Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 2x04 – Érzések vs. Elhivatottság

2018. február 13. 11:00 - szde

2010, Svájc. Egy szektaszerű építményben és egyenruhában öltözködő emberekkel körülvéve Brutális Baba (azaz BB) ül egy idős nővel és a legszörnyűbb emlékét idézi fel (BBanyu elhagyta), amire az apja szerint nem emlékezhet, mert még csak 3 éves volt. Az idős nő levonja a konzekvenciát, hogy itt bizony a veszteségtől és elhagyatottságtól való félelem a gond, de a természet – itt Brutális Baba kezébe nyom egy levelet – segíteni fog. Az egyik pasas egy triangulumot üt, majd amikor Brutális Baba elhelyezkedik mellette, megdicséri, hogy csinos kis levélke. A pasasnak amúgy eléggé Nick-feje van, de az imdb szerint nem ő az. Visszazökkenünk a jelenbe, a főnöknő fut fullsminkben, elesik, a falon pedig pont egy olyan szem figyel vissza rá, mint ami a szektás nyakláncokon volt.

vlcsnap-2018-01-22-15h49m43s094.png

Stevie a nagykövettel eszik, aki már dolgozik az ex-nagyfőnök biztonsági besorolásának javításán, és hamarosan elkezdhet dolgozni neki. Ahogy elmondja, ez tényleg egy minimal-cost részleg, egyetlen emberrel, Stevie-nek sem tetszik már annyira a dolog, mert szerinte az utódja mindent átad, végszóra meg is érkezik a nő. Stevie menne, de marasztalják, nagykövetünk meg jól leteremti Brutális Babát, hogy mégis mit képzelt magáról, válaszként annyit kap, hogy az emberei mindenfelé járnak a látszat fenntartása érdekében. A nagykövet szerint minden okos ember követ el butaságokat, szóval mondja el, miben mesterkedik, különben a következő géppel repülhet haza. Robert pedig a mellette lévő ülést fogja megkapni.

Hogy így meg lett említve, káromkodósunk hozza fiát az iskolába, aki nem lelkesedik semmiért, kamasz, vagy csak elege van abból, hogy apu nem avatja bele a munkájába.

vlcsnap-2018-01-22-15h52m53s369.png

Emmerich Katerinával van kampánykörúton, egy iparművészeti telepen, sms-t is kap Valerie-től, aki kint várja. Kell neki egy kártya, vagyis csak a másolata, amivel dekódolni tudják az egyik számlát, ami megmondja a tutit, hogy kit pénzel a politikus. Hozott is egy ketyerét, holnap meg Otto-t fogják elfogni, és ehhez kell asap a kártya (vagy másolata). Emmerich ma nem tudja bevállalni, Valerie kéri, hogy bízzon benne.

Daniel jön egy titkos találkozóra Estherrel, aki látszólag meg van sértődve, hogy nem szóltak neki Hectorról, amúgy meg eléggé zavar, hogy a nőnek egyféle arca van, de legalább a semtex egy részét elhozta. A másik majd akkor jön, ha tudni lehet a célpontot. Danielt keresik, Lena az, baj van.

Stevie-t az irodájában Brutális Baba várja, veszekedés a berlini részleg vezetéséről, a nő távozik.

vlcsnap-2018-01-22-15h58m27s898.png

Hector lóversenypályára jön, egy fekete taggal találkozik, akivel majd a lelátón beszélnek, mert a németeknek nem akarja a tudtára adni, hogy miért jött ide. Közben fogad egy lóra, a lelátón meg egy köteg pénzt ad a tagnak, aki szerint ez több, mint amennyivel ő kisegítette Hectort, eléggé meg van hatódva, Hector lova meg veszít. Az istállóban tesz látogatást, a német fószerek követik, mennie kell velük vagy erőszakkal viszik.

Daniel Lenát a bárban találja, a kislány fényes nappal már vedel, eléggé szomorú, mert Hamburgban lekapcsolták a kocsijukat, és most apu dühös lesz, el is mennek lopni egy újat. Daniel megtanítja fegyvert szétszedni és összerakni a lányt, apja helyett apja csak egy sok fokkal dögösebb kiadásban, apu nem bízik a kislányában, a célpontot sem osztotta meg vele.

vlcsnap-2018-01-22-16h02m44s107.png

Brutális Baba minikonferenciája Roberttel, Aprillel és Valerie-vel, Emmerich időt kért. Nincsen időnk, mondja Brutális Baba, April talált valamit a pasiról. Megcsalta a rákos nejét az ápolónőjével, és most vagy zsarolják vagy Valerie lefekszik vele, de ez nem vita tárgya. Robert aggódik a főnökéért, az pedig sok mindent nem tud, szóval le is zárják a beszélgetést.

A svájci szektának elég szép erdeje van, itt andalog Brutális Baba és Nick 2.0, aki szintén ügynök, és még mielőtt azt hisszük, hogy a nő a saját célja érdekében jött el, hát nem, beépült, le akarják buktatni az idős nőt. Lehallgató készülék van a nyakláncban, el is mennek kipróbálni, lánykérés. Gyűrű is van, Brutális Baba eléggé meglepődik, 3 év után nem számított erre, a pasas pedig rögtön kéri is, hogy ne vállalja el a következő állást, Brüsszel nem éppen jó hely, inkább mondjanak fel, kalap-kabát. A leendő menyasszony időt kér.

Nick 2.0 és BB

vlcsnap-2018-01-22-16h05m21s249.png

vlcsnap-2018-01-22-16h07m59s806.png

Hector jól tippelt, Esther raboltatta el, aki annyit akar, hogy a pasas a holnapi akció után tűnjön el, és sose jöjjön vissza. Hectorunknak találkozója van Otto-val, arról nem kéne késnie, így Esther elengedi. Megtudjuk, hogy a nőnek jó az illata, de neki nem jön be Hector.

Daniel és Lena lopásra készülnek, de főhősünket rajtakapja a szekuritis, de megjelenik Lena a fegyverrel hadonászva. Daniel ráparancsol, hogy lője le, de a lány nem teszi meg, így Daniel indul el a szekuritissel. Két sarokkal arrébb megkötözi a pasast, majd félrelő, a kocsiban pedig nem mondja el, mi történt a hullával. Hazafelé lelkiznek kicsit, apunak kell a lánya, de Lena már ki akar szállni.

vlcsnap-2018-01-22-16h12m24s869.png

Valerie Emmerich-hel találkozik, a felettesei nem akarják a habozást elfogadni, a pasas pedig nem véletlenül Valerie-t kereste meg, ez aztán a tökös legény, nem adja fel. A viszonyát beismeri, rögtön kérdezi is, kávétársa miért nincsen még férjnél az ő korában? Sétálgatva a parton további trükkökről érdeklődik, de Valerie nem akarja kényes helyzetbe hozni, így nem fognak találkozni többet. Emmerich lekonyul, de a nő bedobja az aduászt, hogy mi lenne, ha lenne lehetőség a kártya leolvasására?

Robert és Brutális Baba találkozóra jöttek a németekkel, a holnapi akciót beszélik meg, jön Valerie sms-e, hogy 1 óra múlva lesz pontos célpont. Az előtérben BB elmondja a nagykövetes sztorit részben, közben telefon, az iskolaigazgató az, hogy Noah verekedésbe keveredett. Robertnek ez után támad az a zseniális ötlete, hogy a nő játssza el a főnökét (mit kell ezen játszani, hiszen az), de Brutális Baba közli, hogy nem ért a gyerekekhez. Robert zavarodottan néz: de hát Noah 14 éves. Akkor sem.

vlcsnap-2018-01-22-16h17m31s333.png

Megint a szektás terápián vagyunk, Brutális Baba és a nő most csak ketten vannak, lélekbemártó gondolatok, a BB apu által adott becenév, a gyerekek kegyetlenek, anyu elhagyása miatt magát okolja. Ez kintről nem tetszik Nick 2.0-nak, a társai hiába ellenzik, ő beront, minibalhé. Brutális Baba közbelép, már mennek is innen.

Daniel és Hector megbeszélik, hogy pszichonáci családunkat egymás ellen uszítják, Otto-nak fel is tűnik, hogy az a kocsi nem az a kocsi, ami előtte volt, mire Lena beismeri, hogy ezt elszúrta. Hector négyszemközt akar beszélni Otto-val, mert ő nem akar egy családi dráma résztvevője lenni, gyereke sincs, szóval vagy beavatja a lányt vagy kiteszi az akcióból, mert holnap nincsen helye érzelmi kitörésnek.

Valerie Aprillel Emmerich-et és Katerinát figyelik meg, kezdődik az akció, a taxis beletolat a politikus kocsijába, így van lehetősége a pasasnak lemásolni a kártyát. Miután végeztek, Valerie közli, hogy kalap-kabát, és lassan el is hajtanak szerencsétlen csórikám mellett. Jó, hogy nem integetnek neki.

vlcsnap-2018-01-22-16h26m11s694.png

Robert lakása előtt Stevie várja őket, Noah örül a bácsikájának, aki szerint a gyerek már majdnem akkora, mint az apja. Noah duzzogva elvonul, amikor megtudja, hogy a felnőttek akarnak beszélgetni, Robert közben egyedi módon gyárt szendvicseket. Minő meglepő, ez is veszekedésbe fordul át, ugyanis Brutális Baba nem mondott el mint Robertnek a nagykövetről.

vlcsnap-2018-01-22-16h26m57s256.png

Brutális Baba a lánykéréses hangfelvételen sír, közben 7 évvel korábban mennek hazafelé Svájcból, ahogy annak lennie kell, egy kamion beléjük is csapódik, Noah 2.0 meghal. Vágás, Brutális Baba jön Robert és Noah vacsorájára egy hajóra, csatlakozik is hozzájuk. A gyerek nem nagyon lelkesedik, le is lép a mosdóba, Brutális Baba pedig megnyugtatja Robertet, hogy senki sem fog sehova menni.

Valerie az irodájában megsemmisíti Emmerich aktáját, el is látogat a pasihoz, a lakás szuper, lemezgyűjtemény és bor is van, a házassága amúgy már a betegség előtt megromlott, de Valerie nem ezért jött. Csók.

vlcsnap-2018-01-22-16h32m24s530.png

Lena apuval sétál a hídon, ezt fogják holnap felrobbantani, Danielék hallgatóznak nem messze. Otto közli, hogy nem bizalomhiány volt, csak védeni akarta a lányát.

Brutális Baba a széfjéből egy aktát vesz elő, közben 2010, Brüsszel, tehát elfogadta a belga állást, rögtön ki is rúgta a titkárnőjét, aki több mint 20 éve dolgozott már a részlegen. A jelenben a nagykövettel találkozik, beavatja az akcióba, aki nem fogja leállítani a dolgokat. Cserébe, ha sikeres a dolog, akkor osztoznak a dicsfényen, ha pedig az ellenkezője, akkor elvárja a nő lemondását. Brutális Babának még egy feltétele van: Robertet hagyja békén a nagykövet.

vlcsnap-2018-01-22-17h52m05s573.png

Megint Brüsszel, a tévében bemondják, hogy letartóztatták a gurut és egy arab pasast. A jelenben pedig Brutális Baba megy és lefújja a falon lévő szemet.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása