Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Walking Dead 8x05 – Maga a félelem

2018. szeptember 30. 09:00 - hektor_

Na, aki abba a hitbe ringatta magát a hetedik évadban, hogy ennél lassabbra már nem vehetik a storylinet, annak jó reggelt kívánok: a sorozat készítői ismét megmutatták hogy van még ott, ahonnan ez jött.

Visszatérünk valahová a múltba, ahol Gabriel Atya istene házában osztja az oltár előtt az Úrnak, hogy egy gondolat bánt engemet, az évadokon át tartó, hosszas, haszontalan szereplésem után az értelmetlen haláltól kímélj meg. Váltás az évad első részére a másik oldal szemszögéből, Gregory júdásozik ugye a Megmentőknél, az előadása nagyon gyenge, Dwight annyira unja a banánt hogy ki is megy rágyújtani, Negan is tisztában van vele hogy ez a csávó a saját anyját sem tudná rávenni semmire, nemhogy a hilltopi bagázst arra, hogy működjenek együtt.

"Szerintem egy vékonyfaszú politikus vagy, aki azt próbálja felmérni, melyik lyukon könnyebb bejutni."

w1.png

Dadogó hűségbizonygatásából Simon húzza ki, javasolva, hogy max ha nem úgy van, ahogy Júdás mondja, megölik a teljes hilltopi populációt, szevasztok, de a vezérnél kihúzza a gyufát az ötlettel, úgyhogy marad az A-terv: nyilvános kivégzése az Özvegy-Király-Rick triónak iszonyatos kínok között, abból majd mindenki okul – az emlegetett szamarak épp ekkor futnak be az összetákolt kocsikkal, lövöldözni. Snitt után íme a „kint zombik,bent Negan” sztori folytatása Gabriel Atyával: a vezér elveszi a puskáját, majd baráti jobbot nyújtva felsegíti a tiszteletest, hogy együtt kuksoljanak a doboz sötétjében. Kedélyes beszélgetés, a „hadd kérdezzek valamit” után nyilván a „miért lettél pap” jön, gondolom Negan lehetséges családja is előkerül még ha sokáig ülnek itt, satöbbi, satöbbi.

w4.png

Odabent a Megmentők tisztjei parában ülve találgatnak, mivan ha Negan meghalt, szól a csaj, Simon erre leoltja, én vagyok Negan, mindenki az, vagy te valaki más vagy, Regina? Szerintem ő Regina, de sokkal viccesebb lenne, ha valóban Negannak hívná mindenki egymást, na mindegy. Rosszabbnál rosszabb ötleteket pufogtatnak a vezér keresésére, végül elkezdenek vádaskodni, egyikünk áruló, hangzik el és megy a pislogás Eugenera, de mi tudjuk, hogy Dwight volt, aki egyébként támogatja a gyáva Taft modellt. Később Eugene átmegy megköszönni D-nek a pártolást, összefogdossa a fakatonáit, ettől festékes lesz az ujja ami nyilván később még fontos lesz, majd elsüt a savanyúuborka=helyzetünk kontextusban egy olyan viccet, amiért ezúton is megkérném Frank Darabontot, hogy mutasson rá, kik voltak ezért a felelősök.

w5.png

Közjáték: Gabriel Atya továbbra is meg van róla győződve, hogy a szorult helyzetükben épp itt az ideje hogy Negan meggyónjon, a szövegek ismét nagyon jól lettek megírva, egy zombi közben betöri az ajtó alját, a pap meg addig bosszantja Negant, míg az megüti, úgyhogy elbújik a lakókocsi szekrényében.

w7.png

Daryl és Rick kiszedik a hasbalőtt Megmentőből hogy kik élték túl a támadást a Királyságból, majd mikor megkeresik a rakétavetőt meg a többi holmit, Darylnek jó ötlete támad: gyere Rick, tegyük a földdel egyenlővé a Menedéket a saját fegyvereik segítségével, ezzel a húzással még uzsonna előtt befejezhetnénk a háborút! A seriff nem hajlik a dologra, családok is vannak ott, fiacskám, nem ez a módja, én is mennék haza a csajomhoz, de a Királyság elbukott, a Hilltop meg elég karcsú segítség egy esetleges vendettával szemben. Daryl nem enged és megindul, Rick visszarántja aminek egy kapitális behúzás a vége a srác részéről, összeverekszenek, a seriff eldobja a dinamitokkal teli táskát a felborult, már füstölő kocsira, NYILVÁN azonnal berobban a jármű, a két majom meg a földön ülve nézi a tűzijátékot, aztán elhúznak.

w8.png

w10.png

w9.png

Gabriel Atya a szekrényből coming outol – hah, ezt csak most olvasom, hogy hangzik, de most már így marad - a legszörnyűbb tettével, igen, az volt mikor kitört az apokalipszis és kizárta a híveket a templomból, Negan replika a halott első feleségéről szól, akit nem elég hogy szétcsalt miközben az asszony beteg volt már, de ráadásul nem volt ereje lelőni amikor zombi lett, sad. Az újdonsült cimborák előveszik a régi trükköt: kibeleznek egy zombit, majd miután beengedik a többit, kiindulnak, a rajtuk lógó belek azonban nem egyeznek meg Harry Potter láthatatlanná tévő köpenyével, így hamarosan Lucille veszi kezelésbe a halottakat, akik az égből is potyognak rájuk.

w11.png

Balon a srác amugy nem halott, csak alszik

w12.png

Mindeközben a Menedék biztonságában a pórnép feljön az emeletre lázadni, mielőtt tömegpusztítás lenne, füttyszó kíséretében besétál a vezér a pappal az oldalán és helyre teszi az alattvalóit. Később tovább folytatódik a ki árult el minket téma, Eugene meglátja a tettes táskáján a festékfoltokat, amiből a délutáni látogatásával összerakta hogy Dwight a ludas, de egyelőre kussol, akkor is, mikor Negan megfenyegeti hogy ha nem húzza ki a bandát a szar helyzetükből, több mint a haja szála fog görbülni.

w14.png

Záró képkockák: Rick helikoptert szúr ki az égen, eközben őt is kiszúrják. Eugene paplant visz Gabriel Atyának a cellába, ahol a csávó elég szarul néz ki és izzadva reszket, ez egy harapás lesz, azt mondom.

Címkék: 18+ twd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Costanza 2017.11.24. 06:47:20

szerintem csak melege van ott bent, nincs AC

enzo23 2017.11.26. 14:10:37

na ez kimaradt, hogy Eugene meglátott vmi festékfoltokat a táskán, és ebből rakta össze hogy Dwight a hunyó (meg hogy ezért volt fontos a figurafogdosás), kösz
(meg mondjuk Gabriel jelenete se volt tiszta a végén)
süti beállítások módosítása