Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tabukról tabuk nélkül 1x05 – A szexuális identitás és vágyak

2017. november 27. 11:00 - zoltankiricsi

Megérkeztünk ahhoz a részhez, mely azt a témát járja körül, ami talán legtöbbünknek elsőre beugrik a tabu-szó hallatán: szex. A szexualitás végtelen tárháza a titkoknak és elhallgatott vágyaknak. A szexualitás az, ami másodpercenként szembejön velünk a médiában, vagy a kultúrában, de mégis nehezen beszélünk róla nyíltan. Hát erről az epizódról nem mondható el, hogy nehezen beszélne nyíltan a szexualitásról, úgyhogy vágjunk is bele!

ep_5_szex_swingerek_2.jpg

Bár a homoszexualitás korántsem annyira titkolt és üldözött dolog, mint évtizedekkel ezelőtt, de azért azt sem mondhatjuk, hogy valaki minden gond nélkül nyíltan felvállalhatja. Különösen problémás ez vidéken, és az epizód jó érzékkel ezt járja körül, nemcsak úgy általában a homoszexualitás témakörét. Maximum respect a két srácnak, hogy névvel és arccal fel merték vállalni a szereplést.

Gábor épp arról mesél, hogy egy vidéken felcseperedő meleg srácnak a legszörnyűbb élménye az, hogy nincs kivel beszélgetnie az érzéseiről. Már gyerekkorában a fiúk érdekelték, de mivel a vidéki közegben nem igazán állnak rendelkezésre ilyen infók, ezért egészen sokáig fogalma sem volt arról, hogy ilyesmi létezik, hogy az ilyesmi normális, és hogy ez egy létező, legitim jelenség: vagyis, hogy létezik olyan, hogy homoszexualitás. Ja, és azt ne felejtsük el, hogy cseperedésének ebben az időszakában még net se volt, maximum lexikonok. Érdekessége a helyzetnek, hogy Gábor bátran coming outolt az osztályában, de a szexuális orientációja miatt senki nem bántotta, nem szálltak rá.

ep5_szex_meleg_par_1.jpg

Következő hősünk Vay Blanka, aki eredetileg Márton volt, de életének egy adott pontján rájött, hogy valójában ő nőként érzi jól magát. Persze már kisgyerekként is imádott nőnek öltözni, de felnőve ezek az érzések elfojtva maradtak, meg is házasodott, majd jött a sokk: ő ezentúl nőként szeretne élni.

És ez az egész váltás nemcsak arról szól, hogy onnantól női ruhákban jár, hanem látjuk Blankát, ahogy megpróbálja örökre eltüntetni az arcszőrzetét, ami egy elég drága, hosszadalmas és fájdalmas kezelés. A dolgot bonyolítja, hogy igaz, hogy nőként fog élni, de továbbra is a nők iránt vonzódik, tehát olyan párt kell találnia, aki leszbikus. De hogy még ennyire se legyen egyszerű, közben beindult benne egy érdeklődés a férfiak iránt is, aminek még nem látja a végét.

Szóval Blanka jó példája annak, hogy a világ dolgai nem egyszerűek és fekete-fehérek, és vagy homokba dugjuk a fejünket, vagy megpróbáljuk reálisan nézni a dolgokat, a maguk összetettségében.

Úgyhogy Blanka esete jó belépő következő szereplőinkhez, akik között van olyan is, aki nem is tudja eldönteni, hogy melyik nemhez tartozik. Megismerjük Ádámot, aki eredetileg lány volt, de mindig is jobban érezte magát fiúként, és párját, Petrát, aki nem sorolja be magát egyik nemhez sem.

Váltunk a nemváltóktól és a műsor következő blokkjában a többszerelműekkel ismerkedünk meg, akik egyszerre több partnerrel is képesek viszonyt ápolni – azok tudtával -, úgy hogy nincs a kapcsolatokból féltékenykedés. Illetve pontosítsunk kicsit, nem is az a különleges, hogy több partnerrel van viszonyuk, hanem az, hogy a partnereik többi partnereire nem féltékenyek. Na, ezt bogozza ki valaki!

A poliamoria lényege amúgy nem az, hogy mindenki keresztbe kasul dug egymással, hanem az, hogy mély lelki kapcsolat is van a sok-sok partner között, pont, mint egy hagyományos párkapcsolatban, csak itt meg van szorozva néhányszor a dolog.

Zsanett kontextusba is helyezi a poliamoriát, szerinte ez az egész azért tabu, mert a társadalom (ha egyáltalán hallott már róla) nem érti, félreérti, nem tud vele mit kezdeni.

Hazaérkeztünk. Mármint a blog.hu-ra. Ugyanis a Swingerpár is itt blogol, és most őket ismerhetjük meg, illetve rajtuk keresztül a swingereket. (Amúgy Vanda és Botond ebben a műsorban mutatják meg először arcukat.) A swingerkedésbe úgy csöppentek, hogy Botondnak a 20-as éveiben már volt szexuális élménye két lánnyal egyszerre, és ezt később bedobta Vandának, hogy mit szólna hozzá, ha. Vanda végül beleegyezett, úgyhogy regisztráltak egy szexpartnerkeresőre, majd meg is beszéltek egy randit, ami a végeredményt tekintve nem jött össze, mert Vanda úgy érezte, hogy ez az egész túl direkt: találkozni egy vadidegen párral, majd az ismerkedés után felmenni szexelni a lakásra.

ep_5_szex_swingerek_1.jpg

Vanda ekkor dobta be mentő ötletként, hogy járjanak inkább swinger klubba. Botond szerint a swingerkedésnek nemcsak az adja az izgalmát, hogy elmész egy klubba, ahol elvileg idegenekkel szexelhetsz, hanem az is, hogy a buli előtti felfűtött készülődés felidézi a fiatalkori randik izgalmát.

És akkor most mi is ellátogathatunk egy swingerklubba, ami egy budaörsi házban működik. A klub tulajdonosa Maci, aki elmeséli, hogy egy héten három napot vannak nyitva, szerdán vannak a legkevesebben, szombaton viszont 100 fő fölött is lehet a létszám.

Nemsokára megérkeznek Vandáék is, akik elfoglalják megfigyelőállásukat a jakuzziban. Különféle apró jelek alapján döntik el, hogy egy pár bejön-e nekik, illetve, hogy ők bejönnek-e a másik párnak. Ha igen, akkor felmennek az emeletre, és kezdődik a móka. A swingerklub szabályai persze szigorúak, aki tolakodik, vagy nem tud szalonképesen viselkedni, azt kitiltják az ország összes klubjából. A swinger életmód a párkapcsolatot is próbára teszi. Ha egy párkapcsolat nem elég erős, akkor az itteni élmények tuti elmélyítik a konfliktust a pár két tagja között, ha viszont erős, akkor még erősebben összekovácsolja a párt.

A végére jöhet egy fájdalmas téma: a BDSM. Vagy hívhatjuk szado-mazónak is. A szexuális szokások közül talán nem is azért érdekes, mert bőrszerkóban kínoznak valakit, hanem azért is, mert a főleg vezető réteg veszi igénybe. Jól jegyezzük meg: a felső x ezer imádja, ha megbilincselik és korbácsolják őket. Idegenvezetőnk amúgy Szilágyi Gyula szociológus, aki most épp erről a szubkultúráról készül könyvet írni. Ő ismertet meg minket egy dominával, aki ezekben a szexuális játékokban a végrehajtó, vagy játékvezető, szóval aki kínozza az embereket. Be is mutatja orvosi eszközeit, amelyek kifinomult módon alkalmasak fájdalom előidézésére. A Bogi nevű dominának komplett műhelye van a legkülönfélébb eszközökkel és felszerelésekkel, medve álarccal, lómaszkkal, vasráccsal.

Boginak most épp egy olyan vendége érkezett, akit először egy horrormaszkkal nővé kell változtatni, majd begöngyölíteni egy bőrzsákba és hintáztatni. Ezzel a képpel retinánkba égve búcsúzik ez az epizód.

17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BBrigusz 2017.11.27. 11:05:56

Kövezzetek meg, de teljesen függetlenül attól, hogy a swinger létjogosultságát nem vagyok képes megérteni, nekem felfordult a gyomrom ettől a Vanda-Botond párostól... Amúgy az epizód első felében kifejezetten érdekesek voltak a riportok szerintem.

RTB 2017.11.27. 11:56:46

VAy Blankáról már olvastam valahol az indexen, akkor is, és most is Mr Garrison jut eszembe a South Parkból.

zoltankiricsi 2017.11.27. 15:58:44

@BBrigusz: miért fordult fel? (nem vagyok swinger, csak kérdezem)

pittscards 2017.11.28. 08:43:18

@BBrigusz: Nekem csak az volt meglepő,hogy kicsit fiatalabbnak gondoltam őket, meg bizarr volt nappali fényben látni a Tik-Tak felső szintjét :-) De az első két interjú tényleg érdekes volt, , meg is akadtam azon a mondaton, amikor az egyik nőnek született alany mondja, hogy "férfinak érzem magam" - mit jelent ez? Nők is hordhatnak nadrágot, vezethetnek autót (már Szaúdi-Arábiában is) vagy akár országot (Merkel, May) - szóval miben más a "férfinek érzem magam" és a "fiús leszbikus vagyok"? Igazából csak fizikai különbséget látok, és mintha tényleg említette volna, hogy szakállt akar (amit szerintem meg fog még bánni, de ez csak az én véleményem).

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.11.28. 10:12:51

@zoltankiricsi:

Szerintem Vanda nem ugorGYa meg a szintet nála mint 3. swinger partner, bottal se piszkálná meg típus kb gondolom.
Az átlagnál nem néz ki jobban Vanda & Botond, pedig azt gondolná az ember hogy ha valaki ezt a műfajt csapatja az alapból jól érzi magát a bőrében és kívánatos, hát ők nem éppen azok szerény véleményem szerint.

DominaBogikának engedném hogy párszor behúzzon, őt tényleg nem csak tapicskolná az arcom, fontos hogy hiteles legyen valaki, bár nem izgulok erre kimondottan, de egyszer kipróbálnám milyen lehet ha elver egy nő :))

BBrigusz 2017.11.28. 10:25:21

@zoltankiricsi: Nagyjából azért, amiért @szociál kifejtett... Alapból távol àll tőlem ez...mondván ha szeretek valakit akkor semmilyen szinten nincs szükségem másra, de ha valaki kezd barátkozni a gondolattal, vagy felkeltette az érdeklődését maga a swinger, nem hiszem, hogy ezek ketten ne vennék el tőle a kedvèt. Egyik sem egy matyóhímzés mondjuk ki, mégis végtelenül el vannak telve maguktól.

2017.11.29. 15:28:53

@BBrigusz: sztem hiteltelen a blogjuk, pusztán már azzal, amilyen képeket felraknak illusztrációként, kimondva ill. kimondatlanul azt sugallva, h csupa olyan kaliberű ember vesz részt a partikon (a moderálásaik alapján külön rácsodálkoztam, h felvállalták a szereplést a műsorban).

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.11.29. 15:35:28

@szociál: én mindig ellentétesen voltam ezzel véleményem szerint.
tehát érted.

2017.11.29. 15:35:31

@Biriksz_Krokiksz!: pontosítok: engem hidegen hagy, kinek milyen a külseje, meg a szex úgyis mindenkié, nem csak a szépséges kiváltságosoké, csak a csúsztatást nem szeretem.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.11.29. 16:19:20

@Biriksz_Krokiksz!:

én a blogjukat nem ismerem, de már nem is érdekel, viszont tényleg megtévesztő lehet ha illusztrációként is de babán kinéző szwinger párokat mutogatnak az oldal látogatottsága céljából.
Azzal nekem sincs bajom ha valaki nem egy playmate, de akkor ezt a műfajt ne reklámozza annyira, hanem csöndben csinálja a párjával.
A tabuban a fetrengők arcát nem mutatták, de alakra nem voltak rosszak, szóval lehet közéjük másztam volna ha tele nyomnak kokainnal :))
Magamtól ilyenben nem vennék részt, otthon takaró alatt egyedül kiverem inkább :))

2017.11.29. 16:39:58

@szociál: a fogalmak tisztába rakása is időszerű lehetne.
a monogámia sokszor együtt jár a monoamoriával, de nem mindig, mivel a monoamoria a szerelemre fókuszál (az érzelmekre), a monogámia pedig az együttélési, életközösségi formára. és akkor még ott van a poliamorkodás monogám házasságban
xD

zoltankiricsi 2017.11.29. 16:44:35

@Biriksz_Krokiksz!: hogy érted a csúsztatást? nem kötözködésből kérdem, csak értetlen vagyok :D

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.11.29. 16:46:28

@Biriksz_Krokiksz!:

ezt kínaiul is leírhattad volna szerintem, pont ennyit értenék meg belőle :)
az mi amikor a csaj két/három palival él jóbaráti viszonyban (tekerik, fűrészelik stb..) és együtt él velük, de nem házasok ?

@PeniValdes:
jóvan baba :)

2017.11.29. 16:55:28

@zoltankiricsi: botiék blogjára, nem a posztra vonatkozott a csúsztatás. @Biriksz_Krokiksz!: mint írtam itt.

(több hasonló témájú blogba szoktam beleolvasni, hitelesség szempontjából érdekes összerakni a puzzle-t,
és én spec nem feltétlenül őket választottam volna be a műsorba)
süti beállítások módosítása