Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egynyári kaland 1x03 – Generációk

2018. március 01. 11:00 - szde

A húgom éppen ebédet készített magának, amikor kérdeztem, hogy nem akar-e csatlakozni a következő Egynyári kaland-részhez. „Melyikhez?” – kérdezte. „A harmadik. Rész. Első évad.” – feleltem. „De, persze. Ebben van végig hosszúgatyában Vecsei.” – ült le mellém egy adag pörkölttel. És tényleg, a rész alatt csak a fürdős jeleneteknél volt rövidnaciban.

vlcsnap-2018-02-24-16h43m15s671.png

Zsófi és Dóra a kertben esznek, Balázsról tárgyalnak, hogy az a szemét eltűnt, semmi hírt nem adott magáról (nos, erre kérte a lány, de édesmindegy), pedig utóbbi szerint egészen helyes volt. Erre a végszóra toppand be Bence egy szendviccsel, majd Zsófi látványosan elkezdi dicsérni Balázs úszótudását. Bence szerint mindenki tud pillangózni, és bár ma nem jó neki, de holnapután szívesen bemutatja az ő csehlaciját (vagy chadleclosját) Zsófinak.

Szőke még alszik, amikor Bence beront, kölcsönkenyér visszajár, ugye az előző részből, hogy segítenie kell neki: Bence ugyanis nem tud úszni. Úgy egyáltalán.

Fanni jön reggel dolgozni, a 158-as szoba lakója meg éppen lent ül a hallban, mert hol máshol lenne, amikor érkezik a szobalány, és cseppet sem feltűnően követi tekintetével a liftig.

vlcsnap-2018-02-23-15h37m47s159.png

A srácok azt taglalják, hogy Bencének víziszonya van, csak olyan vízbe megy be, aminek látja az alját, és nemsokára találkoznak a strandon, mert előtte Szőkének dolga van. Gáborka éppen újságot olvas, a főcím most az, hogy tiniket szervez be a balatonfüredi maffia, mit ad isten pont ott áll Szőke, aki a tini, majd jön egy Audi A8 (#termékmegjelenítés), ami a maffia, Szőke beszáll a kocsiba, tehát megtörtént a beszervezés.

Fannihoz Dóra jön látogatóba, hogy meglesse a lány szívszerelmét, a 158-ast, csak azt nem tudom, Fanni hogyhogy még állásban van, mert nem nagyon csinált eddig semmi maradandót, és munkaidőben is a barátnőjével trécsel. Arról nem beszélve, hogy egy négycsillagos szállodába hogyan jutott fel Dóra…

vlcsnap-2018-02-23-15h41m49s587.png

vlcsnap-2018-02-23-15h42m29s988.png

Bence a stégen áll, bemenni sincsen lelkiereje, ráadásul jön Gáborka, hogy megossza az új infóit Szőkéről és a maffiáról, de mielőtt jobban belemélyednének, jön az emlegetett szamár. Látjuk, hogyan tanul meg Bence úszni, majd amikor nem megy neki a dolog, Szőke egy kislányra pillant, aki szintén el akarja sajátítani ezt a tudományt: úszógumikkal rendelkezik.

Dórát még mindig nem tették ki a szálloda halljából, közben nézi, ahogy Fanni odamegy a recepcióhoz megtudni 158-as nevét, de sajnos a recepciós nem adhat ki semmilyen információt a szálloda lakóiról (végre egy normális alkalmazott), Fanni pedig szomorú.

vlcsnap-2018-02-23-15h44m58s270.png

Bencének nyugodt körülmények kellenek, hogy megtanuljon úszni – nos, Belgiumban úgy tanítják meg a gyerekeket úszni, hogy rögtön bedobják a mélyvízbe, ez tényleg a nyugalom szigete –, erre támad Szőkének az az ötlete, hogy kérjék el Fanni szállodai belépőkártyáját, és menjenek éjjel fürdőzni. Bence ódzkodik az ötlettől, de Szőkének megint mennie kell, így Bence rögtön megjelenik a lángosozónál, hogy kifaggassa Gáborkát a sötét ügyről. Gáborka előveszi az újságot, majd elmondja, hogy látta, amint beszáll egy sötétített kocsiba Szőke, és ki jár ilyen autókkal? Naugye, hogy a maffia. Vagy azok, akik a fekete Audi A8-akat szeretik.

Szőke apuval és mostohaanyuval találkozik, igazianyu nem jött el, mert legutóbb összevesztek apuval, és most nem állnak szóba egymással. Apu még óva inti a fiacskáját, hogy viselkedjen normálisan, rendesen.

vlcsnap-2018-02-23-15h48m08s715.png

Fanni végig akarja csinálni a zseniális tervet, amihez Dóra asszisztál – AKIT MÉG MINDIG NEM ZAVARTAK KI A HOTELBŐL –, a terv annyi, hogy Dóra elriszálja a fenekét a recepciós előtt, majd kiönti a táskája tartalmát, mire a recepciós rohan a segítségére. Ez idő alatt Fanni leesi a 158-as szoba lakójának nevét. A terv sikeres, azonban mindössze KM van beírva az excel táblázatba.

vlcsnap-2018-02-23-15h49m09s090.png

Szőke és családja a nagybátyjához mennek látogatóba, aki egy magánklinikán fekszik, most jött haza Ausztráliából, ahol az utóbbi 30 évet töltötte, és valami gond van a szívével. A kórterem előtt esik le apunak, hogy mostohaanyu, azaz Klárika nem hozta a sütit, mire az asszony szerint hozhatta volna apu, de apu még sosem cipelt semmit, én pedig innen üzenem a készítőknek, hogy Seress Zoltánnak nem áll jól a paraszt szerep. Bent nagy az öröm a testvérek között, Szőke most látja először a nagybátyját.

Fanni nem tudja feldolgozni, hogy nem egy komplett nevet, hanem egy monogramot talált a 158-as szoba lakójaként regisztrálva, és Dórával meg is állnak a szoba előtt, hogy bekopogjanak. Szerencsére pont jön Erika, aki szerint dolgozni kéne (végre valakinek feltűnt), és Dóra húzzon a fenébe, a szobában pedig a szállodaigazgató fia lakik, mind évben 1-2 hónapot itt tölt a nyáron. Na bumm, erre volt az a sok szenvedés.

vlcsnap-2018-02-23-15h51m57s707.png

Szőke a nagybácsival sztorizik, aki szivarozni szeretne, de ugye szigorú szabályok, nem teheti, de ha az unokaöcs jófej akar lenni, akkor hozni fog neki egy darabot. Érkezik Klárika, a süteményt reggelt sütötte a bejárónő, apu meg lecseszi, amikor a nő etetni akarja Szőkét.

Fanni műszakjának vége, fürdésből jön, pont belemegy Bencébe, aki megpróbálkozik a kártya elkérésével, de Fanni kerekperec elutasítja, mondván, ENNYIRE van a kirúgástól. A szobában Dóra a gép előtt ül, megtalálta 158-at, aki a Máté névre hallgat és ingatlancége van, aminek a honlapján az is fent van, hogy nőtlen. Fanni naivan megkérdezi, hogy mégis mit akarhat tőle egy milliomos, én pedig nem hiszem, hogy vannak ennyire naiv emberek. Vajon mit akarhat egy sikeres, harmincas, gazdag pasi egy 18 éves szobalánytól? Na, mit? Dóra szerint ezt sose lehet tudni, de előre szólok, hogy csak egy dugást akar.

Szőke érkezik, Bence faggatja, hogy mi a baja, és miért nem szólt arról, hogy itt vannak az apjáék. Szőke nem érti, Bence felvilágosítja, hogy Gáborka látta őket. A kártyát Fannitól nem sikerült megszerezni, nincsen más megoldás, mint ellopni azt.

vlcsnap-2018-02-23-15h58m41s993.png

A szállodában Bence előbb bemelegít, majd a nagybácsiról beszélgetnek, jól meg fog így tanulni úszni a gyerek, Szőke nem akar szivart vinni a nagybácsinak, mert akkor, idézem, no zsebpénz.

Fanni reggel kereste a belépőjét, amit nem ott talált meg, ahol este hagyta, Zsófi nem fog menni a strandra, mert el akarja kerülni Balázst, Dóra pedig már tanácsokkal látta el barátnőjét, hogyan fogja megszerezni magának Mátét: 1) nézz át rajta, 2) dekoltázs, 3) ha mégis beszélned kell vele, úgy tedd, mintha nem érdekelne.

vlcsnap-2018-02-23-16h04m22s065.png

Gáborka látja Szőkét bemenni egy szivarboltba, majd követi, de szem elől téveszti, ezt még gyakorolni kell. Otthon Bencébe fut bele, aki beszáll a játékba, és szerinte is követni kell Szőkét, mert gyanús. Szőke közben beér a kórházba, ahol a nagybácsi nemes egyszerűséggel megkérdezi, hogy cserébe mit kér.

Gáborka keresi a fekete kocsit Balatonfüred egyetlen parkolójában, meg is találja, látszik, hogy nem a 2017-es vizesvb alatt forgatták a részeket, mert akkor több sötét Audi A8-at látott volna, meg is van az említett jármű, diszkrét fotózás következik. Azonban felbukkannak a szülők, Gáborka spurizik.

vlcsnap-2018-02-23-16h05m57s972.png

A nagybácsi tovább sztorizik, Szőke szerint nem olyan könnyű gazdag, elkényeztetett, jól kinéző 18 évesnek lenni most se, meg hát ugye a határok is nyitva vannak, és rájöhet az ember, mindenhol ugyanolyan szar.

Dóra továbbra is bíztatja Fannit, aki szkeptikus, lévén a barátnője tanácsai sem jöttek be Petinél (komolyan? nem találtak másik nevet?), Zsombornál, valamint Samunál se. 3 a magyar igazság, egy a ráadás, szóval Máténál be fog jönni, nyugtatja Dóra.

vlcsnap-2018-02-23-16h09m53s406.png

vlcsnap-2018-02-23-16h09m56s887.png

Gáborka cikkeket néz a maffiáról, menő crime-board-ja van a szekrény belső felén. Bencét közben Szőke ebédelni hívja a szüleivel, de mivel ott lesz Klárika, nem akar menni, inkább hozza a belépőt, hogy menjenek úszni. Gáborka rajtakapja őket, majd a lányok is, de bekamuznak egy privát bulit csak fiúknak, és már mennek is. Az előtérben Szőkét hívják a szülei, sos mennie kell a kórházba. A nagybácsi meghalt, közlik a szülők, Szőkét pedig mardossa a tudat, hogy mi van, ha a szivar tette mindezt vele.

Fanni az éjszaka közepén keresi a belépőjét, amit nem talál, Gáborkába ütközik, aki elszólja magát, hogy senkinél sem látta a kártyát, Fanni pedig dühösen elmegy. Bence kábé úszik, ebből holnapra ugyan nem lesz csehlaci (vagy chadlesclos), Szőke pedig szomorú.

vlcsnap-2018-02-23-16h17m44s545.png

Fannit a recepciós megállítja, kicsit túltolja a szerepkörét ez az ember, de szerencsére jön Máté, a hős megmentő, és mindent elintéz. A fürdőben kapja rajta a két srácot Fanni, eléggé ideges (ez itt nem jön át, eléggé nevetséges), majd amikor a fiúk szívatják, ő is feladja. Ekkor toppan be Máté, és egy feltétellel hajlandó szemet hunyni a dolgok felett. Mégpedig ha Fanni randizik vele. Holnap. Este. A címet később küldi.

Másnap Bence a Balatonból kászálódik ki, nekünk nem mutatják meg a csehlaciját, Zsófi meg örül, mint majom a farkának, hogy miatta tanult meg úszni a srác. Bence javít, nem csak miatta, hanem az elszólásai miatt is.

Fanni hálás lehetne Dórának, meg persze a fiúknak, hogy összehoztak egy randit Mátéval, és természetesen Dóra segít felöltözni a randira.

vlcsnap-2018-02-23-16h22m33s753.png

vlcsnap-2018-02-23-16h22m35s632.png

Gáborka pont rajtakapja Szőkét és szüleit, amint apu ad neki egy hitelkártyát, itt kérdezi meg a húgom, minek van rajta szalmakalap, nekem meg az tűnik fel, hogy eléggé szegényes volt a stylistok ruhatára, mert az előző részben ugyanezt a felsőt viselte Vecsei, na, kiderül nemsokára, ugyanis az egyik statisztán pont ugyanilyen kalap van, mert Gáborka még mindig nem tud rendesen ember követni. A Jókai-házba mennek, fel sem merül Gáborkába, hogy Szőke talán az érettségi után rögtön el is felejtette az egész Jókai tételt. Mivel nem hajlandó fizetni, nem engedik be, jön a vélt-Szőke, aki nem Péter, hanem Tibor, Gáborka pedig stílusosan távozik: ha látják Jókai szellemét, adják át üdvözletét.  

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása