Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Knightfall 1x09 - Fiat!

2018. március 06. 13:00 - Szencsike

Késő este van, Fülöp megnézi magának a zsoldos sereget, mindenki képzett harcos, erősek és kegyetlenek, még a Templomosokkal is felveszik a harcot. Őszarkeverősége biztosítja róla, ha kell, igazán összemocskolják a kezüket, vagyis nem hisznek a tiszta küzdelemben. Fülöp sajnos már elkönyvelte magában ugyanezt Landryról és a Templomosokról is. Nézzük őket, zajlik a temetése az elesett társaknak, a Pápa játszotta ki Godfreyt és minden halott Testvér miatta halt meg. A meetingen Landry előadja a tervét, útnak indul és megkeresi a Nagymestert, Jacques de Molay-t, aki ha meghallja milyen agyafúrt módon verte át őket a Pápa, Európa összes Templomos lovagját harcba hívja ellene. A társak zúgolódnak, ez háború a saját egyházuk ellen! Landry nem várja el senkitől, hogy kövesse, aki nem akar jönni, maradjon a rendházban, de aki vállalja a küzdelmet, ami akár az illető halálát is okozhatja az egyházi kiközösítés után, az jöjjön.

1.png

Reggel, Johanna és az udvarhölgye hazatértek Navarrából, az ifjú udvarhölgyét, Sophie-t nem akarja veszélybe sodorni a kis magánakciójával, így elküldi őt, de a leányzó bátor és maradni akar, sőt még Navarrába is visszamegy vele. A palota előtt az őrt álló katonákon kívül nem fogadja senki, az udvarhölgy keresse meg Izabellát, hogy megbeszéljék vele is a távozást. A rendházban Tankréd mesélhet, a Fény Testvérisége kiképezte őt, mert Godfrey utódjának szánják. Még mindig hisz abban, hogy a Grál rossz kezekben hamis háborúkhoz vezet. Akkor el kell pusztítani, ez lenne a legegyszerűbb Landry szerint, ám a Grál nem csak Krisztus vérének a kelyhe, sokkal több annál. Érkezik Draper, jelenti, hogy a Pápa hivatalosan is megvádolta őt. Landry elhatározta magát, személyesen megy el a Nagymesterhez panaszra. Lássuk a királyi párt, Johanna maga is érzi a vesztét, nehéz szívvel áll Fülöp elé, aki meglepetésre gratulál a sikeres győzelemhez, a nemesekkel is megéljenezteti őt. A kellemetlen rész most jön, Fülöp félrevonja és a babáról kérdez, sokat rugdos, igaz? Johanna gyanútlanul igent mond, Fülöp visszaemlékszik, a többi gyermeküknél megállapították, hogy nem sokat mozgolódtak odabent, igazi királyi sarjhoz méltóan. A mostani viszont talán nem is királyi viselkedés, ha ennyire élénk. Johanna nyaka körül szorul a hurok.

2.png

Rendház, Tankréd el fogja kísérni Landryt a Nagymesterhez. Landry belemegy, sőt, ha akar, visszajöhet a régi társ a Templomosok közé. Tankrédnak csak egy feltétele van, továbbra is hűséges marad a Fény Testvériségéhez, nem fogja elárulni a titkaikat, hacsak nem létfontosságú. Elfogadva, és Draper és Landry visszafogadják a Templomosok közé Tankrédot. Palota, Izabella megtudja az anyjától, hogy elmennek Navarrába, egyedül csomagoljon, senki se tudjon róla. Johanna számon kéri a gyerekét, hogy milyen szerepe volt Lajos halálában, a bolond leány kikéri magának, ő csak annyit tett, amennyit Őszarkeverősége kért tőle. Igaz, ezzel közvetve részese lett egy fiatal királyi sarj halálában, de mindegy, most az a lényeg, hogy minél hamarabb útnak indulhassanak, útközben Johanna elmagyaráz mindent. Rendház, a Mamának kétségei vannak Landry tervével kapcsolatban, mégis mit vár ettől az úttól? Visszaszerzik a Grált egy olyan valakitől, aki önző célokra használná fel, Jacques Nagymesternek is be kell látnia mindezt. Landry elrendezi az ügyeit, majd útnak indul. Kifele menet jó pár testvér úgy dönt, hogy marad a rendházban. Landry megérti őket, lehet csak Tankréddal együtt mennek el, ám szerencsére az udvarban  a többség már útra készen várja őt.

3.png

Valahol útközben a Templomos csapat letáborozott, Tankréd szerint azért követik ennyien Landryt, mert jó vezetőjük. Ugyan már, még neki is tudnia kell, hogy ez nem igaz. Tud is Johannáról, sejtette azt magától is, még a gyerekről is hallott. Ja, Gawain elég csúnyán a tudomására is hozta, hogy mennyire elégedetlen vele. Tankréd viszont nem Gawain, sose ölné meg, és ha jól belegondolunk, Gawain már Akkó óta elveszett. A csapat megérkezett Chatres-ba, ahol a francia Templomos központ van. Elég hűvös a fogadtatásuk Berenger lovagtárs részéről, szerencsére nem verik rögtön láncra, és még a Nagymesterrel is beszélhet. Jacques Nagymester elsőre olyan mint a Mikulás, csalódottan veszi tudomásul Landry viselkedését, aki még most is kiáll amellett, hogy a Pápa csak a saját birodalmát akarja növelni Európában, a Szentföld ehhez csak ürügy. A Nagymester ebből csak azt hallja meg, hogy a Templomosok mehetnek vissza a Szentföldre, ez a küldetésük, a Pápa majd elboldogul Európában. Landry számára ez elfogadhatatlan, megváltozott benne valami a Grál miatt. A Grál közelsége eltávolította Istentől, nem fogja visszavonni a vádjait és harcolni akar a Pápa ellen. A Nagymester feleslegesen kérleli őt, Landry döntése végleges, a Nagymesternek így súlyos döntést kell meghoznia: Landry bíróság elé áll, a Pápának igaza volt. És talán mondani se kell, de Őszentsége sokkal korábban megérkezett Chatres-ba, hogy befeketítse Landryt.

Párizs, Johanna egy levelet küld a rendházba Sophie-val, Landrynak szól, alkonyatkor fognak indulni. Érkezik Fülöp, gyorsan elrejti a levelet, egy ünnepi vacsorára invitálja a feleségét, meg kell ünnepelni a győzelmét. Fülöp az asztalnál nézegeti Johanna navarrai pénzérméjét, és majdnem felfedezi a Biblia alá rejtett levelet is. Johanna sietve beleegyezik, mielőtt megtalálná a levelet, Fülöp nagyon elégedett magával. Kettesben Johanna rémülten közli Sophie-val, hogy Fülöp tud mindenről, és lesz még valaki, aki kideríti a titkát: Izabella a titkos folyosón a kémlelőnyílásnál leskelődik. Chatres, Tankréd meg akarja menteni Landryt, ki tudja a rendházból juttatni. Landry viszont maradni akar, inkább vállalja, hogy kiderül minden titka és meghal az elkövetett bűnei miatt, de ez jó alkalom, hogy megszerezzék a Grált. Ha a Pápa itt van, akkor az ereklye is vele van, Tankréd pedig szépen ellopja tőle, akár Landry élete árán is. Tankréd még beleegyezik, és már jönnek is az őrök Landryért. Láncra verve kísérik a nagyterembe, ott az összes lovagtárs, a főhelyen pedig a Pápa ül. Jacques Nagymester vezeti le a tárgyalást, ahol megítélik Landry tetteit, aki egész nyugodtan ül a székében.

Berenger mester olvassa Landry fejére a vétkeit, több súlyos kihágása is van: megverte az egyik testvérét hirtelen felindulásból, szaracénokkal szövetkezett, akiknek átadta az egyik lovagtársát,  rátámadt egy keresztényre, hamisan vádolta meg egy testvérét és megszegte a Mesteri esküjét is. Landrytól csak a hitelesség kedvéért megkérdezi, hogy tagadja-e a vádakat, ő pedig tudja, hogy hiába mondana bármit is, már megvan az ítélet. A Pápa itt a főbűnös, ő ölette meg Godfreyt! A Pápa meglepetésre elismeri, hogy ő ölette meg Godfreyt, ami elég komoly felzúdulást okoz. Eközben Tankréd elindult a Pápa lakrésze felé, de előbb az őrségen kell keresztül verekednie magát. A Pápa eközben állítja, hogy Godfrey áruló volt, Akkó miatta esett el, hisz szövetkezett a szaracénokkal, miatta haltak meg a Templomos testvérek, sőt miatta vesztették el a Grált és a várost is. Hogy került elő a Grál, ha utoljára a tenger fenekén látták? És mikor előkerült, Godfrey ismét a szaracénokat hívta, hogy  elrejtse! Landry is Godfrey nyomában járt, ő is el akarta rejteni a Grált az egyház elől! Landry nem is tagadja, de az vezérelte, hogy védelmezze a Grált és átadja a Pápának, Isten és a testvérei erre a tanúk. Ha már tanúk, meg becsület, a Pápa behívja Gawaint, aki jobban felvilágosítja majd a lovagtársakat Landryról.

9.png

Gawaint nem kell félteni, készséggel elmondja Landry összes mocskos titkát: önként átadott egy Templomost egy szaracénnak, majd ezek után pedig együtt keresték a Grált. Mikor megtalálták, Landry megpróbálta őt megölni! Sőt, van még rosszabb is, szörnyű dolog, Landrynak viszonya volt egy férjes asszonnyal, aki a gyermekét várja! Landry nagyon dühös lett, Gawain jócskán elferdített bizonyos dolgokat, majdnem neki is menne, ha nem fognák le őt. Gawain folytatja a mesét, Landry kész lett volna a nő miatt lemondani a Templomosokról. Landry nem tagad, a Nagymester a nő nevét akarja, Landry nem mondja meg. Itt az idő a döntésre, amit már réges-rég meghoztak: kiközösítés, majd máglyahalál és a lelke sose nyer bebocsájtást a mennyországba. Landry le Júdásozza Gawaint, a sértett lovag visszavág azzal, hogy Landry nem Jézus. Eközben Tankréd sem tétlenkedett, jó pár pápai testőrt megölt, mire eljutott a lakosztályhoz. Párizs, Johanna kap egy kis ajándékot, egy régi ruháját hozta el Nicolas, azt a ruhát, amiben Johanna még azon a bálon táncolt, amikor Fülöp megkérte Landryt, hogy szóljon az érdekében néhány jó szót. Johanna csodálkozik a dolgon, de legyen, viszont kéne Sophie, hogy felöltözzön. Nem tudja, hol van, de átadja a hajára vonatkozó utasításokat is, Fülöp még ezt is eldöntötte. Később Johanna már felöltözve, kirittyentve várja Fülöpöt az előcsarnokban, a férje meglepetéssel készült számára.

10.png

Chatres, zajlik a kiátkozási ceremónia, súlyos dolgok várnak Landryra: nincs úrvacsora, egyházi átokkal sújtják, a lelke elkárhozik és örökké égni fog a tisztítótűzben. Érkezik egy hírnök, a Pápa megszakítja a szertartást, valaki Landry életéért akar vele tárgyalni. A Pápa meg se akarja hallgatni, meg fog halni a bűnös. Az illető egy teremben várakozik, Landry Mama akar alkudni a fia életéért. A Pápa azt hiszi, hogy ő Landry gyerekének anyja, de a Mama lazán közli, hogy az Johanna királyné. Lesz ebből még gubanc később. Ő Landry anyja és sokat tud a Grálról. A Pápa megköszöni az infót a királynéról, de ő már tud mindent az ereklyéről, elmehet. Nono, Európa egyesítéséhez ez a kehely nem lesz elég, ám a Pápa túlságosan is magabiztos. Landry Mama meséje is csak egy lenne a sok mese közül, amit a Grál köré szőttek, mi újat mondana… Godfrey bízta meg őt a Grál őrzésével, olyan infói vannak, amivel alaposan megváltozik az Istennel kapcsolatos felfogása. És hogy ezt elmondja, meg kell kímélnie Landryt, fújja is a folytatást a Pápa. Így van, sőt, ha megtudja az igazat, a Pápa magától fogja megkímélni Landry életét. Lehet Landry egy Da Vinci-kódos csavarral esetleg Jézus leszármazottja lenne?

11.png

Tankréd se tétlenkedik, még mielőtt bejutna, felbukkan a mongol zsoldos nő, ő is a Grálért jött, és sajnos neki sikerül elintéznie Tankrédot. Bejut a lakosztályba, a Grál ott hever védtelenül az egyik asztalon és miután elrakja, gyorsan eltűnik a színről. Tankréd is csak a földön fetrengve lesi, ahogy a nő távozik és a rendház falain járőröző lovagtársaknak sem tűnik fel, hogy bárki is járt volna az erődben. A Mamának igaza lett, bármi is mondott a Pápának, beszélni akar Landryval, Jacques Nagymester hiába tiltakozik, hisz meghozták az ítéletet, a kiátkozásnak vége, a Pápa kizavar mindenkit. Párizs, javában zajlik az ünnepség, Johanna elég feszült, Fülöp ellentmondást nem tűrve megy vele táncolni. A parketten emlékezteti Johannát arra, mikor volt legutoljára rajta a ruha (azon a bizonyos táncos estén), nem is titkolja Johanna előtt, hogy mennyire dühös rá, hisz az árulás nagyon tud fájni. Közben behozzák a véresre vert Sophie-t. Chatres, a Pápa szánja-bánja a dolgokat, szörnyű hibát vétett Landry ellen. Érkeznek az őrök, nagy a baj, megtámadták a rendházat, a Pápát biztonságba kell vinni, sajnos a Grált ellopták. Tankréd már intézkedik, át kell kutatni az erdőt és a folyómentét!

Párizsban agyonverik szegény Sophie-t, mert megtalálták nála azt a mérget, amivel vetélést lehet előidézni. Fülöp azt hiszi, hogy Sophie Johannát és a születendő gyermeküket akarta megmérgezni, valaki megbízta esetleg? Fülöp is kioszt jó pár pofont szegény lánynak, mire Johanna végre közbeszól és bevallja, hogy neki kellett a méreg. Fülöp végre hallotta az igazat, Johanna kimondja, hogy a kapcsolatuknak vége. Ennek már rég vége Fülöp szerint. Johanna Izabellát hívja, ketten összeszedik Sophie-t és távoznának a nagyteremből. Fülöp fáradságra hivatkozva elengedi őket, nem mintha a jelenlévő nemesek bármi mást gondolhatnának a kis jelenet után. Kint Johanna indulást vezényel, meg kell szökniük. Fülöp eszén nem járnak túl, eléjük siet, Sophie-t elviszik az őrök, Izabella Fülöp karjaiba siet, a kedves kislány köpte be az anyját, akit az őrök visznek el. Chatres, Landry estéje is cudarul alakul, Gawain érkezik hozzá, fájdalmat a fájdalomért, egy jókora kalapáccsal ráver Landry térdére, aki jókorát ordít.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása