Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egynyári kaland 1x04 – Kincskeresők, avagy miért nem mondtátok, hogy készült film a Fekete gyémántokból?

2018. március 05. 13:00 - szde

Bence és Szőke maguk elé merednek, hosszú volt az a tegnapi buli, nem tudják értékelni Gáborka dúdolását, aki éppen reggelit készít magának. Érkezik Zsófi nagy dühösen, hogy ki mert beleinni a valamilyen tejtermékébe, Bence volt a ludas.

vlcsnap-2018-02-28-16h01m13s067.png

Fanni a parton randizik Mátéval, ez már a negyedik harmadik randijuk, olyan nyugis, csodálatos meg tele rejtekhelyekkel ez a Balatonfüred, Fannit meg még sose vitték reggelizni, de azért az esti randi is áll. Máté telefonja rezeg, MELÓ keresi, de nem veszi fel, ráér.

Gáborka nyitja a lángosost, amikor az egyik asztalon észrevesz egy bőrkötéses könyvet, rögtön be is zár, és rohan haza. Bence és Szőke csak egy sima chill a parton napot akarnak lányok nélkül, amibe utóbbi elég nehezen megy bele, amikor érkezik a főbérlőjük, hogy Jókainak van egy elveszett kézirata, és most a kezükben van a lehetőség, hogy milliomosok és híresek legyenek. (Szőke már alapban az, ő inkább híres akar lenni.) Az első nyom nem más, mint Sajó, barátságos forrás, hozza a fényt, és rögtön mindenki kap fejenként 3-3 könyvet, hogy olvassa el. Olvasson. Nyáron. Szőke nem is tudja ezen túltenni magát, ő még nem hallott arról, hogy a legtöbb Jókai-regény meg van filmesítve/vannak belőlük hangoskönyvek. Bencének viszont felcsillan a szeme, hogy mi van, ha…?

vlcsnap-2018-02-28-16h03m42s920.png

vlcsnap-2018-02-28-16h04m59s282.png

Fanni meséli a randit a lányoknak: Máté hozzáért és… ennyi. Tartalmas, eseménydús, Fanni karaktere meg annyira semmilyen, hogy nyugodtan ki lehetne írni. Jönnek a fiúk, egy indokolatlan vita Zsófi és Bence között, szerintem zárják be őket egy szobába, szexeljenek egyet, mindenkinek ez lenne a legjobb, Gáborka is egyetért, mondja is Szőkének, hogy ezzel az elfojtott szexuális vággyal kezdeni kéne valamit. (Szoba!)

A lányok a strandra mennek, Dóra faggatja Fannit, hogy elképzelte-e már a szexet Mátéval, aki igen, elképzelte. És jó. Semmi részlet, semmi fokozat, majd Dóra diszkréten rákérdez, hogy ugye az írásbelik után Bélával megtörtént-e, és az milyen volt. Na, ki nem találnák, de az is jó volt, erre már Zsófi is felül, hogy ugye nem az van, amit sejtünk? Fanni, te szűz vagy?

vlcsnap-2018-02-28-16h09m13s888.png

Gáborka érkezik Balázshoz üzletelni, Zsófiról van szó, foglalkozzon vele. Másfél hét és napi 1 lángos áráért Balázs benne van a dolgokban. Közben Szőke olvas, nem bírja ezt a nagy feszültséget, a kötelezőket sem sikerült végiglapoznia. Érkezik Gáborka – mi van azokban a zacskókban??? –, még mindig nem jött rá, mi lehet az a Sajó a folyón kívül, jelzem, Jókai egyik álneve ez volt, érettségizett fiatalok, pár héttel a szóbelik után, nekünk ez tétel volt. Ez beugrik Szőkének is, majd jön a következő kérdés, hogy kivel volt jóban Jókai? Hogy nehogy azt higgyük, Szőke okos, benyögi, hogy Dózsa. Jól van, fiam. A Kossuth Lajos forrásnál végül meglesz a következő eleme a rejtélynek.

Fanni Dórával ruhát vesz, előbbi parázik, hogy mi lesz este, lépjünk tovább, mert én érzem magam kínosan, hogy ha nem akar szexelni, mit gondolja túl? Egy rendesen működő párkapcsolat nem feltétlen csak a szexen alapszik, az intimitást másképpen is el lehet érni.

vlcsnap-2018-02-28-16h13m59s893.png

A fiúk továbbra is olvasnak, a részben láttunk szerintem a legtöbb könyvet a játékidő alatt, Gáborka minden életrajzot kikölcsönzött, hogy megtudják, ki az az ismerős és merre van a pince, Szőkének pedig újabb 400 oldalt kell elolvasnia.

Fanni a randin van az étteremben, és bár van bor mindkettejük előtt, olyan érzésem van, mintha egy tízévest elhozott volna az apukája enni, és most gondoljunk bele, hogy szexelni is fognak… nem a filmvásznon, mert ez egy családbarát csatorna meg csak 12-es karika van a sarokban, de akkor is. A tudat még ott van. Hogy tovább zavarjuk Fannit, Máté egy szüzet kér vacsorára.

vlcsnap-2018-02-28-16h17m34s644.png

A fiúk még mindig olvasnak, érkezik Balázs Zsófiért, Szőke meg rögtön letámadja Gáborkát, hogy ez mégis miért és csinálja vissza.

Máté még akarna inni valamit, van is egy apartmanja, Fanni csodálkozik, hogy te nem a hotelben laksz? De, csak inkább szemtanúk nélkül húzlak meg, nehogy az asszony tudomására jusson.

Zsófiék ugyanazon a padon ülnek, mint a második rész alatt, kémia még most sincs, helyette van Gáborka, aki egy hónapig ingyen menüt biztosít Balázsnak, csak húzzon el.

Bence és Szőke egy pincénél várják Gáborkát, ők már régen megkeresték a következő jelet, valami drágakő kell, ami nem lehet más, csak a Fekete gyémántok, Szőkének pedig – dobpergés – megint olvasnia kell.

vlcsnap-2018-02-28-16h23m02s392.png

Fanni a romantikus pillanatot azzal szakítja félbe, hogy kimegy a mosdóba, majd megjelenik egy szál kombinéban.

A fiúk olvasnak, bent pedig Zsófi panaszkodik Dórának, hogy milyen seggfej ez a Balázs (szerintem ő kérte, hogy ne folytassák, amit elkezdtek a második részben, de mindegy), Bence meg bejön neki, csak hát ugye a múltjuk miatt nem lehet köztük semmi. Baszki, milyen múlt? Ez a három hét??? Kint Bencének is bejön Zsófi, ezt eddig is tudtuk, Szőke szerint pedig el kell dönteni, hogy a nyár maradék részét szexszel vagy háborúval akarja tölteni, amúgy meg

- A lányoknak olyan a humor [a fiúkban], mint a fiúknak a cici [a lányokban].

- Szeretem a cicit – mondja Bence.

Fanniék már az ágyban szigorúan ruhában, a lány még nincsen kész, Máté meg amilyen gavallér, annyira türelmes is, csak aludni fognak. Reggel Fanni egyedül ébred, később érkezik Máté a reggelivel, mire Fanni annyira meghatódik, hogy rögtön meggondolja magát a szexszel kapcsolatban.

vlcsnap-2018-02-28-16h30m57s637.png

Bence még aludni akar, amikor Szőke ébreszti, hogy van ötlete, hogyan jöjjön össze Zsófival, majd mielőtt megtudnánk, mi az, jön Gáborka, aki ugyanannyira nem akar ezzel foglalkozni, mint Szőke az olvasással, de jóvá kell tennie a múltja hibáit.

Fanni szex utáni elégedett fejjel nézi a plafont, majd megjegyzi, hogy hát akkor ez ilyen, Máté meg nem tudja, hogy öljön-e vagy meneküljön, utóbbit választja, Fanni meg nem érti, mi történt.

vlcsnap-2018-02-28-16h33m14s936.png

Dóra és Zsófi a parton, Zsófi aggódik, hogy mi van, ha Máté feldarabolta Fannit? Érkeznek a fiúk, meghívják a lányokat egy vizibicajozásra. Zsófi amilyen hülye, nemet mondana, de mivel Dóra benne van, megy ő is. Szőke fizeti a túrát, majd kap egy telefont Gáborkától, hogy Dórának vissza kell mennie, mert szivárgás van a szobájukban.

A bicajon Szőke a piranhák – magyarul piráják – balatoni lelőhelyéről sztorizik Bencének, mire Zsófi kihúzza a lábát a vízből. Hirtelen a lapátkerék beakadt, és Szőke egy előkelő fejessel indul a part felé segítséget hívni, magára hagyva a két fiatalt, hogy gyilkolják csak meg egymást.

vlcsnap-2018-02-28-16h38m37s895.png

Dóra csomagol, érkezik Fanni, aki már ígyis késésben van, de azért még elmeséli, mi volt este meg reggel, Dóra pedig nyugalomra inti a barátnőjét.

Gáborka és Szőke a Jókai villa előtti császárfát nézik, ez lesz az, amire utalt az üzenet.

Zsófi és Bence a vizibicajon, a helyzetüket tisztázzák, majd csodával határos módon a kerék is megjavult, mehetnek a partra.

vlcsnap-2018-02-28-16h42m30s113.png

Szőkééket a villa gondnoka szólítja le, hogy a Zegyetemről jöttek-e. De hogy melyik Zegyetemről, az lényegtelen, mert hát ugye a láda ott van a raktárban, ezért jönnek majd a Zegyetemről, és én pedig nem értem, manapság miért nem kell a színészeknek érthetően artikulálniuk, mert ez aZ egyetem. Közben a parton Bence sms-t kap, Zsófit magára is hagyja, jön a fiúk után.

vlcsnap-2018-02-28-16h45m45s590.png

A raktárban minden van, mi szem szájnak ingere, megvan a láda is, amiben kőzetek vannak, alatta pedig a kézirat. Taps, megjelenik Tibor, akit Gáborka az előző rész végén a Szőkének hitt, hogy az nem is az, ami, ugyanis olyan nincsen, mindent ismernek már, csak leckének szánta Gáborkának.

Közben Máté nagyban telefonál, igen, drágám, holnap várlak, ki is megyek eléd, jegygyűrű fel.

vlcsnap-2018-02-28-16h48m04s880.png

Szőke egyedül azt sajnálja, hogy végig kellett ennyi mindent olvasnia, mert már betűmérgezést kapott, mire Tibor csodálkozik, hogy mégis miért nem nézte meg filmen a Fekete gyémántokat? Szőke szemei elkerekednek: van belőle film és neki nem szóltak?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása