Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tévézni márpedig jó

2018. március 30. 18:06 - sixx

atanar.jpg

Változik a világ, mondták, és sóhajtottak, majd kikapcsolták a tévét, és azon lamentáltak, hogy régen minden jobb volt. 1970-et írtunk, és már akkor is az volt a menő, aki nem tévézett, szóval semmi új nincs abban, ha valakinek nincs tévéje, vagy ha igen, azon a nagyi nippjeit állítja ki a hímezőszakkör tagjainak. Ez a poszt, ahogy a mostantól rendszeresen jelentkező többi ajánló és eleve, maga a Hogyvolt is, azoknak szól, akik szeretnek tévézni, csak lusták megkeresni azt a kontentot, ami érdekelné is őket. És nem szégyelljük kimondani, hogy igen, mi direkt tévézünk, mert az jó.

A hazai

Főzni is jó. Én nem különösebben tudok, vagyis de, izé, azt hiszem, ja, ez jellemzi a legjobban a helyzetet, bár ha a főzős reality műsorokból indulok ki, akkor rá kell jöjjek, hogy nem, nem tudok főzni, egy rohadt rizsköretet nem tudnék összerakni rendesen szerintem. Ezért nézem tátott szájjal és csorgó nyállal azt, ahogy az RTL Klubon A konyhafőnök (péntek, 19:00) című műsorban főznek mindenféle jó dolgokat az amatőr veresenyzők, vagy azt, amilyen süteményeket raknak össze az Ide süss! dettó nem szakmabeli indulói a Viasat3-on (péntek, 20:00) Hajós András óvatos, de ettől még cinkes beszólongatása mellett.

screen_shot_2018-03-06_at_9_26_17_1.png

Bödőcs Tibor a magyar humor megkerülhetetlen sarokpontja lett, ami egy képzavar ugye, de sebaj, egyesek szerint a magyar stand-up is az. A Böllérbalett című műsora nem mai darab, ha minden igaz, 2014 szilveszterén mutatta be a tévében először a Comedy Central, de szerintem négy év elteltével is pont olyan fogyasztható, mint akkor volt, és kiválóan alkalmas annak a lemérésére, hogy honnan, hová jutott el Bödőcs ennyi idő alatt, szóval péntek 21:00, Comedy Central, ha röhögni akarsz.

Bödőcs Tibor Böllérbalett ajánló - Comedy Central from Daniel Kabai on Vimeo.

Az Oltári csajok nem az a fajta sorozat, amit én rendszeresen nézek, mert nem vagyok telenovella fogyasztó, de azt egyrészt a hogyvoltokból, másrészt az esetleges odakapcsolásokból is leszűrtem, hogy semmivel sem rosszabb, mint az a dél-amerikai sorozat, aminek főszereplője egy macskával a kezében mászkált vagy háromezer epizódon át. Ha valaki elfelejtette volna, ma lesz az utolsó rész, akit érdekel, 20:30-kor kapcsoljon az RTL II-re.

353.jpg

Egy új sorozatot elindítani nem egyszerű, nagy a zaj, sok a konkurens tartalom, ráadásul a Netflix korában egy magyar sorozatnak már nemcsak a német vagy amerikai termés legjavával kell megküzdenie a néző idejéért, hanem a világ nagy részének sorozattermésével. A tanár, az RTL harmadik saját gyártású, de külföldi alapokra épített, nyolcrészes sorozata szombat este nyolctól látható először, főszereplője egy tanár aki imádja a diákjait, a diákjai meg őt, így segíthet nekik a problémáikat megoldani, még ha nem is túl hagyományos módszerekkel.

A külföldi

Néha jó elővenni egy-egy klasszikus filmet, és persze ott a DVD vagy Blu-ray is, sőt, a Netflix vagy az HBO GO kínálata is, de mi van, ha teszem azt, a Gladiátort akarom megnézni? Mert ez egyiknél sincs, torrentezni lusta vagyok, egy gombot a távkapcsolón viszont nem, szóval tessék:

  • ha szandálos-kardozós történelmi eposz kell, akkor Gladiátor, Viasat3, péntek 23:55
  • ha jócsajt és málészájú pasiját gonosz robotoktól megvédő, egyben a Földet is megmentő bazinagy, nem gonosz robotra vágysz, akkor Transformers, TV2, péntek 18:55
  • ha igaz történeten alapuló, okos nőkről és űrutazásról szóló, Oscar-díjakra jelölt dráma izgat, akkor A számolás joga, HBO2, szombat 21:30,
  • ha azt akarod látni, hogy fordítja ki egy téves ideológia az embert önmagából és milyen nehezen talál vissza a helyes útra, akkor Amerikai história X, Mozi+, szombat 22:55,
  • ha röhögni akarsz sci-fi nézés közben, és nem veszed komolyan magad egy cseppet sem, akkor A galaxis őrzői vol. 2., HBO2, péntek 21:30,
  • ha már elfelejtetted, mennyire jó filmeket rendez Guy Ritchie, és milyen vicces Gerald Butler, akkor Spíler, AMC, péntek 19:50,
  • és ha hatvanadjára is meg akarod nézni, ahogy Marlon Brando olasz maffiózót alakít Oscar-díjat érően, akkor Keresztapa, Paramount Channel, péntek 21:00.

A sorozatpiac kinyílásával elég sok olyan tartalom áramlik be a magyar tévékbe, amiket korábban nemigen vett volna meg senki - nem azért, mert nem elég jók, hanem mert nem volt hol leadni őket. Most, hogy a legnagyobb cégek már 4-5, extrém esetben 10-12 csatorna felett diszponálnak, olyan kontent is elérhető, amiről korábban csak álmodni mertünk. Ilyen például a Viasat Epic Drama nevű adóján szombat este 21:00-kor induló, A babaház úrnője című angol sorozata, ami a 17. században játszódik Amszterdamban, és egy fura babaházról és készítőjéről szól azzal az Anya Taylor-Joyjal a főszerepben, aki most éppen nálunk forgat egy másik kosztümös filmet, Madame Curie életéről.

94bac0aa-e09f-4400-bf20-539de9690b14-la-the-forge-and-all3media-international-6.jpg

Abban sem vagyok biztos, hogy ha az AMC nem vásárolja fel a UPC csatornáit, és indítja el nálunk is az AMC-t, illetve ha nem Budapesten forgatták volna, akkor a Terror című rémisztő sorozat képernyőre került volna nálunk, de ha már így alakult, örüljünk, mert az északnyugati átjárót kereső expedíció története tényleg érdekes. Az első két rész már lement belőle, ha valaki pótolná a hiányosságát a harmadik előtt, akkor pénteken 23:40-től és szombaton 00:30-tól megteheti, az AMC két részt ad le zsinórban.

És a végére egy olyan sorozat, amiről 12 perc alatt el lehet dönteni, hogy kell-e az embernek, vagy sem. Donald Sutherland főszereplésével látható a Bizalom című dráma a Getty-klánról, arról a családról, aminek feje, John Paul Getty egykoron a világ leggazdagabb embere volt, és egyben a legismertebb fösvénye is - igen, ő volt az, aki a házában telefonfülkét működtetett a vendégeknek, akiknek készségesen váltott pénzt is, ha telefonozni támadt kedvük. A sorozat rendezője Danny Boyle, és Sutherland olyan jó benne, hogy ha nem kap Emmy-díjat érte, nincs igazság a földön. Itthon az HBO vetíti, az első részt pénteken este 21:00-től lehet megnézni, illetve az HBO GO-n.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.03.31. 11:02:16

Érdemes még csütörtök hajnalban felkelni, mert 4:46 perckor debütál egy új reklámfilm a TV Shop csatornán.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.04.01. 10:59:10

Hogy hagyhattad ki a Kristálypalack - Pool beharangozóját ! :O
Azistévé :)

Ma pedig a Spíler csatornán a Cselszky - Szpörsz rangadó látható 1700 kezdettel !
süti beállítások módosítása