Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Netflix 2018-ban 700 sorozatot mutat be világszerte

2018. március 01. 13:00 - sixx

stranger-things3.jpg

Nem vicc, nem elírás, napi 2 sorozattal tessék számolni a világpiacot illetően, ennyire futja abból a nyolcmilliárd dollárból, amit tartalomfejlesztésre, -gyártásra és vásárlásra különítettek el a 2018-as évre. 

700, baszki, H É T SZ Á Z, hogy Frei Tamás kamerába forduló szellemét megidézzük, az rémesen sok. 

A bejelentést kedden tette a cég pénzügyi igazgatója, David Wells, aki elárulta, hogy a 700-ban benne van 80 nem angol nyelvű, nem amerikai sorozat is, olyan, mint a Dark című német pszichohorror, vagy a mexikói Club de Cuervos. A 700-ban a visszatérő sorozatok is benne vannak a Narcostól az Orange Is the New Blackig. A Netflix stratégiája elég egyszerű, annyi kontentot tolnak az előfizető képébe,m amennyit elbírnak a szerverek, és mivel a cég előfizetői bázisa egyre nő, ebbe egyelőre nem lehet belekötni.

A sorozatok mellett 80 filmet is bemutatnak, ami vagy saját gyártásuk és fejlesztésük, mint a Bright, vagy terjesztésre megvett alkotás, ami így a hagyományos moziforgalmazásból kikerül, vagy csak később jut el moziba (már ha a mozik a netflixes permier után foglalkoznak vele). A cég elve, miszerint ha valami jó, akkor nekik kell, és nem feltétlenül csak az, amit ők maguk gyártanak, reményt adhat a hazai sorozatkészítőknek is, hiszen ha valami olyan ötlettel keresik meg a Netflixet, ami felkelti az érdeklődésüket, akkor nem reménytelen egy magyar sorozatot is a streamingszolgáltató kínálatába várni.  

A 2017-es év végén a cégnek 117,6 millió előfizetője volt, azaz van még hova fejlődni (a Netflix szerint a potenciális előfizetői bázis 700 milliós, és ebben Kína benne sincs). A marketingbüdzsé mindenesetre elég méretes, 2018-ban kétmilliárd dollárt költenek ilyen célra.

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci A Lakli 2018.03.01. 22:34:24

Az a gond, hogy ezen a gelületen nincs túl sok szinkronizált tartalom. Engem nem zavar, de mondjuk a nem angol nyelvű kisgyerekemnek a meséken azért jó lenne magyarul, mert ő még nem nagyon tud olvasni.
Tudom, hogy globális szinten kicsi piac a magyar, de mondjuk hogyha nem 700-at készítenének, hanem csak 300-at és a gyerekeknek való műsorokat minden nyelvre leszinkronizálnák, az nem lenne olyan rossz. Évi 300 sorozatot sem néz meg úgysem senki.
Addig meg marad a versenytárs, ahol sokkal több tartalom van szinkronizálva....

pynkladi 2018.03.02. 06:37:47

Ki az a versenytárs, ahol van szinkronizált tartalom?

PonDrow 2018.03.02. 07:57:30

@pynkladi: HBO GO.
Nekem van mindkét szolgáltatónál előfizetésem, de valahogy a Netflix jobban bejön. Főleg azért, mert azt le lehet tölteni offline nézésre, így vonaton-nyaraláson is használható, otthon letöltve a tartalmat.
Angol felirat mindenhez van, magyar az csak minden 100.-hoz.
HBO-nál van magyar szinkron, de azt csak otthon tudom nézni mert nem lehet offline.

anna3000 2018.03.02. 09:55:17

Én azon akadok ki rendszeresen, hogy szól a Netflix, hogy 10 új sorozat érkezett a héten, én megörülök, de amikor megnézem, hogy mik, akkor kiderül, hogy ebből 5 bollywoodi tinglitangli, 4 koreai tinédzserfantasy, és egy amerikai stand-up, aminek az IMDB értékelése 3,4. Én szeretem a multikultit, de azért ez szopatás. Ha ezt kimondottan a magyar/kelet-európai előfizetőkkel csinálják, az tripla szopatás.

2018.03.02. 12:53:07

Kérdés, mi lesz a hagyományos TV-vel. Már azok is láthatók online és csak idő kérdése, mikor avulnak el.

ekat 2018.03.02. 14:57:16

Nekem is mindkét előfizetésem van (az HBO GO az HBO csomag részeként), és noha a Netflix tartalom jobban bejön, az HBO GO oldal jobban használható. A Netflixen pl. utálom, hogy egyben vannnak egy sorozat évadjai, és ha bármelyiknek/bármennyinek van magyar felirata, akkor ő azt úgy tünteti fel, és kész. Minden héten megnézem, van-e már a Stranger things 2-höz, mert a férjem nem tud nyelvet, és még nem látta. (Tudom, sok helyen fentvan.) Ja és az is jó az HBO GO-n, hogy ott az Imdb pontszám, abból rögtön leszűrhető, hogy egyáltalán érdemes-e a megnézésével foglalkozni, vagy nem.

pynkladi 2018.03.02. 17:33:21

@pondrow: köszönöm!

@ekat: Chrome alól a Super Netflix kiegészítővel a Netflix alá lehet rakni külső feliratot (oké vannak nyűgök, böngészőből kell nézni, ugrott a 1080p felbontás, de a semminél több), s a képernyőképet ki lehet küldeni pl. tévére, így nem kell monitort, laptopot bámulni.

Egyébként az Amazon Video érdekes.
Fura módon a primevideo.com regisztráció nem azonos az amazon.com-os Prime előfizetéssel elérhető Amazon Video szolgáltatással, nekem van Prime fiókom, s amikor reklamáltam, hogy a primevideo.com-ra be tudok lépni, de megnézni semmit, közölték, hogy válasszak, hogy teljes jogú Prime előfizetést vagy korlátozott primevideo.com regisztrációt szeretnék.
süti beállítások módosítása