Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x06 – A Király, az Özvegy és Rick

2018. szeptember 30. 12:00 - hektor_

Hát ja, kb a címadóval ki is merül az epizód tartalma – nem akarok senkit lehúzni, de tekintve hogy nyakunkon a félévadzáró, kicsit összekaphatnák magukat az írók - viszont arról se feledkezzünk meg, hogy a sorozat már nyolcadik születésnapját ünnepli, ezért sajnos nekünk is engednünk kell az elvárásokból, mert lássuk be, arra kicsi az esély hogy részről részre izzadva vizslassuk a képernyőt izgalmunkban így közel egy évtizednyi Walking Dead után. Na lássuk, miből élünk: Rick sántikál tova, a Királyság gyászol, Maggie meg nem tudja, agyonlője vagy ingyen etesse a Hilltopba hozott újabb éhes szájakat, a szeméttelepen meg nem tudom, mit csinálnak, valószínűleg semmit, a legnagyobb izgalom hogy valaki kopog a kapun.

w1.png

Hilltop

Maggie elcsípi Krisztust, ahogy gömbrépákat osztogat a hilltopi kertek alatt üdülő foglyoknak, a lány nem örül, Gregory meg a szoknyája mögül vakkantja ki a javaslatát, miszerint elég már a hülyeségből, akasszák fel az összeset oszt jónapot. Este az egyik rab koketálni kezd a Megváltóval, eközben odabent megépítik a biztonsági zónát, ahol a fogolytábor egy tyúkketrec oltalmában ücsöröghet tovább, amíg el nem döntik, mi lesz velük. Gregory ismét nem tetszését fejezi ki a dolog ellen, nem engedhetünk be olyanokat, akikben nem bízunk, mondja, erre az Özvegy bezárja őt is a többiekkel, oda ahová való, nagyon jó!

w2.png

Szeméttelep 

A limlom zsibvásárba Rick állít be tökegyedül és végre kiderül, mi a szerepe a polaroidoknak: a szétdúlt Megmentők-fészkeket mutogatja büszkén a szemétembereknek, alkut ajánlok, jobbat mint Negané, mondja Fufrunak, segítetek a maradék előörsöt legyakni, és tiétek az egyik erőd, na, kivakartalak a geciből, vagy nem vakartalak ki? A pór Milla Jovovich szerint nem vakarta ki, úgyhogy fél másodperccel később a seriffet elvezeti két fegyveres, egyelőre nem megy ő innen sehova.

w3.png

Alexandria

Daryl és Tara kőpapírollóznak azon, hogy ha vége a háborúnak, ki öli meg Dwightot, jaj srácok, ez nem szép. Michonne lelép Rositával kárörvendeni a Megmentők-bázis szorult helyzetén, az út közepén hangversenyt hallanak az erdőből, így a két hülye kiszáll megkeresni a hang forrását. Carl is ott bohóckodik valahol a közelben, ahol tök spontán összefut az indiai sráccal, aki kaját kunyerált tőle pár résszel ezelőtt, meg is invitálja az ifjút az otthonukba. Hazafelé megtámadnak három vacsorázó zombit, amikből hirtelen kilenc lesz, épphogy nem hagyják ott a fogukat, ez bizony egy gyönyörű barátság kezdete.

w4.png

w5.png

Michonneék közben megtalálják a helyet ahonnan szól a koncert, egy csávó és egy csaj van csak ott, de még így is sikerül lebukniuk, úgyhogy a szokásos lövöldözés és majdnemmenekülés vége az, hogy Daryl húzza ki a lányokat a szarból, mikor a hangfalakkal épp meglógó Megmentő kocsijának menekülés közben leviszi az oldalát.

w6.png

A Királyság

Carol audienciára menne a Királyhoz, hívatlanul, így Jerry lepattintja, le is lép, nyomában Loras kisöccsével, akinek hiába mondja, hogy ne kövesse, nyilván követni fogja, így később kénytelen megmenteni a hétévest, aki egy bottal állt ki két zombi ellen. A botot a bölcs asszony pisztolyra cseréli a gyerek kezében, majd visszamennek a Királyságba. Carol ismét megpróbál bejutni őfelségéhez (ezt a jelenetet szerintem csak egyszer vették fel), mikor szét akarja lőni a zárat ami az uralkodót rejti, Jerry szól neki hogy nem kell, mert amugy nyitva van, micsoda poénok! Odabent Ezékiel még mindig kivan, mint a medvebőr, oda az a sok emberélet, nem vagyok király csak egy színész, menj el, mondja a nőnek, de az nem tágít, addig basztattál amíg elő nem jöttem a remete ólamból, replikázik, most már gyere királykodni, a népnek hiányzol, kicsit nekem is, úgyhogy indulás – hangzik a szerelmi fohász, mondtam én már az elején, hogy ezek között valami lesz.

w7.png

w8.png

Hilltop II.

A hosszúhajú gyökér egy kővel próbálja kiszabadítani magát a kötelek fogságából, de a Megváltó udvarlója kiveri a kezéből, nem fogsz megint bajba sodorni minket, mondja. Gregory a sarokban hallgat. Aaron lepasszolta a zsír új gyereket, Graciet az Özvegynek, tanulja az anyaságot, befut Krisztus, aki biztosítja Maggiet hogy jól döntött, amikor nem rendezett akasztás-bált, de a lány gyorsan közli vele, hogy a Megmentők bizony csak addig élnek, amíg ki nem derül hogy haszontalanok, tehát ha nem tudják őket beváltani a saját barátaikra a fogolycsere akció keretein belül, akkor vége a dalnak.

w9.png

Aaron magánakcióra indul, de Enid megint nem tud a seggén ülni, így vele tart, ennek gondolom az lesz a vége hogy egyiküket gondolom kiírják pár részen belül, Darylék is valami hasonlót terveznek a Megmentők bázisának közelében. Mindeközben Rick egy szál tökben üldögél egy konténerben a Szeméttelepen, de legalább lyukakat fúrtak a dobozra, úgyhogy nem fog megfulladni idő előtt.

Címkék: 18+ twd
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.11.30. 09:40:14

Ezt még olvasni is kínszenvedés volt. Hát még nézni. :)

Serrin 2017.11.30. 11:36:50

Csak azt vártam, hogy vége legyen. Rick meg egyszerűen ostoba volt.

hektor_ 2017.11.30. 12:53:00

Ostoba hát, mi a túrót akart ott egyedül?! Nem tudom, ezt hogy akarják felépíteni, de ha a következő részben egész Alexandria ott lesz a szemétdomb alján és fegyverekkel követelik a vezetőjük kiadását, miközben arra várnak hogy a zombik legyakják a Negan telepet, akkor nem tudom, mit raknak a félévadzáróba.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.11.30. 14:22:29

Mindenki hülye volt.

Rick: Elmegy a szegény ember Milla Vovovoicához +a szeméttelephez -AKIK EGYSZER MÁR CSÚNYÁT ÁTBASZTÁK ŐKET- tökegyedül mert annyira bízik abban, hogy a képek hatására öribarik lesznek. Ott helyben akár ki is nyírhatták volna.

Michonne + Rosita: menbjünk atókűzni, aztán meg be a sűrű setét erdőbe, ami még akkor is veszélyes lenne ha nem zombiapokalipszissel súlyosbított Neganság dúlna odakint.

Egyedül talán Maggie normális neki is meg kell küzdenie Urunkkal és Megváltónkkal aki rögön keblére ölelné azokat akik két része még az ő belüket ontották.
süti beállítások módosítása