Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x11 – Élve vagy holtan vagy...

2018. október 02. 10:00 - hektor_

Ismétlés a tudás anyja! - mondja mindig a drága jó Nagypapám, hát így van ez Apokalipsziséknál is - indításnak felgörgetjük a már régen ködbe veszett kinek a pap-szálat: Gabrieléket ugye Frizura szöktette ki a Megmentők fogságából pár résszel ezelőtt, hogy Carson doki vissza tudjon térni az otthonába, bábáskodni Maggie 8 évad múlva megszületendő gyerekénél. Eljutott az infó a Megmentőkhöz is, így most mindenki a két szökevényt keresi, míg Alexandria teljes lakossága pár méterrel arrébb láthatatlanul sétál a Hilltop felé. A két emlegetett szamár azt se tudja, merre van arccal:

w1.png

Egy zombi kúszik oda a kocsihoz, az atya próbál ráfókuszálni, és egy pillanatra azt hittem átváltott az ő szeme is zombiba’, de kikockáztam és semmi, csak egy atom kötőhártyagyulladás. A járkáló kiiktatása után Carson doki garanciás látásvizsgálatot rögtönöz a csomagtartón csücsülő tiszteletesnek, szar a helyzet, barátom, mondja, az sem segít, hogy a pap harangszót vizionál, de azért elmegy vele megkeresni a hang forrását: rátalálnak az erdőben egy házra, ami mellett egy tábla csapódik ütemesen egy oszlopnak. Mindeközben a Hilltopon Morgan és Henry a karámot bámulja, mikor a hosszúhajú gyökér a Megmentők közül elkezd kimekegni nekik a rácson át, Henry visszakérdez hogy melyikőjük ölte meg a bátyját, mire Carol elzavarja enni. Morgan szerint el lehetne mondani neki, a nő viszont még őrizné a kissrác gyereklelkét, már a multkori gyilkosság is sok volt ugye a jóból.

w2.png

Közjáték: Negan farkasmosollyal méregeti Frizurát, de az nyilván nem áll elő a farbával, hogy ő eresztette szélnek a közösség egyetlen orvosát, úgyhogy a vezér rábíz egy előörsöt és elküldi a korábbi telepre lőszert gyártani, magas beosztás ez, saját szakácsot is kap a hajas, egyben elhangzik a legfontosabb kérdés a küldetéssel kapcsolatban:

„Bor lesz?”

w3.png

Jobban tetszett az előző rész, mikor minden szálnak megvolt a sztorija, de kétszer nem tisztelnek meg ugyanazzal, így váltásokban

  • Gabrielék bent a házban egy rádióállomás nyomaira bukkannak
  • Daryl és a haverok még mindig úton vannak
  • Tara kinyírná Dwightot, ez a vonal kezd idegesíteni
  • Dwight szerint a mocsáron át menjenek Hilltopba
  • Úgy mennek
  • Maggieéknél fogyóban az élelmiszer
  • Carson doki gyógyszert talál a házban, a pap talán mégsem vakul meg
  • Darylék odaérnek a mocsárhoz
  • De a vízben zombik vannak
  • Ebből még baj lesz
  • Nincs baj
  • Maggiet abajgatják a karám beli Megmentők, kimennénk kicsit
  • Nem mentek, cserébe kevesebbet kaptok enni
  • Az atya vakságában Isten útjairól szónokol
  • eközben lever egy malacperselyt, amiből előkerül egy térkép, meg a mennyország kulcsa is

w4.png

w5.png

w6.png

Rositára rátámad egy zombi, leszúrja, de egyre többen bukkannak fel a vízből, elkezdődik a hentelés, ha itt nem csekkol ki senki, akkor sehol. Taráék közben a parton üdülve várnak, a lány elmegy Dwighttal levadászni a kinti élőhalottakat, viszont a srác lapot húz 19-re és egy bocsánatkérés keretében felhozza Deniset, a lány csaját akit megölt, mire az berág és azonnal lelőné, de csak a fát találja el, végül a két barom addig fogócskázik, míg belefutnak egy előörsbe. Dwight mártírként ugrik elő a bozótból, és elvezeti onnan az őket kereső Megmentőket, Tara pillázik, majd visszaérve a csapathoz elmeséli a csodálatos megmenekülést, de ettől még Daryltől megkapja a magáét.

w7.png

w8.png

Carsonék kimennek az udvarra megkeresni a kocsit, a lelkipásztor egy isteni sugallatra felnéz (a látásának az illusztrálása hibátlan) a harangozó táblára, amin ott áll egy felirat, a többiről beszéljenek a képek: 

w9.png

w10.png

A plébános nem akárhogy húzza ki a szarból a barátját: csukott szemmel céloz a földön a dokival hempergő zombira, a telitalálatát még egy jedi is megirigyelné. Megtalálják a kocsit, viszont mire sikerül eldönteni, hogy a félvak, vagy a féllábú vezesse a gyanítom nem automata járművet, már rajtuk is ütnek a Megmentők. Gabriel prédikál még egy sort az isteni utakról, a doki ezt úgy értelmezi, hogy kihúzza az egyik férfi zsebéből a pisztolyt, egy másodperccel később pedig holtan rogy az atya ölébe, viszlát Dr. Carson! Viszont mégsem akkora a baj, az orvospara meg is oldódik Siddiq becsekkolásával a Hilltopba, ugyanis Darylék végre megérkeztek, egyúttal a Carl haláláról szóló hír is, könnyes tekintetek kísérik a bevonulásukat. Maggie meggondolja magát a foglyok kávészüneteivel kapcsolatban, így mégis kiengedik őket napi pár órára. Megjöttek Rickék!

w11.png

w13.png

A régiúj lőszergyártó telepen Eugene az évszázad parasztjaként reagálja le az egyik Neganfeleség közeledését, ekkor befut maga a főnök, karján a pappal, de nyilvánvaló hogy Gabriel nem köpte be a szökésük körülményeit, így Frizura haja egyelőre a fején marad. Negan később gyűlést tart az udvartartásának, előrevetítve a következő támadást, melyben fegyverek helyett a zombivírust vetik be. Ez igen, ideje volt már az arculatváltásnak!

Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása