Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A mi kis falunk – 2x04 - Detoxi-maxi

2018. március 07. 09:00 - Gillotte

Traktor hangja hasít végig a napsütötte falun. Szifon közlekedik az említett járművön, munkaügyben jár el. Stoki szerencsétlenkedik előtte a biciklin, ,,há’ ne üssél már el!” Stoki befenyít, és elveszi az ittas Szifontól a traktor kulcsát, és csak akkor adja vissza, ha Szifon teljesen józan lesz. Magyarán soha. Az ittasság mintaszobra a város második emberéhez, az állatorvoshoz megy tanácsért. Dr Reviczky tudja, mi a teendő: detoxikálás. Az alkoholt a szervezetből kitisztítandó, a doktor egy székhez kötözi Szifont, hogy ha inni akarna, a kötél megakadályozza ebben. Igen ám, csakhogy a jó doktor nem gondol arra, hogy az orvosi alkohol is alkohol, úgyhogy naivan az asztalon felejti, így megy el a rendelőből. Szifon, mint egy vadászkutya kiszagolja, hogy alkohol van a kis barna üvegcsében, és addig kínlódik, míg megszerzi a nedűt, amitől újult erőre kapván kirágja magát börtönéből.

mi_kis_falunk_4_1.jpg

Eközben Matyi és Baki a mezőn áll lapáttal, és várja a szállítmányt, amit Szifon a traktorral vitt volna. Nem tudják, mitévők legyenek, úgyhogy elfogyasztanak pár sört, és hezitálnak, hogy mit is csináljanak. Talán ki kéne ásni a majdani cölöpök helyét. Ja nem, mégsem, mert mi van, ha valaki beleesik. ,,Sokkal biztonságosabb, ha nem csinálunk semmit” – állapítja meg Baki. Stoki ezzel szemben nem esik kétségbe Szifon detoxikálásának hírétől, hanem meglátogatja Szifonnét, ám vesztére a búcsút úgy ejti meg, hogy még épp becsatolja nadrágján az övet, amit persze meglátnak páran a faluból, úgyhogy várhatóan hamar híre megy.

mi_kis_falunk_4_2.jpg

Közhírré tétetik a faluban, hogy gulyásfőző verseny leszen, melyre a hagyományoknak megfelelően lehet jelentkezni. Minden versenyző megkapja az alapanyagokat, és igény esetén bográcsot. A polgármester arra kéri a versenyzőket, hogy az előző évekhez képest most sem fűrészporral, sem homokkal ne semmisítsék meg a konkurencia főztjét. Akinek a bográcsából a legtöbb hiányzik, az lesz a győztes. Igen szokatlan elbírálási mód, de legyen! A mezőny a szokásos, viszont most Jónő Dóri is jelentkezik. Az asszonyok össze is néznek, hogy ez komoly-e, hisz a lány még egy rántottát sem tud elkészíteni. ,,Majd meglátjuk, hogy le tudom-e nyűgözni a Padrét!” – mondja Dóri. A versenyzők gyakorolnak, Julia Roberts magyar hangja Don Padrénak, Udvaros tanárnő pedig Reviczky doktornak visz a gulyásból, és mindkét férfi elájul az isteni étektől.

mi_kis_falunk_4_3.jpg

Erika is indul a versenyen, úgyhogy tréningezi Gyurit: eltiltja az aznapi étkezéstől, hogy legyen hely másnap a gulyásnak. Ezen kívül az étel-megvonás azzal az előnnyel is bír, hogy Gyuri nem tölti majd a fél napot a budin. ,,Dehát én ott olvasni szokok!” – mondja György, a művelt - ,,hát nekem tudnom kell, hogy melyik a legjobb fékfolyadék!” Gyuri nem érzi úgy, hogy egy egész napig kibírja táplálék nélkül, úgyhogy elvonul a budira falatozni, ám a törvény keze lecsap rá, és elkobozza a szendvicset. Ezzel szemben Udvaros tanárnő gyomortágítással dolgozik, úgyhogy már reggelire is gulyással eteti testvérét, a polgármestert.

mi_kis_falunk_4_4.jpg

Teca bajban van, ugyanis három söröshordót várt, de a szállítónak bedöglött a furgonja, pedig a főzőversenyen igen szép pénzt kereshetett volna a sörrel. Laci pont meghallja az álmodozását arról, hogy jó lenne egy új sofőr egy furgonnal, aki szállít neki. A fiú lelkesen ajánlkozik, s bár nincs se furgonja, se jogosítványa, amúgy minden stimmel. Laci rohan a nagybátyjához, Károlyhoz, hogy tanítsa meg vezetni. Rendben – mondja Károly gyanúsan önzetlenül – de előbb menj Stokihoz, ő majd megtanítja a kreszt. Stoki rábólint a dologra, úgyhogy Laci azzal megy vissza Tecához, hogy ő majd megoldja a dolgot. Teca erre igen kevés esélyt lát, úgyhogy nagyvonalúan felajánlja Lacinak, hogy ha másnap reggelre ott lesznek a hordók, Laci bármit kérhet tőle. Laci romantikus, gyertyafényes vacsorát vizionálva rohan és megkérdezi Gyurit, hogy nem segítene-e elhozni neki három söröshordót az autójával. ,,Nem férne el” – így a kurta válasz. Laci reménykedik, hogy utánfutóval menne a dolog, és menne is, de szerezni kéne hozzá egy vonóhorgot is, mert azzal nem rendelkezik a narancssárga autócsoda. Laci eztán traktorban gondolkodik, mint szállítóeszköz, de Szifon sem elérhető most, úgyhogy egykerekűre vált: talicskával áll neki a 8 km-re lévő másik faluba gyalogolni, és abban Tecához szállítani a söröshordókat. Teljes mértékben elhiszem, hogy egy izommal láthatóan kis mértékben rendelkező fiú három fordulóból eltol egy-egy 50 kilós söröshordót. Mindenesetre megcsinálja, úgyhogy kér Tecától: egy randi mozival, fagyival, csónakázással, és a végén egy búcsúcsókkal. Teca válasza erre egy határozott nem. Hát ez nem volt fair play…

mi_kis_falunk_4_5.jpg

Kezdetét veszi a beharangozott gulyásfőző verseny. A dolgot a focipályán tartják meg. ,,Vigyázz, kész, zabálás!” – ordít a polgármester, és ekkor mindenki elkezd enni, a férfiak leginkább feleségük főztjéből, hogy fogyjon minél több. Van pár óvatlan pillanat, amikor is az asszonyok cukrot, és homokot öntenek a bográcsokba, mert nehogymár a másik nyerjen! Hát, ennyit ért a papi szónoklat arról, hogy idén ne rontsuk el a másik főztjét. ,,Mintha mise történt volna” – mondja a doktor frappánsan a Padrénak. Egyetlen dolgot felejtettek el a homokkal, és cukorral operáló asszonyok: Jónő Dóri főztjét elrontani, úgyhogy mivel a végén az ő gulyása marad az egyetlen, ami ehető, ő nyeri meg a versenyt, hogy ezzel majdan képviselve Pajkaszeget a megyei versenyen.

mi_kis_falunk_4_6.jpg

S hogy mi lett Szifonnal? Elmegy ő is a főzőversenyre, ahol visszaigényli Stokitól a traktor kulcsát. Simán, nincs más teendő, mint megfújni a szondát, és… de nincs és, ugyanis Szifon felmutatja Stoki gumibotját, amit véletlenül náluk felejtett. Hát ez rém kínos. Szifon visszakapja a kulcsait, de annyira el van kenődve, hogy aznap már inni sem akar. Ez az igazi detox.

Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása