Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x09 - Becsület

2018. október 01. 09:00 - hektor_

Több mint két hónap zombimentes pihenés után újra itt van a seriff párás tekintete, ami egy olyan jövő felett úszik, melyben mikulás szakállban parádézva, jobbján a már legalább 5 éves kislányával (bár ezt ugye sosem tudni, Judith kortalan) és Jerryvel kuncog a zöldségágyásban. A valóságban persze a napon izzadva Michonne-nal ásnak valamit, gyanítom Karesz sírját, de ha bárki azt hitte volna, hogy a sorozatban átlépnek olyan fontos hogyvoltokat, mint Carl megharapása majd az ezt követő véget nem érő kálvária, azzal közlöm hogy TÉVES, és de igen, az egész rész erről fog szólni, gyászos hangulat, halk hegedűszó.

w1.png

A képek sötétségéért elnézést, oprendszert váltottam, még ismerkedünk.

Szóval vissza egy résszel korábbra: Carl lépébe belekap a egy zombi még a napfényes délután folyamán, ezért hazaugrik átöltözni – elvégre csöves dolog lyukas pólóban flangálni életünk utolsó napján – és Michonne „kicsit leléptem, később tali” üzenetét kézhez véve megírja a komolyabb téttel rendelkező saját búcsúleveleit, majd csinál pár utolsó dolgot az életben: tesós szelfi a kis Judith-tal, festékes kéznyom a veranda padlóján, közös faültetés, a nap sugarainak kellemes érintése az arcán; végül a cimborájával, Siddiq-kel lemásznak az aknába pár babkonzerv, meg egy napágy társaságában. Apokalipszishez mérten egy tinédzser részére ez nem is tűnne szar bulinak, már a harapást és a sörök hiányát leszámítva.

w2.png

Közjáték: Morganre a a Királyság környékén kóborolva zombikat uszít a Megmentőkre, Carol pedig éjnek évadján vezeti vélt biztonságba a megmaradt alattvalókat.

w3.png

Meg is érkeztünk ezzel a jelenbe, vázolom a 20 másodperceként váltakozó jeleneteket:

  • Rickék már lent pocolnak a csatornában, Carl elég szarul van
  • Gavin a Királyra próbál ráijeszteni, kevés sikerrel
  • Morgan kinn rohangál
  • Carol is csatlakozik hozzá
  • Henry, Loras kisöccse is ott bújkál valahol
  • Siddiqről kiderül hogy orvos, legalábbis annak tanult
  • Carl még szarabbul van
  • Morgan és Carol tovább rohangál, mindenkit megölnek útközben
  • Carl nagyon szarul van
  • Michonne Dwightot piszkálja, mintha ő véget vethetne a fenti háborúnak
  • Gavin és a Király beszélget
  • Daryl kioson a csatornából szétnézni
  • Gavin rápánikol hogy nem válaszolnak az adóvevőn, para van

w4.pngw5.png

Az uralkodót a trónterembe hurcolják, ahol kitör a lövöldözés, Carol és Morgan egyedül akar kiállni a Megmentők-csapat ellen hogy megmentsék (váh) a barátjukat, ez mondjuk elég tökös – ami még inkább az, hogy nyilván sikerül is nekik, Gavin a gárdája nélkül tántorog kifelé, Morgan utána, nem lennék a helyében ha amikor a markába kaparintja. Mindeközben a Megmentők leléptek Alexandriából, így a csatornacsapat útnak indul a Hilltopba. Rick és Michonne maradnak, Carl búcsúperceinek első felvonása következik, utolsó istenhozzádok, köszönetnyilvánítások, megható lenne az egész, de valahogy ez most nem jön át.

w7.png

Közjáték: Gavin elbújik valahol, a feka halálosztó elől azonban nincs menekvés és mindennemű magyarázkodás süket fülekre talál – azonban mielőtt odabök a karóval, a Megmentők tizedesének nyakát hátulról üti át egy bot, melynek vége Henry kezében van.

w9.png

Az apjáék felhozzák Carlt a felszínre, a fiú a lehetséges jövőről beszél az apjának, arról amit eddig villanásokban mutattak meg a készítők, Alexandria nagy lesz, mindenki békében és boldogságban él együtt, Rick pedig ígéretet tesz rá, hogy ezt meg is valósítja. Carl haláltusája ezennel a végéhez ér, Chandler Riggs 8 év után búcsút mondott a sorozatnak, és bármennyire bosszantott, közel egy évtized után egy köszönjük bőven kijár a srácnak.

w8.png

w10.png

Záró képkockaként Judith kíván a jövőben jó reggelt a veteményesben gyomláló, őszülő faszinak, még szép hogy Negan az.

Címkék: 18+ twd
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BBrigusz 2018.02.28. 13:19:47

És tényleg, még mielőtt bárki is elérzékenyülhetett volna Carl haláltusájától, gyorsan megkaptuk az arcunkba, ahogy Morgan tömeggyilkol, meg belekkel kirakózik...

Én azért annak örültem, hogy a sallang-szereplőket sikerült kicsit mellőzni. ( Enid, Gabriel,Jesus, szemetesek stb.)

BBrigusz 2018.02.28. 13:21:14

@BBrigusz: ja és nem offolásképp, de az epizód címe Tisztelet, nem?:)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2018.02.28. 14:30:07

Amikor egy 15 perces -viszonylag- erős búcsújelent köré még odaerőltetnek a 45 perces részt.

Amúgy az első évadban is oldalba haraptak egy fazon az viszont utána még napokon keresztül beteg volt, míg ott nem hagyták -még élve- az út szélén. Akkor most Carlnál is napok teltek el? Vagy úgy a 4-évad feletti magasságban már ne is várjak normális idővonalat a Walking Dead-tól?

Serrin 2018.02.28. 14:39:53

@Prof. William: Erről a 6. évadban mondtak le végképp.

hektor_ 2018.02.28. 15:13:45

@BBrigusz: Hivatalosan nem :) De egyébként minden esetben a felirat fordítók általi címadót használom.
@Prof. William: Tök igaz, és csak azért nem nyitottam külön topikot a "miért csekkol ki valaki perceken belül, míg mások napokig húzzák" ügynek, mert asszem már elégedetlenkedtem miatta valamelyik hogyvoltban.

Treff Bubi 2018.03.01. 08:50:27

Rémes volt ez az elnyújtott szenvelgés. Visszasírtam a régi szép időket, amikor Lori, Shane, Andrea halálát olyan rövid, de mégis korrekt módon meg tudták még oldani... Rick Télapu-szakálla meg külön helyet fog kapni a pokolban.
media.giphy.com/media/12ISVqT6EsRW48/giphy.gif

Costanza 2018.10.04. 12:08:41

@Prof. William: az elso evadban meg futottak is a zombik, mostanra integralodtak.
süti beállítások módosítása