Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 1x06 – AB3221

2018. február 02. 09:00 - szde

Miután az előző részben Kurdakow a jól szituált antipatikus fiatalember (JSZAF) segítségét kérte, az elvitte a kórházba, ahol egybeköti a kellemest a hasznossal: miközben vallatja a zenészt az aranyról és felhasználásáról, a doki helyrerántja a lábát. Kurdakow a látvány kedvéért szenved egy kicsit, egy bokaficamot mindenki a helyére tud tenni, nem akkora wasistdas. Miután mindenki heppi, Kurdakow nagyon komolyan hozzáteszi: nem fogja megbánni, ha vele üzletel.

vlcsnap-2018-01-13-15h53m24s823.png

Gereon éppen jól megérdemelten pihen az ágyban vasárnap reggel lévén, amikor újságíró-lakótársa rányit az aznapi újsággal, és a meglőtt, sajtókonferencián bemutatott sebesült rendőr egysége felől érdeklődik. Gereon sajnos nem tudja, mert nem ismeri az embert, de a sajtós még komolyan rápillant: szerinte Gereon szerint is érdemes világosságra hozni a történteket, és tud jegyeket szerezni a nemtudommilyen kontra talán Bréma focimeccsre. Miután a hívatlan vendég távozik, Gereon mellől házinéni kukkant fel, WTF meg de jó, hogy nem buktunk le nézéssel. Szegény Helga, mármint én értem, hogy közte meg Gereon közt tilos a dolog valami miatt, de azért ha tényleg szereti, szerintem nem csalja meg. (És nem érdekelnek az egészségügyi kifogások, hogy férfi, vannak szükségletei, stb. Most eléggé csalódtam Gereonban.)

vlcsnap-2018-01-13-15h56m56s925.png

Jänicke és Lotte az evezősklubban vannak, hozták Gretát is, szerencsétlen gyerek, ennek se lesz randija a lánnyal soha a büdös életben, ráadásul Rudi is megjelenik – ő volt az, aki az első részben lecsapta Jänicke kezéről a lányt a 1920-as évekbeli Lady Gagának öltöztetett Sveta-koncin. A jelen lévő lányok kinevetik Lotte fürdőruháját, aki gyorsan átöltözik, így már nem akar a meztelen Rudival fürdeni. Greta szerint barátnőjének tetszik mindkét Rudi.

Gereon istentiszteletre jön, a tanácsos orgonál. A gyóntatóhelyiség előtt bemutatja a családjának, kiderül, hogy a tanácsos zsidó és nem hajlandó megkeresztelkedni, a jövőből súgnék neki, hogy ez hamarosan Németországban nem lesz jó, mert szimpi feje van. Gereont előreengedik a gyónásnál, aki be is megy, de nem akar eleinte semmit se mondani a papnak, majd meggondolja magát, és kiböki, mi nyomja a szívét. Helga a fivére neje, ezt eddig is sejtettük, és gondolom, azért nem jöhetnek össze, mert

  1. eltűnt a testvér a háborúban, és még mindig elhiszik, hogy egyszer életben lehet,
  2. testileg és szellemileg megtört, ezért nem akarja otthagyni a neje meg van gyerekük vagy
  3. elég vallásosak, ahol nem engedélyezetett ez a féle kapcsolat.

Amúgy ez kettejük között már 10 éve tart (a háború végétől) és paráználkodtak is már. A pap figyelmezteti Gereont, hogy a 9. parancsolat a legfontosabb a katolikusok számára, és mondja el, még mi a baja, mert nem hiszi, hogy csak ez.

vlcsnap-2018-01-13-16h03m30s678.png

Greta elújságolja Lotte-nak, hogy másnap mehet a tanácsosékhoz bemutatkozni, Jänicke pedig segített is neki (az ott félmeztelenül a srác, ha valaki nem ismerné fel), mert ismeri a férfit. Greta olvas, két srác meglepi, elkötnek egy csónakot, elviszik Gretat, aki játékosan sikítozik, a parton lévő fiatalemberek rögtön utánuk ugranak, nagy itt a parti, Lotte viszont egyedül marad. Egy fa árnyékában dohányzik, amikor megérkeznek Rudik társaságul. Amúgy a srác törvényszéki orvostanhallgató, mire Lotte kaján vigyorral megjegyzi, hogy később csinálhatnának valamit. Rudi reakcióit látva ő a másik Rudira és Lotte-ra gondolt, de szerintem itt az orvostanhallgató kell majd.

Gereon elmegy a tanácsosékhoz az istentisztelet utáni kávéra, ahol találkozik a főfőfőrendőrrel, aki ráböffenti, hogy szüksége van az írásos beszámolójára, holnap reggelig legyen az asztalán. Gereon ennek hatására nem haza, hanem a két halott nő virrasztására megy, az úton flashbackel a történtekről, az erkélyen nézi a nyomokat, majd amikor távozna, a férfiak kidobják, és számonkérik, minek jött ide rendőr létére.

vlcsnap-2018-01-13-16h11m42s287.png

Régen láttuk Sveta sebhelyesarcú szeretőjét, aki a kedves mama kastélyában és parkjában vadászatot tart fontos embereknek, köztük a vezérőrnagynak is, aki anno aláírta a fuvarlevelet. Az erdőben császkálva nem értik, miért áll a vonat, és felháborodnak azon, hogy hétfőig kell várni a felnyitással. Este meg az ezredes fog majd bemutatót tartani, mindenki kíváncsi erre. Egy őzt látnak meg, a vezérőrnagy el is akarná találni, de túl messze van neki, cserébe egy másik sebhelyesarcú – az ezredes – eltalálja az állatot.

Off: ha valaki tudja, Németország melyik részén van ez a kúria, akkor megköszönném az infót, nagyon menőn néz ki

vlcsnap-2018-01-13-16h10m49s460.png

Gereon a rendőrségen gépeli a jelentését, telefonhívást kap, de nem szól bele senki. Majd előveszi a fényképet és a lovas képet nézegeti. Eközben a vadászaton lévők elérkeznek a harcászati bemutatóhoz, mindenki teljesen odavan, igaz, kb. 300 méterről nézik… a sötétben.

Gereon otthon találja Woltert és házinénit, aki éppen sír, ugyanis ma van a férje halálának évfordulója, aki egy áldott jó ember volt, mondja a főfelügyelő komoly arccal. Majd Gereon közli, hogy segítség kell neki, Königgel kapcsolatban, ugyanis nem találja sehol az öltöztetőt, pedig ő lesz a kulcs.

vlcsnap-2018-01-13-16h19m55s245.png

Öltöztető éppen DIY-kábszert csinál magának, nem feltétlenül a legjobb módszer, hogy anyagozzon, de lelke rajta. Mielőtt be akarná lőni magát, megjelennek az erkölcscsőszök, és elviszik az embert a fogdába. Wolter drogot ajánl neki – azt az ampullát, amit Gereon elvesztett –, de az öltöztető közli, hogy ez neki gyerekjáték, erősebb kell. Pedig azt hittem, az ilyen idegroncsoknak ez a jó, mondja Wolter, majd Gereon szemébe nézve beteszi a kabátkájában az ampullát. A friss levegőn főhősünk mondja, hogy akadnak még olyan roncsok, akik képesek gondolkodni, Wolter szerint, ha kiderül, akkor Gereon repülni fog, verekedés.

A vasúton az őrzött vonatot felügyelő katonák már hülyére unják magukat, hogy legyen egy kis buli, jön JSZAF, lekapcsolja a villanyt és beereszti hű embereit, hogy foglalják le a biztonságiakat, amíg Kurdakow előkeresi az aranyat tartalmazó vagont. Igen ám, de ugye Sveta pár résszel korábban kicserélte a két vagon jelzését, az AB3221-ben nem az van, ami eredetileg. De ugye ezt a hegedűs nem tudja, jól ki is választ egy mérgező gázos vagont, és kinyitja. Mindenki elkezd fuldokolni, menekülés, az egyik vasutas rendőr meg is hal, Kurdakowot pedig JSZAF emberei viszik magukkal, mert rá még szükség lesz.

vlcsnap-2018-01-13-16h28m25s921.png

Lotte – ahogy sejteni lehetett – a hullaházban randizik Rudival, Csávóka2, a vasutas hulláját boncolják fel. De előbb át kell helyezni a boncasztalra, de Lotte szerint ez túl nehéz lenne neki. Első blikkre a gyerek 180 magas, 70, max 80 kiló volt, és bár nem emeltem még soha napok óta fagyasztóban tartott hullát, szerintem azt a 40 kilót el tudja bírni. Mindegy, Rudi megszánja, leenged a belső gázokból egy kicsit, de pechjére a lufi kidurran, és Lotte a bűztől elájul. Amikor magához tér, megkéri Rudit, hogy csókolja meg, majd rátérhetnek a boncolásra.

JSZAF eközben Schmidt dokihoz szállíttatja Kurdakowot.

vlcsnap-2018-01-13-16h31m11s733.png

Rudi a boncolás első fázisához ért, Csóvóka2-nek széntüdeje volt, azaz vagy bányász vagy vasutas. Lotte megszemléli a hulla kezeit, nem ezek nem bányászkezek felkiáltással elég büszke fejet vág, nekem meg végre beugrott, hogy honnan olyan ismerős az arca. Tisztára úgy néz ki (és néha viselkedik), mint az Oltári csajok egyik főszereplője, Piros. A boncolás további menetét kinti hangok zavarják meg, jön a boncnok egy hullával (az Operában voltam, a halott ráért volna reggelig), a vasúton meghalt rendőr az, Berlinben meg ezek szerint egy bűnügyi orvostanszakértő dolgozik, hogy mindenki hozzá fut be. Lotte lelkesen fülel, majd a hazafelé úton lejegyzeteli, amiket halott. Itt kérem szépen, összefüggés van.

vlcsnap-2018-01-13-16h34m11s889.png

Wolter jön a lebujba, az özveggyel diskurál, majd kap egy adag kenőpénzt, én meg ha egyszer felcsapok rendőrnek, akkor megfontolom, hogy DEA-ügynök akarok-e lenni vagy erkölcsrendész, mi hoz többet a konyhára. (Vicc volt, nem akarok rendőr lenni, mielőtt holnap reggel bilincsben vinnének el otthonról.) Kiderül, hogy amit én eddig rágónak hittem az nem is az, hanem cukor (?), de már nem vagyok ebben olyan biztos. Lotte-nak szüksége lenne az erkölcsi bizonyítványra, Wolter pedig cserébe tudni akarja, hogy ki a kém, mert valaki betört az irodájába, biztos Gereon volt. Hát nem, erre Lotte is rájött.

Kurdakow a kórházban van, túl fogja élni, a folyosón pedig az emberek vigyázzba állnak JSZAF és Schmidt doki előtt.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2018.08.01. 17:15:51

cukor lesz az, szerintem abszintozás előkészületeit végzik

limbekcs 2018.08.15. 00:53:56

vákicsit: abszint(h?) villa (kanál?) rá a pohárra, arra rá a kockacukor

abszinttal (éghetően magas alkoholtartalmú zöld méreg*) kockacukor eláztat

elegáns pincér elegáns modulattal kockacukrot elegáns lángra gyújt

ügyes ügyfél lángot időben el, így kara mell
(höhh, rí-mel : )

ügyesen nyel

________
* nem vicc, ezek a Verlaine meg a Beau..(.régen tudtam franciául is írni) csávók, a csehtamásos rembó haverjukkal még olyan abszinth abuzáltak, amiben az ethanolon kívül volt valami más is, amit a derék Eu azóta ki (vagy be?) is tiltott (le a költhészettel! : ), a fehér ürömfűre gyanakszom

manapság 70% körüli alkoholtartalommal kapható valami hasonló, fehér ürömfű nélkül, a Cseh Köztársaság területén, de magyarországon sem BOSZORKÁNYság hozzájuthni... : )

limbekcs 2018.08.16. 08:34:21

szóval Ártűr
www.youtube.com/watch?v=VxjuF-l-_FY

abszint: 1:56

(amúgy a bódlert tényleg le tudtam vona írni kapásból, ifjabb koromban, gugli nélkül : )

limbekcs 2018.08.16. 08:50:28

... delaire?
Beaudelaire?

hát ez baszki, ha ez nem beszélő név, akkor mi az?

(miszerint: a levegőből a szépet - és még csak nem is stimmel... mert sajnos, az e betűt oda az elejére csak túlságosan odaképzeltem... : )

Heinz-Günther 2020.01.14. 14:19:17

a kastély Königswinterben van, a neve Schloß Drachenburg
süti beállítások módosítása