Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Birmingham bandája 4x04 Dangerous

2017. december 25. 11:00 - lopezalapazi

In medias res egyből azzal a munkásnővel kezdünk, aki annak a fiúnak az anyja akit Arthur megölt a ringben.  Merthogy a fiú most lenne 21. Már ha élne, ugye. – mondja a mama cseppet sem neheztelően, mert már rég megbocsátott, főleg Arthurnak, akit különösen szeretne látni a fia emlékbuliján. Tommynak persze szöget üt a fejébe a hirtelen szíveslátás, nem is lenne Tommy, ha csak ülne hülyén.

felv.png

rm1.png

Ennek örömére a Peaky-keménymag gyorsan megtartja szokásos rész eleji zenés felvonulását A-ból B-be. Ott egy rövid megbeszélést tartanak, mert Arthurt csak kiteszik csalinak a házi rendezvényre. A többiek meg különböző stratégiai pontokról fogják nézni az eseményeket, Másik Johnék pl marhapofát árulnak babakocsis nőknek, az egy kicsit vicces, még alkudoznak is, fő a hitelesség.

tan1.png

akc.png

Arthur megérkezik a buliba, de csak az anyuka van otthon, hogy-hogy nem, a többiekre még várni kell. Mama meg is motozza szépen, ahogy azt minden szülinapi buli előtt illik, persze ő már a folyosón elrejtette a pisztolyát a sapkájába a beretvák mellé. A nő egy cseppet idegesnek tűnik, ennél bénább átverést ritkán látni. Aztán jön egy kocsi, sőt Finn is lát néhány maffia-szerűséget kiállni beszélgetni, de csak nem történik semmi. Megjegyzem, Finn-nek azért nem volt túl épeszű ötlet puskát adni a kezébe, kis híján lelő néhány békésen beszélgető kalapost.

akcf.png

Arthuréknak nem sok közös témájuk akad a buliban, a többi vendég meg csak nem akar megérkezni. A gyászoló anya azért megjegyzi, h nem igazán tud megbocsátani Arthurnak, és nem is fog tudni soha. De Arthur szerint nincs is mit megbocsátani, mert az csak egy sportbaleset volt. (Itt mondjuk indokoltnak találtam volna, ha a nő saját kezűleg zúzza be a fejét a húsklopfolójával ennek a pszichopata parasztnak (bármennyire is szeressük), vártam is, de nem ez jött.) Ellenben a nő kiküldi az utcára a csúnyalányát integetni.

ar.png

akccsl.png

A gyanús kocsi erre elhajt. Tommy későn kapcsol, ill. nem igazán értik, mi van, a biztonság kedvéért azért a kocsi után lőnek néhányat. Innen azonban Michael kórházi szobájába kapcsolnak, egy pillanatra méltatlankodom is, hogy lehet ilyen bénán vágni, ki nem szar le most egy érdektelen jelenetet a kórházban. De a picsába is - esik le - hát nem Arthurért jöttek, hanem Michaelért! A nővérke elveszi Michael fegyverét, a két őrt már le is lőtték, és a sebesült Michael az intenzív földön fetrengésen kívül nemigen tud mit tenni.

akclb1.png

akclb.png

Tommy közben rájött, h mi történik. Arthur fejbe lőné az asszonyt, de aztán meggondolja, helyette javasolja neki a gyors eltakarodást a városból. Hát, úgy tűnik, a csaj ezennel elvesztette a peaky blinder-es támogatását.

akca.png

Michaelre Luca - most fogpiszkálózás helyett egy gyufával a szájában lazázva - hozza a frászt. És mikor Luca Michael fejéhez emeli a pisztoly és azt mondja, most már elfogyott a szerencséje, én már temetem is, hiszen ebben a sorozatban nem szaroznak. Ráadásul Brody zseniálisan hozza megint csak a higgadt és kegyetlen gyilkost, megfagy a levegő, szerintem a saját emberei is simán összeszarják magukat szép csendben. Aztán lő, de a pisztoly nem sül el, Michael nem érti, szerencséje volt mégis? Luca kifelé menet kacsint egyet, és csak annyit mond: üdvözli Gundel-Takácsot a mamát, és üzeni, h áll az alku.

mlb.png

mlb1.png

mlb2.png

Peakyék rohannak befelé a kórházba, Tommy frászt kapott, csak azt tudja dadogni, h mi történt, mi történt?, közben meg már megint földönkívülire vált a szeme. Michaelnek pedig megint csak helyén az esze, hiába lőtték fejbe kis híján egy perce, azt hazudja, a golyó célt tévesztett, a maffiózók meg simán elmenekültek mert hallották érkezni a bandát. De Tommy azért elgondolkodik ezen egy kicsit. Aztán leadja a drótot Goldéknak, h melyik úton hagyták el Birmingham-et az olaszok. (Üdvözlendő, h az első tíz percben tehát van vagy nyóc csavar, és mégsem megy át hülyeségbe az egész.)

tm.png

tm2.png

Signore Changrééétta-t így tehát egy komolyabb úttorlasz és egy csendőr várja az úton. Ezt erősen nehezményezi, pláne, mikor a biztosúr egyedül áll neki elhárítani az akadályt. Kiszállnak h segítsenek a fakkin idiot-nak, a rendőr pedig benyögi h ez egy cigány törzs szekere – persze Changrettának hirtelen még sürgősebb lesz a tovahaladás. Visszaülnek a kocsiba, de Luca hiába noszogatja a sofőrt h menjenek már, az csak nem mozdul. Nehezen is tudna átvágott torokkal - Aberamáék hamisítatlan gipsy húzása, szép csendben intézkedtek. Eztán kezdik el lőni a kocsit és a benne ülőket, de egy maffiatag sikeres kiiktatása után a rendőr beugrik a képbe, és az érdemi résznek így sikerül elmenekülnie. Aberama azért még meglövi a feltett kezű rendőrt is.

ch1.png

ch2.png

Michael számonkéri az anyját: miféle alkut emlegetett Changretta. Mikor Pol előadja h mi az ábra, a fia természetesen kiakad, hisz ilyet nem tehetnek Tommyval, családtag. Polly rámutat, h a maffia és ők nem azonos ligában fociznak - és való igaz, nélküle és az alku nélkül Michael már füstként gomolyogna ki a hullaház kéményén.

pol1.png

Tommy fizetné ki Aberamát, de ő kettőt számolt, Tommy meg csak egy hulláért perkál. Persze, mert meglőttek egy rendőrt is, azért úgy látszik levonás jár. De csak karon lőtte, és azt is direkt – mondja Gold. Mert ha egy zsaru meghal, elözönlik a helyet a többiek. De mivel csak megsebesült, így remek leírást fog tudni adni az olaszokról, hiszen csak őket látta. Így a maffiózók kénytelenek lesznek illegalitásba vonulni, ők maguk meg cigányok, mondhatni eleve az undergroundra születtek.         Ez is eszes, ez az Aberama gyerek. Tommy ki is fizeti, de azt azért hozzáfűzi, h kombinatorika helyett hasznosabb lett volna a maffiavezérre koncentrálni.

ab1.png

Megint érkezik Tom Hardy neje, akinek a sorozatbeli nevét viszont nem vagyok képes megjegyezni. Nem baj, Tommy biztos tudja, mert látszik rajta h már várja a nőt nagyon, akit úgy kellett a csatornákon át becsempészni ezekben a maffiózóktól terhes időkben. Tommy irodájába mennek. Lizzie kissé duzzog a vetélytárs láttán, aki elvileg Tommy lova miatt van itt. Dangerous egyébként az eheti rész címe és a ló neve is,  meg ugye utalhat nagyjából mindenkire aki a sorozatban előfordul, úgyh ezt most nem kombinálnám túl.

hajnal.png

tom.png

Mikor személyesebb vizekre eveznének egyből berongyol Lizzie, akinek sürgősen közölnie kell vmi fontosat. És beindul a cicaharc a kandúrért: Lizzie kifejti, h néha Tom olyan kis meggondolatlan, a drága és nagystílű vackoknak csak nehezen tud ellenállni. Erre Hardyné hirtelen ellenállhatatlan késztetést érez, h egy kitöltetlen csekkel támogassa a Grace Shelby Intézetet, mert megteheti. A kisasszony meg legyen szíves húzzon el gyorsan a bankba, és fizesse be a csekket. És úgy tűnik, most a pénz és a csillogás nyert, Tommy kizavarja Lizziet a pébe.

l1.png

Mikor a titkárnő végre kikerül a képből, Tommy javasolja h folytassák a csevejt du. a saját készítésű gin-je mellett, - ha már a csajnak úgyis maradnia kell a városban, mert időközben a mozdonyvezetők is sztrájkba léptek. Hardyné nem tud semmit a sztrájkról, de Tommy szerint azért hívják be nem jelentettnek, mert csak ő tud róla. Különben is, már foglalt lakosztályt a hotelben. Meg néha ott alszik ő is. Csak nem ma – mondja Hardyné, és most Lizzie után Tommy is elszontyolodik. (Egyébként mekkora köcsög már ez az ember ezzel a Lizzie-vel folyton.)

hne.png

Pollyra a frászt hozza egy telefon amit Luca intéz irányába: kéne már virítani Tommyt, ahogy megbeszélték. Pol kicsit összeszakad, nem biztos, h ezt az egészet korábban úgy alaposan átrágta volna magában. Átrohan Tomhoz, de ott csak Lizzie vedel épp bánatiban, és mutatja a csekket amit 10 000 fonttal töltött ki (na, legalább ez). Lizzie megkéri Pollyt, h váltson vissza boszorkányba és jósoljon neki teafűből. Meg is teszi, közben meg beír péntekre egy nagy fekete csillagot Tommy határidőnaplójába. Lizzie kérdi, h a jóslással mi van? Polly szerint Lizzie ne törődjön semmivel, csak hagyja szabadon a pénteket! És ne vedelje a whiskeyt, mert egyébként meg a tealevelek közt babát látott.

l2.png

Tommyék Gold fiával a boxoldában vannak, és kurva jó a gyerek az edzője szerint is. Mehet profinak, az engedélyt aláíratják az edzővel, persze merné nem aláírni. Közben Hardyné kedélyesen elbeszélget Charlie-val, már amennyire egy efféle vén rockerrel el lehet beszélgetni. Azt azért megtudjuk, h Tommy marhára unatkozik ebben a börtönben, ezért találta ki magának a gin-főzést. Tom a gyárban (ami megint üres), keresné a sztrájktörőket, de azokat megfenyegették és elzavarták a munkások. A titkár érdeklődik Tommynál, h mi lesz ha győznek a komcsik és felkötik mindkettőjüket mint osztályuk árulóit? De Tommy inkább imígyen definiálja magát: egy munkásember, aki párját ritkítóan magasra hágott. Hát igen, nekünk is volt ilyen self-made man-ünk, csak az juhász vót.

t11.png

A párjasincs munkásember most Hardynénak mutogatja a gin-főzdéjét, mert persze azt csinált, nemcsak lefőzött két fazék pálinkát a nagypapi receptje alapján. Még itt is az üzletet nyomja, beszarás. Az amcsi piacra (dübörög a szesztilalom, most szedi meg magát minden vmirevaló szervezett bűnöző) már szállít skót whiskey-t, de gondolna a nőkre is, ha már így emancipálódtak. Hardyné le van nyűgözve. Még nem találkozott ilyen hapsival, bármit is jelentsen ez itt most.

u.png

sm.png

Aztán mégis visszakozik, mert bárcsak meg tudna változni Tommy. Ezen az osztályharcos üzemmódra váltott Tom felháborodik, mert jó üzletemberként simán elbocsáthat és éhhalálra ítélhet 1000 embert, de h lovakkal és fegyverekkel bizniszel, azért megvetik. Úgyhogy mehet a picsába a nő is meg a komplett burzsuj réteg is vele kézenfogva.

Arthur kiutalja a munkásnőtől kisajátított lakást Finnek, aztán lakberendez: szedjél le pár szart a falról, mérgezd meg a patkányokat, azt mán jó is lesz, fiam, úgyis kell ide egy Shelby a sztrájkolók és a kommunisták közé h viselkedjenek. Finn annyira azért nem tűnik lelkesnek. Aztán kap még némi életvezetési tanácsot is Arthurtól h megnyugodjon.

fl.png

                                                                   Home sweet home

Ada Tommy korábbi kérésére elmegy egy kommunista partira, ahol Jessie lelkesíti a tömeget, egyébként igen sikeresen. Ada meghívja egy italra, a dolgot azonban nehezíti, h akkoriban nőket és kutyákat még nemigen hagytak felügyelet nélkül garázdálkodni, ergo a kocsmában sem szolgálták ki őket. De mivel Ada Shelby, kis vicsorgás után kapnak inni. A mutatvány nem nyűgözi le Jessie-t, hiába olyan elégedett a csaj magával. De azért Adát meg lenyűgözte, milyen tehetséges szónok a másik. Előadja Tommy ajánlatát: kész egyenlő bért fizetni a nőknek és a férfiaknak is, ha Jessie hajlandó vele leülni beszélgetni a szocializmusról és a forradalomról egy vacsorán a hulladékudvarban. Igazán eredeti randihelyszín választás.

j1.png

Solomons érkezik Small Heathbe, de már a disznószar-szagról érzi, h a zsidó pokol vár itt rá. Hozott egy böszme nagy tagot is, aki szerinte még út közben is nőtt egy kicsit. A nagyfiú lesz Bonnie ellenfele a ringben. Tommy körbevezeti a gin kísérleti-telepén, Alfie hozza a szokásos joviális vénember figurát, miért nem ezt csinálod, fiam, miért nem azt, alapjáraton ért mindenhez, kedélyesen sztorizik valamiféle kelésekkel a fején (de nem utalnak rá, hol szerezte be a ragyákat). Aztán komolyabb vizekre evezve kiderül, h a szicíliaiakat még mindig Sabini támogatja, de erősítést nem fogadnak el senkitől aki nem baszott kecskét amint kinőtt az első fanszőre. (Úgy tűnik,  ez a: „vannak hagyományaik és tisztelik is őket” megfogalmazása Alfie Solomons-módra.) Egyébként 11-en vannak itt, és ez még elég arra h kinyírjanak egy olyan embert, aki kitüntetésekbe csomagolta a tökeit.

hg.png

Tommy kérdezi h Alfie most melyik oldalon áll éppen, és hát Alfie ugye igazi jó cimbora, röhögve részletezi, h szerinte Tommy nemsokára úgyis megdöglik, s a kék szemeiből meg a seregélyei fognak lakmározni. Tommy víziója viszont az erre az esetre, h majd őt követi szép sorban Alfie és Sabini is, aztán a maffiózók jól elözönlik Angliát, hiszen alig hiszik, h a rendőrök fegyvertelenek, szeszt főzni meg legálisan lehet - itt van nekik a kánaán.

ht.png

ht2.png

Megjön Aberama is, Alfie első reakciója: aztán borbélynál jártál-e már valaha, fiacskám? Majd imígyen mutatja be magát és a pártfogoltját Kisujjnak (idemásolom, már csak a hangulat kedvéért): én vagyok a nagybácsija, a védelmezője és a menedzsere annak a kibaszott izének ott, akinek az árnyékában kurvára soha semmi jó és istennek tetsző nem nő. Maga a sátán fogadta örökbe, aztán visszaküldte, mert attól félt, a furcsasága miatt nem tudja majd kiházasítani, mert gyilkos lélek. Az anyja rettegett, és kurvára magára hagyta. És itt van, úgy áll most előtted, mint egy kibaszott új faj első példánya! Bárkit is állítanak ki ellene, annak olyan lesz, mint egy kibaszott cséplőgépben, cimbora. Na, felajánja a fiát?

ht5.png

Aberma, mint jó apa csak néz - tán megijedt, vagy csak veszettül igyekszik a cikornyás zsidó körmondatokat értelmezni magában? Tommy közben a háttérből vigyorogva élvezi a műsort. Bonnie azonban nem szart be, és/vagy csak tisztában van vele, h a modern boksz fele csak marketing.

ht56.png

És péntek lett, Lizzie megnézi: mára csak Pol fekete csillaga van beírva a naptárba. Tommy meglátogatja Michaelt a kórházban, mondja, h mára Pol szervezett neki egy díjátadót az alapítványba. Michael még utána szól, habozik, persze végül mégsem árulja el az anyját. A záró képkockákon még látjuk Tommyt hosszasan sétálni a kocsijához, mögötte egy raklapnyi maffiózót, és Polt, amint jelentőségteljesen utánuk bámul. És vége is ennek a résznek, ahogy az évadnak is nemsokára.

hajnali_birm.png                                                       hajnali Birmingham, csak úgy

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása