Hogy volt?

Finding Escobar's Millions 1x02 - La Familia

2017. december 05. 17:00 - Scott Pilgrim

Folytatjuk ugyanonnan az aranykeresést. Valamit találtak a srácok, Esteban izgatott, de egyelőre csak motoralkatrészeket sikerült kiásni, amiket az ott elásott áldozatokkal együtt ásatott el Escobar. Doug elmondja, hogy Esteban szerint két bizalmasa rejtette el Escobar pénzét, akiket aztán kivégzett, hogy csakis Escobar tudhassa, hogy hol is van a pénze elrejtve. Exkavátorral felásnak mindent, de végül semmit nem találnak a motoralkatrészeken kívül, azokat viszont bevizsgáltatja Ben. Ha kiderül, hogy tényleg Escobarhoz köthető, akkor Esteban valószínűleg igazat mond, ráadásul jó nyomon vannak. Megtudjuk, hogy Escobar kivégzőosztaga, akiket a nyomornegyedekből toborzott, mocit adva nekik és munkát, olyan sok rendőrt és politikus öltek meg, hogy Medelínben még mindig illegális két embernek ülni egy motoron. Sikerül beazonosítani és Escobarhoz kötni az alkatrészeket, így Esteban eddig igazat mondott, ergo használható informátorként. A kérdés, hogy milyen más infókat lehet még kiszedni belőle.

vlcsnap-error777.png

Doug és Ben közben arra jutottak, hogy két csoportba volt osztható Escobar belső köre, akikben megbízott, az egyik csoport a személyes bérgyilkosai voltak, a másik pedig a családja. Ben utóbbit próbálja felkutatni, míg Doug előbbit. A még élő egykori bérgyilkosok közül Popeye lesz Doug embere, aki nagyon sok gyilkosságot vitelezett ki Escobarnak, a legbelső körébe tartozott, és valamit biztos tudnia kell a pénzről, ráadásul nemrég szabadult. Azóta kisebbfajta celeb lett az utcán, még hivatalos Facebook oldala is van. Ráadásul együtt ült Estebannal, akivel jóban lehettek, így Estebantól talán a telefonszámát is meg lehet szerezni. Meg is beszél vele egy találkát. Esteban tagadja, hogy lenne telefonszáma Popeye-hez, de Doug tapasztalata azt mondatja vele, hogy hazudik, így nem adja fel, és végül addig presszionálja, míg Esteban azt mondja, a megfelelő kapcsolatokon keresztül eléri, hogy Popeye felhívja Dougot. Bennek közben sikerül felkutatnia Pablo testvérének volt feleségét, Claudia-t, felhívja, és elmeséli, hogy miről van szó. Elmennek találkozni hozzá, és megállapítják, hogy a nő bár tud nosztalgikus lenni, nyilvánvalóan nem lehetett neki egy kellemes élmény az egész. Kiderül az is, hogy a lakás, amiben él, korábban Pablo feleségéé volt, és amikor beköltözött, fura lyukakat és rejtett zugokat talált a lakásban, és a rendőrség sosem kutatta át tüzetesebben a lakást. Ben meg van róla győződve, hogy pénzt rejtegettek a lakásban, vannak lyukak, amik arról árulkodnak, hogy valaki vagy valakik kerestek ott valamit, beütötték a falat és elvitték, a kérdés, hogy elvittek-e mindent, ami a lakásban el volt rejtve.

vlcsnap-error603.png

Claudia mutat egy kihúzható fiók mögött lapuló műanyag széfet. Azért műanyag, mert Pablo számíthatott rá, hogy akik keresni fognak a lakásban, azoknál fémdetektor lesz.  Ben megkéri, hogy a csapatával a megfelelő technológiával átkutathatják-e a lakást, Claudia pedig áldását adja rá. A megfelelő technológiával találnak is egy üreget az egyik fal mögött, de mint kiderül, bár egy rejtekhely, de üres. Ben következő célpontja Escobar lánytestvére. Luz Maria a neve, és próbálja jóvátenni a testvére bűneit, segítve a közösséget. Segít is a srácoknak, ha cserébe a pénz egy része az áldozatokhoz megy. Át is kutatják a birtokot, és rá is bukkannak valamire. Az exkavátorral ásni kezdenek, és rövidesen egy hordó egy kis darabkáját is megtalálják, úgyhogy ásnak tovább. Viszont csak mégtöbb apró darabkát találnak, hordót nem, ha viszont nem találnak egyben hordót, esetleg megrepedt a hordó, akkor bukta van, mert a pénz nagyon gyorsan lebomlik a megfelelő tárolás hiányában. Bár üres kézzel távoznak megint a srácok, meggyőződnek, hogy jó úton haladnak, Escobarnak meg még egy csomó háza volt, így idővel csak találni fognak pénzt. Doug viszont hívást kap Popeye-től, aki találkozni akar. Bár mostmár tévéműsora van és könyvet írt, így szüksége van a jó publicitásra, alapvetően valószínűleg még mindig sokan akarják holtan látni, így veszélyes a vele való találkozó, de Doug belemegy. Popeye egyedül szeretne találkozni Douggal, Ben elkíséri, de az autóban marad, amíg Doug találkozik Popeye-jel. Ezzel pedig véget is ér az epizód, a következőben kiderül, milyen eredményre vezetett a találka.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.