Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 1x05 – Inkább gyors válasz, mint lassú hallgatás

2018. január 26. 09:00 - szde

Reggeli ébresztés gyanánt egy kisgyerek lopódzik szülei hálószobájába, és rendőr édesapja fegyverét a békésen alvó felnőttekre fogva kelti őket. Anyuka jogosan ki van akadva, de nem adja oda a fegyvert a kisgyerek, ennek meg is lesz a böjtje, ugyanis belelő apukába.

vlcsnap-2018-01-12-10h02m47s071.png

Kurdakow készülődik, sehol sem találja Svetát, pedig ideje lenne menniük, mert jönnek az oroszok. A nő elő is kerül a bőrszerkós-feketebajszos férfinak álcázott fiú jelmezben, és hidegen közli, hogy őt nem fogják lelőni, csak Kurdakowot. Ezen hír hallatára a férfi elmenekül, az egyik oroszon egy üveget tör szét, még szerencse, hogy a dugi lépcsőházban van ilyen, a másikra rávágja az ajtót, sikerül egyben feljutni a padlásra. Annak kijáratait elbarikádozza egy kivételével, mert Sveta valahogy bejut. Miközben Kurdakow egy deszkát próbál a szemben lévő ablakra rakni, hogy elmenekülhessen, szeretője fegyvert fog rá, és lelövi. Az oroszok elégedettek, Sveta az utcán sétál – Kurdakow pedig összeszorítja a kezét, főcím.

vlcsnap-2018-01-12-10h08m17s587.png

Greta villamoson utazik, alszik, el is akarják lopni a bőröndjét, de sikeresen ellenáll. Lotte-val van találkozója, a lány elhozta az Özvegynek a klubba, akinek tetszik Greta. Mennek ruhát próbálni, közben Lotte elmondja, hogy 3 márka alkalmanként, a ruhákat nyugodtan használja, de mosva hozza vissza őket. Greta a takarásban szipog egy sort, hogy ez neki nem fog menni, Lotte nyugtatja, hogy nemet is mondhat, ha valaki nem tetszik neki, de barátnőjének nem ez a problémája: császárral szült, aminek a nyoma eléggé meglátszik a hasán.

Lotte, miután lepasszolta Gretát, abba a rendőrségi mosdóba tér be, ahol 3 résszel ezelőtt Gereon rohamot kapott és egy ampullát elvesztett – a lány most ezért jött vissza, mint egy bizonyítékot, bezacskózza.

Jänicke Wolter irodájában kutat, én sajnálom, pedig ő volt a kedvenc szereplőm, aztán ki fog róla is derülni tuti, hogy nem olyan ártatlan, mint sejteti magát, Lotte rányit, mert személyesen kell átadnia valamit a főfelügyelőnek. Mivel Wolter nincsen itt, majd máskor visszajön, de még leegyeztetik a vasárnapi randijukat, hogy hol és mikor találkozzanak.

vlcsnap-2018-01-12-10h13m15s488.png

Gereon a fotósnál van a sötétszobában, a nagyítást elvégezték, de mivel a kép még mindig rossz minőségű, sokra nem mentek vele. Viszont a papírról meg van állapítva, hogy – minő meglepő – rossz minőségű, a nyersanyagot Zágrábból hozták és csak egy helyen árulnak ilyet. Visszatérve az irodába Gereon telefonál Kölnbe Helgának, mert csak hallani akarta a nő hangját, ahha, persze. Rögtön rá is tér a dolgokra, Arno lovára, a trakehneni Jukatánra, aki a festményen szereplő ló. De csak szimplán megemlíti, majd mondja, hogy jöjjön Helga Berlinbe, itt senki sem nézne rájuk ferde szemmel, de a helyzetük nem ilyen egyszerű.

Wolter a háttérből hallgatózik, majd amikor Gereon megfordul, felmutatja neki az aznapi újság egyik példányát: Véres utcai harcok – 200 halott.

vlcsnap-2018-01-12-10h16m21s641.png

Az utcán tüntetések, jön a főpolgármester a rendőrségre, de elég lassan halad, az előző részben megismert dokinő, Frau Sztálina beszédet mond. Bent az épületben Wolter mondja Gereonnak, hogy megjött a jelentés a két nőről, akik meghaltak, de átírhatja a saját stílusára a szöveget, mert ő nem tud fogalmazni. A vezetők megoldást akarnak találni a problémára, a rendőrfőnök jó ötletnek tartja a kijárási tilalmat meg bereteszelt utcára néző ablakokat, de a kormánytanácsos szerint minden csak értelmezés kérdése. Ennek örömére a főpolgármester sajtókonferenciát hív össze.

Lotte jön Kurdakow és Sveta lakására, akik nincsenek itt, a portás fel sem akarja engedni, majd végül ad fél percet a lánynak. Lotte távozást tettet, majd betör a lakásba. Csengetnek, aminek következtében a titkos lépcsőházba bújik, ahol felfedezi a vérnyomokat. Követi őket a padlásra, majd a csatornához, ahol kihalássza a könyvet. Kiderül, hogy Kurdakow azért nem halt meg, mert a könyve felfogta a golyót, ő csak két emeletet zuhant. Lotte dolga végeztével elégedetten távozik, azonban a portás rendőrt hívott, akik szeretettel várják a lányt az utcán.

vlcsnap-2018-01-12-10h29m09s708.png

Gereon abba a filmgyárba jön, ahová a fotós irányította, ahová ő is belóg, mert be nem engednék. A moziteremben egy Marlene Dietrich film megy, Gereon nem ismeri fel a nőt, pedig akkoriban már befutottnak számított, ellenben a filmet levetítő Meyerrel akar beszélni: csak 1 másolat készült a felvételekről, a negatívot mindig a futár hozta, ezt telefonon is megosztja vélhetően az apjával, aki figyelmezteti, hogy megígérték, a választásig minden gond meg fog oldódni. Gereon meg akar ejteni egy találkozást az öltöztetővel, de az elmenekül, a metróban még közli az utasokkal, hogy egy rendőr üldözi, így az erkölcsrendészt letessékelik lelökik a kocsiról.

Az étteremben JSZAF éppen munkában van, azaz egy megtévedt embert zsarol, amikor közlik vele, hogy Kurdakow kint várja. Ki?, kérdez vissza kulturáltan JSZAF. Tudja, a hegedűs, feleli a futár. Kurdakow egy ellenállhatatlan ajánlattal jött a férfihez: a Szorokin család aranyát tudja neki felajánlani.

vlcsnap-2018-01-12-10h34m16s902.png

Gereon telefonhívást kap, ki kell váltania Lotte-t, aki nem csak a rendőröknek, hanem főhősünknek is hazudott, mert nem a gyilkossági főfelügyelő segédje. Lotte megmutatja a férfinek a golyót, kiderül, hogy Sveta vezetékneve Szorokina, tehát az az ő aranya, amit el akar vinni Párizsba, nem is értem, ha inkább ő akarna megélni belőle, miért nem engedik neki. Gereon egy közös bőröndátnézésre invitálja Lotte-t, aki sokkal jobban int le taxit a férfinál.

Egy étterembe mennek, az egyik szórólapon az áll, hogy este a Hollanderben fog fellépni Sveta és Kurdakow, Lotte pedig elmegy a férfival, mert az nem tudja, merre van a hely, illetve olyan ismerőse sincs, aki tudná a tér-idő koordinátákat. Az ebéd végeztével Lotte érdeklődik a fegyverről, Gereon kiderítette, hogy az egy operettfegyver, amit olyan emberek használnak, akik nem tudnak lőni, például a művészek, mint Kurdakow.

vlcsnap-2018-01-12-10h37m08s147.png

A rendőrségen pár sajtóst nem akarnak beengedni a konferenciára, köztük Gereon lakótársát sem, de mivel főhősünk jófej no meg tarozik neki, ezért beviszi a férfit, ahol éppen azt a férfit mutatják be, aki a „kell valaki, aki megsérült a harcokban, pedig nem volt fegyvere” kritériumnak éppenhogycsak megfelelő apuka, akit reggel lábonlőtt a fia. Aki tuti ellenforradalmár.

Lotte leadja a jelentkezését bűnügyi asszisztensnek, majd lát egy álláshirdetést, hogy szobalányt keres a kormánytanácsos, el is viszi, hogy odaadja Gretának, aki ugye szolgálóként dolgozott vidéken.

Jänicke a kormánytanácsossal kocsikázik, a 2 halott nőről való jelentést nézi át a férfi, és tudtam, hogy ezzel a gyerekkel nem stimmel valami, pedig annyira cuki és naiv volt. L A tanácsos figyelmezteti, hogy ne felejtse el, egyszer fel fog bukkanni a bizonyíték, meg figyeljen arra, lehet nem annyira láthatatlan, mint hiszi.

vlcsnap-2018-01-12-10h42m32s609.png

Gereon a megbeszélt helyen és időben Lotte-t várja, hogy menjenek a szórakozóhelyre. „Szent egek, nagyon csinos” – bókol Gereon, szerintem a lány úgy néz ki, mint mindig, csak most nem egyszínű, hanem mintás ruhában van meg kifestette magát, hogy ribancosnak nézzen ki. A szórakozóhelyen Lotte elmegy egy ismerősével bepúderezni az orrát, közben Gereon összefut egy régi ismerősével, a szünetben pedig megkeresik az énekest, aki az oroszokkal lépett fel.

Kurdakow tehetséges, de elment forradalmasat játszani, a grófnőbe – Svetába – pedig beleszeretett, mert az elcsavarta a fejét, mondja a férfi két slukk között. És mivel jófej, elmondja, hogy merre van a Vörös Erőd főhadiszállása. Ezután Gereon és Lotte táncolnak arra a dalra, amit mindketten imádnak, jól érzik magukat.

vlcsnap-2018-01-12-10h49m17s460.png

vlcsnap-2018-01-12-10h49m20s091.png

Hazafelé menet Gereon ragaszkodik hozzá, hogy házhoz kísérje Lotte-t, de annak még van egy találkozója. A lány megtorpan, visszafut, főhősünk már-már nevet, másodjára ebben a részben, és ez milyen jól áll neki! Lotte csak azt akarja tudni, neki ezért fognak-e fizetni, az „ezért” alatt pedig a magánnyomozást érti. Gereon nem tudja, mert még csak most kezdték el a nyomozást.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása