Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 2x04 – Te ölted meg Jänickét?

2018. március 16. 09:00 - szde

Mini Arno a dzsindzsásban rovarokat szedeget, majd az elhagyott gyártelepen nézegeti frissen szerzett zsákmányait. Amikor zajokat hall, elindul az irányába, egy pár szexel az egyik koszos részen, mire a gyerek tipikus kiskamaszviselkedést produkálva rájuk önti befőttesüvegének tartalmát. A megzavart szerelmesek sikítanak, mini Arno menekül, az ismeretlen pasas üldözi, majd belefut Jänicke holttestébe. Főcím.

vlcsnap-2018-02-02-11h15m28s827.png

Jänicke szülei főznek, anyu arról magyaráz, hogy neki nagyon szimpatikus Lotte, pont a fiukhoz való. A szomszéd idegesen jön elő, hogy feleslegesen csengetnek a rendőrök, mert nem hallják, a lámpát nyomják meg, az fog jelezni a szülőknek. Jänicke papája nyit ajtót, ahol Wolter áll, és szomorú hangon kérdi, hogy bejöhet-e.

vlcsnap-2018-02-02-09h38m23s627.png

Gereon és a fotós jönnek, nagy a nyüzsgés a rendőrségen, nem értik, hogy most őket nézik-e ennyire, vagy valami más, de amikor Lotte jelenik meg kisírt szemekkel, rájönnek, hogy senkit sem érdekelnek a repülés közben átélt élmények. A reggeli eligazításon egy perces tiszteletadással kezdenek, majd RUR elmondja, hogy járt a helyszínen, Jänickét célzott lövéssel lőtték le, és nem az oroszok voltak, mert ez egy nagyon ritka fegyver. Pontosan ugyanaz a kicserélt fegyver, amivel Szent Józsefet lelőtték. Wolter itt kezdi el nagyon nézni Gereont, RUR pedig megvádolja, hogy mindkét férfi főhősünkhöz ment, arrafelé találták meg a holttestét, amit Gereon kikér magának. Ő a verőlegény hullájához csak azért rohant, hogy RUR-nak segítsen. A főnök kérdezi, hogy volt-e már valaki a hozzátartozóknál, Wolter jelentkezik (mikor került át ő is a gyilkosságiakhoz?). Másnapra kell Jänicke estéjének rekonstruálása, ez az ügy prioritást élvez, Wolter pedig tovább gyanakszik.

Gereon a tanácsossal iszik, aki elárulja, hogy Jänicke tégla volt, méghozzá az övé, ugyanis létezik egy Úr lapja (vagy napja, hússzor hallgattam vissza ezt a részt, de nem értettem tisztán) hadművelet, ami támadást fog indítani a külügyminiszter ellen. Jänickének volt egy piros notesze, azt meg kell találni, mert abba írt mindent. Végül az orosz képekről érdeklődik a kormánytanácsos, a fotós már a műhelyben van, dolgozik a fotók előhívásán.

vlcsnap-2018-02-02-09h44m47s988.png

Lotte a földre roskadva sír, érkezik Gereon, aki vigasztalja, egy csók is majdnem elcsattan, de mindketten erősek és csak néztek mélyen egymás szemébe. Később Gereon keresi a noteszt Jänicke asztalán, Lotte segítene neki, de azt a srác mindig magánál tartotta, de a testénél nem volt. Lotte tudni akarja, hogy az oroszok voltak-e, és ha nem ők, akkor kik. Gereon elmondja, hogy Jänickét leleplezték, házon belül kémkedett, de a lány nem hiszi, hogy Wolter tette ezt. Pont ezért kell a notesz, bólint Gereon.

Gereon éjjel jön a helyszínre, maga elé képzeli az esetet, a gyilkos képében Woltert látja. Amikor hazaér, közli Helgával, hogy halkan pakoljon és fogja mini Arnot, mert menniük kell. A kocsiban a gyerek kérdezi, hogy a hulla, akit talált, itt lakott-e (nem), a főfelügyelőhöz jött-e (nem), hozzád jött (igen), mire az anyja: ez biztos? Tőlem megkapta látatlanban a két pofont, már négynél tartunk.

vlcsnap-2018-02-02-09h53m26s265.png

Gretát Fitz látogatja meg, van két órájuk, amíg hazajönnek a felnőttek, de csendben kell lenniük, mert a gyerekek alszanak. A srácot láthatóan jobban érdekli a kormánytanácsos nappalija, étkezője, dolgozószobája, mint a barátnője, de hát Greta elég naiv, belemegy mindenbe, végül a kormánytanácsos íróasztalán kötnek ki.

Gereonék letették aludni mini Arnot a hotelszobában, majd Helga kérdezi, hogy ki elől menekülnek, amit nem árulhatja el főhősünk, viszont azt elmondhatja, hogy a Szovjetunióban volt. És hogyan értél vissza ilyen gyorsan, kérdezi Helga, repültem, mondja Gereon. A nő minden kérdése elpárolog, mindössze annyit szeretne tudni, hogy milyen repülni? Főhősünk egy szóval válaszol: felkavaró. Az ablaknál folytatják a beszélgetést, a nő kivette a takarékkönyvét, a gyereket az iskolából, a kedves nagypapa nem is sejt semmit, tehát mindent újrakezdhetnek Berlinben, ha Gereon is így gondolja.

vlcsnap-2018-02-02-09h58m09s172.png

Lotte érkezik Rudihoz, aki nem nyit ajtót, így a szőnyeg alatti dugikulccsal bemegy, a srác éppen ágyban van egy ismeretlen nővel, majd előbukkan a takarók alól egy ismeretlen fiú is, akik egy édesnégyesbe invitálják Lotte-t, de ő csak aludni akar, majd máskor csatlakozik, és nem is zavar. Inkább moziba megy, majd a villamoson alszik.

Másnap Wolterrel reggelizik, Lotte anyjáról beszélgetnek, meg arról, hogy mennyire más, mint a nővérei, régen azt hitte, hogy a kórházban elcserélték, de hát otthon született, ez nem lehetséges. Végül a lányból előtör a kérdés: te ölted meg Jänickét? Wolter a felesége életére esküszik, hogy nem ő volt, miért akarta volna a gyerek halálát? (Nem volt többet a személyi sofőrje, utána kémkedett és lebuktatta volna, hogy merényletet tervez, nem volt szimpatikus a számára, féltékeny volt rá Lotte miatt…)

vlcsnap-2018-02-02-10h10m41s285.png

vlcsnap-2018-02-02-10h12m58s166.png

Gereon Wolter háza előtt, Wolter néni dohányzik, így főhősünk be tud osonni a lakásba, hogy átkutassa volt társa íróasztalát. Mivel az egyik fiókot nem tudja kinyitni, bemegy a konyhába, hogy célszerszámot vegyen magához. A zajra Wolter néni is előkerül, majd a szekrény tetjéről a dugipia, Gereon megmenekült. Fiók kinyit, piros notesz kivesz, fellapoz, Lotte skiccét megnézni, távozni. Az előtérben összefut Wolter nénivel, aki megígérteti főhősünkkel, hogy nem mondja el a férjének a piát, cserébe ő most nem is látta itt a férfit.

Az utcán pechje van Gereonnak, mert Wolterrel fut össze, akire rögtön rá is támad, hogy mindent tud, mire az idősebb: és van is bizonyítékod? Miért lőtted le Szent Józsefet? És a bizonyítékok így egy kölni túlbuzgó kopóra mutatnak, akit beszippantott Berlin, majd drogmámorban lelőtt egy verőlegényt, akit senki se sajnál és a saját asszisztensét, aki a kedvenc szereplőm volt. Miután Gereon elment, Wolter rohan az íróasztalához, de nem találja meg a noteszt.

vlcsnap-2018-02-02-10h16m52s646.png

Gereon a villamoson nézi a könyvecskét, amit végig gyorsírással írtak, ő azt nem tudja elolvasni, a rendőrségen Lotte-t egy raktárba taszigálja, hogy nézze át a noteszt, nyugodtan menjen haza, ott fejtse meg. A lány tudni akarja, honnan van, majd amikor megtudja, nem hiszi el, hogy Wolter tette, hiszen megesküdött a felesége életére, hogy nem ő ölte meg. Gereon még hozzáteszi, hogy senkinek ez szót se, nem bízhatnak senkiben. Mintha ez a mondat már az első évadban is elhangzott volna főhősünk szájából…

vlcsnap-2018-02-02-11h16m43s825.png

Lotte hazafelé tart, megtalálja magáról a skiccet, elpityeredik, flashbackek Jänickéről. Az ismeretlen fickó a kormánytanácsos háza elől ül le mellé, kínálja meg zsepivel, és basszus, most ugrott be, hogy ez az a gyerek a vasútról, akivel Lotte annak idején flörtölt. A vasutas inni hívja a lányt, aki a részben kiüti a naivság-mérőt, mert belemegy, és még csodálkozik is, amikor új ismerőse belöki egy kocsiba, ahol kloroformos ruhazsebkendő várja. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2018.08.04. 11:33:23

apró bónusz: Wolterék konyhájában középen van a tűzhely, nahát! hogy megsejtették a trendet rendben... : )

duplaplusz: rendes fatüzelésű "sparhelt" az (mégse tehettek be egy indukcijós ikeássat, igényesset), nem is csúnya, csak sehol sem látom a kályhacsövet...

(bizonyára azzal a füsttel megy a padlófűtés, mint a rómaiaknál Pannóniában... : )

szde 2018.08.06. 15:02:26

@limbekcs: Hogy mikre nem figyelsz :) Köszi az infókat :)
süti beállítások módosítása