Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Gifted – Kiválasztottak 1x10 – A lányom nevében

2018. február 07. 11:00 - Alicia Bailey

Kampánnyal indítunk, egy ipse, valami Montez áll az emelvényen és az újraválasztásáért szónokol. Persze közben szidja a mutánsokat, itt már csak így lehet választást nyerni. A csürhe lelkesen éljenez, de ez a jelöltünket nem hatja meg, lemegy az emelvényről, és már szidja is a beosztottját, ugyanis személyes sértésnek veszi, hogy nem hozott magával mindenki még egy embert. Épp fejtágítást tart arról, milyen is lenne egy hozzá méltó kampányesemény, amikor a telepatánk, polgári nevén Esme ki nem segíti egy szóval. Montez önelégült mosollyal méri végig a szexi titkárnő szemüvegbe bújt mutánst. Ahogy azt kell, Esme csontig benyal a jelöltnek, és szerintem már vinné is szobára, ha nem szólalna meg a telefonja. Míg ő cseveg, Esmével történik valami, összerándul a fájdalomtól, egy hang visszhangzik a fejében. Eszerint lebukott, és azonnal el kell tűnnie onnan. Montez is épp ekkor értesül róla, hogy a kampánystábba beépült néhány mutáns, akiket épp most fogtak el. De mire visszafordulna Esméhez, annak már hűlt helye. Rohan a tömegben a fejét fogva, miközben az előző hang tovább biztatja és kéri, hogy majd mentse ki őket.

tg_1.jpg

A Mutáns Mozgalom Központjában közben arról megy a vita, mikor és hogyan mentsék ki a Strucker gyerekeket. Lorna azonnal indulna, elvégre csak előzetesben vannak a kölykök, és onnan ők egyszer már elmenekültek Strucker Apuval. Apu idegállapotban van. Anyu üvölt. A többiek egy darabig hallgatják, aztán Nyomkereső oroszlán módra elüvölti magát. Neki két csaja van oda, úgyhogy mindenki nyugodjon le a pi@ába. Apu ekkor felveti, hogy törvényes úton kellene intézkedni, de Lorna szerint Campbell egy állat, míg ők a bürokrácia tengerében fuldoklanának, addig a jó doktor drogos zombikká változtatná a kölyköket. Marcos lép közbe ezúttal, felderítők kellenek ide. Ez a megoldás Nyomkeresőnek is szimpi. Mondanom sem kell, az oszlop tövében megbújó Esme nincs elragadtatva az ötlettől. További szarkavarás várható!

tg_2.jpg

Az Őrszemszolgálatnál Andy ugrál egyik lábáról a másikra, miközben a nyakörvét szorongatja, mondván viszket alatta a nyaka. Szöszi a szomszéd cellában búsong. Andy üvöltözik és ügyvédet követel, hiába, no, ügyészcsaládból származik, ehhez szokott. Szöszi meg higgadtan, kissé depisen próbálja higgadásra bírni. Andy képessége a dühének köszönhetően kitör, a nyakörv meg működésbe lép, és szépen leteríti a gyereket. Erre már Szöszi is felpattan. Aztán jön a nagy beszélgetés, mi lesz velünk ezután. Szöszi még hisz a törvényes módszerben, épp csak azt hiszi, terroristáknak tartják őket, szóval sok esélyt nem lát a menekülésre. Ekkor Andy felveti, hogy használhatnák az erejüket közösen, ami szerintem is működne, elvégre nagypapa akkora erővel bírt, hogy Hullám blokkoló erejét is megtörte egymaga. Szóval ésszerű lenne legalább megpróbálni. De Szöszi habozik és pityereg inkább.

tg_3.jpg

Turner ügynök épp Vöröskét hallgatja ki, aki sokadjára vallja azt, hogy véletlenül tévedtek az elosztó állomásra. De az Őrszemszolgálat kopasz istenét ez nem is érdekli annyira. Neki kérem, személyes problémái vannak a gyanúsítottal, hiszen nemrég az ő fejében is turkált a csajszi. Vöröske most hall arról először, hogy nem sikerült rendesen az előző akciója, de hiába sajnálkozik könnyek között, Turner leüvölti a fejét. Jó, valahol okkal, mert tényleg nagy kicseszés kétszer átélni a gyereke elvesztését, de akkor is, na! Nem neki kellene kihallgatnia, mert ez így nem fair.

Vöröske azt hiszi megúszta ennyivel és néhány fenyegetéssel, ezért felteszi a kérdést, nem kíváncsi másra is az ügynök. Turner elmondja, hogy arra más módszereik vannak, hogy kiszedjék belőle, ami őket érdekli. Erre való a Véreb Program.

tg_4.jpg

Turner ezután Mulán kihallgatását figyeli a titkos szobán keresztül. Mulán meséje szerint csak a mosdót keresték. Turner helyettese valamivel higgadtabb, mint a főnöke, ettől függetlenül kicsit kóstolgatják egymást a csajjal. Mulán roppant büszke rá, hogy hülyét csinált az ügynökökből, a helyettes szerint meg most utoljára történt ilyen. Aztán alkut ajánl Mulánnak, de ő nem kér belőle. Turner közben Campbellt hívja, mert át akarja küldeni neki Vöröskét és Mulánt. De a még mindig sebhelyes arcú doki nem elégszik meg velük, neki a Strucker gyerekek kellenek. Turner ugyan nem szívesen, de végül belemegy.

tg_5.jpg

A Strucker szülők közben lázasan gondolkodnak, kit is riasszanak, aki a segítségükre lehet a gyerekeik szabadulása érdekében. Míg ők odabenn hangosan gondolkodnak, Esme bepillant Apu emlékeibe, és rábukkan Turnerre. Nem is húzza tovább az időt, bemegy hozzájuk, nyal egy kicsit nekik, miszerint a vitában nekik volt igazuk, ide emberi megoldások kellenek, nem mutáns brutalitás. Apu kiábrándítja, nincs olyan az ismeretségi körükben, aki segíthetne. Mire Esme előrukkol az ötlettel: Hát mi van Turner ügynökkel? Rá kellene venni, hogy hozza ki az Őrszemszolgálattól a gyerekeket, és zárja sima börtönbe őket. Anyu elhűl, de Esme szerint ez még mindig jobb, mintha Campbell bedrogozná őket. Úgy tűnik Aput sikerült is meggyőznie.

tg_6.jpg

Lorna ücsörög az ágyon, Marcos most érkezik és felteszi a kérdést, hogy hogy van élete párja. A csaj még mindig ki van akadva, mivel – és komolyan, én ezt most hallom először –, a legjobb barátnőjét – biztosan Vöröskére gondol – elfogták. Elvitatkoznak egy kicsit Struckeréken, Marcos mentegeti őket, csak most jöttek, hisznek a törvényes útban és féltik a gyerekeiket, de Lornát nem érdekli más porontya, csak a sajátja.

tg_7.jpg

Vöröske és Mulán ki tudja, miként, de már a Trask vállalat főépületében van egy-egy csini cellában. Azon őrlődnek, mi lehet a Strucker gyerekekkel. Vöröske nosztalgiázik, egy bántalmazott nőket segítő cégnél önkénteskedett régebben, és titokban elvette a rossz emlékeiket, most neki is jól jönne, ha valaki kigyomlálná a fejében lévőket. Mulán tartja benne az erőt a menekülése sztorijával. Aztán amikor ez nem segít, beveti a nagyágyút: John szeret téged, ő a te herceged, hamarosan berongyol ide fehér paripán és elvágtat veled az éjszakába! Ez úgy tűnik talán hat.

Apu és Anyu Esme ötletén vergődnek. Azonnal menni akarnak a legnagyobb titokban, Apu szerint az lenne a legjobb, ha otthon látogatnák meg Turnert. Esme büszkén hallgatja ezt is.

tg_8.jpg

Campbellhez bevezetik Szöszit és Andyt. A gyerekek neoprén vagy valami hasonló ruhában vannak, ki tudja miért. Campbell egyelőre nyájas. Szöszi ellenben kissé harcias. Mint kiderül a biometrikájukat mérik ezzel az öltözékkel, vagyis az erejüket. Kis történelemórát tart a sebhelyes doki a gyerekeknek a Fenrisről. Szöszi szerint nekik nincs olyan erejük, mint az elődeiknek, de Campbell próbát akar. Beviszik a kölyköket egy terembe, amiben az egyik falból tüskék állnak ki. A ruhájukon lévő pöttyök innentől világítani kezdenek. Campbell a szemközti falon lévő plazmán keresztül beszél velük. Adamantiumból – ebből vannak Farkas karmai is – vannak a falon lévő tüskék, ez a legerősebb fémötvözet, állítólag áttörhetetlen. Campbell kikapcsoltatja a nyakörveiket és azt akarja, hogy mutassák meg a tüskéken az erejüket. Szöszi dacolni akar, de ekkor a doki megcsapatja árammal a nyakörvén keresztül. Andy is inkább a kínzást választaná, de erre már nem kerül sor valamiért…

tg_9.jpg

Struckerék olyan környéken autókáznak, amilyenen egykor ők is éltek. Apu szerint nem élnének ezek az emberek itt ilyen nyugodtan, ha tudnák, miket csinálnak Campbellék és az Őrszemszolgálat. Anyu szerint, ahogy ez őket nem érdekelte annak idején, így másokat sem hat meg. Apu bízik abban, hogy Turner jófej, csak nem lát tisztán az őt ért fájdalmától. Anyu pisztolyt ragad, és kiderül, hogy gyerekként vagányabb volt, mint most.

Lorna és Marcos tervezgetik az akciót, Esme meg jól beárulja nekik Struckeréket. Lorna gyógyszere elgurul, Marcos vicsorog, a telepata meg jót röhög a markában.

tg_10.jpg

Turner otthon lazul egy pohár whiskeyvel és az asszonnyal beszélget. Csöngetnek, a felesége megy ajtót nyitni, aztán ijedt hangon hívja az ajtóhoz az ügynököt. Anyu és Apu áll az ajtóban: Beszélnünk kell!

A Mozgalomnál terjed a pletyka, most ért oda Nyomkeresőhöz: Struckerék leléptek. Esme, a patkányok koronázatlan királynője úgy beszél a házaspár tervéről, mintha az nem is az ő fejéből pattant volna ki. Marcos, Lorna és Nyomkereső – aki egyébként felettébb nyugodt annak ellenére, hogy úgy tűnik, nő nélkül maradt –, isszák minden szavát. Vagyis csak látszólag, de sajnos, épp ez volt a telepata terve. Nyomkereső szerint ez jó alkalmat is adhat arra, hogy Turner ki akarja hozni a foglyokat az Őrszemszolgálattól, és akkor lecsaphatnak megint a rabokat szállító konvojra. Ez a terv innentől.

tg_11.jpg

Strucker Apu kényelembe helyezte magát Turneréknél, mintha csak egy italra ugrott volna be a barátaihoz, csak Anyu pisztolya ront kicsit a képen. Turner próbál a lelkükre beszélni, nem járnak jól, ha elrabolják őt, mert az Őrszemszolgálat nem tárgyal terroristákkal. Apu megnyugtatja, nem erről van szó, csak beszélgetni akarnak. Anyu próbál hatni Mrs. Turnerre, de az egyelőre kerüli a szemkontaktust, ennek ellenére, mivel gyerekekről van szó, az asszony ráveszi az ügynököt, hogy hallgassa meg Struckeréket. Apu tárgyalni kezd, előhúzza a „Turner ügynök, maga jó ember” kártyát, amit azonnal követ is a „na meg jó apa, aki elvesztette a gyermekét egy háborúban”. Anyu szemei bepárásodnak, Turnerné asszony hátrahőköl, Turner meg csak kínlódik a fotelbenaztán jól kikel magából, nem fogja elengedni a foglyokat, csak mert szépen kérik. Apu nem is ezt akarja, csupán azt, hogy törvényesen járjon el, és ne engedje át a kölyköket Campbellnek. Turner szerint, ha a kongresszus támogatja Campbellt, akkor ő sem tesz másként, hiába kérik. Az asszonykája mellette meg úgy helyesel, mintha tudná, miről beszél a férje. Bólogató kiskutya.

tg_12.jpg

Lorna és Marcos tovább tervezget és vitatkozik. De unom már!

Ugrunk is Szöszire és Andyre, akik azóta is ott dekkolnak a számukra elkészített teremben. Szöszi terve az, hogy kitartanak, amíg lehet, utána Apuék úgyis megmentik őket. Na ez ebben a pillanatban látszik megdőlni. Campbell jelentkezik be újra a plazmán keresztül. Előbb szépen kéri őket, aztán úgy dönt, kell némi ösztönző erő a kölyköknek. Előrángatják Mulánt és Vöröskét, aztán Campbell pisztolyt vesz a kezébe. Még egyszer utoljára megkéri őket, csinálják, amit mond nekik, de a gyerekek haboznak. Ekkor Vöröske odaszól nekik: Ne tegyétek meg! Egyre nagyobb a nyomás Andyn és Szöszin, amikor Vöröske újra közbeszól, de nem jól teszi. Campbell azonnal meghúzza a ravaszt, Vöröske meg holtan terül el a földön.

tg_13.jpg
tg_14.jpg

Mulánt alig tudják lefogni. A gyerekek most jönnek rá, itt már nem jó terv a kitartunk, amíg tudunk. Ekkor Campbell Mulán fejéhez is pisztolyt tart, de Szöszi sokkot kapott, Andy kicsit megrázogatja, mire magához tér a nővére. Drámai lassítás, impulzív zene. Aztán megragadják egymás kezét és beleadnak anyait-apait. Kis flashbacket látunk az eddigiekből némi kommenttel, mi is történik most, aztán ragyogni kezd a fal előttük. A műszerek kiakadnak, Campbell boldog, szerinte a fal mindent kibír, de erre hamar rácáfol Andy és Szöszi, amikor letörnek a falból kiálló tüskék, és odakinn is szikráznak a lámpák. A páncél pedig már elkezdett olvadni. Nem értem, miért, de ennyinél megállnak ahelyett, hogy folytatnák és elmenekülnének… Erről lecsúsztak, mert amint Campbell szusszan egy kicsit, vissza is kapcsoltatja a nyakörvüket, és elvezetteti őket. De csak hogy jófej legyen, finomságokat küld a cellájukba.

tg_15.jpg

Strucker Apu közben stílust vált, vitatkozni kezd Turnerrel. Elszabadulnak az indulatok, a vita már arról folyik, gyerekekként kell-e még tekinteni Szöszire és Andyre vagy terroristaként. De Turner szerint ez mindegy is, mert az ő gyereke halott, Apuéi meg élnek, és csak ennyi a lényeg, a többi már csak helyrajzi kérdés. Apu szerint nem sokáig lesznek életben a gyerekei Campbell gyámsága alatt. Anyu próbálja lenyugtatni Aput, amikor azt ecseteli, hogyan kínozzák a gyerekeit. Most Anyu jön. Felhozza azt, amikor Turner az első részben eljött a gyerekekért a házukba fegyverrel, hogy az milyen rémisztő volt. Erre már Turnerné is felfigyel, és elítélő pillantást vet a férjére. Anyu már csak egy embernek muzsikál, és az Turnerné. Beszél arról, hogyan lesznek a mutánsokból drogfüggő agyatlan zombik, gyilkológépek az Őrszemszolgálat kezében. Miután végzett, felállnak és elindulnak.
Turner már csapatot küldene utánuk, de az asszony nem engedi. Neki fáj, hogy a férje a lányuk nevében szörnyűségeket tesz a mutánsokkal. És ezzel úgy tűnik, leszereli az ügynököt.

tg_16.jpg

Mulán immár egyedül dühöng a cellában és siratja Vöröskét. Szöszi pedig a sajátjában hibáztatja magát, amiért meghalt Vöröske. Nem is beszélve arról, hogy hiába halt meg, mert végül mégis megadták Campbellnek, amit akart.
Campbell közben megkapja a kísérlet eredményét, egy aminosavat, ami megvan mindkét gyerekben és ez valami nagy áttörést jelent, aminek úgy örül, mint egy kisgyerek. Fegyver lesz belőle, amivel kiirtják az összes mutánst.
Turnerék ekkor érnek oda. Eszerint mégis úgy döntött, jó zsaru lesz. Látja a gyerekek által szétrombolt termet, de Campbell nem árulja el neki, mi történt ott. Aztán közli, hogy elviszi a foglyokat, de a kamerán sehol sem látja Vöröskét. A doki őszintén odavágja, hogy nem élt túl egy kísérletet. Turner kiakad, és megfenyegeti a dokit, hogy erről még beszélni fognak.

tg_17.jpg

A Központban Nyomkereső rohan le a lépcsőn a hírrel, a Traskból elszállítják a foglyokat. Mindenki meglepődik, ismertetik a tervet és már indulnak is. Esmét is viszik magukkal.
Még aznap éjjel oda is érnek. Szikla, akit én csak Pókhálófejűnek hívok, mert hát úgy is néz ki, jelentést tesz nekik. Nyomkereső a képességével megnézi mi a helyzet, épp akkor teszik kocsiba a foglyokat. A terv szerint Marcos és Esme közel lopódzik a kapuhoz, és a telepata belenéz a kapuőr fejébe.

tg_18.jpg

Közben Anyuék visszaértek a Központba, ahol érthető módon nem fogadják őket tárt karokkal. Gyorsan összerakják, hogy bizony Esme játékszerei itt mind. Úgy irányított mindenkit, mint egy ügyes bábjátékos. De már késő bánat, mert épp a Traskot támadják.

tg_19.jpg
Marcosék épp akkor érkeznek a Trask kapujához, amikor a rabokat szállító autók is odaérnek. Turner és a helyettese kiszállnak, hogy átadják a kapuőrnek a papírjaikat. Marcos szerint túl sokan vannak, Esme szerint meg ez nem lehet probléma, és amikor szembeszállna vele Marcos, a csaj előkap egy sokkolót, és belevágja az oldalába.

Turner még mindig a kapuőrrel vitatkozik arról, kik a foglyok és ki engedélyezte egyáltalán az elszállításukat. Esme ezt kihasználva beveti az erejét Turner helyettesén, és kikapcsoltatja vele a foglyok nyakpántját. Aztán néhány pillanat múlva a fogolyszállító buszban lövések dördülnek el. Az egyik őr előbb a társát, aztán saját magát lövi le. Ekkor Turner helyettese is tüzet nyit a kapuőrre és Turnerre, el is találja az ügynököt, majd főbe lövi magát. A másik kocsiban ülő kommandósok is egymást gyilkolásszák, persze mind Esme parancsát teljesítik. Ekkor Esme előlép. A busz felé menetelve, szembejön vele két rab, akik pontosan ugyanúgy néznek ki, mint ő.
A busz mögötti kommandósok előrenyomulnak, hogy leszedjék Esmét és a foglyokat, de mind a három lánynak ugyanaz a képessége, és végül az összes kommandós végez a társaival.

tg_20.jpg

Marcos ekkor tér magához, és a pusztítást látva visszaszalad Lornáékhoz, de a sokktól csak össze-vissza hablattyol. Közben leszállnak a foglyok a buszról, Esme és az ikertesói pedig köszöntik őket.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása