Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Korhatáros szerelem - 1x04 - Az öt az sok vagy kevés?

2017. december 18. 17:00 - Sancho Panka

Az epizód, amely kihívás elé állítja az egyszeri hogyvolt írót, mert nem nagyon történik semmi. Kétségtelen, hogy a negyedik részre kissé leült a cselekmény, de őszintén remélem, hogy ez csak átmeneti döccenő, és hamarost visszatérhetünk az őrületes cselekmény fordulatokhoz, de lássuk hogyvolt:13.png

Alex csütörtök reggel házsártos feleségként kéri számon Dávidon, hogy el van hanyagolva, sehol egy buli, sehol egy jó berúgás, csak a házasélet, az irodában is könnyes szemmel nézegeti a közös képeiket, ami minimum gyanús. Bettinek szintén feltűnik a helyzet, és nem hagyja ki a magas labdát, hogy Alex talán meleg, aki ezt persze kikéri magának.

Dóráék annak ellenére, hogy pontosan tudják, hogy Júlia mekkora tapló, mégis házhoz mennek a lófaszért (ahogy minden részben), és körbe vezetik őket az „új” házban.  Ennek meg is lesz az eredménye, Júlia természetesen lefikázza a házat, Norbit (Bábit) és magát Dórát is, aki kétségbe is esik, mert most tűnik fel neki, hogy a ház, amiben élnek, egy romhalmaz, és nekik tulajdonképpen nincs is pénzük a felújításra, ráadásul egy vadidegennel él benne. Jó reggelt kívánok.

Alex üzenetet kap Dávidtól, hogy találkozzanak a Malomban, ettől visszatér az életkedve, és szalad a bárba, ahol ismét keserű csalódás az osztályrésze, mert Dávid átverte. Kiderül persze, hogy Dávid erről mit sem tud, mert csak Eszter lányai gondolják úgy, hogy vicces, ha Dávid elhagyott telefonján írogatnak idétlenül vihogva minden ismerősének, és kontaktjának különböző üzeneteket. Gyakorlatilag az egész rész erre az egy poénra van felhúzva, ami azért probléma, mert ez nem vicces.3.pngDusán is eljut a kiborulás szélére, mert csalódnia kellet Dávidban, azt hitte, hogy ő egy tökös csávó, aki csajozik, éjszakázik, vendéglátózik, erre kiderül, hogy normális, és 9-5-ig szeretne dolgozni, aztán hazamenne az asszonyhoz. Hiába, normálisnak lenni sem egyszerű. 

Júlia Dóráéknál rá tud tenni még egy lapáttal, szerinte a melegek élete csupa macaron, meg konfitált kacsa, erre Bábi még főzni sem tud. Ráadásul rövidujjú ingben van, amit én még a szandálzokninál is nagyobb bűnnek tekintek. Azért távol állnak ők a normalitástól, ha jól számolom, csütörtök 12 felé járhat, és senki sem dolgozik, viszont mindenki borozik, és csodálkoznak, hogy nem megy az üzlet.4.pngA Malomban pedig már este van, -nehezemre esik követni az idősíkokat -, de szerencsére megérkezik Lili, akit Dávid randira hívott. Ekkor már tudjuk, hogy ez szintén csak a lányok őrületes poénja, és nem nevetünk. Alex is gondolja, hogy valami turpisság lehet a dologban, de ennek ellenére mégis elmennek a meleg bárba, ahová Dávid hívja őket. Mikor Dávidot ott sem találják,Eszter házához taxiznak, és ott jól beolvasnak neki. Mintha Dávidnak két féltékeny felesége lenne, egy Alex, egy pedig Lili személyében. Azt sem értem, hogy Eszter miért nem dobja ki őket a picsába. Apropó, ha jól számolom,  csütörtök este van, és Sári bulija?!5.pngA párocska fogat most Sári bulija helyett, és közben megint egy megtudjuk, hogy azért időben nem volt az még olyan régen, mikor Dávidot kidobta nagy szerelme, Szilvi. Eszterről pedig kiderül, hogy ő 39 éves korára öt hapsit tud felmutatni. Ha mondjuk 15 éves korában kezdte, akkor az emberenként átlag 4,8 év. Dávidnak öt nője kb. két hét alatt lehetett. Reggelinél kiderül, hogy a herpesz az egy kis szőrös állat, hasonló, mint a hörcsög. Mostantól Öcsi folyton herpeszért fogja nyúzni az anyukáját, amiről azt hihetnénk, hogy az epizód mélypontja, de nem, az még csak most érkezik: Dávid felmegy lányok szobájába, és lefingja őket.  Ehhez nehéz bármit hozzáfűzni.6.pngEszternek is van egy féltékeny felesége otthon Sándornéni formájában, a nőt ex anyósa oktatja arról, hogy hogyan kellene élnie az életét. Komolyan mondom, ebben a sorozatban úgy meg van sértődve mindenki ennek a kapcsolatnak a tényétől, mintha csak emberiség elleni bűntett lenne, vagy minimum egy pedofília. Sándornéni meg amúgy is ott lakik, miért esik nehezére vigyázni a gyerekekre?

A medencés buli csütörtökről péntekre csúszott, de nem csak ez az egy baj van vele. Megelőzi még a heti rendes parti Júliáéknál, ahol kiderül, hogy a híres tanácsadó, akit Júlia akasztott a sziámik nyakába az üzlet felpörgetése érdekében, nem más, mint a Férfi, akit elhagyott a felesége. Azt az ideát, hogy Eszter és Bandi egy pár legyenek, úgy látszik, többen nem tudják elengedni.  Bandi szerint a legcélravezetőbb csajozós szöveg: „Ma reggel is akkorát hánytam, hogy az nemigaz.” Mondjuk ezen felröhögtem. Dávid féltékenyen figyeli az eseményeket a háttérből, és el is rángatja Esztert a tett színhelyéről, és megosztja vele azt az apróságot, hogy ő egyébként évfolyamelső volt a Corvinuson marketing szakirányon. Ők egyébként eddig miről beszélgettek?

Közben Dóra alatt leszakad a kád, Bábi pedig egeret talál a szobájában, a meleg sztereotípiának megfelelően retteg tőle, zaklatott idegeiket Barbra Streisand koncert videóval nyugtatják meg, majd összebújva elalszanak. Ha nekem az lesz a fordulat a végére, hogy Bábi rájön, hogy ő mégsem meleg, akkor falnak megyek.10.pngA medencés buli fényes nappal, a szülők jelenlétében zajlik, ez már önmagában is borzasztó, de a 20 éveseket szemmel láthatóan nem zavarja, ömlik a tequila, szól a zene, és közeliben látjuk a fenekeket. Eszter nem érzi túl komfortosan magát, főleg az után, hogy Dávid anyjának nézik, majd Lili beszédet tart neki arról, hogy Dávidnak milyen sok csaja volt. Alex azzal koronázza meg ezt az amúgy is fergeteges hangulatot, hogy mond egy beszédet a halott barátjukról, majd újabb féltékenységi rohamot kap. Én még ilyen béna bulit életemben nem láttam, eddig volt egy időszak, amikor azért részt vettem néhányon.9.pngA feszültségek újabb veszekedést szülnek, megállapítják, amit már én is megtettem néhány bekezdéssel ezelőtt, hogy őket mindenki csak le akarja beszélni egymásól. De hiába, a szerelem minden akadályt legyőz (egy darabig), és a bűvös szeretlek is elhangzik.11.pngBetti és Alex a nagy ijedtségre összekavarodnak a fürdőszobában, ahogyan az várható volt. Sixx a hatodik részre tippelte ezt az eseményt, de nem kellett addig várnunk. Kár, hogy semmi kémia nincs a két szereplő között, ez tényleg lehetett volna az epizód csúcspontja.12.pngA végére még kapunk lelkizést, és mondanivalót, az élet rövid, élni csak úgy érdemes, ha azt csináljuk, amit szeretünk, és azzal, akivel szeretjük. Jó éjszakát gyerekek, ezen gondolkodjatok a jövő hétig.8.pngDe még mindig nincs ám vége, Alex egyedül ébred a buli után, de nem azzal van elfoglalva, hogy hová lett a csaja, hanem megy megint Dávidhoz sírni, Sándornéninek sem kell több, ő is mondja a magáét, itt mindenkinek van beleszólása. De végül arról derül ki, hogy igazi partiarc, akiről senki nem gondolta volna: Borit minden előzmény nélkül a rendőrök hozzák haza éjszakai kiruccanásáról, amit Benettel töltött, ezt nagymama úgy foglalja össze, hogy „Elvesztette a biztonságát”. Amúgy épp kérdezni akartam, hogy 14 meg 16 évesen nem kéne már bulizással foglalkozni?

 

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.12.19. 12:03:20

Ettől én megvakulNÁK :O

Jóvótezish ;)

RobiLya 2017.12.29. 16:03:32

Nem lesz több hogyvolt?
süti beállítások módosítása