Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 2x03 – Csak más

2018. március 09. 09:00 - szde

A szovjet nagykövetségen kezdünk éjjel, a nagykövet nagyban keres valamit egy elemlámpa segítségével, majd amikor megtalálja, telefonál a kormánytanácsosnak, hogy nemsokára találkozhatnak, megvannak a kért papírok.

vlcsnap-2018-02-01-17h04m55s868.png

Az utcán több rendőr is jelen van civilként, az egyik kocsiban a két orosz jómadárra szegeződik fegyver, nem mintha meg akarnának szökni, kint pedig Gereont szólítják le hímringyók, különféle árakkal és változatos árukínálattal próbálva felkelteni főhősünk érdeklődését, aki megvillantja rendőri jelvényét, mire az utca fele eltűnik az „Erkölcsrendészek!” felkiáltás után. Megérkezett a nagykövet, aki több tucat vízumkérvényt talált a vezérőrnagy és szárnysegédje részére, a többi bizonyítékot csak akkor adja át, ha szabadon lesznek engedve az emberei. Miután ez megtörténik, elmeséli, hogy van Moszkvától 300 kilométerre egy város, ahol a német légierő bázisa van. Gereon tágra nyílt szemei: de hát Németországban a világháború óta nincsen légierő. Mielőtt távozna, a nagykövet még megkérdezi, hogy miért szövetkezik a saját országa ellen, a rendőrségnek dolgozom, mondja főhősünk.

vlcsnap-2018-02-01-09h27m04s995.png

Később Gereon a rádiót állítja be, a megadott csatornán Schmidt doki tart előadást a szuggesztív terápiáról, az elmegyógyintézetében mindenki – beleértve JSZAF-ot is – ezt hallgatja. A patikában minimális gyanút fog, amikor nem kell semmit sem fizetnie a gyógyszerért, de hamar túlteszi magát a patikus zavartságán, és megy az ügyészhez, ahol a kormánytanácsos már várja. Letartóztatási parancsot akarnak kiadni a bizonyítékok fényében, de nem ilyen egyszerű a dolog, ugyanis volt Hamburgban egy éve az a bizonyos eset, ahol foszgén szivárgott ki, és mindenki, aki kitette a lábát az utcára, meghalt. A fontos embernek az asztal túlfelén bizonyíték kel, akták, esetek, tanúk, amit csak akkor lehet megszerezni, ha elmennek a Szovjetunióba. Gereon vállalkozik a feladatra, a fontos ember pedig megígéri, hogy repülőgépet szerez a feladathoz.

vlcsnap-2018-02-01-09h31m46s167.png

Lotte menne haza, amikor jön a barátnője, hogy a számlázásban segítségét kérje, ugyanis ő nem tud számolni. Gereon közben pedig a sötétkamrába jön, és két dolog érdekli: hol van Jänicke, mert még nem látta (miért a fotóstól kérded?), illetve ült-e már repülőn?

Lotte és a barátnője számlázási hibát fedeznek fel, az egyik tisztítócég jóval többet számlázott ki egy-egy munkáért, mint kellene. Fogadjunk, hogy ennek is köze lesz az ügyhöz. A főnöknőhöz mennek rögtön az üggyel, de a nő elfoglalt, majd később ránéz a dolgokra, addig pedig vegyék fel az érte járó pénzt.

Greta végzett a munkával, Fritz meglepi, a lány szerint a kormánytanácsos nem gyilkos, mert áldott jó szíve van, a fiú szerint pedig de. A jelenetben semmi érdekes nincsen, csak az, hogy a túloldalról egy ismeretlen srác figyeli őket.

vlcsnap-2018-02-01-09h35m33s597.png

Gereon hazafelé tart, amikor látja, hogy mini Arno a pincébe lopakodik. A gyerek egy rakás RENDŐRSÉG feliratú dobozt talál, gondolom robbanószer vagy fegyver van benne, az ilyen kiszerelésben azokat szokták tartani. Gereon követi az unokaöccsét, majd számonkéri, hogy mit csinál itt, és merre van az anyja (vásárol Wolter nénivel), végül kioszt neki egy taslit.

Greta és Fitz moziba jönnek, ahol az év sikerfilmjét, Az éneklő bolondot Kommunista zavargások című blockbustert tekintik meg, és bár Greta nem engedi, hogy barátja a térdét fogja, azért megengedi, hogy egy kommunista megcsókoljon egy szobalányt.

vlcsnap-2018-02-01-09h40m23s728.png

Gereonék vacsoráznak, Helga a bevásárlásról mesél, ami annyira más, mint Kölnben, az asztalán ülő 2 és fél férfi hülyére unja a monológot, az egyetlen nő, akit még érdekelne is, az meg jelen volt a történésekkor, de legalább tudjuk, hogy Helga jól érzi magát, a nézők meg nem. Este lefekvésnél az asszony érdeklődik, hogy rosszabbodott-e Gereon betegsége, aki szerint csak más lett, de a nő kötné az ebet a karóhoz, és máris megvan, hogy ebben az évadban Helgát utálom eddig a legjobban. Én már két pofont kiosztottam volna neki nőlétemre, hogy ne legyen ennyire erőszakos.

Később Gereon álmából riad fel, a keze cementes, de valahogy kikászálódik a konyhába, ahol megint újraéli Szent József meggyilkolását, majd nyílik az ajtó, és a nappaliban az egyik fotelben mini Arno ül egy csőretöltött puskával.

vlcsnap-2018-02-01-09h44m53s424.png

Érkezünk a reptérre, mindkét utas most fog először repülni, de semmi para, mert a pilóta és navigátora kiválóak, és bármekkora is legyen a táv, garantáltan menni fog a retúr. Amikor Gereon és a fotós felszállnak a gépre, csodálkozva néznek körül, keresik az első osztályt pezsgővel és kaviárral, de a navigátor jót röhög, ez egy teherszállító, dobják le magukat az egyik padra, és kész. Ajiként kapnak egy-egy kancsót, hogy ebbe vizeljenek/hányjanak. A felszállás kicsit necces, a botkormány ragad, de ez teljesen természetes, szól hátra a pilóta, bár azért van ott egy-két izzadságcsepp a homlokán. Nem is kell sokat várni, hogy a kancsókat felavassák az utasok, Gereon dolga végeztéül a kilátást nézi:

vlcsnap-2018-02-01-09h50m12s177.png

vlcsnap-2018-02-01-09h51m00s066.png

A külügyminiszternél tesz látogatást a kormánytanácsos, merénylet készül az ember ellen – ez nem meglepő, ugyanis az utóbbi évben csak 12-t terveztek ellene – majd elmeséli neki az ügy részleteit, amin a pasas cseppet sem lepődik meg, ugyanis az egész parlament tud az orosz bázisról. A kormánytanácsos szerint nem az ilyen hozzáállásért kapta vendéglátója a Nobel-díjat, és ha ez az ügy kiderül, akkor leleplezőnek kell tűnnie, nem csalónak. Most már dolgoznak a bizonyítékok megszerzésén a Szovjetunióból, és megtudjuk, hogy az oroszlán nem fél a légytől. A külügyminiszter felesége is ugyanezt szokta mondani betegeskedő férjének.

vlcsnap-2018-02-01-10h44m50s118.png

A repülőn Gereon flashbackel apuról, szerintem nem volt jó ötlet egy pszichés beteget repülőre ültetni, de mindegy, az apának eléggé érdekes elvei vannak, hogy az emberek nem egyformák, ne legyen olyan, mint a bátyja; váltás, már Helga és Gereon csókolózik, a férfi meg akarja tudni, miért hagyta el a nő. Beleszerettem a bátyádba, és bár most éppen smárolunk, már meghoztam a döntést – lép hátra, és ott van, éppen az utolsó trimeszterben, mini Arno-val a hasában. Vicces lenne, ha kiderülne, hogy mini Arno igazából mini Gereon, mindenesetre nagy lehetett az a szerelem Arno iránt, ha közben Gereonnal van belsőségesebb viszonyban. Következő kép, anyu meghalt, apu pedig közli vele, hogy a rossz fiú tért haza a háborúból és egyedül hagysz vele, mindez a fia füle hallatára.

A jelenben viharba kerülnek, itt fent nehéz a navigálás, ezért lejjebb ereszkednek, de egy villám pont beléjük csap, le is áll az egyik propeller. A pilóta teljesen kész van, csak a meredeken ereszkedés tudja visszahozni az életet a forgó lécekbe. Előttük megjelenik a cél, de nem tudnak közelebb menni, itt kell megcsinálni a fotókat, Gereon majd tartja a fotóst.

vlcsnap-2018-02-01-10h50m27s881.png

vlcsnap-2018-02-01-10h51m32s143.png

vlcsnap-2018-02-01-10h51m36s859.png

vlcsnap-2018-02-01-10h52m19s755.png

vlcsnap-2018-02-01-10h53m06s378.png

Később lőnek rájuk, szerencsétlen fotósunkat majdnem elhagyjuk, de Gereon a maga 173 centijével és 60 kilójával nyilván felhúzza az egy fejjel és 10 kilóval nehezebb tagot, de mindegy, jelenleg heppiend van, mindenki megmenekült, a képek is megvannak, irány vissza Berlin. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2018.08.01. 23:06:04

az ismeretlen srác tán Otto? Fritz kenulopós haverja?

limbekcs 2018.08.02. 01:13:05

figyi, kedves @SZDE, szerinted is ezt a kastélyt kerested (korábban)?

(Schloss Drachenburg)

en.wikipedia.org/wiki/Babylon_Berlin#/media/File:Schloss_Drachenburg_Bild_1.jpg

limbekcs 2018.08.04. 12:01:53

most nézem, hogy hát nem kurvára Berlin környékén van, sőt: kurvára nem...

de hát most akkor kötekedünk vagy sorozat forgatunk?

ha Rajna, hát akkor Rajna - és a magyar közönség róla elnevezett rizlinget is ismerhet... : )

szde 2018.08.06. 15:05:21

@limbekcs: igen, Otto lesz az :) (nekem annyira egyformák néha a színészek)

Jujj, köszi a kastélyt, tényleg ez az, amit mutatnak! :)

Nem ők lennének az elsők, akik nem ott forgatnak, ahol játszódik a sztori - pl. az NCIS is Washington DC-ben van, mégis Kaliforniában vették fel a részeket...
süti beállítások módosítása