Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 1x08 – Sex and Crime (évadzáró)

2018. február 16. 09:00 - szde

Gereon kikötve, gyógyszerezve fekszik Schmidt doki egyik kórtermében, éppen hipnotizálják, tehát ott járunk, ahol a kezdetkor. Szexuális töltetű visszaemlékezései vannak, majd a jó doktor közli, hogy még jobban elmélyítik ezt az állapotát.

vlcsnap-2018-01-14-15h40m14s896.png

X órával korábban – tanácsosné a gyerekkel itt hagyja a kertváros egy időre, közben Gretának mondja, hogy mikre figyeljen oda: a férje nem ehet húst, még akkor sem, ha kéri, a vacsora kész van, csak meg kell melegítenie. Greta takarít, tanácsosné ruháját nézegeti, majd úgy dönt, amiről nem tudnak, az nem fáj, és abban megy el randizni Fritz-cel, aki az egyik volt, aki az előző részben elkötötte a csónakot meg őt, amúgy meg a tüntetésen ő csatlakozott a kommunistákhoz. Az utolsó komp egy óra múlva indul vissza, szóval időben legyenek itt, vagy a szigeten maradnak.

Sebhelyesarcú a börtönben, az ügyvédével mennek a kihallgatás-szerűségre, de nem a titkos folyosókon, hanem az aulán át, ahol újságírók támadják le őket. A tanácsos vezeti a kihallgatást: ki rendelte a gázt? Ha növényvédőszer, minek a védésére? Miért kell neki, amikor a kedves mamának vas- és acélgyára van? A kedves mamának nincsen ehhez semmi köze. Szúrópróbaszerűen megállapították, hogy a vagonokban foszgén van, ami a békeszerződés óta tiltott harcigáznak számít. A tanácsos négyszemközt akar beszélni sebhelyesarcúval, a gépírónő sem gépel, a gyáros szerint a tanácsos és társai a „demokratikus tévedés bábjai”. A cellájába visszatérve elveszik tőle a ruháját, desszertként még egy urológiai vizsgálatot is végeznek rajta, nehogy ott csempésszen be valamit.

vlcsnap-2018-01-14-15h46m41s989.png

Greta és Fritz lekésik a kompot, a lány teljesen odavan, hogyan fog most így hazaérni időre, de a srác nyugtatja, a nádasból egy csónakot húz elő, van itt kaja, pia, rák, csók, hazaevezés, találkozás Otto-val (a másik sráccal a csónakrablásról), rohanás a házba és rekordsebességű átöltözés. A tanácsos nem akarja a felesége főztjét megenni, inkább hozott kolbászt, azt süsse meg Greta neki, hiszen egész héten erre várt. A főző Gretahoz a tanácsos benéz, és kéri, hogy egyenek együtt, a konyhában, mert ott a legjobb.

Közben Gereon új gyógyszert kap, rögtön dupla adagot is kér, de csak 6-8 cseppet szedhet belőle.

vlcsnap-2018-01-14-15h52m57s594.png

A sebhelyes a holdban gyönyörködik, amikor közlik vele, hogy látogatója jött – Sveta az. A nő félbeszakítja a pasi sopánkodását, közli, hogy ez az egész az ő hibája. Gyárosunk remegve kérdezi, hogy mennyit tud a vonatról, mire Sveta komoran közli, hogy mindent. Sebhelyes arca kész tanulmány, amikor ezt megtudja (fent).

A börtönben az öltöztető őrjöng, a rendőrökkel akar beszélni, jönnek is Gereonék, JSZAF éttermébe mennek, ahol az örmény, azaz JSZAF szobájában van a negatív egy széfben. Wolter másnap erősítéssel jönne vissza, de Gereon most megy, oda is adja a főfelügyelőnek az egyik adag gyógyszert, aki nem ám, hogy átadná az öltöztetőnek, meggyőzi a pasit, hogy menjen és csináljon balhét, majd akkor megkapja a szert.

vlcsnap-2018-01-14-15h57m28s223.png

Az étterem előtt nagy a sor, de Gereon cseles, neki foglalása van (nincs), kávét kér a bárpultnál, közben jön az öltöztető, JSZAF-fal beszél. Ezt kihasználva főhősünk feloson az emeltre, betör a szobába, megkeresi a kulcsot, kinyitja a széfet, de közben az öltöztető terve nem jól sikerül, ugyanis JSZAF zsebében van a rendőrség, nincsen már szükség az ő információira, ki is dobják. Így hát JSZAF felmegy a szobájába, ahol Gereon fegyvert fog rá, és kényszeríti, hogy a filmeket pakolja be a függönybe. Hogy nyomatékosítsa mondandójának komolyságát, belelő az ablakba, mire az utcán kiég egy neonsor az étterem neve körül. Wolter ennek köszönhetően akcióra kész.

JSZAF nagy nehezen bepakolja a filmeket, Gereon vele együtt fog kijutni az étteremből. Miközben haladnak, az örmény igyekszik pszichológiai nyomást gyakorolni rá, hogy mindent tud róla, főleg Jukatánról, de Gereon rendíthetetlen, egyedül az étteremben székről leeső férfira rezzen össze, amit JSZAF ki is használ, de főhősünk belelő a kezébe. Lövöldözés, megérkezik Wolter is.

vlcsnap-2018-01-14-16h05m53s471.png

JSZAF mindenkit leállít, Gereon fegyvert fog rá, kényszeríti az örmény embereit, hogy tegyék le a fegyvert, majd Wolterrel távoznak. A kocsihoz érve neki csak a filmek kellenek, JSZAF mehet, amerre akar, ebből tuti baj lesz.

Az öltöztetőt egy eldugott helyre hozták, kap egy rakat pénzt, csak húzzon el, a filmeket pedig mennek megnézni a moziba az erkölcsrendészek. Wolter jól szórakozik, Gereon viszont csak a fejét fogja a látottakon, ugyanis az utolsó filmen olyat látott, amit nem akart. Hazafelé felhívja az apját, hogy minden rendben van – csak nem az apja volt a felvételen? – a filmeket megsemmisítette, amúgy nem megy vissza Kölnbe. A telefonálás után Wolterrel elégetik a filmeket, az idősebbik rendőr vonyításba kezd, Gereon pedig csatlakozik hozzá.

vlcsnap-2018-01-14-16h09m25s826.png

vlcsnap-2018-01-14-16h10m47s724.png

A nagy összespanolás utána még beugranak szórakozni, Gereont érdekli, hogyan került Wolterhez a gyógyszere: hát a pipidtől, Lotte-tól. Uppsz. Gyorsan továbblépnek a történteken, fel is szednek két nőt, miközben JSZAF Schmidt dokinál van, a sebét tisztíttatja. Kintről hang, megtalálták az erkölcsrendészeket az egyik szórakozóhelyen.

Gereonék italába a hely tulajdonosa gyógyszert tesz, kint pedig érkezik JSZAF verőlegény-papjával, kellemest a hasznossal, ha esetleg meghalna, akkor az utolsó kenetet fel lehet neki adni. Gereon rosszul lesz, kóvályog, egy magánkabinban roskad össze, ahonnan verőlegény-papunk kirángatja, mennek a jó doktorhoz.

vlcsnap-2018-01-14-16h21m52s281.png

Megint a hipnózis, majd felkel, Gereon menekülne, fegyvere is van, sikerül meglépnie, botladozik, betonba is lép, később Lotte ébresztgeti. Gereon be akar menni a lakásába, de annyira remeg a keze, hogy ez lehetetlen, a lány segít neki, segítséget is hívna, de az erkölcsrendész elküldi a fenébe, hogy többé nem akarja látni. A lány nem tudja mire vélni a dolgot, de elmegy.

vlcsnap-2018-01-14-16h23m33s176.png

Gereon levelet ír Helgának, többé nem akar titkolózni, megérti, ha nem tudja csak úgy újrakezdeni Berlinben, de ő meg nem fog visszamenni Kölnbe. A nő megfordul, szerintem valaki felé, de végre látjuk az arcát, szóval jöhet a második évad.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása