Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 2x03 - The Pollywog

2018. január 30. 15:00 - Ancsinszka

Dustin kikukázott egy kis gurgulázó ebihalforma jószágot, amit a szellembefogó dobozában csempész be a szobájába. A teknősét kitessékeli, és a helyére teszi be a furcsa kis lényt, ami egyből bebújik a kövek alá, mert még a tompa lámpafényt sem bírja. Dustin megeteti egy kis 3 muskétás márkájú csokival, és mivel a hüllőszerű szupercukiság komálja a nugátot, elnevezi D’artagnannak. Eleven még mindig kicsit morcos Hopperre, de a seriff sikeresen kicsalogatja a kedvenc gofri márkájával reggelezni. A seriff Mike-ról kezd ez beszélni, mert tudja, hogy Eleven mentál-látogatásokat tesz a fiúnál. Sajnos még mindig túl veszélyes lenne ezt a valóságra cserélni, de majd hamarosan változhat a helyzet. Elevenen látszik, hogy már nem sokáig lehet ezzel a dumával visszatartani, és jó lenne tudni a hamar, az mikor van pontosan? A seriff persze csak hárít, és Elevennél tipikus kamasz módjára elpattannak a hormonok, és mérgesen bevonul a szobájába.

vlcsnap-00001.jpg

Joyce késésben van, ezért Bob felajánlja, hogy elviszi Willt a suliba. Bobból előjönnek az apai ösztönök, és megpróbál Willnek tanácsot adni a félelmei leküzdésére. Neki is volt gyermekkorában egy Mr. Baldo (vagy inkább Pennywise?) nevű bohócszerű mumusa, aki egyszer a vidámparkban lufival akarta tukmálni, és utána folyton rémálmai lettek tőle. Aztán egy este szembement a félelmével, és elküldte Baldót a pudvásba, onnantól egy csapásra helyre jött minden. Úgy tűnik Will szimpatizál az ötlettel, hogy ilyen egyszerű lesz majd megszabadulnia az Upside Down mellékhatásaival.

vlcsnap-00003.jpg

A seriff közben rájön, hogy a különös tökrohasztások és a mezei koncentrikus körök központjában a Hawkins Labor van. Közben kapunk Eleven által egy flashbacket a beköltözésről új otthonába, amit Hopper szépen biztonságossá tett neki: körbedrótozta, hét lakat, és persze lefektette a szabályokat. És most Eleven pont ezeket a szabályokat szegi meg sorban: felhúzza a függönyöket, kinyitja csak úgy fényes nappal az ajtót, és útnak indul, majdnem egy év elteltével.

vlcsnap-00004.jpg

Steve-et a kosáredzésen megint kóstolgatja a suli új tenyészbikája, Billy, és Steve-nek egyébként sincs valami jó kedve, aztán még Nancy is megjelenik. Kimennek beszélgetni, és Nancynek nem esik le Steve miért nem jött érte, meg, hogy mi a baja a fiújának. Steve emlékezteti, hogy lehet már nem is ő a fiúja, mert Jonathannel vitette magát haza Nancy, Steve-et pedig elküldte a búsba. Steve szerint attól még, hogy Nancy nem emlékszik, nem lesz meg nem történt a dolog. De ha még erről is lenne szó, akkor elő a farbával, szeretsz vagy sem, kérdi Steve. Nancy meg csak hallgat, úgyhogy exfiúja visszamegy kosarazni.

vlcsnap-00005.jpg

Dustin összehívott egy titkos AV Club gyülit, amire meghívta Maxet is, és megmutatja Dartot barátainak. A kis csúszós hüllőszerűség nem igazán nyeri el a többiek tetszését. Először viszont ki kéne találni, hogy mi is ez. Dustin kivette az összes hüllős rendszertani könyvet a könyvtárból, és szerinte két szárazföldi ebihal féle lehet, de egyik sem itt őshonos. Szóval megy a tanakodás mi is ez, mert a hüllőkkel ellentétben utálja a fényt, és nem hidegvérű, szóval Dustin csillogó szemmel jut arra a következtetésre, hogy felfedeztek egy új fajt. Ám ekkor Willnek beugrik a tavaly karácsonykor kihányt csiga.  A merengésnek az iskolacsengő vet véget, és Lucas szerint meg kéne mutatni a kis lényt Clarke tanár úrnak, Dustin meg attól retteg, hogy ellopják a felfedezését.

vlcsnap-00006.jpg

Joyce és Bob együtt ebédelnek, és kicsit a kapcsolatokról meg a családi kötelékekről beszélgetnek. Bob elmondja, hogy megnézte a halloween esti felvételeket, és hogy Willt pár idősebb srác macerálta, amitől megijedt szegény. Bob azt is elmeséli, hogy őt is szekálták, mikor ennyi idős volt, de most mégis itt van és Joyce-szal randizhat, úgyhogy végül mégis jóra fordulhatnak a dolgok. Hopper Dr. Sunyihoz viszi a felfedezését, hogy a laborból terjed a fertőzés a környéken, és cselekvésre szólítja fel. A seriff arra is emlékezteti, hogy az alku szerint nekik a várost biztonságban kell tartani, cserébe senki nem fog tudni a laborban zajló kutatásokról.

vlcsnap-00007.jpg

Jonathan elmeséli Nancynek, hogy Steve kérte meg, hogy vigye a barátnőjét haza a buliból, és nagyon elkeseredett volt. Kicsit lelkiznek Barb elvesztésén, és Will furcsa viselkedésén, meg hogy a dolgok nem folytatódhatnak úgy, mint előtte. Nancy szerint jó lenne, ha a történtekért felelőseket megbüntetnék, és már van is egy ötlete, hogyan kellene nekikezdeni a vendettának. Eleven az erdőben bóklászik céltalanul, és véletlen egy család kertjébe téved, ahol épp az anyuka hintáztatja kisgyerekét. Erről eszébe jut a lánynak, amit a seriff az anyjáról mesélt, aki már nem él. A merengés közben sajnos az anyuka észrevetette a lányt, és kérdezősködni kezd. Eleven megkérdezi, hogy merre van az iskola, és miután megkapta a választ, bepörgeti a hintát, hogy elterelje az anyuka figyelmét, és eltűnik.

vlcsnap-00008.jpg

Joyce otthon megnézi Will felvételét, és a Bob által említett szekáláson kívül észrevesz egy árnyékot a felvételen, mintha valami hiba lenne a szalagon. Ám beugrik neki, honnan ismerős a forma. Megállítja a szalagot, és egy papírlapot a képernyőre helyezve átrajzolja a csápos lényt árnyékát, ami egy az egyben megegyezik Will rajzával. Dustin már épp megakarná mutatni Lucas és Max jelenlétében Dartot Clarke tanár úrnak, amikor Will és Mike ront be, és ugratásnak állítják be az egészet. A fiúk bezárkóznak a szertárba, de Maxet kizárják. Will elmeséli, hogy szerinte a kis mutáns ebihal valószínűleg az Upside Downból származik.

vlcsnap-00009.jpg

Dustin persze védi a jószágát, merthogy köztük kötödés van, és semmilyen észérvvel nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről, ezért nem is hajlandó Dartot elvinni Hopperhez, Mike ötletét követve. Dart időközben kinőtte kicsit a szellemirtós dobozkáját, és nagyon ugrál benne. Dustin kinyitja, és Dart éppen ekkor növeszti ki két hátsó lábát. A fiúk mind megijednek, és Mike már agyonütné egy mikrofonnal, de Dustin megmenti Dartot. Maxnak éppen ekkor sikerült kinyitnia egy gemkapoccsal az ajtót, és a kis csoki függő jószág eliszkol.

vlcsnap-00010.jpg

Nancy felhívja Barb anyját, hogy elmondja neki az igazat Barb eltűnéséről, ám nem tudja, hogy Dr. Sunyiék lehallgatnak minden telefont, pont, mint az előző bagázs. Így a laborosok is tudomást szereznek Nancy és Mrs. Marsh találkozójáról. Közben Hopper elérte, hogy a laborosok akcióba lépjenek, és átvizsgálják a rohasztott tökföldet. A seriff végre elégedett lehet, de ekkor jön a hívás kollégáitól, hogy a Konteó Károly által emlegetett orosz lány mégse csak kitaláció, mert egy anyuka látta, és elég furcsa dolgokat tapasztalt.

vlcsnap-00011.jpg

A srácok közben megpróbálják befogni a kis szökevényt, és közben Eleven is odaért a sulihoz. Mike ekkor véletlenül Maxba botlik a tornaterem öltözőjében. Mindketten kicsit idegesek, és Max végre rákérdez, hogy Mike miért utálja őt annyira.  A fiú kifejti, hogy náluk már mindenkinek megvan a szerepe meg a kvalitása, és Elevent is megemlíti. Max rákérdez, hogy az meg ki, de Mike tereli a témát. Max feldobja, hogy ő is kaphatna egy szerepkört, és azért Mike elismerhetné, hogy elég menő ez a deszkázás feature. Eleven sajnos épp akkor kukkant be a tornaterembe, mikor Mike és Max barátkozása kezd jó úton haladni, és elönti az agyát a féltékenység. Egy fejrándítással kibillenti Maxet az egyensúlyából, persze Mike meg odarohan csekkolni, hogy rendben van-e a lány. Mike-nak gyanús lesz a dolog, és kimegy a tornateremből ellenőrizni volt-e ott valaki, de Elevent már nem találja ott.

vlcsnap-00013.jpg

Will közben megtalálja a wc-ben bujkáló Dartot, és walkie-talkie-zik a srácoknak. Szemmel tartja, de Dart ráhörög egyet, amitől totál megijed Will, és hopp megint az Upside Downba kerül. A sötét füstszerű csápok megint a nyomában vannak, és megpróbál elszaladni előlük. Közben Dustin odaért a wc-be, és kezébe veszi Dartot, majd elbújtatja a fején a sapkája alatt, és mire odaérnek a többiek, azt hazudja, hogy már nincs ott, de Mike-nak az is feltűnik, hogy Will sincs ott. Willnek a nagy rohanásban egyszer csak beugrik Bob tanácsa a félelmeivel kapcsolatban, és úgy dönt ezúttal megáll és megpróbál ő is szembenézni a fenyegetéssel. Kiabálja a csáplénynek, hogy menjen el, de sajnos ez nem csak egy rémálom, és a fekete csápok megszállják Willt a száján keresztül.

Címkék: stranger things
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2018.01.31. 08:51:11

Mike-ot szívesen megfejeltem volna. Értem én, hogy elvesztette Tizit, de akkor most muszáj pöcsnek lennie?
Dustin meg a másik az értetlenségével. Komolyan, Max a legnormálisabb mind közül. :)

RTB 2018.01.31. 13:40:11

Hát Bob nagyon jófej akart lenni a nyilvánvalóan hamis és rögtönzött tanácsával, de nem jött be. A Hörgő morgó és a Lufis bohóc nem egy ligában játszanak:)
süti beállítások módosítása