Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x10 – Az elveszett és a rablók

2018. október 01. 11:00 - hektor_

MICHONNE

Búsan brummog a nagybőgő, ilyen szomorú dallamok tán csak Frodóék pokoljárását kísérték a mordori kertek alatt. De van ám oka Grimeséknak is az orr lógatásra: legnagyobb fiuk odalett, az otthonukat porig égették, az új lakók személyében néhány zombi ténfereg csak az utcákon, jó lesz kitalálni valamit, mielőtt a dinasztia hanyatlásba torkollik. Michonne megtalálja a festékes kéznyomokat, szipog párat felette, majd némi hentelés után útnak erednek párjával a Hilltopba. A csaj már a kocsiban kinyitná a búcsúleveleket, ekkor veszi észre hogy Carl Negannak is írt, Rick viszont ennél fontosabbnak tartja jelenleg, hogy újra behozza az eddig rettentő ingerszegény és teljesen érthetetlen szálat: bizony, szemétemberek in dö hauz! Azaz csak egy rakás zombi, mert miután a seriffék bejutottak a telepre, az „ajtó” nyitásával beindítottak egy csapdát, és a helyet elözönlik a járkálók. Főcím.

w1.png

NEGAN 

A vezérnek egy elég jól megírt vitája van Simonnal, előbbi a már jól bevált szokásos „egyet kinyírsz, abból majd tanulnak és nem baszakodnak velünk többé” rendszerrel tanítaná móresre a koldus Milla Jovovichékat, míg utóbbi elpusztítaná az egész bagázst egytől egyig. Ennek a közepén érkezik meg az Hilltopexpress szállítmánya, nagy ámuldozás mondjuk nincs, mivel a koporsón kívül is lehetett már hallani, hogy mi van a dobozban. Simon látva az üzenetet berág, az én embereim vannak a Hilltopon, gyakjuk le az egész telepet, üvölti, de Negant nem olyan fából faragták, mint aki nyitott a kívánságpercekre.

w2.png

w3.png

ENID

Már el is felejtettem, ezek hol vannak: szóval igen, a tengeri asszonyoknál üdülnek Aaronnal, már ha annak mondható hogy a nőkör habzó szájjal követeli Cyndietől az azonnali kivégzésüket. Enid könyörgőre fogja, gondolnám, de ekkor ráoszt egy, a gyávaságukra utaló textust a félvér Pocahontasra, így a lány akasztás helyett szélnek ereszti a párost. Aaron nem hagyja annyiban, és beül a közelben egy fa mögé, hátha később mégis rá tudja venni őket a csatlakozásra – Enid meg hazahúz a Hilltopba.

w4.png 

SIMON

.. és a Megmentők beállítanak a szeméttelepre, bocsánatkérést követelve Fufruéktól: hogy is vót az a pálfordulás Rickékkel? A vezércsaj épphogy el nem neveti magát, de inkább csak a még apokalipszisi időkben is tökéletesen szedett szemöldökét húzgálva belök egy nyilvánvaló kamut: az nem úgy vót, mi elkaptuk Ricket és elvittük hozzátok, ti erre ránk lőttetek, hát még jó hogy nem álltam oda hogy haló, tévedés történt! Simon erre azt mondja, oké, ha jók lesztek és ideadjátok az összes fegyveretek, nincs para. Fufru telepata tehetségéről tanúságot téve társaival rábólint, ez a csaj a saját anyjából kiígérné még a szart is, még a tükörképe sem hinne neki, állítom. A férfi sem teszi, viszont a bocsánatkérés elmaradt, mondja, Fufru odavet egy „megbántukot” de Simon tovább keménykedik, lelő egy embert, aztán a nő mellett álló shemalet, mire az leken neki egy akkorát hogy a csávó a földre zuhan, onnan feltápászkodva mérgében kinyíratja az egész telepet, Negan utasítása ide vagy oda. Ebből még kurva nagy példastatuálás lesz a Megmentők háza táján, most szólok. Visszaérnek a bázisra, ahol épp egy adóvevőt nyomnak Negan kezébe: Rick keres.

w5.png

JADIS

Soha nem jutott volna eszembe, hogy ki ez, olyan régóta hívom már Fufrunak. Szóval Rickék megérkeznek a telepre, ahol már csak járkálók várják őket, meg Fufru egy koszos hálóingben, az egyik kupac tetején trónolva hogyvoltozik a többiek zombivá válásáról. A seriff méregbe gurul, na elég a hülyeségből, edd meg amit főztél, mi megyünk innen a picsába – majd MacGyverként hajtogat kocsiajtóból gyilokpajzsot, aminek a segítségével kijutnak, de a szarkeverő nőt ott hagyják. Neki viszont pont kijutott még annyi az élni akarásból, hogy odatereli a zombikat egy baromi nagy darálóhoz, ami természetesen a szeméttelep közepén még működik is, nyilván árammal, és sírva nézi végig ahogy beőrli vele a saját társait, majd alaposan bevacsorázik az elrejtett almaszószból. A sminkekre különben nem költöttek túl sokat ezúttal:

w7.png

w8.png

 

RICK

A csávó előbb olvassa el, hogy az épphogy elhunyt fia mit írt az ősellenségének, mint neki, odaszól Negannak az adóvevőn, hogy Carl meghalt – mindenképp megjegyezném, hogy Jeffrey Dean Morgan szomorúsága ebben a két másodperces bevágásban is tízmilliószor jobban átjött, mint Andrew Lincolné az előző rész 50 perces kálváriájában – éééésigen, visszatért a jó öreg fasz Rick, aki azzal folytatja a mondandóját, hogy bár Carl a fiam utolsó kérése volt hogy hagyjuk abba, én nem hagyom, kinyírlak. Negan rákérdez, hogyan történt, a seriff tovább ugat, mire a vezér olyat visszaoszt neki, hogy másodszorra is kirázott a hideg:

"...szóval mondogathatod itt nekem, hogy meg fogsz ölni, de úgysem fogsz. Kudarcot vallottál. Először is, mint vezető, de ami fontosabb: kudarcot vallottál, mint apa. Csak add fel! Add fel, hiszen már úgyis vesztettél."

w9_1.png

w10.png

Mindent egybevetve, nekem bejött ez a rész, főleg az utolsó felvonás, de végül is megértem az elégedetlenkedőket is - ha egy sorozat ennyire ellaposodik évadokra nyúlóan, benne van a pakliban hogy egy idő után már a rák is szarízű.

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BBrigusz 2018.03.07. 12:45:19

Szerintem jó rész volt, a hogyvolt meg mindig felveti a magamban megfogalmazott kérdéseket, úgyhogy köszi:) király!

Amúgy mindig hiányoltam azokat a jeleneteket, amikor X megtudja, hogy Y kinyiffant. Ez most szerintem baromi ütősen lett összerakva. Kiváncsian várom mit hoznak ki a helikopter-issue-ból...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.03.07. 16:45:25

Én azért egészen más, sokkal ütősebb lezárást képzeltem el ennek résznek.

Az mekkora lett volna, hogy Rick rádiózására akkor került sor, amikor Simon már éppen megtette a beszámolót és látótávolságban van, de nem hallja a beszélgetést. Ekkor olvashatná Negan fejére Rick a kudarcot vallottál után, hogy "miféle megmentés az gyerekeket öltetek Sanctuary-ban és az, hogy a kukásokat lemészároltátok az utolsó szálig?"

Ekkor Negan odafordulhatott volna Simon felé úgy, hogy bámul rá, az meg nem tudja, hogy miért és elindul felé. Vágás, end.

Ez mekkora lett volna már. Ehelyett a vége duma tök vérszegény lett. Legalábbis szerintem.

mollyhooper 2018.03.07. 16:52:58

Azt mesélje már el nekem valaki, hogy annak mi értelme volt, amikor Michonne meg Rick indulván Alexandriából kiugrottak a kocsiból, odarohantak a lángoló szaletlihez, amit szerintem tök indokolatlanul megpróbáltak eloltani (miközben jöttek rájuk a zombik ezerrel) , aztán pár perccel később visszapattantak a kocsiba és amikor elhajtottak a szaletli mellett, látszott hogy ugyanúgy lángol, mint annak előtte. Ez mire is volt jó?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.03.07. 17:29:42

@mollyhooper: Vágási hiba lehet. Sanszosan azt akarták maguknak bemesélni, hogy eloltjuk, mert még visszajövünk, ez maradjon épségben.

KovZsi2 2018.03.07. 17:54:23

Szeretett üldögélni Carl annak a tetején, azért próbálták eloltani. Amúgy borítékolom, hogy frufru fog kísérletet tenni arra, hogy Simonon bosszút vegyen vérét véve a bajszosnak. Ámde ekkor megjelenik Negan, aki számára nyilvánvalóvá válik, mi történt: frufru megmenekül a haláltól, és hogy mindenki előtt példa legyen: Negan parancsa szent: Simon belét kiszedi negan a fűrészes késsel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.07. 18:05:25

Akkor most a szeméttelep üres? Akkor Soros migránsokat fog odatelepíteni. Lehet ő keverte a szart ezért. Már a Walking Deadig is elér a keze, nem csak Bécsig?

jürgen baromartz 2018.03.07. 19:16:52

Ez a darálós jelenet volt legalább három éve a leginkább eredeti ötlet, amit a készítőknek sikerült kiizzadniuk magukból. És ez sem tartott fél percnél tovább.

Pepejoe 2018.03.07. 20:08:22

Az 5. évad után egyszerűen képtelen voltam nézni ezt a sorozatot, olyan szar lett...
Pedig igazi és lelkes hívő voltam.

2018.03.08. 07:55:35

@molnibalage: én végig azt vártam, h erre fog kifutni a párbeszéd Negan és Rick között, csalódtam is, de tippre ez a beszélgetés még nem lett lezárva, csak átívelik ezt a szálat a következő részre.
-------
(több fórumon olvasom, h tovább zuhan a sori nézettsége, pedig nekem most kezdett visszaizgalmasodni, tekintve h félévadzáróig csak mellékesen néztem, hallgattam, minden mást csinálva közben, beleértve az irtó nagy ásítozásokat is).

korxi 2018.03.08. 15:12:08

@KovZsi2: "Szeretett üldögélni Carl annak a tetején, azért próbálták eloltani."
Igen igen, ez nekem is lejött, de azt gondoltam hogy biztosan van valami tényleges értelme is, amiről viszont lemaradtam. De akkor nincs semmi értelme, tényleg csak ennyi?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.03.08. 15:18:43

@korxi: Mert annyira csapnivaló volt a vágás és a két antitálentum színész, hogy ennyire nem jött át, hogy mi a fenét akartak azzal a jelenettel.

2018.03.08. 15:51:34

pedig de, tökre átjött a két szereplő játéka, dühből nekimentek oltani egy már rommá égett vmit. rick csapatára alap jellemző ez a düh, a gondolkodás nélküli. a csatornában is dwight (nem csapattag, nocsak) volt egyedül a legértelmesebb a 'lapuljál már meg bzdmg, várjál, kussolj, mindjárt elmennek' attitűddel.
süti beállítások módosítása