Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 2x05 – Gabalyodás

2018. február 20. 11:00 - szde

Eredeti cím: Right of Way

Hector és Daniel épp a Spree partján egy roppant modern szobrot nézegetnek, utóbbi szerint ez az erőt, szabadságot, kitartást stb. szimbolizálja, utóbbi szerint pedig csak két pucér pasi verekszik. Lenára terelődik a szó, Hectorunk szerint a lány egy pelenkás náci, Danielben pedig feltámad a védelmező ösztön meg a hőskomplexus, szerencsére megjött az emberük, aki a maradék semtexet hozza.

vlcsnap-2018-01-24-14h32m27s695.png

Eközben a csapat egyik fele – Robert és April – a furgont követik, amibe a robbanószert tették, a másik része – Esther és Valerie – Katerina házát tartják figyelemmel, és amint megvan a pénzmozgás, letartóztatják. Az egész műveletet pedig Benjamin Benna Button gondozza a főhadiszállásról.

Pszichonáci családunk találkozik Daniellel és Hectorral, Otto előbb próbát akar, mielőtt fizetne, el is viszi magával Danielt, nehogy gond legyen. Cserébe a lányát otthagyja Hectornak biztosításképp, plusz ő kezeli az utalást. R&A nem tudják, mit tegyenek, Benna Button szerint a furgon a fontosabb (basszus, nyilván, abban van a robbanószer, most egy kislány kit érdekel), ráadásul a németek már a helyszínen is vannak. Hector beszélgetést próbál kezdeményezni Lenával, de a lánynak nem szimpatikus, önző, öntelt, ha más *rábök a német titkosügynök faszira* többet ajánlana, akkor simán elárulná. Hector nem reagál, csak egy chipset tud a lánynak, nesze stílusban.

vlcsnap-2018-01-24-14h35m48s415.png

Valerie-t Emmerich hívja, Esther meglepődik a dolog, mert NYILVÁN úgy van beírva Valerie telefonjába a tag, hogy Josef Emmerich, nem úgy, hogy Josef vagy Josef E. vagy A pasi, akivel szexelek, mert megkértek rá, de igazából nekem is kezd bejönni az illető. Nos, visszatérve, Emmerich csak érdeklődik a helyzetről, nekem meg nem tetszik a viselkedése, olyan, mintha ő lenne a király ebben a buliban, a beszédét már megírta, mert ez nem a PFD veresége, hanem Katerina vége lesz.

vlcsnap-2018-01-24-14h36m45s093.png

Danielék egy konténertelepre érkeznek, R&A is befut, April le akarná szedni Otto-t, de Robert szerint ez nem lehetséges. Daniel biztosítja a pszichonáci apukát, hogy a semtex stabil egészen a detonátor beindításáig, meg is érkezik egy másik furgon, ugyanis két célpont lesz. Kipróbálják a cuki darab semtexet, ami ahhoz képest, hogy mekkora, elég kicsit robban. Danielnek kell a pénz, addig nincsen pakolás, Otto telefonál is élete folytatásának, hogy mehet az utalás.

Benna Button szerint nincsen mozgás a számlán, Lena is furcsán viselkedik, ki is kéretőzik a mosdóba. Hector hívást kap Bennától, még mindig nincsen mozgás, így Hector gyorsan megnézi a laptopot, amit Lena otthagyott, és amin nincsen jelszó. A fizetés el lett utasítva, de nem Chevalier számlájával van gond, hanem az utalóéval. Hector nagyon komolyan közli, hogy Danielt azonnal hozzák ki onnan, bárhol is legyen.

vlcsnap-2018-01-24-14h42m34s538.png

A mosdóba Lena telefonál apunak, hogy Katerina átverte őket, ami elég sanszos, lévén, hogy az előző rész úgy ért véget, hogy Benna Button átadta a nagykövetnek a nyomozati anyagot, akiről meg tudjuk a második rész óta, hogy Katerinát akarja német kancellárként látni. A konténertelepen Danielhez Otto fegyvert fog, a pasasok elkezdenek pakolni. Időközben megérkezik a rendőrség is, kezdődik a Halálos iramban Sok forgatása, a rendező Luc Besson. R&A mit sem törődve a paranccsal, mégpedig: hagyják ezt a németekre, beszállnak a buliba.

Valerie és Esther kocsiba pattannak és mennek a helyszínről, nehogy Katerina észrevegye őket, és a német nő felveti, nem lehet-e, hogy Emmerich köpött az akcióról.

Lena a mosdóba retteg, ugyanis jön az öltönyös német titkosügynök, de még időben érkezik Hector, helybenhagyja, és mehetnek a lánnyal. Kocsit lopni.

Autós üldözés 2.0

vlcsnap-2018-01-24-14h45m54s219.png

vlcsnap-2018-01-24-14h46m19s494.png

Lena nem érti, Hector miért segít neki – anyám, azért, mert túsz leszel, egy nagyon is jó alkupozíció.

vlcsnap-2018-01-24-14h47m20s668.png

Autós üldözés 3.0 – Danielék meg tudnak lógni, miután az első furgon kerekeit a rendőrök kilyuggatták, az utasokat kinyírták. R&A követik a sötét furgont, de Daniel, hogy fenntartsa a látszatot, kihajít egy adag semtexet a kocsi ablakán, April még időben fékez, és PONT nem robbannak fel.

Egy eldugott helyen állnak le, pszichopapa fegyvert fog főhősünkre, akinek hívása érkezik Hectortól. Kell neki a pénz. Ha nincsen pénz, akkor nincsen Lena és nincsen bár. A hívott fél jelenleg nem elérhető.

Valerie mindenképpen beszélni akar Emmerich-hel, így meglátogatják a beszéd helyszínén. A pasas dühös, hogy nem kapták még el Katerinát, és kategorikusan elutasítja, hogy ő lenne a besúgó, miután annyi mindent segített és kockáztatott.

vlcsnap-2018-01-24-14h50m07s807.png

Benna Button és April Ázsiai Geek-je (AÁG) sikeresen bemérték Daniel telefonját, Hectort pedig még keresik.

Az operatőr és a rendező tudják, hol van Hector és Lena, meg is mutatják nekünk: a bárban, a lány a kasszát levágja a férfi elé, hogy ennyit tud most adni. Hector közli, hogy ez édeskevés. Apura terelődik a szó, őt fejbelövik vagy megadja magát. Közben hívást kap Benna Buttontól, Danielék a beszéd helyszínére mennek, Otto bosszút fog állni. A parancs ellenére Hector fogja Lenát, és elindulnak ők is ugyanoda.

Esther közben a rendőrséggel beszél, ha Hector is ott van, akkor őt is hozzák be. Megérkezik Katerina, Valerie-nek leadja a fülest, hogy húzzon el asap a helyszínről. Valerie Emmerich segítségét kéri, de a pasas nem kér a nőből, elutasítja. Kint megérkeztek Danielék, ahogy a TEK és a rendőrség is.

vlcsnap-2018-01-24-14h55m09s017.png

Otto el akarja engedni Danielt, aki ahelyett, hogy menne, elmondja neki, hogy kicsoda valójában. Pszichonáci ekkor észlel rá, hogy mindenki átverte, mire Daniel, hogy bármit is ígért neki Katerina, annak most már vége.

Lena is megjött, messziről nézi aput, nem akarja egyedül hagyni.

Daniel kérésére Otto mesél Katerináról, aki nagyon jó manipulátor, tökéletes politikus, mindenkinek azt ígéri, amit szeretne. Otto-nak ez a tisztelet volt, mert tőle az emberei félnek, nem tisztelik. A nő még társnak is hívta Otto-t, partner in crime, Daniel szerint pedig a pszichonáci lojális, és sose tenné azt, amit Katerina tett vele. Emlékezzünk meg egy pillanatra Kivarrt Pultosról, és arról, hogyan végezte. Ha tanúskodik a politikusnő ellen, akkor a büntetésének a felét el is felejtheti.

vlcsnap-2018-01-24-14h58m55s023.png

Robert kéri Esthert, hogy ne lőjenek még, hátha Daniel rá tudja beszélni Otto-t a vallomásra, kapnak is két percet. Telefoncsörgés, amit valamiért 100 méterre a furgontól is hall mindenki, már lőni akarnak, amikor kiderül, hogy nem detonátor az. Hector keresi Danielt, apa-lánya csevej, majd amikor Otto már benne lenne az üzletben, lelövik.

Esther szerint muszáj volt megtenni, Hector Lenát nyugtatja, April és Valerie pedig nem hiszik el a történteket. Amikor a rendőrök evakuálják az épületet, a német nő kínosan megjegyzi, hogy ezzel most Katerina 5 százalékot szerzett a választásokon. Daniel pedig kiszáll a kocsiból és elvonul, mintha mi sem történt volna.

vlcsnap-2018-01-24-15h03m50s924.png

Robert Benna Button kérésére érkezik a főhadiszállásra, ahol a nő bevallja, hogy ez az egész az ő hibája volt, mert átadta a nagykövetnek az aktát. Robert túl fáradt dühösnek lenni, nagyon csalódott és inkább hazamegy Noah-hoz. Aki éppen Stevie-vel gyilkolja az Xboxot, a pasi már sokadszorra jött át a napok folyamán és megdöntötte Robert rekordját. Miután a gyerek elvonul a szobájába, Stevie odaadja Robertnek az aktát, amit Benna Button adott a nagykövetnek. Neki kellett konyhanyelvre lefordítania az anyagot.

Benna Button közben beront a nagykövethez, mindennek lehordja, majd színpadiasan távozik.

vlcsnap-2018-01-24-15h08m08s424.png

Valerie-t Emmerich várja a lakása előtti lépcsőházban, engem nagyon érdekelne, hogyan jut be az ember a bejárati kapun, mert gondolom ott is vagy kulcsos vagy automata rendszer van. Figyelmezteti, hogy Katerina okos nő, hamar össze fogja rakni a dolgokat, és a besúgó nevét nem akarta elmondani, ő pedig nem erőszakoskodott. Valerie beinvitálja a lakásába – és nem a segítsége kell neki.

Hector egy hotelba hozta Lenát, a lány az ágyon szipog, majd kiakad, amikor megtudja, hogy Hector egy barátját is meghívta a szobába, aki segíthet nekik. Megjön Daniel, elmondják a lánynak, hogy ők a szuperduó CIA. Lena nem hiszi, majd elkezd még jobban kiakadni: Daniel kihasználta, pedig ő bízott benne, ő ölte meg az apját, szemét. Hát, ebből sem lesz szex.

vlcsnap-2018-01-24-15h11m25s780.png

Robert Stevie-vel kajál, sörözgetnek, beszélgetnek az ügyről. Stevie érdeklődik, hogy mennyire vizsgálták meg a bankszámlát (semennyire), mert érdekes felfedezést tett: vannak utalások egy norvég halpiacról. Robert szerint ez nem meglepő, mert Skandináviában erős a szélsőjobb, de Stevie szerint igenis baj, mert német választást nem lehet külföldről pénzelni. Jön az ötlet: menjenek ketten Norvégiába, Noah-nak meg hívjanak egy bébiszittert.

A hotelben Daniel elmondja, hogy segítenek Lenának kijutni Berlinből, oda viszik, ahová csak akarják, mert itt körözést adtak ki rá. Az előtérben pedig Daniel megköszöni Hectornak a dolgokat, aki azért tette mindezt, mert még nem kapta meg azt, amiért jött. Lena pedig egészen jó alkupozíció lesz neki a tárgyalások során.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása