Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 4x11 – A Spirit Here That Won’t Be Broken

2018. február 08. 11:00 - A_Rézi

Jó régen jártunk utoljára a Szent Anna padlásán, de most itt kezdünk. Kol érkezik egy adag kávéval, és a frász kerülgeti, amikor nem találja Davinát – kis boszi szerencsére nem tűnt el, épp csak átöltözött a paraván mögött. Megkönnyebbülés. A lány itt van, hús-vér valójában, csak sajnos egy szörnyeteghez van kötve. Kol elszánt, de Davina nem túl optimista: ha a Sivár meghal, ő is vele pusztul; azt viszont nem akarja, hogy a fiú elárulja a családját. Nem teheti. Csakhogy eléggé úgy fest, Kol bármire képes, hogy életben tartsa a lányt, akit szeret…

vlcsnap-01.png

Odalent a templomban a Sivár várakozik. Az ősi türelemre inti – csak egy kicsit együtt akart lenni Davinával, mielőtt bemocskolná a kezét, na! Inadu végül előáll a farbával: jelenleg halandó, a Mikaelsonok pedig meg akarják ölni, tehát védelemre van szüksége. Konkrétan egy totemre, amit majd Kol fog őrizni, amíg ő mindörökre kiiktatja az ősi családot. És ha neadjisten elbukna, hát… Davina a Sivárral együtt fog szenvedni.

Hope a kihalt utcát bámulja – érzi, hogy a Sivár egyre erősebb lesz. A mindig zajos, vidám város mostanra olyan csendes lett, mint egy temető. A kislány tudja, hogy Elijah-t már elveszítették, és hamarosan a többiekre is sor kerül. Klaus azzal igyekszik megnyugtatni őt, hogy az évszázadok során mindenki elbukott, aki bepróbálkozott ellenük. Most is úgy lesz. Na, ja, csakhogy Hope pontosan tudja, hogy a Sivár egészen másfajta ellenség, mint a többiek voltak…

vlcsnap-02.png

Hayley éppen Elijah koporsója felett mereng, amikor felfigyel arra, hogy az ősi lelkét őrző medálon repedések keletkeznek. Nagyon nem jó jel. Freya szerint a medál egyre instabilabb, nem sokáig fogja bírni a strapát – szóval még aznap fel kell támasztani Elijah-t, különben örökre elveszítik. Ehhez hatalmas áldozatra van szükség, ergo meg kell ölniük a Sivárt. Könnyű azt mondani! Freya úgy okoskodik, hogy a Labonair-vér lesz a kulcs. Hayley vére legyengítette, de ha az utolsó Labonair vérét használnák… A szülők értelemszerűen nem akarják bevonni Hope-ot, csakhogy a kislány már nyakig benne van: milliószor rajzolta le a szimbólumot (a saját farkába harapó kígyót), de ezzel talán rámutatott a megoldásra is. A Sivár az egyik, Hope a másik végén van a vérvonalnak… talán ezzel kezdhetnek valamit.

vlcsnap-2018-01-28-17h06m41s031.png

Josh Davina sírjához visz virágot, de szokás szerint beszélgetni is jött. Mesél az aktuális pasijáról, Eddie-ről; hogy megnézte az Átkozott boszorkákat és tetszett neki; és hogy mennyire hiányzik neki a lány… Mintahogy Marcelnek is, aki közben szintén befut a LaFayette-be, és amúgy Vincentet keresi. Josh nem látta a régenst, de felajánlja, hogy segít megkeresni. A főni viszont csak annyit kér, hogy hívja fel, ha összefut vele.

vlcsnap-2018-01-28-17h08m40s031.png

Freya keresőbűbájjal a Sivár mágiáját próbálja lenyomozni. A térképen megjelenik egy mini-szimbólum, Rebekah pedig már mondja is a helyhez a pluszinfót: a LaForge-ház üresen áll, mióta a ház ura megkínozta és megölte a családját és a barátaikat, majd azt állította, hogy egy gonosz szellem parancsára cselekedett. Szuper! Íme, a tökéletes búvóhely. Aztán egy kisebb jel is feltűnik a város másik végén… Freya ott valamiféle totemet sejt – abból kiindulva legalábbis, hogy anno Dahlia is használt ilyesmit, például védelmi célzattal. Ezt azért jó tudni, mert a totemet el kell pusztítani, mielőtt nekimennének a Sivárnak. Pont huginak való feladat ez, aki már hívja is Kolt erősítésnek. A tesó naná, hogy jön segíteni – csakhogy Bex azt éppenséggel nem tudja, hogy máris Kolnál van a kérdéses totem: egy türkizkék kő. Basszus!

vlcsnap-2018-01-28-17h10m00s437.png

Rebekah hamar odaér a házhoz, és egyszerre Marcel terem mellette a semmiből. Ugye nem akarsz bemenni? Nanáhogyde! Azzal hugi két sértés közt elmeséli, amit a totemről tudnak, és hogy Elijah miatt elég sürgőssé vált az elpusztítása. Kolra hivatkozva próbálja lerázni Marcelt, de a főni ennek ellenére marad – miféle úriember lenne, ha nem segítene? Ezek között biz’ még mindig izzik a levegő… A ház kívül romos, belül kupis, az egyik szobából Kol kerül elő, mondván mindenhol megnézte, de itt nincs totem. Hugi lecseszi, hogy nem várta meg, de hát unatkozott a drága, és Bex amúgy is talált magának társaságot… A pasik éppen kakaskodni kezdenének, amikor Rebekah előveszi a térképet és konstatálja, hogy a totem márpedig a házban van. A tesó viszont ellehetetleníti a keresést: egy sötét tárgy segítségével egy varázskörbe zárja a többieket, ahonnan se ki, se be. Hugi ledöbben, Kol pedig magyarázat nélkül lelép.

vlcsnap-2018-01-28-17h20m29s484.png

Itt az idő. Hope nem akarja, hogy a vérét vegyék – de nem a fájdalomtól fél, hanem attól, hogy az anyja harcolni fog és baja esik. Hayley örülne a legjobban, ha másként lenne, de vannak dolgok, amiket meg kell tennünk, még ha nem is akarjuk… Hát jó! Hope nyújtja az ujját, Anyuci pedig megszúrja.

Klaus készülődik, Freya pedig aggódik, mert amíg nincs infó arról, hogy a totem megsemmisült, nem támadhatnak a Sivárra. Márpedig a portyára küldött tesók nem veszik fel a telefonjukat… Utánuk kellene menni. Klaus nem szívesen hagyná magára Hayley-t, de a repedések sokasodnak a medálon, az idő sürget. Freya felajánlja, hogy elmegy Hayley-vel, Hope-nak pedig majd igéznek egy bébiszittert… viszont, ha a totem nincs elpusztítva, mind meghalnak. Az ősi végül rábólint a dologra, a lányoknak pedig ad egy-egy tőrt, amit fegyverként használhatnak a Sivár ellen.

vlcsnap-2018-01-28-17h23m34s859.png

Davina arról győzködi Kolt, hogy pusztítsa el a totemet, különben Hayley meg fog halni, és Hope anya nélkül marad. Az ősi viszont nem akarja elveszíteni Davinát, szóval sürgősen kell egy B-terv! Ekkor a boszinak eszébe jut, hogy anno Elijah adott neki egy igézetet, amivel meg lehet szakítani egy mágikus köteléket (1.évad 6.rész). Ő most még túl gyenge hozzá, de ha találnának egy kovent, aki elvégezné a bűbájt… Kol szerint elég lesz egyetlen erős kis boszi is. Mielőtt elindulna, odaadja a slusszkulcsát Davinának, és megígérteti vele, hogy ha éjfélig nem tér vissza, eltűnik a városból!

vlcsnap-2018-01-28-17h26m43s093.png

Freya és Hayley már a lehetséges búvóhely előtt ácsorog. Nővérke megdöbben, mert most először habozik egy öngyilkos küldetésnél – már ott van neki Keelin, és fél, hogy nem megy haza hozzá… Hayley megígéri, hogy fedezni fogja, mire Freya kvázi elnézést kér a múltbéli súrlódások miatt. Hát, a család már csak ilyen! De ideje bemenni. A ház tele van hullákkal és dunsztosüvegekben lévő fura dolgokkal. Ahogy körbeszaglásznak, Freya visszapattan egy ajtóról és eszméletét veszti. Egy pillanattal később Inadu kitöri Hayley nyakát, aki hirtelen egy másik síkon ébred – a mocsárban, a napsütötte mólón. Aztán megjelenik Jackson, teljes életnagyságban, két üveg sörrel. HŰHA!!! Jack szerint valamiféle trauma érhette Hayley-t, de hízelgő, hogy a lány békés helyre vágyó elméje őt választotta Elijah helyett… Szuper! Ettől függetlenül sürgősen fel kell ébrednie, mert dolga van.

vlcsnap-2018-01-28-17h27m23s281.png

Hope, megigézett felvigyázó nélkül, idegesen járkál fel-alá a szobájában a nyusziját szorongatva, amikor betoppan Kol. Azt mondja, kiskölyökként mindig varázsolt, amikor unatkozott – na ja, csakhogy Hope nem szokott varázsolni idegenekkel (okos kislány!). A nagybácsi meglepődik, aztán elkezdi bizonygatni, hogy ők bizony egy család… Akkor hát miért tetszett lelépni? Kol bevallja, hogy szomorú volt, és nem hitte, hogy valaha újra boldog lesz – és nem akarta, hogy miatta a többiek is szomorúak legyenek. Úgy tűnik, Hope elfogadja a magyarázatot, mert elveszi az ősi kezéből a hatalmas, kötélből készült csomót, és alaposan megvizsgálja.

vlcsnap-2018-01-28-17h28m30s781.png

Freya véres arccal tér magához. Fegyver után nyúl, lassan feltápászkodik és Hayley keresésére indul. Az eszméletlen Anyucit közben a Sivár egyik követője vette kezelésbe jó sok farkasölőfűvel, hogy alig, de azért maradjon életben, mert Inadunak még tervei vannak vele. Kezdetnek megvágja a karját… Freya egy nagyobb helyiségben Keelin véres holttestére bukkan, de az első ijedtség után rájön, hogy kamu az egész. És igaza is van! SivárKeelin kinyitja a szemét, és azt mondja, hogy még nem halott, de hamarosan az lesz.

vlcsnap-2018-01-28-17h32m13s875.png

Térerő nincs. Rebekah és Marcel csapdába estek. Miután Bex finoman lekurvázza Sofyát (a nevét persze szándékosan nem mondja helyesen), és összeakasztja a bajuszt a főnivel, felajánlja, hogy gyújtsák magukra a házat. Ráadásul komolyan is gondolja: Elijah ideje fogy, Hayley öngyilkos küldetésen van, ő pedig nem hajlandó még egy szerettét elveszíteni… Marcel megenyhül, Klaus pedig végre megérkezik, és kárörvend egy sort – de csak addig, míg meg nem tudja, hogy a csapda Kol műve, és hogy az öcskös védelmezi a totemet. Elsötétül az arca, és elgurul a gyógyszere. Szerencsére Rebekah induláskor a hóna alá csapta a térképet, szóval meg tudja nézni, hogy merre van most a totem (és vele együtt valószínűleg Kol). Úgy tűnik: otthon.

vlcsnap-2018-01-28-17h36m03s421.png

Hayley aggódik, hogy kifutnak az időből Elijah-t illetően, mire Jack terelésként rákérdez, hogy amúgy jól bánik-e vele a fickó. Jó kérdés. Amikor beleszeretett Elijah-ba, egyedül volt, terhes volt, félt Klaustól… szóval biztonságot keresett. Hát, ha ez számított volna, Jack mellett kötött volna ki – mondja a pszichológussá avanzsált szellem, aki szerint Hayley mindigis az öltönyöst szerette, mert szereti a szörnyeket, és ennyi! És Anyucinak most esik le, hogy tulajdonképpen nem is Jackkel, hanem a Sivárral társalog. Kitépi a szellem szívét, és felébred – lekötözve. Mivel megmérgezték, csak gyök kettővel tud mozogni, de azért sikerül kiszabadulnia. Az ajtót viszont varázslattal zárták be, a szoba másik felén pedig Jack szelleme állja el az utat. Ráadásul a jelenés egy nagyobbacska pengével ront Hayley-re…

vlcsnap-2018-01-28-17h38m04s156.png

Beesteledett. Marcelék még mindig malmoznak, Rebekah továbbra is becsmérli az exe nőjét, mivel Sofya többször is lenyilazta anno. (Naná, hogy féltékeny, de be nem ismerné…) A főni itt unja meg a várakozást: szétüti a padlódeszkát, megrongálja a gázvezetéket, hogy gyorsabban leégjen az egész kóceráj. Több se kell Bexnek, előkapja az öngyújtót, és bumm! A robbanás felemészti a házat.

vlcsnap-2018-01-28-17h40m47s225.png

Hope a gombolyagot nézegeti és kérdez: ha kibogozza a csomót, akkor Kol barátnője megszabadul a Sivártól? Talán. Szereti? Nagyon. Az ősi összehasonlításként megemlítené, hogy éppen úgy, mint Anyuci… de itt elbizonytalanodik, Hope viszont rögvest hozzáteszi, hogy Elijah bácsit. Jaja, a kiscsaj mindent tud! És úgy dönt, segít.

Hayley nem érti, hogy SivárJackson miért kínozza, de próbál menekülni. Kicsit átrendezik a berendezést, amit szerencsére Freya is meghall, ám segíteni nem tud az ajtót védő bűbáj miatt – ráadásul SivárKeelin folyamatosan kommentálja az eseményeket, ami eléggé idegesíti.

vlcsnap-2018-01-28-17h48m38s819.png

Kol zajt hall, így egyedül hagyja Hope-ot, de arra kéri, hogy semmi esetre se hagyja abba a varázslást. Odalent egy szörnyen zabos tesó várja, és bunyó kerekedik. Kol hiába mondja el egy szuszra, hogy Davina visszatért, de össze van kapcsolva a Sivárral, viszont ez hamarosan megoldódik, csak egy kis idő kell… Klaust nem érdekli. Szerinte a Sivár a gyengeségekre játszik, Kol pedig secperc alatt elárulta a családját a kis boszi miatt, és ezért fizetni fog! Meg sem hallja azt az érvet, hogy a Mikaelsonok tartoznak Davinának eggyel, mert leereszkedik a lila köd.

SivárJackson arról tart kiselőadást, hogy Hayley az öltönybe és a színjátékba szeretett bele – de már láthatta Elijah erőszakos, dühös oldalát is. Mert ő valójában ilyen. Erre Hayley is bedühödik és támadásba lendül, mert a Sivár nem érdemli meg, hogy Jackson arcát viselje. Az ellenfél pedig egyetért: igen, Jack jó volt – úgyhogy átváltozik Elijah-vá, aki viszont sosem volt jó.

vlcsnap-2018-01-28-17h49m50s710.png

Davina besétál a Rousseau’sba Josh-hoz, aki nem hisz a szemének. A boszi nem tudja, mennyi ideje van még, de el akart jönni a legjobb barátjához, hogy megköszönje neki a látogatásokat, a beszélgetéseket – merthogy ő végig ott volt, és mindent hallott. Nagyölelés.

Verekedés közben Kol zsebéből kiesik a világító totem, és éppen Klaus lába alá gurul. Bakker! Az öcskös könyörgőre fogja, de Klaus eltapossa a követ, ami azonnal megsemmisül. Ugyanabban a pillanatban Hayley kísértete eltűnik, valamint az ajtót védő varázslat is – Freya végre be tud menni. Vajon ez azt jelenti, hogy sikerült kiiktatni a totemet? Talán. De nem várhatnak tovább, el kell pusztítaniuk a Sivárt! Odahaza Klaus átvált kegyetlenbe – ez pedig Mikaelsonéknál azt jelenti, hogy valakit leszúrnak, és néhány évtizedre „koporsóba” tesznek. Kol, miközben minden erejével ellenáll, kérve kér egy kis időt a bátyjától, mert tudnia kell, Davina él-e még. Ezer év alatt sosem talált békét és szerelmet… Végül, utolsó utáni próbálkozásként bedobja az aduászt: mit tett volna Klaus, ha Camiről lenne szó? Nem ugyanezt??? Ezalatt az emeleten a csomó lebegni kezd, és Hope elégedetten figyeli, hogy szép lassan kioldódik.

vlcsnap-2018-01-28-17h50m31s585.png

vlcsnap-2018-01-28-17h54m06s179.png

Inadu is varázsol. Valami fehér löttyöt egy tálkában összekever Hayley vérével (?), majd a keveréket felforralja, aztán két varázsige közt megissza. Fúj! Nem sokkal később Hayley beront a szobába, de a Sivár megállítja, és belengeti, hogy előbb a testét, aztán a lelkét fogja megtörni. Nem úgy van az! Harc kezdődik, Freya is befut, és egy pengével nyakon szúrja az ellent – és ezzel együtt Davinát is, akiből szintén ömleni kezd a vér. Több se kell Hayley-nek, kiüti Inadu alól a lábait, és többször leszúrja őt. A Sivárhoz hasonlóan Davina is vérzik, de szerencsére Josh ott van mellette és vámpírvérrel próbál segíteni rajta. Hope csomója közben teljesen kioldódik, mire a kislány elájul. Hayley már rengeteg késszúrásnál jár, végül Freya szedi le Inadu élettelen testéről… Bimm-bamm, a boszi meghalt!

vlcsnap-2018-01-28-17h56m14s132.png

Amikor Hope magához tér, hirtelen az összes nyílászáró becsapódik körülötte, és türkiz fény kezd közelíteni hozzá… NANEEEEE!!!

Marcel és Rebekah komótosan és kormosan sétálnak az úton, miközben egy szirénázó tűzoltóautó száguld el mellettük. Megint előkerülnek a sérelmek, ideje megbeszélni őket. Ki kit akart előbb megölni, ki kit mennyire szeretett vagy gyászolt… parttalan a vita. De a mérleg nyelve Bex felé billen egy kicsit: ő már hét évvel ezelőtt megkérte Marcelt, hogy menjen vele, de ő maradt, mert New Orleanst jobban szerette nála. Na ja, mert látta a várost leégni, Rebekah pedig száz évig nem jött vissza! Végül megállapodnak, hogy ideje elfelejteniük egymást örökre. Az lesz a legjobb! Igen! Aztán persze a vita tetőpontján smárolni kezdenek… :)

vlcsnap-2018-01-28-17h58m34s429.png

Josh-nak ezek szerint sikerült megmentenie Davinát, mert most együtt szobroznak egy kocsi mellett, Kolra várva. Aki késik. Josh unszolja barátnőjét, hogy meneküljön… és eszébe juttatja a legelső találkozásukat, amikor arról beszélgettek, hogy „az átlagos mindig viszonylagos” (1.évad 7.rész). Davina egy kétszeresen feltámasztott Aratás-lány egy ősi vámpír pasival az oldalán – sosem lesz átlagos, de élnie kell a lehetőségekkel! Megérdemli. Csakhogy D sehova sem megy el Kol nélkül. Nem is kell, az ősi megérkezik – szerencsére jótékony pillanatában kapta el Klaust, de a bátyó türelme azért véges… Indulniuk kell mielőbb.

vlcsnap-2018-01-28-18h01m00s210.png

Freya elkezd bűvészkedni a medállal, meg néhány füstölővel és gyertyával. Ideje visszahozni Elijah-t. Klaus átadja a Sivár-gyilkos fegyvert azzal, hogy Hayley küldte – a lány nem lesz itt, elintéznivalója akadt. Na ja, ha belemásznak a fejedbe, az régi sebeket téphet fel… Freya pontosan érti a helyzetet. Amikor megvannak az előkészületek, nővérke Klaus erejét felhasználva varázsolni kezd – és feltámasztja Elijah-t.

vlcsnap-2018-01-28-18h06m52s679.png

Hayley a mocsárba ment, a mólóhoz, egy karton sörrel. Jacksonhoz kezd beszélni: hogy igaza volt, őt kellett volna szeretnie, de sosem tudná elhagyni Elijah-t, vagy lemondani róla. Valószínűleg nem tudja, milyennek kellene lennie a szerelemnek… Sajnálja, hogy Hope nem ismerhette Jacksont; ami pedig Elijah-t illeti… mindigis tudta, hogy mi ő – és ennek ellenére, vagy talán pont ezért szerette őt. Mert valójában Hayley is szörnyeteg. Mindannyian tettek ronda dolgokat, Hope-ot kivéve. Ő ártatlan, tiszta, és ilyennek is kell maradnia! Hayley pedig tudja, mit kell tennie ennek érdekében, kérdés, hogy lesz-e hozzá elég bátorsága…

vlcsnap-2018-01-28-18h05m04s116.png

Klaus bemegy Hope-hoz, aki még nem alszik, mondván ilyen események közepette nem lehet. Apuci megerősíti a hírt: Elijah visszatért, de majd csak reggel találkozhatnak. Ideje lefeküdni. A kislány Kol után érdeklődik, aki végül nem kapott büntetést. Ő is családtag, a családot pedig megvédjük, nemde? #örökkön-örökké Klaus megígéri, hogy másnap körülnéznek New Orleansban, hiszen minden hercegnőnek ismernie kell a birodalmát. Miután Apuci kimegy, Hope az oldalára fordul, és a szeme… türkizben játszik.

vlcsnap-2018-01-28-18h10m57s804.png

Bakker, a Sivár elkapta Hope-ot!!!!

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása