Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 2x02 – Itt és most

2018. január 30. 11:00 - szde

Még mindig Dél-Spanyolországban járunk, most megtudjuk, mi történt az az előtti kábé két percben, mielőtt Danielünk megjelent volna Hector ajtajában.

vlcsnap-2018-01-18-15h54m49s351.png

Hector a kanapén alszik a szaudi spanyol szeretője társaságában, az ágy nyilván luxus, ebben az épületcsodában, ami első blikkre van vagy 300 négyzetméter plusz vendégház, nem fért el egy rendes franciaágy, a kopogásra kell. Ahogy én is szoktam, fegyvert elő, ajtónyitás, Daniel az. Hector sem az ő látványára számított, hát még amikor a háromfős neonáci banda megjelenik. Lenának nagyon bejön a lakás, Hectorunk pedig elzavarja Danielt a vendégházba sörért, ő meg addig megy átöltözni. Az ex-ügynök hálójában találkoznak, Otto robbanószert akar venni, amivel meg tudja zavarni a német választásokat, Hector nem érti, a CIA minek avatkozik be egy ország belügyeibe, meg ő ráadásul még vissza is vonult *nagy gesztikulálás a térben* és a régi álcája 10 évvel ezelőtt volt, nem emlékszik minden adatra, mert régen volt már… Daniel: erőltesd meg magad.

vlcsnap-2018-01-18-16h01m08s707.png

Kint Otto megbízza szeme fényét, hogy nézzen utána Hectornak vagyis most Chevalier-nak, bent pedig Hector elmondja, hogy 20 perccel ezelőttig ő úszott a boldogságban. Kivarrt Pultos Danielt letámadja, aki már egy hatos sörrel igyekszik vissza a lakásba, hogy mégis mi a franc történik itt? Ha meg Otto kéri, akkor gondolkodás nélkül kinyírja őket.

A teraszon ismerkedős csevej folyik, Daniel és Chevalier 2007 óta ismerik egymást, akkor utóbbi Csecsenföldön élt. Hector sztorit mesél, majdnem a Vatikánnak adott el rakétákat, ez a poén senkinek sem tetszik, Lena sms-t kap, amiben tisztázzák az álcát. És bár Hector átment a neonáci vezér rostáján, az övén még nem ment át a leendő terrorista, így bedurcázik. Otto négyszemközt akar vele üzletelni, 1 óra múlva pedig meg is fog érkezni a szállítmány.

vlcsnap-2018-01-18-16h06m11s172.png

Lena a lakásban az egyik festmény nézi, valami absztrakt csoda, ami gondolom több ezer eurót ér, Hector csatlakozik hozzá, műelemzés. A lány a képen szereplő bikára koncentrált, Hector szerint a matador a központi szereplő, és tényleg, nem csak random színek vannak a képen.

Megérkezik a szállítmány, 100 ezer euró használt bankjegyekben, ez csak az előleg. Hectorunk félrehívja Danielt, a teraszon megvitatják a dolgokat, majd Hector ad egy gyomrost, Daniel kéri a következőt, a kis mazochista. Hector végül belemegy, de ha baj lesz, mindenki magát menti. A festmény mögött van a széf, oda kerül a pénz, és mivel éhesek, étterembe mennek. Hector Otto-t viszi el a Porsche-jával.

vlcsnap-2018-01-18-16h11m24s097.png

Idilli kisvárosba érnek, Lenának nem tetszik Daniel haverja, és pattog azon, hogy ő a felelős értük, ha ebből baj lesz, ő lesz a hibás, Daniel lekezeli, nem lesz itt gond. Az étteremben sikerült megbeszélni az ületet, 10 nap múlva Berlinben lesz a cucc, erre inni kell. Hector nem akar inni, de egy pohárral mégis elfogad.

Hector a szabadban a megrendelést firkálja le egy papírba, odaadja Danielnek, aki kiakad a listán, majd elkezd magyarázni a másiknak. Hector közli, hogy Kivarrt Pultos a wc-n van mögöttük, fejezze be, de ugye ő velük van. A mosdóban csatlakoznak a beépült német neonácihoz, aki fel akarja hívni a németeket Hector telefonján, hozott csere-simkártyát is, Hectornak elege van. Kivarrt Pultos végül telefonál „anyunak”.

vlcsnap-2018-01-18-16h17m09s403.png

Otto sétálni akar, filozofál a falu és emberek egyformaságáról, majd arról, hogy Berlinre ez már nem igaz, mert ha mindenkit befogadnak, már senki sem lesz otthon. Daniel telefonálni akar, be is tér a helyi szuvenírshopba, de ott a telefonért venni kell valamit. Otto-nak közben feltűnik, hogy Daniel eltűnt.

Robert a hívott fél, Otto-nak 120 kilogramm semtex kell, Daniel meg asap tudja meg, mire kell az neki: idézet a Wikipedia-ról

„A Semtex sokoldalú robbanószer, amelyet főleg az alábbi területen alkalmaznak:

  • - ipari felhasználás (bányaipar, építmények bontása, fémek erősítése)
  • - katonai felhasználás (földi vagy tengeri akna)
  • - terrorizmus (1991 óta a termelés mennyisége minimális és a terméket olyan kémiai anyaggal keverik, ami megkönnyíti a felderítését például repülőtereken)”

Funfact, hogy mindössze 250 gramm elég egy nagyméretű repülőgép törzsének elpusztításához, azaz az Otto által rendelt mennyiséggel 480 repülőgépet lehet taccsravágni. És köszönöm, de ha esetleg hívni akar a berlini CIA részleg, akkor tudok nekik adni gyorstalpalót a Google a barátunk felhasználásáról.

vlcsnap-2018-01-21-10h23m28s455.png

Lena Danielt kereste, aki szuvenírt vitt, valami ocsmányságot, én hűtő mágneseket gyűjtök, de kinek mi a fétise. Visszatérve a vásárba Hector kiszúrja, hogy Kivarrt Pultos nyomul Lenára, aki viszonozza a kedvességet, le is lépnek egy gyors numera erejére, majd késve érkeznek meg a kocsikhoz. Lena Hectorral megy haza, de ő vezet. Az úton Hector beszélgetni próbál vele, a lány szeret veszélyesen élni, tudja-e kedves papa, hogy Kivarrt Pultossal nyomul a lánya, mert tuti jobbat szán neki. Lenát nem hatja meg a hegyibeszéd, mert amit csinálnak – mármint a neonácik, nem ő és Kivarrt Pultos – az örökre meg fogja változtatni a világot, és ők nem terroristák, hanem nacionalisták.

Otto immár a házban nézi a medence szélén ülő lányát, aki meg fátyolos szemekkel a félmeztelen Kivarrt Pultosban gyönyörködik. Közben a borospincében Hector és Daniel tanácskoznak, Kivarrt Pultos szexel a főnök lányával, ebből még baj lehet, mert Lena okosabb, mint gondolnák.

vlcsnap-2018-01-18-16h22m45s258.png

Lenát a vízbe hívja szerető-testőre, és megnyugtatja, hogy apu nem figyel. A lány nagy vonakodások árán (NEM) utánaugrik.

Daniel a borospincében továbbra is pörög, mint egy Duracell-nyuszi, ki kell deríteni a célpontot. Hector közben nem érti, hogyan találta meg főhősünk, aki baromi egyszerűen az összes álnevére figyelmeztetést adott ki, tudni akarta, hogy él-e még, a falu pedig egy CIA ügynöké (baszki, elég jól lehet akkor keresni vele). Daniel megint visszatér az eredeti témájára: együtt kiszedjük a célpontokat, csak te és én. Szuperduó reunion, yeyy.

Otto a konyhában háziasszonyoskodik, azaz főzi a vacsorát, Hector jön egy üveg borral, marasztalja a neonáci triót az éjszakára, rúgjanak ki a hámból, bulizzanak.

vlcsnap-2018-01-18-16h25m46s574.png

Lena kutyaúszást produkál, majd megáll a medence szélénél, és mitadisten, meg találja az eldugott simet. Eléggé dühösen viharzik be apuhoz, hogy problémájuk van, na anyám, most megtanulod, hogy minden szeretőddel csináltass végig egy 50 kérdéses tesztet, hogy megtudd, jó ötlet lesz-e lefeküdni velük. Apu mindent tudni akar.

Vacsoránál tartunk, Otto imád főzni, Lena anyukája meghalt régen, a szállítással nem lesz probléma. A felmérések a PFD előnyét mutatják, Németországnak ez nem könnyű, Hector nemes egyszerűséggel kiröhögi a neonáci vezért, hogy az ne jöjjön közhelyekkel, soha semmi sem változik, csak a háború hoz igazi változást, ebben egyet tudnak érteni. Otto fogja leadni az első lövést ebben a háborúban, no de ki ellen meg hol? Lena rászól az apjára, hogy már eleget ivott, aki leüvölti a lányát, majd Danielt a dühös lány után küldi Kivarrt Pultos helyett.

vlcsnap-2018-01-18-16h30m27s755.png

Lena epret vág a konyhában, apu meg csak Hectornak akar tetszelegni, anyut nagyon szerette, Daniel is elmondja, hogy az ő anyukája is meghalt, az apukáját nem látogatja. Lena telefonhívást kap, jön Otto, hogy a desszert nemsokára kész lesz.

Hector kint Daniellel és Kivarrt Pultossal beszélget, nem kéne túl erőszakosnak lenni, de még egy üveg bor és a madárka Otto dalolni fog.

vlcsnap-2018-01-18-16h34m33s356.png

Lena elmondja apunak, hogy a simről egy titkos számot hívtak, az Alkotmányvédelmi Hivatalt, apu sejtette, hogy van egy téglája, bocsánatot is kér a kiabálásért, anyu nagyon szeretett és én is, minden meg van bocsájtva. Kint nem akar már újabb üveg bort inni, helyette leszúrja Kivarrt Pultost, elkezdi verni, Daniel állítja le, a gyerek visszatámad, Lenát túsznak ragadja el, majd a pénzzel és kocsival lelép. Otto elhatározza, hogy ezért lassan fogja megölni. A kvartettünk a Porsche után indul, Lena vezet.

Üdv újra köztünk, Luc Besson.

vlcsnap-2018-01-18-16h37m11s467.png

Otto tudott a besúgóról, és el fogja intézni, nem fogja Hectort senki sem felismerni. Nem kell aggódni, mondja. Kivarrt Pultos az egyik kanyarban kisiklott, de eltűnt, ahhoz képest, hogy elég sok vért vesztett, eléggé gyorsan tud közlekedni. A kvartett két duóra oszlik fel, a keresésére indulnak, Otto parancsára neki élve kell a gyerek.

A szuperduó megtalálja Kivarrt Pultost, aki könyörög, hogy mentsék meg. Fél percük van, hogy meghozzanak egy nehéz döntést, mert ha elkapja Otto a gyereket, akkor az mindent el fog mondani a pszichonácinak. Daniel éppen elkezdné szétverni a tagot, amikor Hector beleereszt egy golyót. Jön a pszichocsalád, ő élve akarta, de megérti, hogy Hectorunk nem akarta kockáztatni, hogy felismerjék. Helyette Otto elkezdi verni a hullát, majd kiszedi a fogait. Hogy ne lehessen azonosítani a kocsit sem, azt elégetik, majd apu kedvesen Lena kezébe nyomja Kivarrt Pultos fogait.

vlcsnap-2018-01-18-16h43m24s172.png

Másnap Daniel ébred, a széf nyitva, pénz sehol, Lena érkezik, hogy menniük kell a repülő miatt. Otto eléggé sajnálja, hogy itt kell hagyni ezt a csodaszép házat és nyugis életet, a kocsinál már Hector várja őket egy sportzsákkal. A hely neki is hiányozni fog. Beülve a kocsiba Daniel megkérdezi, hogy mégis mit képzel. Hectorunk szerint hasznossá tudja tenni magát, de valamiért főhősünk ebben a kérdéskörben eléggé szkeptikus.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása