esetén is, ez nem az volt.
süti beállítások módosítása