Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 2x08 – Tűrni vagy nem tűrni

2018. március 13. 11:00 - szde

Eredeti cím: The Righteous One

Pár perccel korábban járunk, mint ahogy véget ért az előző rész: Hectorunk győzködi magát, hogy tegye meg, de végül nem tudja. Miközben pakol el, kiszúr egy fegyverest a szomszéd Ibis hotel tetején, le is fotózza a mobiljával, majd belelő egyet. Sebesült kéz ide, sebesült kéz oda, egy jó bérgyilkos mindig bevégez, Katerina összeesik a beszéde közben.

vlcsnap-2018-01-29-10h17m45s368.png

Daniel éppen Estherrel szeretkezik, amikor a nőnek cseng a telefonja. Fel ne vedd, morogja főhősünk, de azért Esther kinyúl érte, és abban a pillanatban Murphy nem hazudtolja meg önmagát, Daniel telefonja is csörögni kezd. Katerina megsebesült, kórházba viszik, műteni kell.

Valerie beviszi Emmerichet a kórházba, aki az odaúton aggódik, meghal-e a főnöke. A kórházban lesznek rendőrök, kérdéseik lesznek: voltak-e ellenségei, kik akarták a halálát, mondja Valerie, majd nyíltan rákérdez, hogy ő állt-e a dolog mögött. Emmerich nem hiszi el, de a nő nyugtatja, hogy csak felkészíti a kérdésekre.

Danielék készülődnek, Esther természetesen a férfit hibáztatja azért, hogy nem adta át időben Lenát neki. Daniel próbálja nyugtatni, de Esther közli, hogy beszéljen Hectorral Lenáról.

vlcsnap-2018-01-29-10h19m56s125.png

April a fekete taghoz jön, aki egy gyenge „no hablo” próbálkozással végül beengedni a lányt, ahol Lena a tévé előtt ül. Ki kell jutnia Berlinből, mindenki őt keresi, és April segít ebben neki. Nem azért, mert összebarátkoztak a forgatási szünetekben, hanem mert a lány már nyakig benne van ebben az ügyben.

Valerie és Emmerich megjönnek a kórházba, Katerinát műtik, az állapota válságos. Emmerich még maradni akar, beszélni a nő férjével, Valerie pedig nem ellenkezik. Ismeretlen számról sms-t kap, 5 perc múlva az alagsorban.

vlcsnap-2018-01-29-10h22m07s094.png

Meglepetés!, mosolyodik el BB, amikor meglátja Valerie-t a pincében. Lekéste a hazafelé tartó gépet – és azóta nem talált egy másikat – és találtak egy telefont Otto házkutatásán, amin egy számot hívott. Ha meglenne a telefon, akkor le lehetne kapcsolni Katerinát, a PFD-t, BB pedig kisebb letolást kapna otthon. Valerie bólint, van Emmerichnek egy széfje.

Daniel érkezik a főhadiszállásra, majd az egyik ott dolgozó közli, hogy Chevalier várja az utca túloldalán. Robert megy főhősünk helyett, aminek Hector nem örül annyira, de hát tudja, hogy ki lőtte le Katerinát, az amerikai műszerekkel meg azonosíthatja. Semmit se kér érte, mert ez állampolgársági kötelessége (és ráadásul az előző kéréseit se teljesítették neki, szerintem feladta). Robert beinvitálja, amit Hector gyanúsnak talál, de káromkodósunk meggyőzni, hogy nem lesz baja. Hector egy essünk túl rajta felkiáltással belemegy a dolgokba.

vlcsnap-2018-01-29-10h26m48s118.png

Bent Daniel üdvözli, Hector meg konfettikre, körtáncra, partiszendvicsekre vágyik csodálkozik, hogy itt senki sem tudja, hogy ő volt Thomas Shaw. Nem, itt azt gondolják, hogy besokalltál, és nyaralni mentél, mondja Daniel, majd indulnak Robert után a konferenciaterembe. A fényképen lévő férfi nem biztos, hogy profi, csak egy dühös német, abból meg több ezer van, majd főhősünk rávilágít, hogy ez itt egy G28-as, tehát a fényképen lévő férfi egy NAGYON JÓL KÉPZETT dühös német. Hector kénytelen beismerni, hogyan szerezte a fotót, mire Daniel rögtön rohanna Estherhez, de most Robert és Hector egyetért, hogy nem kéne szólni a nőnek.

April Lenával a vasúton, próbálná feltenni egy vonatra, hogy kijusson Berlinből.

vlcsnap-2018-01-29-10h29m17s074.png

Valerie az alagsori kiruccanás után látja Emmerichet és Nick Oslóból-t beszélgetni, aki csak azért jött, hogy ünnepeljen, majd oldalt váltson, de Emmerich átlát rajta, az amerikaiak csak mind kihasználják. Valerie látványosan megsértődik, a pasas meg még időben kapcsol: kivéve téged, drágám. A nő szerint új ruha kéne, mert a pártvezér nem nézhet ki mégis így, Emmerich szerint ezt még korai kijelenteni, hogy azért belemegy, hogy Valerie 1 óra alatt hozzon egy váltás ruhát.

Tim, az ázsiai geek segítségével, tudják azonosítani a fotón szereplő NAGYON JÓL KÉPZETT dühös németet, a nevét már el is felejtettem, de szerintem 20 perc, és ki fogják nyírni. Daniel menne meglátogatni, de Robert szerint ez nem jó, tehát a szuperduó újraalakul.

vlcsnap-2018-01-29-10h32m10s887.png

A vasúton April nyugtatgatja Lenát, hogy ne legyen már ideges, ne tekintsen körbe-körbe, de hát pechjére apu volt a pszichonáci, csak miatta volt a lánya is ilyen, tehát nyilván lekapcsolják a rendőrök Lenát.

vlcsnap-2018-01-29-10h33m48s102.png

Valerie BB-vel a széfet nyitják ki – a nő még korábban elhelyezett egy kamerát, így megvan a jelszó, 8419, ami amúgy 8419#, de ne zavarjon senkit – benne pedig egy butatelefon még 2005 környékéről. Valerie nem hiszi, de kéri BB-t, hogy hívja fel a számot. Pech, kicseng. Valerie szerint nincsen bizonyíték Katerina és Otto találkozására, Emmerich volt az, aki mindent beszerzett neki, és szintén a pasas volt az, aki tálcán nyújtotta át a nőt az amerikaiaknak. Valerie az ágyra roskad, és borúsan közli, hogy Emmerich mindenkit átvert.

Daniel és Hector jönnek a házba, ahol senki sincs, csak egy tabletező hatéves. Az apu itthon van kérdésre a macijára bök, amiben egy kamera van. Végülis, ez is egy megoldása a gyerekfelügyeletnek.

vlcsnap-2018-01-29-10h38m30s763.png

Valerie és BB a kórházba mennek, utóbbi szerint előbbinek nem kell bemennie a kórházba, ha nem akar. Valerie szerint de, mert Emmerich rendelte meg a merényletet. A váróterem üres, vagyis a számunkra fontos ember nincsen ott, ki kellett ugrania valamiért, mondják Valerie-nek a helyszínen lévők.

A NAGYON JÓL KÉPZETT dühös német lakásában Daniel Hectorhoz nyom egy fegyvert, nesze, te leszel a meglepi, mert engem látott a kamerában. Meg is érkezik a kedves papa, Daniel a konyhában várja, Hectorunk hátulról támad. Érdeklődnek a tag sérült keze felől, aki szerint csak a kocsiajtó volt. Ez már Hector szerint is béna.

vlcsnap-2018-01-29-10h42m20s595.png

Esther Lenához érkezik a kihallgatóba, mindenki az apja halálát akarta, a lány meg csak megbosszulni, és ugye, hogy ő tanított? Lenának nem ugrik be, hogy ki az az ő, de Esther tovább beszél róla: mindenben apu volt a főnök, és a halála után szüksége volt valakire, de az a valaki most kihasználta. Mindössze annyit kell tennie, hogy kimondja a nevét.

vlcsnap-2018-01-29-10h44m59s716.png

Robertet Noah hívja, szerencsétlen gyerek, ez is sokat találkozik az apjával, érdeklődik, merre van a papa. Később beszéljenek, mert Robertnek dolga van, hosszú estéje lesz, a gyerek még megkérdezi, hogy köze volt-e Katerina lelövéséhez, mire Robert elküldi aludni, mert reggelit is kell csinálnia valakinek, az pedig nem ő lesz. Bent az épületben Danielék várják, hozták a NAGYON JÓL…-ot, Hector hallgatja ki, róla meg tudjuk, milyen egyedi technikái vannak. (Marokkó, 2009, Julien, első évad) A pasas végül beszél, 30 ezer eurót kapott, a felét előre, a másikat akkor, ha meghal a nő. Robert biztosítja a tagot, hogy csak a bérlő érdekli őket, nem akarnak tőle semmi egyebet.

Valerie a kórházban, Emmerich sehol, Katerina nem élte túl a műtétet/lövést.

vlcsnap-2018-01-29-10h49m43s945.png

A főhadiszálláson jár a szuperduó élén Roberttel, aki rögtön betámadja Aprilt, hogy jelenést kér. A lány még suttyomban elmondja Hectornak, hogy Lenát letartóztatták. A konferenciateremben azon agyalnak, hogy ki menjen a találkozóra a bérlővel, mert meghalt a nő, jön a maradék 15k. Daniel vállalkozna, de Robert szerint ha van igazi csalijuk, akkor menjen az. Kopognak, egy alkalmazott hozza Hector útlevelét, amit megsürgettek kicsit, és most már mehet, ha akar. De segíthet is, ha akar, amiből Hectoruk köszöni, de nem kér.

Daniel telefonál Esthernek, hogy megvan az igazi merénylő, a nő elhinné, de az öltönyös haverja szerint csak hazudnak az amerikaiak, így Esther közli, hogy Lena megnevezte Hectort, nincs mit tenni.

vlcsnap-2018-01-30-11h42m28s895.png

A találkára megjött a kocsi, a csali = NAGYON JÓL KÉPZETT… beszáll, még nem avatkoznak bele, mert Robert nem akarja, hogy lövöldözzenek egy német utcán, csendben követik a kocsit. Satuba akarják fogni, de az megpattan, Daniel marad rajta, egy parkolóházba jönnek. Egy batár kocsi éppen akkor áll ki, amikor a követett kocsi elhajtott, Daniel bazdmegozik egy kicsit, majd sikerül utolérnie, gőzöm sincs, hogyan, szerintem meg lehetett volna pattanni. A csali meghalt, Daniel pedig látja, hogy egy másik kocsi viharzik el, egy fekete, ami tök ugyanolyan, mint amibe Emmerich beszállt, de valószínűleg egy elég felkapott gyártmány, és akkor jön a kedvenc részem: szuperDaniel majdnem lefutja a kocsit, be is pattan a kint várakozó April mögé, hogy taposson bele és kövesse.

Valerie közben Emmerichet várja a kórházban.

vlcsnap-2018-01-29-10h56m27s847.png

Megvan az új üldözött kocsi, egy hotel előtt áll, Robert kiszedi a parkolóboyból, hogy melyik szobában lakik a sofőrje (641), majd amikor többszöri kopogásra sem nyit ajtót, szuperDaniel betör meghackeli azt, és már bent is vannak. Találnak egy tökugyanolyan telefont, mint amit Emmerichnél BB és Valerie. Majd megérkezik a lakó, gyorsan betömörülnek a mosdóba, és csak egy pillanatra látszik, de szerintem ez Nick Oslóból.

vlcsnap-2018-01-29-10h58m49s019.png

Végre megérkezik a kórházba Emmerich, nem is véres, tuti átöltözött, akkor minek küldte el Valerie-t egy új szettért, na, mindegy. Örül a kék zakónak, és nem gyászolhat, mert most már neki kell végigvinnie, amit Katerina elkezdett. *elégedett fej Emmerich részéről*

Na, Nick Oslóból a 641-es lakója, szuperDaniel lekapcsolná, de Robert nem engedi. Főhősünk nem érti, hogy miért nem lőhetett, de Robert keserűen elmondja: mert közülünk való.

vlcsnap-2018-01-29-10h59m45s615.png

Hector meg eközben menne el, de a hírekben ott van a fényképe meg a neve, hogy ő lőtte le Katerinát, kint már várnak is rá a rendőrök. Közben Emmerich beszédet mond a kórház előtt, tömören és röviden azt boncolgatja, hogy a németek rabok legyenek-e vagy szabadok.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása