Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Knightfall 1x07 - And Certainly Not the Cripple

2018. február 20. 09:00 - Szencsike

Kezdjünk Elena királynével, a katalán nagyasszony elindította megtorló hadjáratát Johanna ellen, elfoglalta Navarrát. A helyiek egyik katonai vezetőjén statuál példát: a férfi hiába ígéri meg, hogy nem fog vele szembeszállni, ezek csak üres szavak. Hogy soha többé ne használja a katalánok ellen a kardját, lecsapják a kezeit. Eme lélekmelegítő pillanatok után ugorjunk Landry emlékeibe, újból felidézi a találkozását Godfreyval. Gawain és ő már eljutott oda, ahol először találkozott a lovaggal, hisz ez volt Rashid útmutatója. Ez a hely pedig az árvaház, de ennek csak a romjait találják, a hely porig égett. Arra mászkál egy koldusasszony, tőle kérdik, mi történt: egy gyerek gyertyával játszott… Landry még maga is elismeri, hogy a semmiért jött. A Grál megsemmisült és egy kiváló lovagtársat áldozott fel a nagy büdös semmiért.

1.png

Otthon Párizsban Gawain osztja a kenyeret a szegényeknek, köztük a pórnép közé elvegyült Őszarkeverőségének. Hol van már a palota pompája, földönfutó lett a szökése óta. Ráadásul a fején vérdíj van, szóval Gawain is bármikor feladhatja. Viszont nem Őszarkeverősége lenne, ha nem beszélné tele a lovag fejét a Grálról. Mindketten meg akarják találni, a jó lovag ismét teljes értékű harcos lehetne, ha használná, igaz-e? Gawin már letett erről, hisz semmi nyomuk sincs már. Ám Őszarkeverősége hiába beszél, a lovag elküldi őt. A Pápánál Landry tesz jelentést, nincs meg a Grál, sőt a pogány Fény Testvériség fogságába esett, és úgy tűnik Godfrey is közéjük tartozott. Őszentsége könnyen súlyozza a dolgokat, a fogságot elnézi Landrynek, Godfrey meg jobban tette volna, ha hozzá marad hűséges. Sajnos Landry még nem fejezte be, Tankrédot is át kellett nekik adnia, amin a Pápa elszörnyed. A cél érdekében tette, hisz ők igazították el, hová is menjen, ha meg akarná találni a Grált, de sajnos már túl későn ért az árvaházba. Ha a Grál nem semmisült meg, akkor egész egyszerűen Isten nem akarja, hogy megtalálják. Sőt, lehetséges, hogy a Fény Testvérisége is a jók közé tartozik, hisz ők csak a Grált akarják megvédelmezni, semmi más céljuk nincs. A Pápa szinte megdöbben Landry bolond beszédén, vissza is zavarja a rendházba, hogy kitisztuljon a feje.

2.png

Ott se lesz jobb Landrynak, még mindig bús a fejlemények miatt. Viszont Draper hoz egy jó hírt a palotából, a királyné terhes. Landry a palotába ment, ott Johanna fogadja, akinek már látszik a pocakja. Elvitatkoznak azon, hogy mennyire kényelmetlen ez a helyzet, hisz sose derülhet ki az igazság, ha nem akarják magukra vonni Fülöp haragját. Landry hisz a kapcsolatukban, szomorú kutyaszemekkel bevallja Johannának, hogy őt látta a fogság nehéz pillanataiban. Érkezik a mit sem sejtő Fülöp, üdvözli a szerencsésen visszatért Landryt, valamint beszámol a jövendő trónörökösről, biztos, hogy fiú lesz! Már mozog, rá is rakja az ellenkező Landry kezét Johanna pocakjára, hát egyikük sem így képzelte a babavárás közös pillanatait. Érkezik Nicolas, Landry elmegy, nagy baj, Navarrát megtámadták! A rendházban Parsi Pierrtől kér segítséget, el akarja olvasni Roland levelét. A tanonctárs szerencsére tud olvasni, az üzenet szerint IV Párizsban van és több ember kell neki. Pierre kérdi honnan a tekercs, Adelinától, én csak azt nem értem, Parsi miért nem vitte a feletteseihez. Ja, persze, a bosszú, oké…

3.png

A palotában a navarrai híreket elemzik, Fülöp összehívja a seregeket, két hét alatt lehet csak megszervezni a királyi erőket. Johannának ez egyáltalán nem tetszik, ő most azonnal Navarrába indul, hogy ott toborozzon segítséget, hisz a szülőföldje. Ezzel viszont elég kellemetlen helyzetbe hozta Fülöpöt a királyi tanácsadók előtt, elzavarja az asszonyát, a háborúzás nem nőknek való, terhes nőknek meg végképp nem. Ugyan már, tud ő is annyit a háborúzásról mint Fülöp, ráadásul a drága ura se harcolt élesben. Jujj, ezt nem kellett volna, a férfi büszkeség kényes dolog, Fülöp már a szobájába viteti az asszonyát az őrökkel. De természetesen Johannáról beszélünk, aki cselesen megrendezte a szökését, és mire Fülöp később a szobájában keresi őt, addigra a drága neje már Navarra felé utazik a kíséretével.

4.png

A templomos rendházban zajlik a ovagmeeting, Landry megszokásból Tankrédot hívja jelentést tenni, de keserűen kap észbe. Pénzügyek uncsik, Navarránál és Johanna váratlan lelépésénél Landry felkapja a fejét. Roland ügyében a genovai templomos testvérek is bejelentkeztek, az útonálló arra felé is garázdálkodott, egy nemesi családot gyilkolt meg. Eljönnek az ottani testvérek, hogy szembesítsék a vádakkal a gazembert, de mindezt Landry már meg se hallja. Irány a palota, Fülöp ki van akadva, hogy az asszonya így semmibe vette őt. Landry utána megy, hazahozza, de Fülöpnek már van a felesége mellett embere, az majd vigyáz rá. Fülöp kis naiv, azt hitte, a gyermek segít rendezni a soraikat, de Landry szakértőként tudja, hogy egy gyermek sem megoldás egy megromlott kapcsolatra. Fülöpnek viszont jobb ötlete van, ha már Landry segíteni akar. Az apja régen civilbe öltözött és a nép között járt, most ő is ugyanezt tenné, azzal a különbséggel, hogy ő egyszerűen csak inni akar. Minden férfi ezt teszi, ha az átkozott asszonynép felbosszantja, Landry és Fülöp a kocsmában igyekeznek egymást az asztal alá inni, hisz most egyikük sem király vagy épp Mester. Fülöp kiadja minden baját Johannával, legyávázta a nő, nem tartja igazi hadvezérnek. Ne foglalkozzon vele, nő, nem tud semmit se! Közben Fülöpnek véletlenül nekimegy egy másik vendég, majdnem neki ugrik, de Landry visszatartja. Nem, most nem fogja annyiban hagyni, úgyhogy őkirályi fensége egy jó kis kocsmai verekedés kirobbantója és pofonosztója lesz, hisz a többi vendég is beszáll.

A rendház börtönében Parsi Rolandot ütlegeli, hogy vallomást tegyen, szerencsére Draper időben leállítja a kölyköt. Ő végre beszámol a kis üzenetről, de szegény srác hiába lelkes, hogy előremozdíthatja az ügyet, Draper megállítja. Genovából érkeznek Testvérek, akik elviszik a gazembert. Parsi hüledezik, ám a derék doktor tudja, hogy ez az egész még mindig Marie-ról szól, így nem lesz belőle igazi Templomos, ha még mindig a személyes érzései vezérlik. Parsi esküdözik, hogy félre tesz mindent, de a tekintete semmi jót nem ígér. A két kocsmatündér lelkesen bandukol az utcán, Landry számára egész hihetetlen, hogy Fülöp egy aprócska karcolással megúszta a boxmeccset. Fülöp lelkes, végre kiadott magából mindent, ami nyomasztotta. Elmélázik Őszarkeverőségén is, az orra előtt játszotta ki, ő meg nem vette észre. Mindenki hazudik a királynak és most csak Landryt érzi igazán a barátjának, legalább ő ne árulja el. Hát barátom, ez is az orrod előtt vitte el Johannát.

8.png

A rendházban Gawain imádkozik, mikor Landry köszönti, régen a lovagtárs nemes volt, még birtoka is volt, sőt még női is. Gawain észreveszi, hogy Landry azért kérdezgeti őt, mert a pia még nem tisztult ki belőle. Landry azon csodálkozik, hogy Gawain lemondott mindenről, a társ sejti, hogy Landrynak van valakije. Volt, de már vége. Akkor hagyja, ha vége. Ó, ennyire nem egyszerű, a nő terhes és a gyermeküket egy másik férfi neveli majd fel. Landry még a Mester címről is hajlandó lemondani miattuk. De hát küldetése van, a Grált kell megtalálnia, szegény Gawain hüledezhet, de Landry csak mondja tovább a kínjait. Isten nem akarja, hogy megtalálják a Grált, de Gawain szerint ezzel csak a hitét teszi próbára. Landry elvesztette a szüleit, a születendő gyermekének nem ezt a sorsot szánja! Gawain löki  a rizsát a Grálról és Istenről, de Landry úgy érzi, hogy Isten már rég lemondott róla. Az emlékezés fájánál Parsi gyötrődik, és úgy látszik ismét meghozott egy Marie-döntést, ugyanis visszaveszi a nyakláncát. Landry újra visszatért az árvaház romjaihoz, és ismét a múlton mereng. A koldusasszony megint ott van, sőt, ismeri Landryt is, igaz, a nevét csak múltkor meghallotta. Landry érzi, hogy a nő nem ok nélkül van itt, és lám, sok mindent tud. Az árvaházat nem gyerek gyújtotta fel, hanem ő volt. Párizsban Gawain egyre lejjebb süllyed a kis mocsarában, újabb titkokba avatja be Őszarkeverőségét, hisz a férfi tudja, milyen magányosnak lenni a egy csoporton belül. Gawain elmondja, hogy Landrynek van egy nője is, aki terhes. Viszont Gawain még mindig hisz Landryben, hogy megtalálja a Grált, hűséges hozzá. Őszarkeverősége elülteti a bogarat a fülébe, mi lesz akkor, ha meglesz a Grál? Vajon Gawain ihat belőle és meggyógyul, vagy Landry megtagadja tőle? Gawain hiszi, hogy Landry megengedi neki, hogy igyon a kehelyből, tudja az ő Mestere, hogy mennyit szenved… ugye? Nézzük Johannát, hosszú utazás után megérkezett a szülőföldjére, hurrá.

9.png

Landry és a koldusasszony hazatértek a rendházba, a nő kap egy kis ennivalót, csak beszéljen mi történt. Nincsenek négyszemközt, a nő bort kér, így a jelenlévő testvérek el is mehetnek az italért. Kettesben már megered a nyelve, Godfrey utasította őt, hogyha veszély fenyegeti a Grált, gyújtsa fel az árvaházat. Egyedül Landrynak kell megkeresnie a Grált, ugyanis mindenki csak kihasználja majd, ha meglesz az ereklye. A szaracénok, a király, sőt még a nyomorék lovagtársa is önző célokra akarja használni az ereklyét. Johanna, a királynő megérkezett a kormányzó elé, azonnal beszélni kíván a nemesekkel. A kormányzó azonban figyelmezteti őt, hogy a navarrai urak nem óhajtanak vele beszélni. Párizs, rendház, Roland már a kocsin van láncra verve, egy genovai testvér készen áll az útra. Pierre ellenőrzi a foglyot, pár gúnyos pillantás után a szekér elindul, és a genovai lovagtárs valójában Parsi. Ugyanitt a kertben Landry és a nő veszekszik azon, miért is higgyen neki, lehet benne se kellene megbíznia. A nő a fehér és a fekete farkas történetét emlegeti, amire Landry rá is csodálkozik. Neki is elmesélték, és csakis neki higgyen, mert ő tudja, hol van a Grál valójában, hajnalban indulhatnak! 

Parsi, nem Genova felé viszi Rolandot, amit a fogoly is észrevesz, még tiltakozik is miatta, rendes tőle. Egy tavacska mellett áll meg a szekér, megmutatja magát Rolandnak, vezekeljen! Parsi a jegygyűrűjét a tóba hajítja, talán ez volt a legjobb döntés, hogy elszakadjon Marie-tól. Jöhet a következő  lépés, kivallatni Rolandot, akit egy fához kötözött ki. Ehhez először Roland hasát vágja fel a kardjával, ez hatásosnak látszik, mert Roland annyit elmond, hogy akiknek dolgozik, túlságosan is veszélyesek, senkinek sem fognak kegyelmezni. Sajnos a bitang semmi konkrétumot nem hajlandó elmondani, Parsi gondolkodóba esik, majd fogja a bárdot és félbevágja a könyörgő Roland fejét. Menjünk egy kicsivel kellemesebb helyre, Landry és Gawain az asszonyról tanakodnak, de csak kibukik Gawainből a kérdés, ihat-e a szent kehelyből? Landry kitérő választ ad, viselni kell a fájdalmat, amit Isten mért rá. De Godfrey is használta a testvérén! Akkó óta Godfreynál volt a Grál, ha akarta volna, hogy Gawain használja, már odaadta volna. A világot kell vele meggyógyítani, és ha tiszteli a barátságukat, akkor nem kéri ezt többet tőle. Később Gawain egyedül imádkozik és a szenvedésről elmélkedik, nagy fájdalmi vannak. Tudja, hogy Júdás, hisz már többször ment szembe a renddel, de mi Landry, hisz ő többszörösen megszegte az esküjét? Vagy Isten azt várja tőle, hogy teljesítse be a sorsát és vegye el a kelyhet, mert ha igen, akkor ő megteszi!

Reggel Landry és a nő indulásra kész, Gawain is velük tart, pont. Navarrában teljes a káosz, Elena királynénak 4000 fős serege van, a helyi erők ennél jóval kevesebb katonát tudnak kiállítani. Johanna emlékezteti őket a francia seregre, de egy nagyszájú visszavág, jól elbújt a sereg Johanna szoknyája mögé, hisz el se jöttek! Johanna  kikéri magának, jönni fog az erősítés! A nemesnek ez nem elég, Johanna szava itt nem ér semmit, sose élt Navarrában! De a családja majdnem 400 éve uralja ezt a vidéket, a kormányzó is csak miattuk lehet nemesi cím birtokosa! Bár jobban ismerné ezt a vidéket, de ismeri Elenát, aki meg fog hátrálni, ha szembetalálja magát a franciákkal. Közben csomag érkezik, Elena nem tétlenkedett, egy jókora halom levágott kezet küldött Johannának, aki tárgyalni akar vele!

14.png

Vissza a francia utakra, a nő épp Gawaint oktatja ki, hogy tudja mit forgat a fejében és ha megteszi, Landry meg fogja őt ölni. Gawain csodálkozik, miért támadná meg Landry? Igen, miért támadná meg? A furcsa trió megérkezett egy apácarendhez, az árvaház rendfőnökasszonya fogadja őket, Landry csodálkozik is, hogy itt látja. A kedves nővér tudta, hogy Landry jó emberré vált. Ezek után a nő egy titkos alagutat mutat a lovagoknak, ő nem megy velük tovább. Landryék követik az utat és kiérnek egy kis kertbe, ahol egy narancsfa áll és az ágak között ott rejtőzik a Grál doboza is. Landry leszedi a dobozt, Gawain őt figyeli és kivár. Megvan a Grál, Gawain pedig előveszi a kardját. Landry a Grálra várt 15 évet, Gawain a lehetőségre várt ugyanennyit. Gawain a fejére olvassa, miféle hibákat követett el, és mennyire nem méltó a rend vezetésére. Landry szerint Gawainnak saját magával van baja, mert az önsajnálat az agyára ment. Landry nem akar harcolni, de mivel a társa rátámad, kivédekezi a támadásait. Nem Gawain sérült lábán múlt volna a győzelem, de Landry jobb harcos, és ha valóban önző lenne, akkor megölné a társát. Inkább egy jobbegyenessel kiteríti Gawaint és otthagyja, a Grált pedig viszi magával.

Párizsban egy polgár morgolódik, hamarosan jön a háború, egyen a nép amíg tud. Őszarkeverősége megkérdezi, csak nem Anglia? Dehogy, Katalónia megtámadta Navarrát, a drága Johanna királyné ment segíteni, aki ráadásul már 5 hónapos terhes. Újabb királyi purdét lehet a nép adójából etetni, mocskos királyok… Őszarkeverősége fejében összeáll a kép, adott Landry, aki megszegte az esküjét és teherbe ejtett egy férjes asszonyt. Látja maga előtt a képeket, ahogy Landry és Johanna szerelmetes pillantásokat váltottak egymással, amikor lehetett, és innentől világos Őszarkeverősége számára is az egyenlet megoldása. Mocskos királyok, bizony… Landry, kihozta a Grált, a nőszemély áhítattal közli, hogy a derék nővérek 15 éve őrzik az ereklyét. Remek, pápai áldással fogja ezt meghálálni, csak hadd menjen már innen. Gawain pedig engedjék el, ha magához tért, hiába tiltakozik a nő, ő még meg is ölné, ha Landry nem állna a sarkára. Legyen, csak vigye biztonságba a Grált, Godfrey több helyszínt is előkészített. Nem, a rendházba viszi és átadja a pápának. Nem szabad, egyáltalán nem biztonságos a hely, így viszont a nő is vele fog menni. Nem csak azért, mert ha Landry megteszi, akkor aláírja a halálos ítéletét, hanem azért is, mert ő Landry anyja. Micsoda?! Késő este lett hirtelen, Parsi visszatért a rendházba, azonnal Pierrhez megy, és elmondja neki, hogy ő vitte el Rolandot és tudja, kinek dolgozott. Nem bízhatnak senkiben, figyelmeztetni kell… de hogy kit, azt már nem mondhatja el, ugyanis Pierre megöli Parsit.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása