Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x08 – Amit meg kell tennünk

2018. szeptember 30. 14:00 - hektor_

Úgy ám, itt a félévadzáró, majdnem egy teljes órán át csodálhatjuk a kedvenceinket, meg Ricket. Vágjunk is bele: ott hagytuk abba, hogy a seriff megrökönyödésében is könnyezve hívja a srácokat, akiknek ott kellene lenniük az őrspotokon, de nincsenek. Jön a flashback, jó, hát így könnyű egy órásra megcsinálni egy részt ha a korábban már felvett jeleneteket vágod bele, na de a lényeg hogy miután ismét meghallgathattuk Dr.Carl életvezetési tanácsait az apjának, Rick ismét a jelenben masírozik a Menedék előtt, Fufruval és csapatával az oldalán. Az ablakokból azonnal rájuk engednek egy sorozatot, mire főhősünk felpillant és kinyögi hogy „lőjünk mi is egyet-kettőt, aztán visszavonulás”, a szemétembereknek már csak a hátát látja, meg a port amit felvertek a fejvesztett menekülésben. Szerencsére a Carol-Jerry páros épp a közelben üdült eddig, így pont beviharzanak csikorgó kerekekkel és megmentik a seggét.

w1.png

Enid és Aaron még útban a magánakciójukra a Tengeri Asszonyokhoz, ahová illetlenség lenne üres kézzel beállítani, így befordulnak egy szeszfőzdéhez – ha ennek a bevetésnek egy ordenáré nagy bekúrás lesz a vége, ahol kókuszhéjból isszák Pista bácsi méregerős kerítésszaggatóját, vonyítani fogok. Éjjel leparkolnak a lopott piás járművel meg a kocsijukkal az erdőben, a későbbi jó barátság gondolatát megrontja a tény, hogy mikor az Asszonyok rájuk rontanak, Enid előbb lő és aztán kérdez, ezzel a húzással pedig kiiktatja Nataniát, a vezetőjüket.

w2.png

Alexandriában az otthoniak is támadásra készülnek, Carl búcsúlevelet körmöl az apjának, meg asszem Enidnek is, aztán a sötétben idétlenkedik valamit, mikor Michonne nyakon csípi – azonban mielőtt kiderülne, mi a túrót akart csinálni egyedül a csatornánál, dördül a fémkapun Lucille bűbájos búgása, BIZONY, Neganék kikerültek a slamasztikából, és már itt is vannak a kertek alatt elrontani a jókedvet. A Királyságban az uralkodó még mindig a trónteremben lógatja az orrát, amikor rátörnek, épphogy sikerül elbújnia a díszletben. A helyet elfoglalják, sőt, Negan át óhajtja tenni ide a székhelyét, míg a Menedék renoválása zajlik, megint az jut eszembe hogy miért nem pakolták már össze a cuccaikat mindannyian Rickék, és húztak már el onnan a büdös francba egy állammal odébb, de persze akkor nem lenne min bosszankodni, meg kétlem hogy nagy sikere lenne a The Walking Dead – Sweet Home Alabama című spinoffnak (de ha látsz benne potenciált kedves Frank, akkor szívesen, a bankszámlaszámom ügyében csörögj csak rám bármikor).

w3.png

Mindeközben az Özvegyék az egészről mit sem sejtve mennek a Menedékbe véget vetni a háborúnak, csak akkor esik le a tantusz, mikor látják hogy az út el van torlaszolva, és mire felfogják ennek a jelentőségét, a Megmentők már körbevették őket a járműveikkel, az egyikből épp Jerryt gurítják ki az úttestre.

w4.png

Carl tökös legényként kiáll a kapura, gondolom ez is a terve része, és drámai zenére ajánlatot tesz Negannak: ölj meg engem, leckének jó lesz, de a többieket hagyd már – egész jó a jelenet különben, még Negannak is sírásra görbül a szája. Valakik közben áttörik a Megmentők autóbarikádját, úgyhogy a vezér kiadja az utasítást, hogy égessék porig Alexandriát, viszont a háznép már korábban elhelyezte bent a robbanószereket, amitől nagyjából egyszerre kezd el minden a levegőbe repülni.

w5.png

w6.png

Simon az Özvegyet idegesíti, még Eugenet árulását is beköpi, remélem ha egyszer a kezeik közé kapják a nagy tudású Hajpápát, ízekre szaggatják. A gyenge Negan-másolat két opciót ajánl:

  1. Jerryt megöljük, téged beteszünk a kocsidnak támasztott koporsóba, megfulladni nem fogsz, mert vágtunk rá lyukakat, mint a hörcsögöknek, aztán karóba húzunk mindenki szeme láttára
  2. Hazamész, és kurva gyorsan elkezded öntözni a növényeket – az egyik embered persze így is kinyírjuk, csak a példa statuálás kedvéért

Míg Maggie gondolkodik, Simon, hogy nyomatékot adjon szavainak, fejbe lövi a mögötte ülő férfit, akit még soha nem láttam. A gondolkodási időt lerövidítette ezzel, a lány belemegy, kikötve hogy a koporsót csapják már hozzá a dealhez, Neilt (a mögötte ülőt) csak el kéne temetni valamiben.

w7.png

Közjáték: Júdás, az áruló, féreg szarjankó felébred az ágya kényelmében éjfélkor, majd az alkoholizmus veszélyes talaján egyre biztosabban lépkedve bömbölve bedob egy felest. Az ital, vagy a bűntudat megteszi a hatását, átmegy az elég rossz bőrben lévő Gabriel Atyához meg a dokihoz: pálfordulok, az őrt befosattam, úgyhogy egy ideig nem jön elő, segítek nektek kilógni– mondja.

w8.png

Felpörögnek az események:

  • Michonneék az út szélén állnak lesben a Dwight vezette Megmentőkonvojra várva, mikor megérkeznek elkezdik lőni őket, D pedig szembefordulva a saját embereivel kilövi a bandát, a tetovált csajt kivéve, aki nem öli meg, csak ereszt egy golyót a vállába, MIÉRT?
  • Neganék bejutottak Alexandriába, mindenki Carlt keresi, míg ő a csatorna biztonságában üldögél
  • A Király punk szerepben tetszelegve hordókat gyújtogat figyelemelterelés gyanánt, hogy aztán kimentse az alattvalóit *reneszánsz zene*, de ő ott marad
  • A csukott Királyság kapu másik oldalán ott lapul Morgan
  • Maggie hazaérve fejbelövi az egyik ketrec-foglyot, majd koporsóba téve üzenetet küld Neganéknak
  • Dwightot összeszedik Rositáék, és innentől hivatalosan is Team Rickre vált, visszamennek a csatornához ahol Michonne látni véli Carlt zombiként csörtetni a távolban

w9.png

w10.png

w11.png

Rick is megérkezik, a házában keresi a családját, MIÉRT? Lerohanták a helyet, szerinted nem ott kezdték, öreg? Negan előkerül a sötétből Lucillelal, összeverekszenek, a seriff végül meglóg és összefut a csajával, hol vannak a többiek, kérdezi, amire a csatornában görnyedve kap választ: megvan Carl, de bordán harapták, és ha nem az új haverja volt az (más alkalmat/opciót nem látok rá) ennek csak egy kimenetele lehet..

w12.png

Köszönöm a figyelmet, februárban találkozunk!

Címkék: 18+ twd
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Winter is coming 2017.12.15. 08:02:27

Na, a bénaság tovább tombol, és tényleg mi a toszért nem mennek vissza a börtönbe (pár évaddal ezelőtt), és takarítják ki a zombiktól.

Gondolom a következő rész arról fog szólni, hogy flashback-ben megmutatják Negan-én hogyan jutottak ki, mert így eléggé oktalan lett a sorozat.

Serrin 2017.12.16. 20:01:13

TWD level -végtelen

Na jó, a 7x01-et nem múlta alá, de elég volt ebből a bénaságból.

Úgy döntöttem, hogy akkor nézem újra, ha Negan meghal és még így is túl türelmes voltam eddig. Addig meg főleg ebből a blogból tájékozódom, az bőven elég lesz.

Szakyster 2018.04.02. 04:00:15

Na, ez megint egy olyan rész volt, amitől elgurult a gyógyszerem. Lássuk csak: Miután 3 helyőrséget lenulláztak, megszerezték az ottani fegyvereket, komoly veszteséget okoztak a menedéknél, utanna egy nappal neganok megcsináltak nem egy, nem kettő, hanem baszod NÉGY párhuzamos támadást, gránátvetőkkel, amit a zombikordon ellen csak azért bem használtak, mert uncsi, mindezt észrevétlenül. Hát értem már, miért olyan ügyes Negan: az emberei osztódással szaporodnak, ő maga meg fegyvert szarik.
süti beállítások módosítása