Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

TERÁPIA 3X09 - CSÜTÖRTÖK, EDIT (2)

2017. november 24. 15:00 - Zsoofka

Könyörgöm valaki vegye le Dargayról azt a sapkát, mert a sírástól amit rám hoz, nem bírom írni a hogyvoltot. Agyrém. Azért viszont pirospont, mert visszahozták nekünk Zsófit az első évadból: mosolygós, kismama és boldog. Valami miatt azonban Dargay telefonszáma iránt érdeklődik... Lehet, hogy látjuk még?

1.png

Edit is Dargay kinézetén szüttyög, bár beismeri, neki sem esik jól, ha a szemei alatt lévő táskákkal basztatják. Folynak a jégtáncpróbák, nem vészes, mondja, fizikailag jól bírja. Ellenben a népség, aki ezt műsort gyártja, az nem az ő színvonala: harsányak, álkedvesek és stylistok ("öltöztető kislány művészi öntudattal").

2.png

De nem azért vannak itt, hogy a showműsorról elmélkedjenek. A Díva levelet húz elő, amit Angéla küldött Fruzsival. A levél egy végakarat, amiben a húga felhatalmazza Editet, hogy egészségügyi döntéseket hozzon a nevében, ha már ő nem lesz rá képest. Editet több okból is dühíti a levél: egyrészt mi ez a faszság, keres sok pénzt, szerez külföldi orvost, nem fog itt meghalni senki. Másrészt büntetésnek érzi, hogy Angéla ilyen felelősséget hárít rá, ő erre nem képes és még csak gondolkodni sem akar rajta... Dargay kérdésére azonban bevallja: Angéla férje már rég meghalt, más rokon meg nincs, szóval logikus döntés Editre bízni magát...

Edit azonban nem akar élet és halál ura lenni. Nem, nem mondta ezt meg a húgának, nem beszéltek azóta sem. Viszont elmondta Fruzsinak, aki szerint hihetetlen, hogy ebből a helyzetből is ki tudja hozni a Díva, hogy minden róla szóljon.

Edit őszintén bevallja, hogy zavarja a húga és a lánya között lévő erős érzelmi kötelék. Pedig részben ő az oka, hogy Fruzsi második anyjaként tekint a nagynénjére: gyerekkorában sokat vigyázott rá, amikor Edit meghallgatásokra és premierekre készült. Talán túl sokat is. A bajban Fruzsi Angéla legfőbb támasza: még a fejét is kopaszra borotváltatta a lány, amikor Angéla kemot kapott. Mostanában a nagynéni főzni tanítja, bezzeg Edit egy zacskóslevessel is képes beégni. Igen, Edit féltékeny, sőt már az is eszébe jutott, ha Angéla meghal, talán visszatalál hozzá a lánya. Testvérének sose lehetett gyereke, pedig anyának rendeltetett. Belőle, Editből, senki sem nézte ki, hogy jó anya lenne. Elvégre ő a démoni nő, testvére meg angyali...

3.png

Vajon Angéla büntetni akarja Editet a végrendelettel? A miért-re a nő egy ezeréves történettel felel: a családban Edit volt a színésznő, Angéla a tudós. Az egyetemi évei alatt a fiatalabb nővér mégis megmártózott a színművészet világában, egy egyetemi darab főszereplőjeként. Ez az élmény olyan nagy hatással volt rá, hogy kacérkodni kezdett Thaleia istennővel, de Edit leoltotta. Sose állt Angéla többé színpadra, Edit pedig magát okolja most, amiért akkor nem támogatta testvérét. Sőt! Továbbmegy. Egyenesen tehetségesnek tartotta Angélát, de ezt nem mondta meg, inkább eltanácsolta. Halálra ítélte, legalábbis az álmait. És most azt kéri tőle Angéla, ha kell, ítélje halálra egész emberi lényét. Erős párhuzam, ízlelgetem.

4.png

De még tudják fokozni: az a bizonyos színpadi előadás, amiben Angéla részt vett, édesanyjuk halála után volt. A család akkor nagyon nehéz időszakon ment át, Angéla még pszichológushoz is fordult. Dargay Andráshoz. És ez Dargay Andrásnak is csak most esik le, Edit eddig gondosan titkolta. Tudja, hogy szabálytalan egy szakembernek a család több tagjával terápiázni, de ő ide akart jönni. Jogosan félt, hogy Dargay elküldi a picsába, ezért nem szólt. Bár a pszichológus meglehetősen dühös lett, hogy így megvezették, mégis megajánlja a jövő heti szeánszot Editnek. Átérzi ugyanis azt az érvet, amit a nő hoz fel a mentségére: olyan szakemberre volt szüksége, aki ismeri a sztorija másik oldalát is...

 

Címkék: terápia
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása