Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Birmingham bandája 4x05 - A párbaj

2018. január 11. 09:00 - lopezalapazi

Végre már újra Red Right Hand, sőt évadzáró előtti részre tekintettel új feldolgozást is kapott Iggy Pop bácsitól (is), dögös lett nagyon. A rész pedig több, mint jó.

Ott hagytuk abba, h a sok olasz egy kocsiba zsúfolva megy Tom után. Luca tisztázza, h ő akarja kinyírni Tommyt, és neki nincs egy neje se aki jobb belátásra bírná. Tommy persze már rég kiszúrta őket, közben remek lehetőséget biztosítva néhány szuper szuper plán képre.  Végül egy gangos házba érkezik, fölfelé haladtában kedvesen beküld egy nőt a lakásába aztán előkap egy igen nagy gépfegyvert és nekiáll szíjjel lőni a maffiát. Egyet sikerül leszednie, de aztán Changrettáék viszonozzák a tüzet és így sok lúd-alapon menekülni lesz kénytelen. Ezek szerint az a biccs felültette, - állapítja meg Luca - Tom felkészült rájuk.

t.png

t_lo.png

Az egyik lakásból magához is vesz néhány bekészített fegyvert. A kredencben az almakompót mellett lapuló puska és egyéb kiegészítők ezidáig nem tűntek fel a helyben lakó néninek, akit kis híján lelő Tommy. De aztán nem, inkább sűrű elnézések közepette távozik a lakásból, miközben betereli a nagymamát. Na, és ezek után hosszas airsoft-csatát játaszanak a fiúk, csak élesben. Látványos, izgalmas, és persze h csúcsra járatják a száradó színes lepedőkben rejlő képi és stratégiai lehetőségeket. Főleg Tommy, most szedi le ugyanis a második áldozatát.

lepik.png

lepik1.png

Tommy ügyel a lakosságra is azért, kikiabálja a biztonsági utasításait, elárulva ezzel merre ment. Ezután a maffia és főhősünk a félhomályos lépcsőházban csendes és hosszas bújócskázásba kezdenek. Luca egy gyerekbe botlik, akinek nyilván Kisjúdáska a beceneve, mert néhány garasért hajlandó megmutatni merre osont Tom. Na de vissza az egész, persze, h rossz felé mutatott, Tommytól előtte többet kapott biztos.

tlo2.png

Tommy pedig a tűzlétráról leszedi a harmadik, az udvaron kószáló ellenfelét. Sajnos az csak megsebesül, így elfelé haladtában kénytelen fejbe lőni a tagot. Hát, ez egy állat! - konstatálja Luca, és már hiába figyelmeztetné az egyik embere, h Tommynak ez hazai pálya, hagyják a fenébe, csak utána megy. Aztán néhány sorozat kilövése után szarik az egészbe, és kiugrik h ő akkor párbajozna egyet.

pb.png

És lőn: pisztolypárbajt vívnának, és ahogy kell, előtte mint westernhősök méregetik egymást egy ideig, még a kis terpesz is megvan (megint csak lehetőséget adva a kamerának néhány kurvajó kép elkészítésére). De aztán (hiába utal rá a cím is), nem lesz az egészből semmi, végre befut a rendőrség.

pb2.png

pb3.png

Lucát körbelődözik, erre elmenekül. Meglepő módon a rendőrök elkezdik ütni Tommyt, úgy látszik, most már ők is besokalltak. Őrmester ugyan megmenti a seggét, de neki is ki van a töke a bandával, úgy néz ki, a lakosság körében végrehajtott kommandózás már nem fér bele. A katonaságot emlegeti, akik majd helyreállítják itt a rendet jól.

Otthon az ijedtségre családi tanács következik. Egyelőre azonban Pol és Tom kettesben, és Tommy össze van szakadva egy kicsit. Talán a tripla gyilkosság mellett azon is búslakodik, h baszhatja erősen ha helyreáll a törvényes rend Small Heathben. to.png

A tanácskozáson megbeszélik, h Tommy tudta h jönnek, mert Pol mégsem állt át. Arthur a történteket egy kis por szippantásával és „fokkin idiot” felkiáltással véleményezi. Tehát az eredmény: Tommy Lucát kihagyta ugyan, de leszedett hármat. Ezt pedig a többség „mad bastard” elismeréssel ünnepli. Közben Charlie is bekerült a képbe, és kérdezi, három mit szedett le apa? Tommy elüti a kérdést egy kegyes kis hazugsággal, a jelenetet meg érdeklődve figyeli Lizzie. Nyilván, h így szépen átvezethessék a következő színt.

to3.png

Lizzie keresi és meg is találja az alkalmat, h elmondja a gyermekáldás tényét. Tommy néz nagyot, Lizzie pedig egyből tudja, mire gondol: igen, a gyerek csak az övé lehet, azon a napon készült, mikor Tom az első szerelme helyett vele volt kénytelen beérni a csatornaparton. A csaj leszögezi, h megtartja, és hát Tommy annyira nem lelkes, de mondjuk úgy, korrekt. Sőt az első sokk után tk még örül is az új életnek. Kicsit panaszkodik, milyen nyomorultul érzi magát a hármas gyilkosság miatt, aztán távozik. Ha házasság nem is lesz, de Lizzie szerint jól meglesznek, legalábbis a nő ebben bízik.

to1.png

Arthur rendetlenkedik a pénzes kamarában, persze megint matt részegen, és beszélget közben a falakkal. De úgy tűnik a cél az alkoholmérgezéssel megfejelt túladagolás, ehhez meg még szippantania is kell egy kicsit. Otthon a feleség nem olyan heves mint szokott, mert ah a mondás is tartja, ganajos szekérnek, részeg embernek az Isten is kitér.

ai.png

Polly úgy döntött, Michael van már elég jól ahhoz h túléljen egy vérmérgezést, ha egy vándorló gipsy klánra bízzák. Michael nem osztja a véleményét, (no fucking way!), de mivel második helyezett Changretta halállistáján, az anyja szerint nem kéne sokat ugrálnia. A pikey-kat meg ugye nehéz megtalálni, mivel általában még ők se tudják másnap merre kóvályognak. Tehát Michael vigye a gyógyszereit, egyen sünt, ha az a menü, de azért legyen résen, és vigyen fegyvert is magával. Ki tudja, lehet, még tanul is vmit a helyzetből. Aztán azt is megtudjuk, h Michael Polly nagyanyja révén királyi sarj a gipsyk között, de a királyfi a hírtől nem száll el.

mk1.png

Aztán Polly elidőzik még egy kicsit a tavaszi erdőben Aberamával. Aranyos jelenet, a lényege annyi, h Polly boszorkány csak meglelte azt a péniszt, amit még a 4x03-ban kezdett el vadul keresni. Rég láthattuk egyébiránt ennyire vigyorogni.

pv_1.png

pa_1.png

pa.png

Na, a következő rész pedig megmutatja, h mi van, ha Hardy zsidóját és Brody digóját összeeresztik – hát csupa fainság.

thk.png

zsd.png

Luca megérkezik szép kíséretével, de Solomons épp nem ér rá mert napi szinten kell csukott szemmel meditálnia, és mára meg még pont nem végzett. Az egyből világos, hogyha Luca nem függne tőle a zsidó ember agyveleje már loccsanna is a kövön, épp ezért nem kicsit vicces, amilyen pofátlanul és hosszasan szopatja szegényt. Ez hülye, vagy mi van? - kérdezi Luca, egyelőre elnézően és szavak nélkül a másik maffiózótól.

zsd2.png

Aztán a szokott beszaratós modorában bemutatkozik, de a nevével nem a kívánt hatást éri el, Alfie  - még mindig csukott szemmel - kifejti h tudja ki ő, az a bizonyos csődtömeg, aki egy fél hadsereggel jött kicsinálni Tommy Shelbyt, aztán az meg még mindig él, ugye. A kiszabott idő leteltével aztán Tom „felébred”, és köszönti a maffiatagokat, és nem kell további tíz másodperc és egy második cikornyás körmondat, h Luca idegbetegen rángatózzon, amiért neki ezzel a fickóval kell zöldágra vergődnie.

zsd4.png

zsd5.png

Luca a bokszmeccs miatt jött, igyekezne rávenni Alfie-t egy harmadik árulásra. Persze hiába van máris elege Lucának a bohóckodásból, show nélkül nem megy. Alfie elküldi őket a kijárat felé a Bonnie Street-re, útravalóul egy kis rumot sózva rájuk. Luca sem hülye teljesen, ennyiből leveszi, h mit akar Solomons cserébe: Changretta terjessze New Yorkban az eladhatatlanul szar rumját. Plusz némi készpénzt is akar, listára is írta a drága barátja meggyilkolásával kapcsolatba hozható költségeket:

500 az alapár

+ 100, mert Tommy is elnyomott volt, mint ő maga,

+ másik 100, mer Arthur egy kibaszott állat, és bizonyára utána fog menni h levadássza,

+ 100, mert Luca meg egy kibaszott digó, és a haverja is egy kibaszott digó,

+ 500, mert Tommy Shelby neki tényleg egy nagyon, nagyon jó barátja, ahogy már mondotta volt.

(Hát, meg kell a szívnek szakadni a meghatottságtól és a röhögéstől. Azokat a fejeket alku közben meg látni érdemes.)

h.png                                              You are a fucking wop, mate. Hmm?

 Luca halkan és szicíliaiul megkérdi a másik maffiózótól, h ez a bolond biztos tudja, kivel beszél? Aztán szép tagoltan kifejti Alfie-nak, h nem gyilkosságra kéri őt, hanem csak h juttassa az embereit Tom közelébe. De ahhoz, h Alfie segédei lehessenek, elengedhetetlen h maguk is zsidóknak tűnjenek, a zsidók és digók közti különbséget pedig ilyetén módon emeli ki finoman Alfie: ehhez le kell cserélniük a kibaszott ösztönös olasz arroganciájukat rendíthetetlen zsidó magabiztosságra. Mivel ezt a különbséget az ő nagyon jó barátja, Thomas Shelby azonnal érzékelni fogja. Luca visszavág azzal, h Amerikában meg sok zsidó nevetséges módon nem átallja olasznak kiadni magát (mondja ezt Brody – és remélem, mindenki érti, mert nagyon jó kis kiszólás). Ezen Alfie besértődik, és újabb 100 fontot vesz le róla, mert egy picsa és kész.

zsd7.png

zsd6.png

Aztán végül elvállalja a melót, de az egyezség részeként azért még körülmetéltet mindenkit akit ér, mert Peaky-ék biztosan ellenőrizni fogják, meg különben is poén. Az alku tehát megköttetett tárgyalás nélkül. Ezen Alfie azért elmélázik, van is egy fél mondata (jiddisül) arról, h igaza volt Tommynak, Luca mindenkit meg fog ölni miután kicsinálta a Shelbyket.

zsd10.png

Ada pokrócba csavarva üldögél egy kihallgató szobában, mivel a brit hadsereg letartóztatta és szükségesnek tartotta az alapos motozást is. Egy színesbőrű ezredes szerint néhány napja látták Jessie Edennel beszélni a komcsi párt gyűlésén. És amúgy is megfigyelik a bolsi múltja miatt már 19 óta. Az általános sztrájk már biztos, lehet, h forradalom is lesz, ezért katonák fogják elözönleni Birminghamet is hamarosan, Ada pedig mindkét tábor részese, így nagyon hasznos lehet. De Ada már kiábrándult, az emberek nem érdemelnek szart se, úgyh lelép. Előtte azonban még megtudja, h Tommy keze benne van ebben is.

aa.png

Ada megy is panaszkodni Tommyhoz a meztelen motozás miatt, meg egyáltalán, h jön ő ahhoz, h csak úgy felhasználja a megkérdezése nélkül? (Mintha ez újdonság lenne.) Tommy azt állítja, az ezredes kereste meg, h segítsen a forradalom elkerülésében. És hogyan akarja megállítani egymaga a forradalmat? – kérdi Ada. Hát, Jessie Eden elfogadta a vacsorameghívását… Azt tervezi, infókat szerez a nőtől, és feladja a Jessie-t körülvevő embereket a Koronának. Cserébe jó kis megrendeléseket kap a hadseregtől. Különben is, a hadsereg jött hozzá, és nem fordítva, ő meg azt mondta erre, why not? Ada szerint ez jó kis sírfelirat lesz majd neki: „Tommy Shelby – why not?”

aa2.png

És lőn, Jessie és Tom vacsoráznak meghitten az istállóban vagy hol, mindenesetre jól mutat a chippendale porcelán a lószarban. Tehát a válasz Ada kérdésére: Tommy tényleg az egyszál farkával tervezi megállítani a forradalmat. Bevezetésképpen Tom Jessie-t is az új fejlesztésű gin-jével üldözi, de Jessie nincs odáig tőle. Isznak azért a forradalomra (why not?), Tommy pedig felajánlja a belebegtetett egyezséget: béremelés és egyenlő bér nőknek és ffiaknak egyaránt. Cserébe Jessie-nek mesélnie kell a forradalomról, mert az üzletember-bukméker Tommy mérlegelne. Tommy szerint a pályán futó lovak egyike a király, a másik pedig Dangerous, azaz a bolsik. (A fenébe, egyszer egy kicsit nem figyelek és tessék! Pedig tudtam, h utal vmi többre is a lova nevével.)

tj.png

Jessie is kutatott Tom után, és azt találta amit egy egész évadon keresztül ecseteltek, h Tommy sérelmezi amiért az igazán gazdag körök kivetik maguk közül. (Érintett lelkesen helyesel.) A randi jól alakul, Tommy formában van és szokás szerint megint csak eléri amit akar.

tj1.png

Arthur Biztonsági Főnök Shelby igen komoly intézkedésekkel kívánja távol tartani a bűnt az évszázad birminghami bokszmeccsétől. Még kutyás átvizsgálást is tartanak, kérdés mit keresnek, mert h drogot nem az biztos, azt maga Arthur szívja fel idegességre.

bm.png

bm1.png

Kezdődik a bokszmeccs: „by order of the Peaky fucking Blinders” ikonikus felkiáltással, most Másik John szájából. És azt hiszem, ezt egészen 2019-ig utoljára hallhattuk.

bm3.png

bm4.png

A hímek után elfoglalja a helyét a women power is, majd Tommy nekiáll nyugtalankodni, és elindul a színfalak mögé körülnézni. Az utolsó képeken kék színű derengésben felsejlik Solomons sziluettje. Tehát megint Alfie-n a világ szeme: na, most vajon melyik oldalra állt?

bm5.png

Tökéletes befejezés, és egyben tökéletes felvezetése az évadzárónak.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása