Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Finding Escobar's Millions 1x01 - The Don

2017. november 28. 11:00 - Scott Pilgrim

Egy 24 éves rejtély nyomába indulunk most: a Discovery stábja két egykori CIA nyomozóval vág neki Kolumbiának, 45 napot kapva a kormánytól, hogy megtalálják Pablo Escobar maffiózólegenda rejtett és soha meg nem talált millióit. Escobar fénykorában egyébként naponta 60 milliót keresett a drogbizniszen, a világ legnagyobb drogbárójaként. Csakhogy a bankok nem fogadták el a pénzét, és bár szórta, amire csak lehetett – például három állatkertje is volt – egy idő után nem tudta már elég gyorsan költeni. Egy ponton már az Egyesült Államok 100 dolláros bankjegyeinek 20%-a Kolumbiában volt a a drogbiznisznek hála, így elkezdte hordókba pakolni és elásni szerte az országban. De csak egy részét találták meg. Egyik exCIA-tagunk, Doug beépült már a talibánok közé és egy halom életveszélyes szituációban vett részt. Társa a keresésben Ben lesz (akinek nem ez az igazi neve), aki ügyvezető volt a CIA-nál. Egy ideje már együtt találnak ki maguknak saját küldetéseket. A küldetés több fázisból fog állni: egy – szerezni forrásokat, akik dolgoztak Pabloval és rávenni őket, hogy segítsenek nekik, kettő – technológiával megkeresni a potenciális rejtekhelyeket, három – kiásni, amit csak lehet. Ehhez viszont kell egy rejtekhely is, ahol biztonságban lesznek, Doug egy hetet már eltöltött a városban, míg kiszúrt egy tökéletes helyet, ami amolyan beépülős akciós Batman-barlang mindenféle jóval, a lehetőségekhez mérten. És most, hogy felvázoltuk a helyzetet, csapjunk is bele az életveszélyes kincskeresésbe!

vlcsnap-error921.png

Doug neki is lát az első fázisnak. Ben Bogotába megy megtudni mindent Escobar pénzelrejtős szokásairól, amit csak lehet és azt teszi, amiben a legjobb: kutat. Dougnak nem könnyű a helyzete, ugyanis az Escobar-kultusz még mindig durván él Kolumbiában. Ráadásul Escobar egykori emberei ugyanis alapítottak egy saját kartellt La Oficina de Envigado néven, ami még mindig létezik. Gyakran keresnek új tagokat az utcákról, így Doug legjobb esélye az lesz, ha Medellin utcáin keres embereket, akiknek közük lehetett Escobarhoz, lehetőleg úgy, hogy ne gyűljön meg a baja a kartell tagjaival. Az utcán kérdezgetve rá is bukkan egy névre: Juan Esteban. Az utcán sokat hallja a nevet, közel állt Pablohoz, és azon kevesek egyike, aki még mindig él azok közül. Eközben Ben Bogotában bizonyítékot gyűjt rá, hogy tényleg igaz az, hogy pénzt ásott el Escobar, és nem csak városi legenda. Először az archívumba megy Kolumbia legrégebbi újságjának korai számaiért, ami egyben Escobar elsőszámú ellensége is volt. Ki is derül, hogy ez nem kamu hamar, folyamatosan talált a rendőrség egy halom pénzt, aranyat, fegyvert, mindenfélét elásva a földbe szerte az országban, volt, hogy 32 millió dollárt, volt, hogy 150 kiló aranyat. A pénzt bezacskózva, műanyag hordóban ásták el mindig. Viszont Escobar vagyonából csak 100 milliót találtak meg, ami semmiség. Így egészen biztos kell még lennie pénznek elásva. Egy biztos, jó bisznisz lesz ez Benéknek, ugyanis bár le kell adjanak mindent a törvény szerint a rendőrségen, 5%-át minden talált dolognak megtarthatják, így milliókat keresnek, ha ügyesek. Vissza is megy a kutatása eredményével Medellinbe Doughoz. Miután visszaért, Doug közli vele, hogy Esteban az ő emberük, aki végig Escobar belső köreiben mozgott és mai is abban a házban él, amit Escobar épített neki. Segítségül hívják Javiert és Steve-et, a két exnyomozót, akik lekapcsolták anno Escobarékat. Figyelmeztetik őket, hogy Esteban nagyon veszélyes, Skorpió a beceneve, és ők nem bíznának benne, továbbá a környék is veszélyes, és mindenki potenciális ellenség lehet, de segítenek Dougéknak megtalálni.

vlcsnap-error168.png

Kapnak hozzá telefonszámot és le is dumálnak vele egy találkozót Estebannál, aki még mindig azon a környéken él, ami korábban egy szeméttelep volt, de Escobar felhúzott ott egy rakás házat, megvásárolva ott mindenki lojalitását. Túl sok lehetőségük nem lesz a menekülésre, mivel nagyon tömött a környék, és a helyszínen kiderül, hogy zsúfoltabb is annál, mint amire számítottak. Száz különböző banda működik a környéken, 14 ezer tinédzser részvételével, és a gyilkossági statisztikák megegyeznek Chicago-éval. Amint odaérnek, minden szem rájuk is szegeződik. Doug bemegy Estebanhoz, Doug kint vár az autóban. Elég hamar nyilvánvalóvá válik, hogy még mindig Esteban a környéken a főnök. Doug finoman puhatolózik, de amint az elásott pénzre kerül a szó, véget ér a találkozó azonnal és távozniuk kell, mert egy szót nem tudnak kiszedni belőlük. Doug tovább puhítja telefonon, megpróbálva kicsikarni belőle egy második találkozót. Sikerrel is jár, ugyanis kiderül, Esteban sem találta meg a pénzt még, így segít nekik, pénztől motiváltan. Kezdésnek megmutatja nekik Escobar rejtekhelyét és belemegy, hogy átkutassák a helyet a megfelelő technológiával, Ben pedig hívja is a tech csapatát, akik meg is érkeznek mindenféle hájtekk dologgal. Ben elárulja, hogy amúgy nem fogják zsebre tenni, bármit is találnak, hanem odaadják a közösségeknek, amiket Escobar lerombolt. A kütyükkel fel is térképezik a rejtekhelyet, de csak egy kis üres föld alatti üreget találnak. Viszont Esteban elvezeti őket a helyre, ahova Escobar embereket vitt kivégezni, és néha elásta őket a motorjaikkal együtt, elképzelhető, hogy találni ott valamit. Fel is ássák a helyet és találnak is valamit, motoralkatrészek mellett, de hogy mit pontosan, azt már nem tudjuk meg most. Viszont ha találnak valamit, az veszélyes, mivel Estebannak egy kisebb hadserege van a környéken. Ezzel pedig vége is az első résznek.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása