Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

TERÁPIA 3X28 - SZERDA, SÁNDOR (6)

2017. december 22. 09:00 - Zsoofka

Szerda este van, csengetnek. Dargay hamutállal a kezében nyit ajtót, de nem Sándort találja ott, hanem a zaklatott Júliát. Ma hozta el utoljára Sándort, jelenti be. Az Öregnek nem használ a terápia, abba kell hagyni. Veszélyes. Mármint Sándor. A múltkor úgy meglökte, hogy felhasadt az alkarja... teátrálisan mrgmutatja a bekötözött kezét. Dargay csak hebeg, de abban biztos, hogy folytatni kell a beszélgetéseket, talán megvan az áttörés. De Júlia hajthatatlan. Ez lesz az utolsó és kész - mondja a nő - főleg miután meglátja a hamutálat. Nem csökken a félelme az Öreg iránt. Ijesztő, állítja. 

1.png

Dargay az Öregnek is bizonygatja: folytatni kell a terápiát. Még ingyen is hajlandó kezelni a férfit. De Sándor nem fogad el könyöradományt. Nem az, mondja a pszichológus, ő csaknem barátként tekint az Öregre, hajlandó vele beszélgetni, akár civil körülmények között is. Gondolkozzanak ezen, mármint a folytatás lehetőségén.

Igyekeznek kihasználni ez a mai alkalmat is: Sándor megdicséri Dargayt - igaz volt a múltkori álma megfejtése: tényleg Alina ihlette azt. De, hogy az álmában a nő miért bántotta Áront, arról nem hajlandó többet mondani.

És, hogy volt az a lökdösődés? Sándor szerint nem is lökés volt az, hanem taszajtás. Hááát a lényeg az, hogy Júlia megsérült és ez most már adu a nő kezében ahhoz, hogy eltávolíttassa az Öreget a családból. Mert veszélyes. Veszélyes? Sándor elmondása szerint ő csak ki akarta kerülni a nőt és véletlenül hozzáért amikor is "megtaszajtódott". A nő csinál ebből drámát, mert ez az érdeke. A taszajtás előzménye egy dal volt, amit az Öreg a gyerekeknek énekelt. Júlia szerint a dal túl depressziós, nem a kicsiknek való. A férfit ez rosszul érintette: egyrészt beszólásával a nő megint a hagyományait sérti, másrészt ismét lekiskorúsítva érezte magát. Hááát kivonult a konyhából és mivel Júlia épp az ajtóban állt, hát "odébb taszajtotta".

2.png

Áront nagyon megviselte a történet, szerinte az Öreg jó úton van ahhoz, hogy "elbassza" a házasságát. Na Sándor szerint el van az már baszva nélküle is.

A dal nagyon fontos Sándor számára: annak idején Áronnak is tanította, de még Alinának is. Mivel a nő nemigen tudott magyarul, fonetikusan leírta neki egy lapra. Meg is találta a Secu a nő zsebében, halála után... Ez az mondat egyrészt tudatja velünk: Alina már nagyon régóta halott, másrészt halála tisztázatlan körülmények között történt, ezért a rendőrség nyomozott az ügyben... De megtudunk mást is: az Öreg magát vádolja a nő halála végett: szakított vele a már bemutatott okok miatt, az meg nem bírta feldolgozni. Öngyilkos lett.

3.png

Dargay magyarázni kezd: egyrészt a gyászról, melyet Sándornak nem volt lehetősége megélnie a maga rendje szerint és az elfojtott érzelmek felgyülemlettek benne az évtizedek alatt. Másrészt arról az ambivalens érzésről, amit egy öngyilkos tette kelt a környezetében: sajnáljuk őt és közben mérhetetlen dühöt is érzünk vele szemben. Hisz megölte azt, akit szerettünk, önmagát. És mivel nem akarjuk a szeretett személyt gyűlölni, ezt nagyon könnyen áthárítjuk másra: valakire, aki emlékeztet rá. Jelen esetben az Alina iránt érzett haragot, Júliára. Bonyolult ez, de mégis reménytelenül emberi.

Sándor próbálja követni a gondolatmenetet és azt, hogy megértette, az bizonyítja legjobban, hogy a zsebéhez nyúl és átadja a bicskáját Dargaynak. Gondolom, hogy ez nem normál ügymenet. Pszichológusunkban kavarognak ez érzések: egyrészt mérhetetlenül szimpatizál az Öreggel, másrészt veszélyesnek ítéli azokat a valóságszerű képeket, ahogy a férfi Júlia a elleni agressziójáról beszél. Nem tudja eldönteni: valóban veszélyes e Sándor, vagy sikerült már eljutni a terápia olyan pontjára, hogy ami segít abban, kontrollálni tudja az érzelmeit.

4.png

Végül elveszi a bicskát és megesketi az Öreget: ha bármiféle tettre készül a nő ellen, inkább felhívja őt. Dargay egyenesen dühös lesz: vajon hatással van ő az Öregre? Tényleg az elfojtott gyász mozgatja a vele szemben őlő férfit? És vajon az meddig hajlandó elmenni? Az oké, hogy a bicskáját átadta a pszichológusnak, de a sok kis és nagykés még ott lapul a konyhaszekrény fiókjában....  Egyáltalán: kire haragszik Dargay András? Az Öregre, aki orránál fogva vezeti, vagy saját magára, aki ezt hagyja neki?

Letelt a kiszabott idő. A férfi távozni készül. A pszichológus újra megígérteti vele: lesz folytatása a terápiának és addig sem tesz semmi olyat, ami árt Júliának vagy önmagának.

Címkék: terápia
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schanc 2017.12.22. 13:54:17

Ez volt az a rész, ami után teljesen kétségbeestem, hogy egy hetet várni kell a folytatásra. Sándor zavart tekintetű, hebegős távozása nem sok jót enged sejtetni.

ezneménvagyok 2017.12.22. 17:00:15

"... a vele szemben őlő férfit..."

Freud elégedetten mosolyog a sírjában ;-)

2017.12.23. 09:15:34

@schanc: a comment blogon azt írják, hogy vége a 3. évadnak. Most akkor tényleg vége és lement az összes rész? A netre meg továbbra is naponta kerül fel... hogy van ez?

Zsoofka 2017.12.23. 10:27:49

@Tarnai Rwin: az hbogo-n fenn van a teljes évad!

2017.12.23. 13:21:20

@Zsoofka: köszi, olyanom itt Argentinaban nincsen, marad a napi letöltés.
süti beállítások módosítása