Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Birmingham bandája 4x06 - The Company

2018. március 23. 13:00 - lopezalapazi

És elérkeztünk az évadzáróhoz, hogy aztán egészen 2019-ig hiányolhassuk a hülyén felnyírt hajakat és a sildes sapkákat megint.

t1.png

Az előző részben beharangozott bokszmeccsel folytatódik a történet. Természetesen mindkét bokszoló bevonuló zenéje a Red Right Hand, csak most női változatban. A két nagyfőnököt azonban nem érdekli a meccs, vagy csak az öltözőben tudják elviselni az izgalmakat: míg Alfie már megint a vakos dumájával jön, addig Tommy csak néz, hova a fenébe fog kilyukadni újfent.

t_t.png

Hát oda, hogy megvilágosodott: eladja mindenét és elmegy Margate-be remetének, mert az erősebb kutya baszik ugye, és arra jutott, a legerősebb kutya itt most az amerikai eb. Még egyszer szájába rágja Tommynak hogy hova megy, sőt előrevetíti, h találkoznak még majd a mólónál. És nem nézi a meccset, hisz ő már tudja ki lesz a nyertes. És Alfie ahogy jött, a nagy kékségbe el.

zsk.png

Kezdődik a boksz, Bonnie a megbeszéltek szerint hagyja péppé verni magát - Tommy kérésére csak a negyedik menetben ütné ki az ellenfelét. Arthur és Tommy is úgy véli, cseppet sem gyanús h Solomons lelépett, a bokszolója segédei meg mintha nem is ismernék Góliátot. De hát volt motozás, meztelen.

A nők vedelnek, cigiznek és pletykálnak a mosdóban. Persze Lizzie is szíjja piszkosul, csak az alkohol tilos. Vagy ott talán van korhatár (úgy négy év lehet, ha jól tudom). Pol megcsöcsörészi Lizzie-t és megállapítja h lánygyermek várható. (Pont mintha két transzi a nem-átalakító műtét eredményét vitatná meg.)

nevtelen.png

               Jó lett az új melled, Misi!            

Csatlakozik Linda is, folytatja az ámokfutást ha már a városban ragadt. Felszív vagy tíz deka porcukrot, aztán kedvesen érdeklődik Lizzie-től, h leszűkítette-e már az lehetséges apák népes táborát ötre? Szimpatikus női csapat! Ja, nem.

b1.png

A ringben eközben tovább verik szegény cigó kisfiút, már véresebb a feje mint az egészséges. De az apjának azt mondja, minden ok, és a következő menetben majd elkapja a másikat a terv szerint. Közben Charlie mindenkit kapacitál, h tegyen Góliátra: ma is nagyot szakít majd a Company. Arthurt egyre jobban felbassza viszont, h az ellenfél állítólagos segédeit nem is érdekli igazán, mi folyik a szorítóban.  Aztán mikor az egyik elhagyja a termet, Arthurban felhorgad a biztonsági szakember és utána megy.

b.png

Mindeközben Bonnie-t ránézésre kiütik. (Ezt még az apja is beveszi, nagyon jól csinálja. A földről azért rákacsint Aberamára.) Persze mindenki mint a bolond kezd el fogadni a másik gyerekre.  Azt azonban már Tommy se bírja nézni, h újabb segéd lép le a szorító mellől. Megy utánuk ő is, sőt a számos férfit követi Pol is a színfalak mögé, ahol ezek szerint már többen vannak, mint a kisgömböcben.

a_o.png

Arthurt a kék fényből mögé ugró maffiózó szakember – aki bizonyára zabos a körülmetélés miatt - megismerteti a zongorahúros módszerrel.  Szegény tesó a kezelés után roppant szarul néz ki, de azért a másik még fejbe is lőné, h biztosra menjen. Lövést végül csak ő kap Tommytól. Tom megnézi Arthurt, aki nem úgy tűnik, mintha rendben lenne. Odaér Polly is, a kétségbeesett arcokból ítélve már megint eggyel kevesebb Shelby van? Na, ne már!! Mindeközben Bonnie kiüti Góliátot, és a ringben új bajnokot avatnak.

b3.png

A másik digónak elég rossz sora lesz, Tommy, Finn és a néger gyerek ütik egy darabig, aztán Tom kivágatja Finn-nel a szemét. Hadd tanuljon Finn is vmi hasznosat. Végül Tommy a ringbe rohan, lő egy párat a levegőbe, és kihirdeti, h a bátyja halott. Na, bassza meg, tényleg még egy tesó mínusz!

t2.png

Arthurt már temetik is, egy kisebb ház méretű aranyhintót kap. Michaelt hazarendeli az anyja a sátorozásból, mert Tommy új feladatot szán neki: New Yorkba küldik a Cég alkalmazásában. Ezek szerint oda lett a bizalom, amikor nem szólt Tomnak az ellene tervezett merényletről. Michael azzal védekezik, h ő csak az anyját választotta. Kár volt, Polly sem áll ki mellette, és így rövid úton elzavarják New Yorkba. Hálátlan egy banda.

h.png

m.png

A temetésen Luca anyja is megjelenik fehér kendőt lobogtatva. Tommy békét kért tőle, a nő szerint így, h náluk egy férj és egy fiú, a másik oldalon pedig két tesó mínuszban vannak, részéről ok a dolog. Egy apróság van még, Tommynak át kell íratnia minden bizniszét a Changrettákra. Mert a maffia megnyerte a vendettát és kész.

Alfie ezek szerint tökéletesen helyzetértékelt: Luca már jő is „megvenni” az üzleteit, és a nagyszámú verőember és Luca ábrázatja nem arra enged következtetni, h a zsidó üzletember mondhatna nemet is. Még szerencse, h Alfie idejekorán elhúzott, hátrahagyva némi, a korábbiakban is használatos gránátos-robbanós csapdát, amit azonban sajna kiszúrnak a maffiózók.

ch.png

Lizzie robog be Tommyhoz, nehezményezve, h vett ugyan egy új házat neki, de felőle rárohadhat a lakat, mert sose néz rá. De Tommy nem ér rá, mert éppen Luca zargatja, már átvette a Solomons és Sabini üzleteket, most jön a Shelbyékért. Tommy meg nem hülye ellenállni.

t3.png

Viszont vett egy új, jó minőségű sapkát, amit üdvözlök, mert még jobban áll neki mint a szürke. Ebben szomorkodik, és a szintén szomorú gin-jét nézegeti, amikor Luca megérkezik a hatalomátvételre. De csak kis ideig húzzák az idegeinket, már ha van bárki aki beszopta, h Tommy csak úgy átadja az üzleteit. Mert talált egy erősebb kutyát Ámerikában, bizonyos Mr Capone nevű feltörekvő köpcös kopaszt. Luca zsoldosainak sem ment nehezen az átállás, és ezt Changretta némileg sértetten veszi tudomásul. A nagy leszámolást persze Tommyra hagyják, amibe besegít Arthur is - mert igen, láss csodát, mégis él a pszichopatábbik bátyus, és egy tökéletes homloklövéssel tesz pontot a Peaky Blinders vs amcsi maffiózók incidens végére. Luca még el sem dőlt a fejében elhelyezett golyóval, mikor Tommy már rendelkezik az amerikai gin-exportjának fellendítése ügyében - mert you don’t fuck with the Peaky Blinders!

l.png

Buli van, a Shelbyk ünneplik, h ellenség nélkül maradtak szerte Dél-Angliában. Ráadásul Arthur is mehetne ahová a neje szeretne, tehát el a francba a Shelbyktől. Arthur azonban döntött, és saját megfogalmazása alapján kurvára nem megy sehova.  Viszont javasolna Tommynak egy kis nyaralást, mert most már béke van.

cs.png

Tommy a jól megérdemelt pihenését bosszúállással tervezi eltölteni, mert háromszor még belefért az árulás a jóbarátjától, de negyedszerre már biztos nevetségesnek érezné ő is. Szóval Margate-be utazik, még egy utolsó fasza jó jelenetre Tom Hardyval. Azonban Alfie hiába mondja, h rákja van, Tommynak még egy karlövésre is szüksége van ahhoz, h fejbe lője végre a cimboráját. (Na, gondolom itt a magyarázat Alfie ragyáira.)

l1.png

Három hónappal később látjuk Tommyt a szabadsággal kísérletezni, de pl. a golf mégsem az ő sportja, labda helyett a golfütőt hajítja rövid úton a picsába. A vadászaton beleugrik a tóba: ha lőnek, az ugye nála nem egyenlő a szórakozással; ez az ember már sose lesz rendben. Jobb híján tehát a vedelést választja kikapcsolódási formának. Elég sokáig tart, mire rájön, h a nyaralás nem neki való. A depresszióból végül a nővére, a munka, és az újabb, még magasabbra törő tervei húzzák ki.

t5.png

Visszatérve felveszi újra a fonalat Jessie Edennel, és igen rövid úton kiszedi belőle az illetékes elvtársak nevét és elérhetőségét. Aztán újabb keretes szerkezetet létrehozva szalad az első részben megismert öreg Arthurhoz (akivel a családi akasztások elkerülésének ügyében tárgyalt), és már adja is tovább az infót. Szex és lelkiismeretfurdalás van, de nem akkora, h ne csináljon üzletet ebből is.

A cserebiznisz lényege: Tom beépített forradalmárként alakítja a mozgalmat, cserébe befolyásos ember akar lenni. Ami annyit tesz, hogy indul a választásokon. Az utolsó kockákon látjuk, ah Jessie és a családtagok szorgosan ikszelgetnek a neve mellé, és ezt még jó sokan megteszik mások is, mert Tommy fölényesen nyer - a Munkáspárt képviseletében (hát, ez vicces). De végül is megmondta, h ő a nép fia.

v1.png

v2.png

Tehát találkozzunk a sorozattal 2019-ben, addig a kimaradt hogyvoltokkal folytatom és egyszer csak minden összeér. Na meg lesz Taboo 2. évad, ha hiányunk van Tom Hardyból. És tök más jellegű, de szintén elképesztően zseniális sorozat a The Killing: ha még akad valaki, aki nem látta és a közeljövőben esetleg eret tervez vágni magán, garantáltan megkapja a hiányzó lendületet hozzá. Én imádom.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása