Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 11x07 - Robotok lázadása

2018. március 07. 15:00 - Hoppancs

Egy kioktató hang a twitteres robotfelhasználóról mesél nekünk, amely az emberek kommentjeitől egyetlen nap alatt vált gyűlölködő seggfejjé, ezért törölni kellett. Közli, hogy vigyázni kell a mesterséges intelligenciával, mert ha csak olyanoktól tanulhat, mint mi, akkor túl fog nőni a mesterein, és annak mindig Terminátor a vége. Majd ugrunk a washingtoni Forowa szusifalodára, ahol Mulderéken kívül egy lélek sincs, már ha elfogadjuk az egyház jelenlegi álláspontját arról, hogy a gépeknek olyanjuk nem lehet. Monitoron rendelnek, telefont buzerálnak, és úgy tűnik, szabadságolták  a beszédközpontjukat. Mivel kamerák figyelik őket és a mobiljaik állandó visszajelzést követelnek a tevékenységükről, a nézőt (is) kényelmetlen Nagy Testvér-feeling keríti hatalmába. Scullynak amúgy új frizu...parókája van. Megérkezik a rémes japán kaja, Muldernek konkrétan egy (legalább már nem élő) bluggyhal. Mutatom:

bscap0000_6.jpg

Az áldozat hátra menne reklamálni, de a konyhában is csak szorgos robotok vannak, úgyhogy ez a rész valószínűleg valami párhuzamos univerzumban játszódik. (De ha valaki mostanában járt Washingtonban, és azt tapasztalta, hogy ez a normális, javítson ki.) A traumára tekintettel Fox nem kíván borravalót adni, ezért a gép bekapja a kártyáját, majd miután csapkodni kezd, a vendéglő majdnem foglyul ejti a párost. Kijutnak, és Scully már éppen mondana valamit, amikor elnyeli egy önjáró taxi. A Ez most egy ilyen "Black Mirror találkozik a South Parkkal" epizód lesz.

bscap0001_6.jpg

Scully kénytelen beszélgetni a sofőr helyett a magánszférájába tolakodó szmájlival, amely nem reagál jól az elutasításra, és szívózásba fog. Ugyanígy - az egyébként hagyományosan vezető - Mulder okostelója, amely nem azt a dalt játssza, amelyiket kérik tőle, és láthatóan az elmaradt borravalót firtató étterem pártjára áll. Annyira, hogy  a GPS segítségével visszairányítja gazdáját a gyalázat helyszínére. De hiába, ő inkább térképet vesz elő, és csak azért is hazamegy. Tök önállóan. Scully rosszra értékeli az ámokfutó kocsit, amelyben alig élte túl az utat, mert még nem esett le neki, hogy nyalizni kéne a gépeknek. Mulder egy aranyos kis drónt talál a szúnyogcsapdában.

bscap0002_5.jpg

Otthon, édes otthon, mondhatnák, ha ott nem lenne minden még szarabb. Scully riasztója nem reagál a helyes jelszóra (ami Queequeg, hihi), de hibaelhárítás után legalább jól megbírságolják. Mulder ragaszkodik a múlthoz, ezért egy hetvenes évekbeli sorozatot (The Six Million Dollar Man) néz, amíg ki nem kapcsol a tévéje, és el nem kezdi zaklatni egy nagyobb drón, amely nem fél a baseballütőtől. Bár a csapására reagál, le is hullik szépen. Scullynak egy másik kütyü csomagot hoz, benne egy tipikus, semmire sem jó robotporszívóval, amely rövidesen beleütközik az ágy alatt található, khm, vibr...„intim masszázskészülékbe”. A Skynet persze erről is tud, máris közli, hogy a kis huncut már új színekben is kapható. Mintha számítana itt a külső, höhö.

vibri.gif

Scully szeretne kapcsolatba lépni Mulderrel, hátha ő küldte a porszívót, de ez ugyanúgy mission impossible, mint az, hogy Mulder elérje a bankot a benyelt kártya ügyében. A Forowa agresszív üzengetése szerint csak 3 óra maradt, hogy az orrszőrét nyírogató Mulder megfelelően honorálja az el nem fogyasztott bluggyhalvacsorát. Scully visszaküldené a vibrátorlökdöső háztartási eszközt, de nincs kinek, mert látszólag rajta és Mulderen kívül nem maradt ember a városban. Vagy a világon. Scully úgy jár a porszívóval, mint a Jóbarátok Phoebe-je a tűzjelzővel. Sem kikapcsolni, sem eltüntetni nem képes. Eközben Muldernél aggasztóan elszaporodnak a pici drónok, és nincs elég pici baseballütője, így menekülni kényszerül.

bscap0003_6.jpg

Scullyt jégkockával dobálja meg a hűtője, majd a házában reked. Mire Mulder odaér, a helyzet elfajul, gázszag terjeng, és a gépek nem segítenek, csak ismételgetik Scully mondatait, mint az egyszeri hülyegyerek. Ezúttal a feszítővas lesz a megmentő, Scully kitör a halálos csapdából. A rendőrséget nem lehet hívni, mert a telefonok továbbra sem engedelmeskednek, a szomszéd meg vagy nincs otthon, vagy nála már hatott a gáz. Most már ketten szaladnak a drónok elől, és Scully mobilja szerint soha nem jutnak el az irodába, muhaha. Mindent lenyomozásra alkalmas tárgyat elhajítanak, beleértve a "masszázskészüléket", amelyet Scully lányos zavarában a zsebében felejtett. 

Nem sokkal később a következő történik a kukánál:

robikez.gif

Scullyék ezt már nem látják, mert bemenekülnek egy raktárba, ahol bekerítik őket a robotok. Innen még megszöknek, de a fenti irodában egy automatikus golyókiöntővel ellátott csodafegyver lövöldözik rájuk, majd befut egy menő robot, hogy visszaadja telefonját Muldernek, megadva az utolsó lehetőséget a borravaló átutalására. A visszaszámlálás alatt robotunk egyre támadóbb pózt vesz fel, így Mulder végül megadja magát.

bscap0004_6.jpg

"Köszönjük...tanulunk önöktől”, mondja a teló/étterem/robotagy, mire Mulder kimondja a tanulságot: jobb tanárrá kell válnunk. Minden újra szép és jó, ügynökeink szabadon távozhatnak. Másnap elmennek egy rendes kajáldába, ahol vendégek is vannak, és emberek szolgálnak fel. Wow! Aztán némi shipperbarát kézszorongatás kedvéért még a telefont is félrerakják,.

Na, ezt a részt is inkább látni kell, mint itt olvasni!:)

Címkék: x akták
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2018.03.10. 21:37:43

"Na, ezt a részt is inkább látni kell, mint itt olvasni!:)"

nem, nem, látni kell, oké, de feltétlenül kell hogyvoltot is olvasni hozzá! :)
kösz a mozgóképeket is, az önálló életre kelt intim masszírozón konkrétan behaltam
süti beállítások módosítása