Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 1x03 – Nem a jó fiú tért haza

2018. január 12. 11:00 - szde

A cím nem elírás, az első rész volt igazából az 1x01 és 1x02 egyben, mert így ment le az HBO-n.

Kurdakow meztelenül mászik ki a szennyvízcsatornából, a ruhái valahol útközben leolvadtak róla, egy hajléktalantól akar ruhát lopni. Az nem hagyja magát, így hát Kurdakow kénytelen menekülni, bele is fut egy tisztességes asszonyba, aki rendőrért kiált. Hogy ne tartóztassák le szeméremsértésért leugrik a hídról betondarabkák közé. A közterületisek meg a nő szörnyülködve néznek utána, lesz miről beszélni a következő bridzspartin.

vlcsnap-2018-01-07-15h14m33s069.png

Az eltérített vonat megérkezik Berlinbe, Csávóka1-et Csávóka2 hazaküldi iratokkal, papírokkal meg egy „halál a forradalmárokra!” felkiáltással. Közben Sveta érkezik, felmászik a vagonra, mindezt magassarkúban, ami tömve van arannyal, megbabonázva nézi, hogy lesz miből élni a következő években. Csávóka2 kint várja a nőt Kurdakowot, akit üldöz a terrorelhárítás, ezért nem tudott jönni. A vámosok érkeznek, Sveta mondja, hogy az utolsó vagont át kell tenni a Párizsba tartó vonatra, amint Csávóka2 fennakad, hiszen annak (és a tartalmának) Isztambulba kell mennie Trockiji elvtárshoz. És Kurdakow-val akar beszélni. Mármint Csávóka2, mire Sveta fegyvert ránt, a vámosok lefogják, a srác elrohan a vonat papírjaival együtt, Sveta pedig tiszteletét teszi a vasútállomás fogdájában.

Kurdakow egy csónakban van, már kapott kabátot, a társa pedig bekötözi a lábát, ami nem törött el, szerencsére.

vlcsnap-2018-01-07-15h23m19s004.png

Gereon egy feletébb tiszta és rendezett, a német ÁNTSZ által ellenőrzött és jóváhagyott udvarban Anyust keresi Weddingből. A strici két húscsapás között közli, hogy a nő csak otthon dolgozik, 5 lesz előre, 5 utána és csak 15 perce van. Miután Gereon felment a lépcsőházban, megérkezik a kivarrt kezű verőlegény megint papnak öltözve, ő főhősünk után kémked.

Anyus kisfia nyit ajtót Gereonnak, és amint beviszi a vendégek a konyha-étkező-fürdőszobába, az asszony mindenkit – gyerekeket és férjet – kiparancsol a lakásból, bemosakszik, majd felháborodik, hogy Gereon nem a speciális szolgáltatásaiért jött, hanem egy fotót mutogat neki. Egy kis pénz fejében hajlandó elmondani azt a nem sokat, amit tud: a férfit nem ismeri a fotóról, a másik nő pedig visszament Pomerániába, sapkában vitték nyugatra, semmit se látott, semmire sem emlékszik, csak a vörös gebére a falon. A fotón meg is mutatja, melyik festményre gondol. Gereon dolga végeztével távozik, pap-verőlegényünk szintén.

A rendőrségen a mai meetinget a hallban tartják, mindenki ott van, a rendőfőnök is. Május 1-e miatt fokozott munka lesz, járőrcsapatok fognak menni a város szegényebb részeibe, az egyik akciócsoportot Wolter kapja meg. A fegyverekért való sorbanállás közben pedig egy titkos találkát is megbeszél.  Gereon pedig a sötétkamrába jön, hogy a férfitől nagyítást, nagyon nagy nagyítást kérjen a festményről.

vlcsnap-2018-01-07-15h31m25s695.png

Lotte válogatja a fotókat, majd jön a barátnője, hogy ő már megy is, de azért beköszönt, és irigykedik, hogy milyen sok munkája van a lánynak. Lotte-nak mondjuk annyira nem tetszik ez (sosem értettem, mi a bajuk az embereknek, akkor is sírnak, ha nincs munkájuk, meg akkor is, ha van, ez alól Lotte sem kivétel), nyilván nem az álommelót kapta meg, de még mindig van munkája, mégis leboltolja a barátnőjével, hogy az 80 fillérért/óra megcsinálja neki a katalógust.

Lotte mamája orvosnál van, francia betegséget diagnosztizálnak nála; a dokinő még három másik szinonímát is mond, majd végül kinyögi, hogy szifilisze van. A szexuális életéről faggatja, mert előírás, hogy minden ilyen esetről részletes dokumentációt kell készíteni, Frau Lotte csak egyszer lépett félre az életében, 20 éve, a férfi már meg is halt azóta, de az nem lehet, hogy akkor fertőződött meg. Pedig de, ez a betegség sokáig lappang. Otthon nem mondja el, hogy mi volt az orvosnál, de sejtelmesen Lotte-ra irányul a kamera nem sokkal a „20 éve volt” megjegyzés után, talán ő az, aki abból az afférből született? A főbérlő, akiről kiderül, hogy Lotte sógora és nem a főbérlő, csak egy ingyenélő, aki amúgy azt hiszi, ő az úr az házban, mert láthatóan az egyetlen munkaképes férfi (lehetne) a családban, beszól a sógornőjének, aki rátámad, áramszünet.

vlcsnap-2018-01-07-15h37m02s854.png

Jänicke permanensen sofőr lett, Woltert szállítja le a titkos vacsira, közben Kurdakow Sveta lakására jön, a nőt keresve. Jänicke eléggé unja magát meg gyanús is neki az egész szituáció, így fogja a távcsövét, és nekiáll szájról olvasni, elég menő skill, én csak szavakat, esetleg párszavas mondatokat, nem egy egész beszélgetést. Egy titkos akcióról van szó, amúgy. Miután Wolter végzett, hazaviteti magát, otthon a konyhában ég a kaja, az asszony a nappaliban ül, talán transzban van, de nem reagál a férje jelenlétére, csak percekkel később.

Lotte éppen indulna az éjszakába, de a nővére visszatartja, szentbeszédet tart neki, amire a lánynak semmi kedve, ideje és türelme.

Csávóka2 megérkezik Kurdakow régi lakhelyére, a házinéni hívná a rendőröket, de a srác lefogja.

vlcsnap-2018-01-07-15h44m04s600.png

Gereon Wolteréknál vacsorál, az asszonynak van rokona Kölnben, övé az egyik kocsma, főszereplő apja sokat járt oda. Asszony következő témája a család – Gereon nem nős, de még mielőtt további kérdések lehetnének, Wolter leállítja a feleségét, aki kimentését kéri, és nyugovóra tér. Wolter kapva kap az alkalmon, nekiáll faggatózni, mit akart a politikus, és mivel nem kap választ, viszi magával a fiatalt a másnapi járőrözésre. Gereon este Helgának ír levelet, még nem tudja mikor megy haza, reméli egy nap összejöhetnek, akár Berlinben, aláírás: a te Gereonod.

Otthon zajt hall a szekrényből, a házinéni van megkötözve, Csávóka2 pedig a szobájában van, az ágyon fekve alszik. Amikor pisztolyt fognak a tarkójához, felkel, nekiállnak verekedni, a srác le is esik az erkélyről, a ház előtt orosz titkosszolgálatosok pedig mennek és elkapják a gyereket. Gereon rohan, hogy megmentse, mert elvégre neki is vannak kérdései, de nem sikerül.

Az izgalmak után házinénivel isznak, aki elmeséli, hogy régen orosz gyűlések voltak a házban, akkor látta Csávóka2-t, hangoskodtak, politizáltak, Kurdakowban pedig volt valami félelmetes, de azért bármit megtett volna érte. Most a pasi 6 hónapig turnézik, de a hegedűjét itthagyta, ezen akad fenn Gereon. Háborús sztorikat osztanak meg, főhősünk elmondja, hogy ő a testvére után ment a frontra, de csak ő jött vissza, a rossz fiú. Hogy enyhítse a feszültséget, felajánlja, hogy leviszi Kurdakow bőröndjét a pincébe.

vlcsnap-2018-01-07-15h54m32s473.png

Lotte moziban van, de nem figyel a filmre, maga elé mered.

Jänicke a rádióra kel, kimegy a konyhába, ahol a szülei ébren vannak. Siketnémák, nem is tűnt fel nekik, hogy be van kapcsolva valami. Majd kérik a fiukat, hogy hallgassanak közösen rádiót, mint régen, Jänicke fordíthat. (Innen a jó szájról olvasás.)

Gereon a bőröndöt kutatja, talál is egy fotót Svetáról, Kurdakow pedig a lakásban áztatja a lábát. Lotte hazaért, aludni megy, Sveta pedig a vasúton mered kifelé az ablakon, ezek szerint nem engedték ki.

vlcsnap-2018-01-07-15h59m35s627.png

Az oroszok egy raktárban vallatják Csávóka2-t, mi a terv, ki van Isztambulban, de a gyerek nem akar beszélni, majd amikor késsel fenyegetik, elmondja, hogy Trockij és a vagonban arany volt. Kinek az aranya? Kocsival fognak átmenni a kezén, ha nem válaszol, már csak centikre vagyunk a kéztőcsontoktól, amikor kinyögi, hogy a Szorokinok aranya az. 

Kis infó erről az aranyról: https://de.wikipedia.org/wiki/Zarengold

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása