Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Knightfall 1x05 - Hard Blows Will Banish the Sin

2018. február 06. 15:00 - Szencsike

Összegyűlt a francia sereg apraja a királyi udvarban, hisz a díszletek között kevesen férnek el. Szegény Fülöpnek Őszarkeverősége osztja az észt, a lefejezett ló miatt nem kéne rögtön háborúzni! Fülöp rendíthetetlen, és különben is, ő a király, azt tesz amit akar. Beszédet intéz a katonákhoz, mindig az angolok kezdték a hadakozást, de a franciákban mindig méltó ellenfélre találtak és most is felveszik a velük a küzdelmet, mert ez nem csak kötelesség, hanem Isten parancsa is! A katonák éljeneznek, Őszarkeverősége pedig úgy dönt,  ellátogat Oxford grófjához.

1.png

Landry fejében még mindig a narancsos szaracén jár, az ő narancsára még nem reagált senki, hiába bűvöli a falra kilógatott gyümölcsöt. Gawain érkezik, eljött az idő, de bizony hogy eljött, Landrynak, mint Mesternek kell kiadnia a parancsot, hogy Tankrédot megbüntessék. Ő egy jókora kereszttel a karjaiban vánszorog előre, két oldalt a Templomos testvérek sorakoztak fel. Tankrédot csak egy valami mentheti meg, ha őszintén megbánta a bűneit. De nem, ő a rend érdekében cselekedet és nem bánt meg semmit. Ha így, hát legyen így, sétáljon végig a testvérei között, akiknek muszáj nagyot ütniük, hogy megtisztuljon a lelke, hisz a kis ütés nem űzi ki belőle a rosszat. Ha fontos a testvérük, akkor teljes erejükkel csapjanak rá, hogy megtisztuljon. Mindenki apait-anyait belead az ütésekbe, a kereszt alatt Tankréd jó néhányszor összerogy, de kitartóan sétál tovább és állja az ütéseket, semmit sem bánt meg!

2.png

Nagy nap a mai az udvarban, Izabella és Lajos esküvője! Fülöp boldogan üdvözli az asszonyát, hisz szegénykém azt hiszi, köztük is minden rendben, de Johanna mosolya nem őszinte. Fülöp újabb jó hírt hall, az országban mozgósították a katonákat, készen állnak a harcra Angliával. Johannát kétségek gyötrik, talán hiba volt elutasítani az angol kérőt, de Fülöp szerint most már mindegy. Az angolok felfedték a lapjaikat, Izabella férjhez mehet a szerelméhez, és jöhetnek az unokák. Ha már gyerekek, nekik is összejöhetne még egy utód, legalábbis Fülöp reméli, hogy így lesz. Johanna is osztozik a férje lelkesedésében, de rémülten rohan ki a szobából. Az udvarhölgye, aki miatt Johanna pácba került, biztatja, hogy még 4 éjszakát kell együtt lenniük Fülöppel és el fogja hinni, hogy a gyermek az övé. Ez néggyel több, mint ahogy Johanna szeretné. Nézzünk egy kevésbé boldog párt, Lajos kitartóan bizonygatja Izabellának, hogy nem beszélt senkinek sem az együttlétükről. Ami igaz is, csak a hülye liba nem hiszi el, hiába állítja Lajosnak az ellenkezőjét.

3.png

Őszarkeverősége megérkezett az angol követ, Oxford gróf otthonába, aki állítólag gyengélkedik. Na persze, betöreti az ajtót de csak az üres termeket találja. Jelenti is a királynak, Fülöp ebben is csak a lehetséges angol támadást látja. Nézzük Parsit, visszatér a katakombákba a zsidókhoz, de hoz erősítést is, Adelinát keresik. Az agyonvert kopasz szerencsére túlélte a verést, igaz a fején még látszanak az ütések, amit Parsi és a csaj miatt kapott. Roland intézte el, igaz? Igen, és Adelina Roland után ment, szóval mostanra már biztosan halott a lány. Parsi nekimegy a kopasznak, de Gawain visszatartja, mindkettőt megtalálják, de nem így! A palotában már javában zajlik a vendégváró fogadás, Őszarkeverősége őgyeleg a vendégek körül. A titkára, Nicolas érkezik, Őszarkeverősége türelmetlen, egy fontos vendéget vár, szegény fiú is csak egy szóbeli ígérettel tért vissza, az illető jönni fog. Az illető pedig a Pápa, Őszarkeverősége benne bízik, hogy le tudja beszélni a királyt az angolok megtámadásáról. Őszentsége tud Oxford távozásáról, illetve egy lehetséges összeesküvésről is. Jól informáltak a kémei, dicséri őt Őszarkeverősége, de nem, a Pápa nem tart kémeket, őt jó keresztények tájékoztatják. Nézőpont kérdése, majd belekortyol az italába. A Pápa egyetért vele, Fülöp túl magasra tör, veszélyes most háborúzni az angolokkal, beszélni fog vele. Őszarkeverősége követi őt, de pár lépés után elhomályosul a látása. Még arra van ideje, hogy odatántorogjon Johannához, aki szintén épp belekortyolna a borába, de még sikerül kiütnie a kezéből és összeesik. Megmérgezték, véli a Pápa, Anglia volt Fülöp szerint.

4.png

Adelina él, egy kocsmában figyeli Rolandot, jó tudni. Landryt Draper értesíti, Őszarerverőségét megmérgezték, Landry első kérdése Johanna hogylétére vonatkozik, de gyorsan javít, hogy van mindenki?! Az udvari orvos az eszméletlen Őszarkeverőségét vizsgálja, semmi. Jelenti a királynak, nem lehet tenni semmit. A bort az esküvőre szánták, más is ihatott volna belőle. Érkeznek a Templomosok, Landry átadja Drapert, ő majd segít az udvari dokinak, és kikérdezi Fülöpöt. Oxford grófja a tettes, így Gawaint elküldi az angol itt maradt embereit kikérdezni. Fülöp megbízza Landryt Johanna védelmével, sőt, meg is köszöni Landry múltkori segítségét, bármit is mondott neki, a régi tűz ismét fellobbant köztük! Landry tőle telhető legnyugodtabb hangján közli, hogy megvédi Johannát, Fülöp hálásan köszöni meg a segítségét. Szegény, ha sejtené… Johanna elég zabos, bárki megvédhetné, de Landry makacs egy fajta, bármi is történt köztük, mindig fontos lesz számára. Ismét Adelina, Roland egy üzenetet akar elküldeni, így a galambpostáig követi őt. Roland az IV aláírással zárja a levelet.

5.png

Gawain az angol katonákat kérdezi ki, akik az ég világon nem tudnak semmit arról, hogy válhatott köddé a gróf. Furcsa az egész, de Gawain érez egy nagyon furcsa szagot, arrébb küldi az értetlenkedő Parsit, ellenőrzi az egyik ládát, valami fura anyaggal van lekenve, a kardjával fel is kapar egy kicsit belőle. A kardjával rácsap egy másik láda tetejére, az anyag tüzet fog. A testvér tudja mi ez az anyag, Parsi is jobban teszi, ha óvakodik tőle, hisz olyan veszélyes, hogy semmi sem oltja ki, ez a görög tűz. Még a Szentföldön hallott róla, és csak egy valaki ismeri ezt a fegyvert, de őt nem lehet kikérdezni, hisz ez Tankréd. Úgy látszik, ez esetben kivételt kell tenni, Gawain kénytelen a szenvedő Tankréddal beszélni, de ő minek mondjon bármit is, hisz áruló a szemében. Gawain szerint megbánhatta volna a bűneit, nem tette,  ezért büntetést érdemel, amit megkapott! Parsi szerencsére észnél van, leállítja a veszekedőket, ne a becsületen vitatkozzanak, most sokkal fontosabb, hogy az udvarnál ne történjen semmi szörnyűség az esküvőn. Tankréd is észhez tért, egy mongol harcosról mesél, aki alkimista is, gyakran használta a görögtüzet, de őt csak akkor lehet megtalálni, ha ő azt akarja, hogy megtalálják. Gawainnak kell a neve, hisz lehet itt van Franciaországban, és merényletre készül. Tankréd nem tud konkrétumokat, de azt tudja, hogy lehet ellenőrizni, ha görögtüzet akarnak használni. Meg kell szórni mindent terméskénnel, ez kifehéredik, ha az anyaggal találkozik. Amúgy a harcos mindig álarcot visel, sokra mennek ezzel az infóval, de máris sokkal többet tudnak, mint eddig.

7.png

Landry átvizsgálta Johanna hálóját, sehol senki, csak ők ketten. Landry bizony féltékeny, meg is mondja, hogy tud arról, hogy lefekszik Fülöppel. És a zöldszemű szörny arra biztatja, hogy csapja agyon Fülöpöt. Johanna végre elmondja, hogy ő se azért mászott be a nászi ágyba, mert ilyen hamar elfelejtette  Landryt, hanem azért, mert terhes, és Landry az apja a gyereknek. A férfi azt se tudja mit mondjon, de már érti, hogy ez volt a legjobb megoldás, de ha Fülöp megtudja, hogy nem az övé a gyerek, botrány lesz. Érkezik Gawain, szétrebben az ifjú pár, Landry megtudja, hogy az angolnál két ládányi görögtűz volt. Közben Draper Őszarkeverősége szenvedéseit enyhíti, fogalma sincs, hogy túléli-e a mérgezést, de a fájdalmait csökkentheti. A beteg mellett Izabella is szomorúan aggódik. A Pápa biztos, ami biztos feladja az utolsó kenetet rá, jó sok bűntől kell ezt a haldoklót megszabadítania . Landry Fülöpöt kéri arra, hogy halassza el az esküvőt, mert valaki a királyi család életére tör. Az esküvő elhalasztása a gyengeség jele, és sok diplomáciai meló van ebben a frigyben. Landry nem garantálja, hogy meg tudja védeni a templomot, de Fülöp szerint egyszerű a megoldás, akkor a palotában lesz a ceremónia, Landry hozza ide az embereit.

8.png

Gawain és csapata már az új helyszínt ellenőrzi, hogy tűzbiztos-e, de semmi, sehol semmi. Viszont egy maszkos merénylő a kandallón át mászik be a trónterembe, amit annyira díszítenek, hogy senki nem veszi őt észre... Draper a városban jár, de gyakorlottan felismeri, hogy valakik követik őt. A szaracénok, a Fény Testvérisége. A vezetőjük csak akkor fog Landryval beszélni, ha visszakapja a társuk holttestét, aki a fia volt. Draper viszi is a hírt Landrynek, ő beleegyezik, hogy átadják a fiú holttestét. Lassan itt a nagy pillanat, Fülöp meghatódva nézi az esküvői ruhát viselő leányát. Egyik nap még ártatlan kisbaba, most meg férjhez megy. Izabella nem is olyan ártatlan, mint ahogy hiszi, milyen kétértelmű szavak ezek, Fülöp így is, úgy is megvédi őt, irány a ceremónia. A nép ujjong, bár ha kiderül mennyi adót áldoztak az esküvőre, lehet nem maradnak ilyen vidámak. Gawain jelenti, hogy az ég világon semmit sem találtak a palotában, biztonságos. Landry féltékenyen figyeli, ahogy Fülöp és Johanna búgnak mellette. A ceremóniát a Pápa vezeti le, Parsinak az elveszett jövő jár a fejében, nem tudja elengedni Marie-t. Gawain tud egy helyet, ahová a Testvérek elmennek a csatlakozáskor és levetik magukról a múlt emlékeit, hogy az új életükbe léphessenek.

Az ifjú menyasszony és vőlegény a köztük lévő rossz hangulat miatt elég savanyú képet vágnak. Az oldalvonalon Landry vonja félre Johannát, de a nő már nem tud neki mit mondani, hisz a király a férje. Az erkélyen feltűnik a sötét alak, Landry észreveszi, még épp idejében, ugyanis a gazfickó a nyílpuskával Fülöpöt veszi célba, de Landry hősiesen a nyíl elé veti magát, szerencsére csak a válla sérül így. Nagy a felfordulás, Lajos és Izabella együtt menekülnek egy oldalajtó felé, a lány megáll pár pillanatra, mintha csak a felfordulást szemlélné és a gazember elragadja a lányt. Lajost hívja, az ifjú herceg hősiesen a lovaskocsi után rohan, és még időben felugrik rá. Izabella nem tud kiszabadulni, beakadt a ruhája, nem tud leugrani a kocsiról. Lajos előveszi a tőrét, de hipp-hopp, Izabella kirántja a tőrt a kezéből, a ruhája nem is volt beakadva, elbúcsúzik Lajostól, majd kiugrik. A kocsi egy száguldó tűzgolyóvá válik, itt volt a görögtűz, a gazfickónak elég volt a kardját végighúzni a bekent kocsivázon és belobbant a láng. Izabella még le tudott ugrani, a herceg nem. A külső szemlélőnek ez úgy tűnhetett, hogy a herceg kiszabadította lányt, aki kétségbeesetten Lajos után kiabál, mert a fiú pedig nem tudott kijutni a kocsiból. Érkeznek a lovagok is és a szülők is, szörnyű ami történt.

Izabella még a menyasszonyi ruháját sem vetette le, azonnal Őszarkeverősége hálójába siet és beadja neki az ellenszert. Pár pillanat és egy jókora hányás után elégedetten bólintanak össze, bevált a közös tervük. Parsi a rendházban a Felajánlások Fájához megy, ide helyezték el a testvérek a múltjuk emlékeit. Van itt gyerekcipő, nyakláncok, mind egy-egy régi élet jelképei. Parsi az eljegyzési gyűrűjét hozta ide, Gawain igyekszik vele megértetni, hogy szabad lesz, ha lemond a haragról és a fájdalomról. Nézzük a sokat emlegetett Oxford grófot, a gazember fogságában van, aki egy nő! Ahonnan ő jött, ezt a faszit reggelire megennék, és végszóra Őszarkeverősége is megérkezik, szerencsére annyit elismert, hogy nem akarta, hogy Angliát hibáztassák Lajos megöléséért. Ő kizárólag annyit akart, hogy Oxford grófját hibáztassák, mintha ez a csúnya herceggyilkosság az ő terve lett volna. Még Őszarkeverősége is bebiztosította magát a mérgezéssel, így nem lehet felbujtó és áldozat egyszerre. És hamarosan a probléma megoldódik, a gyilkos nőszemély megöli a grófot.

A katalán küldöttség gyászt viselve térhet haza a Pápai áldás után. A Pápának feltűnik Őszarkeverősége gyors felépülése, és hogy, hogy nem, minden úgy történt, ahogy Őszarkeverősége akarta korábban. Dehogy, ő számára a hercegnő a legfontosabb. Később Fülöpnek magyarázza el, hogy mi is volt Oxford gróf terve, és szerencsére még a bérgyilkos is meghalt a herceggel együtt a kocsin. Fülöp egy békeüzenetet küld Angliának, de Őszarkeverősége emlékezteti Izabellára, így hát az angolok megkaphatják őt, ha akarják. A szaracénoknak Draper viszi el a társuk holttestét, közben Landry elmélkedését is halljuk. Tankréd mellett szövegel, a Szentföldön sokkal egyszerűbb volt, ott tudták ki az ellenség, de itt… Egymás ellenségei lettek. Senki sem az, akinek hitte, Godfrey, Tankréd, mindkettőben csalódott. Tankréd még itt van, bánja meg a bűneit és újra testvérek lesznek. De ha a saját igazában is hitt, miért nem kereste meg? Vajon Landry hallgatott volna rá, ezt még az érintett se tudja. Este, Adelina egy házhoz követi Rolandot, nem lesz jó vége. Egy másik házban Johanna és Landry rendezik a soraikat, vagy legalábbis Landry azt hiszi. Apa lesz, Johanna a gyermeküket várja, nagyon örül ennek. Johanna visszarántja a valóságba, még Templomos lovag, keresi a Grált, gyakorlatilag nem változott semmi. A nő mintha már nem is hinne a közös jövőben, de Landry elhagyná a várost és jó messzire vinné a kedvesét. A király bárhol megtalálná őket, és miféle jövő elé néznének? Egy Templomos és egy bukott királyné... Klassz romantkus mesék születnének ebből. Ez a gyerek a király gyermeke lesz, Landry pedig visszatér a rendbe. Mikor Landry hazafelé sétál, Johanna bemegy Fülöp hálójába. Míg a király megtudja, hogy gyermeke lesz, addig Landryt elrabolják a szaracénok. A vezetőjük Rashid, akit Landry felismert, még Akkóból.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása