Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

TERÁPIA 3X19 - CSÜTÖRTÖK, EDIT (4)

2017. december 08. 15:00 - Zsoofka

A Nagy Asszony ismét azon a kanapén ül, talán egy sértett pávához hasonlít leginkább. Mi történhetett?

1.png

Percek óta ülnek némán, tanulságos csendben. Végül Edit nem bírja tovább, csendet tör. Fel van háborodva, hogy Dargay nem olvas pletykalapot és nem tudja, mi volt a tegnap szenzációja. Ő Edit, a Díva hasra esett a jégen. Hááát ez egy ilyen bicikli. Nyamvadt Ritberger ide vagy oda, a nő úgy érzi, a maradék méltóságától is megfosztották. És furcsa módon, most, hogy bekövetkezett a legrosszabb, megkönnyebbült. Többé már nem kell érinthetetlenül viselkednie, újra lehet esendő (sicc) ember. Persze a kiszavazós műsorok más logikával működnek: a nézők már csak azért sem szavazták ki a párosukat. Tessen csak tovább küzdeni. Annál is inkább, hogy már a baleset előtt bulvársztár lett: minden újság azzal van tele, hogy a testvére haldoklik, ő meg haknival gyűjt pénzt a kezelésre. Még a lánya, Fruzsi is elhiszi, hogy Edit szivárogtatta ki a családi titkokat, csak azért, hogy szimpátia-szavazatokat nyerjen. És persze ezért, hogy már megint róla szóljon minden… Editünk szerint meg Angéla furakodik be az ő show-jába… Szerintem meg totál egészségtelen ez a szimbiózis, amiben a két testvér él.

3.png

Fruzsi és az anyja továbbra sem képes kommunikálni egymással. A lány Angéla legfőbb támasza, látja, hogy közeleg a vég. Anyját sms-ben kérleli: jó lenne, ha elmenne a testvéréhez, mert Angéla haldoklik. Editet felháborítja az sms stílusa, a tartalma meg rettegéssel tölti el: nem hajlandó és nem képes újra odamenni. Annyira nem, hogy inkább – most először – enged a stáb kérlelésének és elmegy velük bulizni. Majd lefekszik az amúgy idegesítő gyártásvezetővel, addig se kell Angélán kattogni. Egészségére. Furcsa módon ez az első szex a nő életében a válás után… És mintha ezt is megcsalásnak, a volt férje megcsalásának élte volna meg. Vonzódása hozzá még mindig kézzel fogható. A lánya fogantatásáról, a terhességről, szülésről és a szoptatásról mesél. Mind, mind a nőiesség témái, különösen részletesek a szoptatásos képek. A női mell szimbóluma, az élet szimbóluma.

2.png

Egy hosszú-hosszú aggonizálás jön, egy boríték felett. Edit napok óta magával hordja a BRCA teszt eredményét, csak épp nem meri kibontani. Vajon a halálos ítélete van benne, vagy egy felszabaduló sóhaj. A nő retteg, én meg azon imádkozom, hogy soha ne kerüljek hasonló helyzetbe. De sajnos mindannyiunk életében vannak/voltak/lesznek ilyen borítékok… És Edit retteg attól, hogy ő is beteg és ő is segítségre fog szorulni. Kit terheljen akkor a nyomorával? A lányát meg kell védeni ettől a végzettől! Vívódása nagyon összecseng Dargay és a Parkinson kettősével…

5.png

Ha pozitív a teszt, akkor sem hajlandó megcsonkíttatni magát, az nem az ő stílusa. Végül Dargay nem bírja tovább, kibontja a borítékot. De felolvasni már nem hajlandó, a diagnózist Editnek kell először látnia. A Díva nem akar hinni a szemének: NEGATÍV, mondja. Nem fog meghalni. Legalábbis nem most.

Dargay biztatja: tessen elmondani a jóhírt Fruzsinak és Angélának is. De Edit képtelen testvére elé állni… Hogy venné ez ki magát? Te meghalsz, én egészséges vagyok, bibibí. Dargay győzködi a már-már pánikolva szedelőzködő Editet: az a legszebb búcsúajándék, amit adhat testvérének: miatta legalább már nem kell aggódnia. Sem Angélának, sem Fruzsinak! El kell búcsúznia testvérétől, addig, míg nem lesz késő, mondogatja a pszichológus.

Címkék: terápia
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sylerolam 2017.12.09. 10:46:15

Amikor elkezdődött ez az évad, azt hittem, hogy a csütörtökök lesznek a legkevésbé érdekesek nekem. De ez a rész teljesen lenyűgözött, ez a két ember csodálatos színész, éreztem, hogy a rendezővel teljes összhangban, minden pillanatát megragadták a történetnek.
süti beállítások módosítása