Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 2x09 – Hector DeJean nincs többé (évadzáró)

2018. március 20. 11:00 - szde

Eredeti cím: Winners Right the History Books

Németországban tüntetés van, mindenki Hector DeJean-t akarja, Valerie pedig Emmerich mandzsettagombjaival mókol, miközben a híreket nézi. A férfi szerint jó, hogy időben kiszállt, és otthagyta az ügynökséget, és azt mondta, hogy nem ismerte Hectort, de egészen eddig Berlinben dolgozott. Valerie kicsit javít, hogy azért látta már, de hát az irodája messze volt tőle. Emmerich kételkedik, és elmondja a nőnek, hogy most fontos, hogy ne legyenek titkaik, és a későbbiekben is fog olyasmit mondani, amit előző nap, de azért nem fog bocsánatot kérni.

vlcsnap-2018-01-30-15h08m15s689.png

Hector Robertnek telefonál, hogy merre van, a férfi éppen a gyerekét csomagolja, hogy menjen haza, most nem ér rá foglalkozni vele. Noah nem hülye, összeáll neki a kép, hogy ha a CIA tette a dolgot, miért az nagykövetség előtt tüntetnek, majd szembesíti a kedves papát azzal, hogy ügynök-e. Robert bevallja neki, hogy kém (idézném a mondást: nekünk hírszerzőink vannak, másoknak kémei), tehát Robert hírszerző, és Noahanyu is tudta a dolgot. Stevie bácsi is az, kérdezi a gyerek, mire papa mondja, hogy erről csak ketten beszélgethetnek, mással nem.

vlcsnap-2018-01-30-15h12m19s836.png

Miután könnyes búcsút vettek, BB jelenik meg, aki csak szólni akart, hogy találtak valami Valerie-vel, amit Robert köszön, és kicsit dühös, hogy csak most avatták be. Amúgy tuti magában ujjong, hogy itt a nő.

Nick Oslóból öltözködik, Daniel és April a hotel előtt figyelnek rá, majd Robert hívása fut be, hogy főhősünk azonnal jöjjön vissza, a lány pedig kövesse a tagot.

vlcsnap-2018-01-30-15h15m48s359.png

Esther és az öltönyös német a külügyminiszterrel látogatást tesznek a nagykövetnél, ez az utolsó kommunikáció, és adják át Hectort, mert vádat fognak ellene emelni. Robert tiltakozik, hogy de hát (ezt) el sem követte, és csak kitervelték. Esther szerint nincsen idejük, és ha tudja, ki volt, mondja el. Miután távoznak, a nagykövet nem érti, hogy hogyan adhatna át valamit, ami nincsen nála – na, őt sem a munkássága miatt nevezték ki –, majd kerekre nyílt szemekkel néz Robertre, aki jó alkalmazottként beavatja a történésekbe. A nagykövetben felmerül, hogy lehet Nick Oslóból igazából orosz, gondolom, arra érti, hogy az oroszoknak kémkedik, Robert szerint ha ez igaz, akkor ki fog törni a 3. világháború.

Daniel érkezik, Estherrel fut össze, aki tudja, hogy Hector fent van (még szerencse, hogy benned jobban olvasok, mint Robertben), és még egyszer elmondja, hogy estére adják át Hectort.

vlcsnap-2018-01-30-15h19m32s441.png

Nick Oslóból virágot vesz, Robert pedig Hectorhoz érkezik, aki rendes kaját akar végre enni. Vele is megosztják a történteket, kiakad, hogy nem is követte el ezt a dolgot, repkednek a bazdmegok meg kurvaanyádok.

Stevie a nagykövettel találkozik, aki szerint be kell jutnia a férfinak a részlegre, az alkalmazottai még mindig tisztelik, és hiba volt bízni Nick Oslóból-ban, majd jön az aduász, ennél jobban nem tudok meghunyászkodni, de Stevie nem akar Robertnek ártani. A nagykövet szerint nem szabad most pozíciót veszteni, mert akkor egész Európából ki fogják őket üldözni.

vlcsnap-2018-01-30-15h23m11s940.png

Nick Oslóból érkezik Katerina emlékhelyére, le is teszi a csokrot, egy másikból előhúzza a kártyát, April már hozza is a kocsit. Emmerich is megérkezik, Nick Oslóból-nal találkozik, April szerint a német kínosan érzi magát, Daniel pedig kideríti, mi a csokor titka.

Valerie követte egy német tag az utcán, de sikeresen lerázta, BB csodálkozva nézi, mert nehéz elmondani, hogy Emmerich bízik-e eléggé Valerie-ben.

Hectornak van egy elmélete, hogy miért csinálja Nick Oslóból azt, amit, Robert nem vevő rá, neki nem hiányzik egy 14 éves hisztije, ha meg hiányozna, nem tette volna fel egy repülőre a fiát.

BB megnyugtatja Valerie-t, hogy tudja, mit érez, ezek szerint vágták már át őt is, és felveti, hogy álljanak bosszút Emmerichen.

vlcsnap-2018-01-30-15h52m11s346.png

A nagykövet és Stevie jönnek, hogy utóbbi beszéljen Hectorral, ami Robertnek nem tetszik, de végülis egy próbát megér a dolog. Hectornak nem tetszik, hogy látja a volt főnökét, aki valószínűleg abban bízik, hogy vallani fog. Esther el fogja vinni, bezárja, majd lenyeleti vele a kulcsot és ráadásul még bizonyítékot is hamisít. Elmondom, én mit csinálnék. Átadnám Hectort, majd amíg megy a rendőrkocsihoz, lelövöm, persze rajta van golyóálló. Szerzek valahonnan egy mentőt meg egy hullát, aki hasonlít Hectorra, és mindenkinek beadom, hogy meghalt útban a kórház felé, közben meg felrakom egy teherszállítóra az emberemet, hogy menjen jó messzire innen, mondjuk valami meleg helyre, Marokkó, Ausztrália. Stevie szerint dobja be a törölközőt.

Daniel a virágostól jön, a bolt kicsi, egy eladó, a fizetés gépről megy, April segítségével pedig le tudják szedni az adatokat.

vlcsnap-2018-01-30-15h58m19s179.png

Valerie menne haza, de a kulcs nem nyitja a zárat, Emmerich már otthon van, lecseréltette a zárat és a mandzsettagombjait is kéri vissza. Valerie is rögtön támadásba lendül, de a pasas szerint most nem lehetnek titkaik egymás előtt. A nő őszintén szerette egészen addig, amíg nem meg találta a telefont, amin Otto-val tartotta a kapcsolatot, mindenki hazudott mindenkinek, akkor kvittek. Emmerich közelebb lép a nőhöz, nem volt elég Katerina?, kérdezi Valerie, majd elmondja, hogy mire jutottak. Emmerich kiparancsolja a hülye amerikait a házából, az egész csak egy színjátéknak indult, Brandon Lee is ezt hitte A holló forgatásakor. Valerie-nak azt kell tudnia, hogy miért csinálta ezt Nick Oslóból, és el fog menni arra a találkozóra, bár Emmerich nem akat.

BB és Robert egy parkban találkoznak, megvan a virágos adatbázisa, most keresik a kapcsolatot, Valerie pedig meggyőzte Emmerichet, hogy vállalja az akciót.

vlcsnap-2018-01-30-16h02m31s307.png

Valerie a poloskát teszi fel a férfi zakójára, mialatt elmondja a szabályokat: 1. ne kérdezz, 2. ne mutass érzelmet. Emmerich ennél a pontnál benyögi, hogy ő azt hitte, ez kettejük közt komoly, a romantikus pillanatot a telefon pityegése szakítja félbe, megjött a kocsi.

Danielék követik Emmerichet, aki egy piacra jött, Nick Oslóból pedig sétálni viszi. A férfi folyton többesszámban beszél, Emmerichet érdekli, kik azok a „mi”, de Nick Oslóból szerint ezt majd időben meg fogja tudni, de annyit elárulhat, nem Amerikát képviselik.

Robert a nagykövet és a szuperadatbázis segítségét kéri egy számlaszám lenyomozásához, amivel csak akkor fizettek a virágosnál, amikor Nick Oslóból Berlinbe érkezett.

vlcsnap-2018-01-30-16h05m30s826.png

Emmerich továbbra is faggatózik, hogy kik ezek, Valerie-nek és BB-nek ez nem tetszik, Nick is rájön a cselre, hasbavágja a leendő kancellárt, majd motorra pattan, amit Danielék vesznek célba. Az alagútban elvesztik, de időközben a motor megfordult, és egy jól irányzott kanyarral le is verik a járműről. Daniel fegyvert rántana, de nincsen nála, a motorosnál meg van, de mielőtt lőne, April őt lövi le. Mindenki örül, azonban ez nem Nick Oslóból, hanem a német öltönyös, Esther helyettese.

Közben az igazi motoros Nick Oslóból odaadja a járgányt egy tagnak, majd eltűnik a metróban.

vlcsnap-2018-01-30-16h11m49s607.png

Daniel Estherrel távozik a helyszínről, a nő nem hiszi el a történetet, mert szerinte a férfi csak menteni akarja a bőrét, és még őt is feláldozza. Ráadásul ha ez kiderül, mindenkinek a karrierjének vége, ami Daniel szerint nem fontos, hiszen nem hagyhatják, hogy a fehér dzsihádisták megússzák.

A nagykövetségen Hector meghozta a döntését, itt az idő, hogy mindenki azt kapja meg, amit akar. Előre is elnézést a fenti spoilerét, nem gondoltam, hogy tényleg meglépik ez a triviális lépést a forgatókönyvírók, de hát úgy tűnik, hogy de.

vlcsnap-2018-01-30-16h16m09s098.png

A temetés és a jövő pillanatai vegyesen: April meglátogatja Lenát a börtönben, és elmondja neki, hogy Katerinának semmi köze nem volt a merénylethez. Valerie Emmerich-hel találkozik, nagyon fontos mostantól az együttműködésük, különböző védett helyeken fognak ezentúl összefutni.

Stevie a nagykövettel ebédel, páran jelentették, hogy Nick Oslóból Fokvárosban tűnt fel, és sokkal mélyebbre vezetnek ezek a szálak, mint gondolták.

vlcsnap-2018-01-30-16h19m16s150.png

Daniel Estherrel találkozik, aki Hectorról kérdezi, aki most már egy jobb helyen van. Érkezik is egy sms, naplementét ábrázolja, mindketten mosolyognak. Főhősünk sétára invitálja Esthert, aki szerint nem kéne, mert még meglátják őket, de hát amúgy is elég sok mindent tesznek, amit nem lenne szabad, ez már nem oszt, nem szoroz.

Naplemente, a tengeren egy konténerszállítót látunk, majd utolsó képnek a rendezők bevágják nekünk a mosolygó Hector DeJean-t. vlcsnap-2018-01-30-16h19m59s062.png

vlcsnap-2018-01-30-16h20m03s847.png

vlcsnap-2018-01-30-16h20m27s405.png

Bár ez az évad csak 9 részesre sikeredett, minden fontosabb szálat el tudtak varrni. Mielőtt nekiálltam volna megírni ezt a hogyvoltot, azért utánanéztem, hogy terveznek-e esetleg egy következő évadot forgatni belőle, mert gyanúsan nem lettek elvarrva a szálak: káromkodósunk és BB kapcsolata, Nick Fokvárosból helyzete, Stevie új munkaköre...

Jó hír a sorozat kedvelőinek és ezen írások olvasóinak, hogy az Epix berendelte a 3. szériát, ami vagy 2018 végén vagy 2019 elején fog adásba kerülni. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása