Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 2x06 Szeparációs szorongás

2018. március 19. 15:00 - Gillotte

Az epizód eleji hegedűszót gyorsan lekeverik, és in medias res felvázolják, hogy zavar keletkezett az Erőben: a két falut, Pajkaszeget és a szomszédos Pajkarétet összevonják. E sokkoló hírt mindenki másképp kezeli. Károly rémálmot lát a kádban, miszerint a pajkaréti polgármester horgászik az ő tavában. Gyuri azon aggódik, hogy a focicsapatát elrontja az új edző, akit kapnak a gyerekek. Udvaros tanárnő az egyedüli, aki tételesen felvázolja a helyzetet: egy, azaz egy fő kéne, hogy meglegyen a minimum határ a függetlenséghez. Sejthető hát, hogy a mai rész erre fog kimenni: hogy hozzunk magunkkal még egyet!

mi_kis_falunk_6_1.jpg

Erika tüntetést szervez, megírja a falu 12 pontját, abból is ötöt, mert többre nincs idő, és meghívja ,,az egész médiát” úgyhogy nagy sajtóvisszhangot vár a dologtól. Károly azt javasolja, hogy inkább közösüljenek Gyurival, hogy meglegyen a plusz egy fő, de Gyurinak ellenvetése van: ,,én érdekbő’ nem szaporodok!” A tüntetésen azonban igen kevesen jelennek meg, Károly mégis szép beszédet tart az egyszem kamerába, aki valami helyi kábeltévé képviseletében van jelen. Erika következő ötlete, hogy csináljanak reklámfilmet a falunak. Zömbikné és Piroska mesél a faluról, a friss levegőről, amit áthat a teli pöcék szaga. Nem sikerül jól a felvétel, nem is használják fel, ugorjunk tovább!

mi_kis_falunk_6_2.jpg

Az egyik helyi ittas egy hajléktalan barátját tudná beszervezni lakosnak a városból. Míg ő elvan, és megtudja, hogy az ürge megnősült és dolgozik valahol a városban, Laci is előáll egy ötlettel: lehetne ő az, aki meghódít egy lányt ,,kintről” és behozza plusz egynek. A három tősgyökér jót röhög rajta, de Teca szerint nincs mit veszíteni, úgyhogy csinálnak neki egy társkeresős profilt. Nocsak, Internet, egy csepp 21. század! Teca picit felturbózza a profilt, szerinte a kirándulás és a kavicsgyűjtés nem menő, mint hobbi, úgyhogy beírja a búvárkodást és a siklóernyőzést. Kőkemény a profil, még az ideális nő ideális mellméretét is be kell jelölni, hiszen ,,a lélek a fontos, nem a tesgy”.

mi_kis_falunk_6_3.jpg

A Padre az egyetlen, aki örül annak, hogy összevonják a két falut, hisz így talán új helyre mehet, hiszen a pajkaszegi nyáj is járhat a pajkarétihez. A Padre így áthelyezteti magát a 20 km-re lévő Alsószegre. Apja, a doktor teljesen kiborul, hogy elveszíti a fiát, a falu népe pedig az atyát. Tesznek is érte, hogy maradjon, csak ő erről még nem tud. Repeső szívvel nézi meg jövendőbeli templomát, meg is szólít két öregasszonyt kedvesen, akik elhajtják a búsba, hiszen még az előző papjukat sem heverték ki. Padre ezután a templom tövében cigiző fiatalok szájából parancsolja ki a bagót, akik nem úgy reagálnak, ahogy a Padre várná, úgyhogy elintézik egy picit. A pap meggyötörten tér vissza szerető nyájához, akit soha nem cserélne le senkiért.

mi_kis_falunk_6_4.jpg

A pajkaréti polgármester találkozóra hívja Károlyt, aki a két testőrével, Lacival és Gyurival érkezik. Mintha csak tükörbe néznének, Bezerédi Zoltán polgármester is hasonló körítéssel jön. Ők sem örülnének az összevonásnak, csak több munka lenne, több ellenőrzés, kinek kell ez. Hajlandóak hát egy embert papíron Pajkaszegnek adni, így minden marad a régiben. Igen ám, de közben a pajkaszegi Petra férjhez megy, és költözik, magyarán továbbra is egy ember mínuszban vannak. Károly nagyon feldúlt, de szerencséjére az újdonsült postás úgy megszerette a falut, és az embereket, hogy hajlandó papíron átjelentkezni Károlyhoz, és így megmenteni a falut. Még a végén díszpolgárt avatnak! Node, hogy ezen túlvagyunk izgulhatunk, ugyanis a következő részben mindenki a pajkaszegi Ironmanre készül, amikor is egy hetes korlátlan fogyasztás a fődíj Teca kocsmájába!

mi_kis_falunk_6_5.jpg

Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása