Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Knightfall 1x02 - Find Us the Grail

2018. január 16. 11:00 - Szencsike

Egy flashbackkel indítunk, a 12 év körüli Landry és Godfrey egy halott Templomos testvér mellett róják le a tiszteletüket.  A testvér csatában esett el, a gyerek Landry számára a halál fogalma  most még elég rémisztő. Godfrey szerint a halál csak egy átmenet egy új világba, egy jobb helyre, és egyszer Godfrey ideje is eljön, hogy távozzon, de várni fog Landryre. A jelenben ezek a szavak visszhangzanak Landry fejében, mielőtt a király színe elé járulna. Fülöp a királyné és nemesek tucatjai előtt fejezi ki részvétét a lovagnak, még át is öleli őt, aki csak Johannára figyel. Őszintén kedvelem ezt a pasast, sajnálom is, hogy ennyien átbasszák (Johanna szó szerint is) a háta mögött. Fülöp is felajánlja a csapatai segítségét, majd sajnos Őszarkeverősége elszólítja őt. Johanna is vált pár szót a szeretőjével, Landry találkára hívja a nőt, nagyon fontos dologról kell beszámolnia, ami mindent megváltoztat. Fülöp is visszatér hozzájuk, ha bármi kell Landrynek, szóljon. Köszöni, és visszatérne a templomba, ugyanis különleges vendég érkezik Párizsba, maga Bonifác pápa. A fülelő Őszarkevőrsége is felkapja erre a fejét, úgy tűnik az udvarnál nem tudnak a látogatásról.

1.png

A Pápa hordszékben vonul végig a párizsi ujjongó csőcselék előtt, a célállomás a Templomos rendház. Landry, a lovagok és a város egyházi méltóságai fogadják Őszentségét. Hamarosan ő is megtudja a legújabb Grál-híreket, ő is töri a fejét, hogy került Franciaországba, ha 15 éve a hajó Akkónál elsüllyedt. Sajnos a lencsén kívül más infó nincsen, így át kell kutatni Godfrey minden cuccát, sőt még a holttestet magát is. Távlati célként pedig kijelöli a Szentföld visszafoglalását, ha végre meglesz a kereszténység legszentebb ereklyéje. Landry ezek után a Pápa hivatalos áldásával a párizsi Templomosok Mestere lesz. Ha van is benne ellenérzés, túl kell lépnie rajta, a többieknek meg be kell fogniuk a szájukat, ha ez a kinevezés nem tetszik nekik. Gawain testvér Godfrey hazahozatalát szervezi, egy szerzetes atya segítségével szeretné kiemelni a holttestet a sírból, hisz parancsot kapott. Sajnos nagyobb gondja is lesz, mint azon aggódni, hogy az atyának nem tetszik, hogy kiemelik a sírból a testet: valaki már megelőzte őket, a sírt kiásták és Godfreyt elvitték.

A palotában Fülöp üdvözli a lányát, Izabellát, kb. 16 körüli lehet az ifjú hölgy, aki megkapta a várva várt házassági ajánlatot Katalóniai Lajos hercegtől. Izabella odavan érte, érik egy szerencsés szerelmi házasság, Fülöp is örül, hisz a katalán szövetség jól jöhet az országnak. Viszont van egy másik kérő, az angol Eduárd herceg, le lehetne csillapítani a háborús kedvében lévő Angliát a házassággal. Őszarkeverősége az ajtóból hallgatózik, Izabella javában tiltakozik, az ő szíve Lajosért dobog! Fülöp megelégeli a hisztit, elég kemény hangon teszi helyre, majd az anyja és ő elrendezik a dolgot. Végszóra belép Őszarkeverősége is, Fülöp távozik, Nogaret pedig egy „így jártál” pillantást vet a lányra. A Templomosokhoz megérkezett Gawain üzenete az eltűnt holttestről, az új Mester sejti, hogy a Grál miatt történt mindez, a lovát kéri, és személyesen rendezi le a dolgokat. Tankréd nem akarja, hogy hibát kövessen el, így ketten kelnek útra Landryvel. Menjünk el Parsiékhoz, javában zajlik Marie temetése, amikor megfogadja, hogy bosszút fog állni a lány gyilkosain. Gawain figyelmezteti, hogy a harag nem jó tanácsadó, de a fiú elhatározta magát.

4.png

A királyi palotában Őszarkeverősége osztja az észt Fülöpnek és Johannának, hogy a Pápa nemcsak Godfreyt jött elbúcsúztatni. Több országban is a Templomosok a pápai áldással megtámogatva taszították le az uralkodókat. Fülöp bízik bennük, nem ők az ellenség, hanem Flandria és Anglia. Anglia ellen van megoldás, itt a követ is Edward házassági ajánlatával. Ám Katalónia is remek szövetséges lehet, veti közbe a királyné, ráadásul Izabella is kedveli Lajost. Szegény Fülöp, két oldalról is puhítják. Bejelentik a katalán nagykövetet, Rodrigót, aki selymet, aranyat, fűszereket hozott ajándékba, míg a laposképű Robert, Oxford grófja Gascogne tartományt és a békeajánlatot hozta el. Johanna vonogatja a vállát, Gascogne amúgy is francia tartomány lenne, és a bizalmas infóik szerint az ifjú herceg inkább a férfiakban leli kedvét. Őszarkeverősége Anglia felé húz, a lány Anglia és a világ királynője lenne! Szegény Fülöp meg van áldva velük, ám jön a mentő ötlet, ha már a Pápa Őszentsége itt van, miért ne kérjen tőle tanácsot? Ám ezzel viszont Nogaret tervei borulhatnak.

5.png

Gawainnak le kell csillapítania a bosszúra éhes Parsit, már nyergeli a lovát, hogy az útonállók után menjen, akik megölték a szeretett nőt. Egyedül viszont nem kéne utánuk mennie, jön az erősítés, közösen meg fogják találni azokat, akik Marie-t és a Mestert megölték. Szerencsére végszóra befut Landry és Tankréd. A városban a Pápa előtt hajlong a királyi pár, nem tudom mennyire engedi az etikett, de Izabella lelkesen öleli át a Szentatyát és ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy Katalónia hercegnéje akar lenni. Fülöp ebben kéri a tanácsát, az ő házasságukra is a Szentatya adta az áldását, Anglia vagy Katalónia, most ez a kérdés. A Pápa vállalja a tanácsadó szerepét, a háttérben Őszarkeverősége vágja a pofákat és természetesen ő is lelkesen felajánlja a segítségét Őméltóságának, aki köszöni, de az ő tanácsadója a Jóisten, Nogaret foglalkozzon csak az irodai munkával. Vidéken Landryék beavatják a társukat a Grál ügyébe, mindenképp meg kell találni az útonállókat és ehhez kell a fiú segítsége is. Sajnos Parsi önállósította magát, lelépett, még látják ahogy jókora előnyt szerzett magának. Gawain sérült lába most kezd el fájni, Landryt Tankréd előre küldi, ő meg megnézi a társa lábát.

6.png

Landrynek sikerült utolérnie a kolostornál a bosszúszomjas fiút, aki akár egyedül is megküzd a többszörös túlerőben lévő útonállókkal. A kolostor csendes, leszámítva a halott szerzetesek halálhörgését. Egy útonálló rátámad Parsira, ám Landry pont jókor érkezik, hogy megmentse őt. Vissza Párizsba, a királynő önti ki a szívét a Szentatyának. Ő 11 éves volt, amikor férjhez kellett mennie, szintén elrendezett volt a házasság, a lányának szerelmi házasságot kíván, Angliában csak szenvedne. Viszont ebből a szenvedésből Johanna profitált, egy ország erős királynője lett. Nem, Johanna gyengének tartja magát, hisz szeretője van, de erről a Pápa hallani sem akar. Megkapja amit kér, viszont még gyónáskor se beszéljen ennyire nyíltan, mert egy királynő számára veszélyes lehet a szerelemről beszélni. Johannát Őszareverősége váltja, ha ő gyónna, egy évig is eltartana mire befejezné. Nogaret továbbra sem tágít, segítene a döntésben, amit majd az esti ünnepi vacsorán kell prezentálni. Viszont nagyon is tudja, hogy az ájtatos szavak mögött a Pápa politikai érdekei is meghúzódnak, egy katalán szövetséggel a Pápai állam növekedne. Ezt a Szentatya is elismeri, de a házasság az Úr és az ifjú pár között jön majd létre, se ő maga, se pedig Nogaret nem szólhat ebbe bele. Vagyis az esti vacsorán Katalónia fog elhangozni, de a Pápa sose hangoztatta ezt. Őszarkeverősége ájtatosan mosolyogva veti a kereszteket, mikor elbúcsúzik a Pápától.

7.png

A kolostorban Landryék kikérdezik az útonállót,  Rolandnak hívják, aki megölte Marie-t és Godfreyt és az ő parancsára kellett ellopni a holttestét is. Szegény Parsiban akkora az ideg, hogy bemos egyet a gazembernek, aki ettől elájul, hát így már nem sok mindent fognak megtudni tőle. Parsi innentől kezdve Landry parancsait fogja teljesíteni. A palotában Őszarkeverősége új áldozatot talált magának, fel is bérli az emberét, aki nagyon sok pénzt és egy birtokot is kap a gyilkosságért cserébe, hisz az áldozat a Pápa lesz. A kolostorban megtalálják Godfrey holttestét, az útonállók épp előkészítik valamire a testet, és elhangzik az is, hogy hol van Roland, Parsi agyára leszáll a köd, megy az ellenfele után. Landry Godfreyt választja, többszörös túlerővel kell egyedül megküzdenie. Roland eközben az apáttal írat meg egy levelet, amit az útonállók főnökének fognak elküldeni, az apát pedig átvágott torokkal fejezi be a földi pályafutását. Parsi végre összetalálkozhat Rolanddal, de a gazember rábízza a srácot az egyik emberére inkább, ő lelép. Párhuzamosan látjuk azt, hogy Parsi és Landry igyekeznek életben maradni, Parsinak ez úgy sikerül, hogy megszerez egy jókora darab fakeresztet és lenyomja az ellenfele torkán. Szerencsére Landryhez is megérkezik az erősítés, de sajnos Gawaint a fájós lába csak hátráltatja, így őt kell végül megmenteni, amivel leginkább csak a büszkeségét sikerült megsérteni. A csata után Landry megtalálta Parsit, szegény srác maga elé meredve, összetörten ücsörög a földön.

A palotában Izabella önti ki a szívét de Nogaret bácsikájának, lehet ez csak egy szófordulat, nem hinném, hogy rokonok lennének. A lány eléggé feldúlt, hogy az apja még mindig gyerekként kezeli. Ráadásul elbizonytalanodott, hisz úgy tűnik a férfiak egyszer nagyon kedvesek, majd a következő pillanatban igazi zsarnokok. Mi van ha Lajos is ilyen? Miközben Őszarkeverősége elmagyarázza neki, hogy milyen is egy férfi (egyrészt valakinek mutatja magát, másrészt valakinek látszani akar, de előbb-utóbb ki kell derülnie, hogy ki mire képes), majd azt látjuk, ahogy a bérgyilkosa a Pápát akarja megölni, aki épp a csőcseléknek osztja az áldást. Viszont Izabella úgy tűnik már régóta kedveli az ő bácsikáját, most is ad a véleményére. Nogaret eltökélte, hogy bárki is lesz a leány férje, eléri, hogy a leghatalmasabb királynő legyen belőle. A lányon látszik, hogy amolyan apafiguraként tekint rá, de gyerekként sokszor gondolt arra, hogy Nogaret legyen a férje. Megpuszilja őt búcsúképp, mi pedig rájöhetünk arra, hogy Őszarkeverősége elérhetetlen vágyainak tárgya Izabella.

11.png

Elérkezett az esti vacsora ideje, a vendégeket, köztük a követeket zenészek, táncosok szórakoztatják és mindenféle finom fogással kényeztethetik a gyomrukat. Sajnos a Pápa késik, Fülöp és Johanna is aggódik, hisz ez nagyon szokatlan, érte kéne küldeni valakit. Őszarkeverősége nagyon rosszul leplezi az elégedettségét, de korai volt az öröme. A pápai küldöttség Bonifáccal az élen besétál a vacsorára. Elérkezett az igazság pillanata, Bonifác meghozta a döntését, igazán sajnálja, de Isten akaratából úgy döntött, hogy a befutó Katalán Lajos lesz. Az angol követ elegánsan meghajol, majd elvonul, a katalán követ segédje átad még egy kincsesládányi ajándékot. Nagy az öröm a hölgyeknél is, Izabella majd kiugrik a bőréből, úgy hálálkodik az anyjának és természetesen apukának is jár egy puszi. A királyné rendkívül hálás a férjének, amiért ilyen boldoggá tette gyermeküket. Szegény Fülöp meg hiába vár hálát a nőtől, amit esetleg a hálóban is kimutathatna, Johanna esküvői előkészületekre hivatkozva elutasítja őt. Középkori kifogás a „fáj a fejem” helyett. Sajnos Fülöp még így is reménykedik, a kormányzás megkeserítette őt, de reméli, hogy ez nem fog tartósan közéjük állni. Természetesen nem, hisz ő nemcsak Johanna férje, de a királya is, majd a hölgy rendkívül gyorsan távozik.

Őszarkeverősége elcseszett hangulatán az se javít sokat, hogy a katalán követ egy csekély ajándékkal kívánja megalapozni a kapcsolatukat. Tudja, hogy nem őket választotta, de Katalónia erős szövetséges lehet. A követ távozik, az ajándék ládában pedig a bérgyilkos feje van. A rendházba meghozták Godfrey testét, és Parsi is a lovagokkal tartott. Landry az istállóban szállásolja el őt, és tesz neki egy ajánlatot. A srác ugyan elvesztette a családját, de ha szeretné, lehet egy másik, a Templomosok, csatlakozzon, ha akar. Parsi attól fél, hogy ez a bosszúállás nem jó kezdet, sőt, nem is ért el vele semmit, mert Marie nem tért vissza, Roland meg szabadon van. A halál nem a vég, csak egy átmenet, és Marie várni fogja őt a másik oldalon. Gondolkodjon az ajánlatán, jó helye lesz itt. Landrynek lesz egy másik meccse is, Gawainnel. A mai küzdelemből világosan látszott, hogy a sérült lába hátráltatja őt, nem harcolhat többé. A lovagjelölteket fogja tanítani, és ez a döntés nem tetszik a saját felfogása szerint mellőzött Gawainnek. Landry miatt sérült meg, aki hálás azért, hogy Gawain megmentette őt, de a sértett lovagtárs inkább hagyta volna Akkóban meghalni az újdonsült Mestert.

Őszarkeverősége meglátogatja Őszentségét, és szépen megbeszélik, hogy melyikük is az okosabb. A Pápa tudott a gyilkossági kísérletről, amit persze a másik tagad. Viszont azzal Őszarkeverősége tisztában van, hogy nem csak Godfrey miatt van itt, hisz máshol is halnak meg Templomos lovagok, miért pont ide jött gyászolni? Még a királyi pár sem tudott a látogatásról, és Őszarkeverőségének érdeke, hogy minden veszélyt elhárítson, ami a őket érheti, úgyhogy kideríti az igazságot. Eközben a mérges Gawain ellátogat egy kocsmába, az ital jó barátja lesz ezen az estén. Johanna ellátogat a titkos szerelmi fészkükbe, Landry is épp oda indulna, de Tankréd testvér feltartóztatja. A rend orvosának, Drapernak hírei vannak. Sőt borítja a bilit, mindig is azt gondolta, hogy ő lesz az új Mester Landry helyett. Tudja, hogy Landry sose akarta ezt a kinevezést, ráadásul elég önfejű is, de rájött arra, hogy ezekben az időkben Landry önfejűsége jót tehet a rendnek. Békejobbot nyújt, amit Landry el is fogad, és győz a kötelességtudat, a rend érdekei az elsők, irány Draper. Johanna ezen az estén egyedül marad. Gawain társaságot kap, Őszarkeverősége ül le mellé és indul a puhítása a testvérnek. Ő Akkó igazi hőse, lenne helye vezetőként a király seregében, sőt a királyi orvosok még a lábát is helyrehoznák, csak néha hozzon híreket a rendről. Gawain nem lesz a rendje árulója, de Őszarkeverősége nem is ezt kéri tőle. Csábító ajánlat. A testvérei eközben az orvost hallgatják, átvizsgálta Godfrey ruháit, semmi. Lehet az útonállók ezért akarták felboncolni őt, hisz lehet a fontos dolgot a testében rejtette el. Landry nem akarja a boncolást, de a jelenlévő Pápa szava az erősebb, vágják fel. Egy kulcsot rejtett el a testében a hajdani mester, a kocsmában Gawain szépen beavatja Nogaret-et a Szent Grál ügyeibe.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása