Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 3x01 - The Book of Kevin

2017. november 08. 13:00 - Szencsike

Elkezdjük a sorozat befejező évadát, 8 epizód múlva meglátjuk mi lesz a sorsa a kedvenc családunknak. Ugorjunk vissza néhány száz évet az időben, és nézzük meg, ahogy telepesek létrehozzák a kis közösségüket valahol. Közben egy kedves női hang tudósít, hogy senki, csak az Úr tudja, mikor jön el a világvége. Az Elragadtatásról is beszél, valaki marad, valaki majd elmegy, de fel kell rá készülni. Közben megmutatnak egy dátumot, 1841. január 21-én valami történni fog a telepeseinkkel. Egy családot követünk, apa, anya és az egy szem fiúgyermek. Egyik éjjel fehér ruhában figyelik a csillagokat, mintha várnának valamire. Később a templomban az atya egy újabb dátumot mutat meg, miután egy galambpostából megkapta az új híreket.  1844. április 16. Azt hiszem valóban  az Elragadtatást várják. Az asszony mindenesetre optimistább, mint a férje. A megadott dátumon újra megismétlik a fehérruhás csillagbámulást és imádkozást. Nem történt semmi, a templomban egyre kevesebb az ember, jön egy újabb galambocska, az atya komor, de a dátum 1844. aug. 6. Sajnos a férj már nem hisz benne és a gyerekkel együtt otthagyja a még mindig reménykedő asszonyt. Elérkezett az újabb éjszaka, az asszony egyedül várakozik, ezúttal szakadó esőben. Reggel a közösség hangos nevetése közepette térhet haza. Ő az egyedüli, aki még mindig hisz az Elragadtatásban, a férje és a fia már lemondtak erről.  Bár ezután az éjszaka után talán az ő hite is megingott. Fáradtan, talán mérgesen, talán csalódottan, de egyenesen a templomba megy, ahol már több fehérruhás alak fekszik a padlón, talán holtan. Ő is lefekszik melléjük...

1.png

Szegény hölgy, százegynéhány évvel később a modern kor hitetlenjei átélték azt a csodát, amit ő annyira várt. Ismét a jelenben vagyunk, Jarden, látogatóközpont és egyben Bűnös Maradék főhadiszállás, ahol Meg javában cigizik, amikor Evie felébred. Az ifjú hölgy egyenesen odalép hozzá, és írásban válaszokat követel, mire várnak még? Meg szóban válaszol, a tigrismutatványokat bemutató Siegfried és Roy párost emlegeti, szépek és ügyesek a tigrisek, de előbb-utóbb megtámadják a gazdáikat. Ekkor kintről zajt hallanak, Evie kirohan, kint az utolsó parkőrök is szedik a sátorfájukat, és fejvesztve menekülnek. A környezet alapján a lázadás utáni reggelen járunk okt. 15-én, és nem ok nélküli a menekülés: egy drónrepülőgép vezényel feléjük egy bombát. Három évvel később, szól a felirat, a látogatóközpont helyén egy óriási lyuk tátong, mikor Kevin Garvey rendkívül szakállas rendőrfőnök nézegeti.  A rádión jelentik, hogy közel 700 ember kíván bejönni, túl sok, de a főnök engedélyt ad erre. Kevin egy szép hófehér pacival járőrözik, aki az Andy névre hallgat. A turista látogatóknak már nem szükséges a karszalag, ezek szerint szabad a belépés.

A városban nyoma sincs a dúlásnak, ám még mindig létezik a sátortábor, jelenleg a főtéren, de mindenki békés és boldog. Az oszlopos Hippink még mindig működik, és van egy hatalmas lufiember a tér közepén. Egy túlbuzgó rendőr a lufiember tulajdonosaival veszekszik, túl magas, nem maradhat itt, de Kevin közbelép és leállítja a buzgó kollégát, Tomit. Ezek szerint rendőrnek állt a fiatalúr. A lufiember egy okt. 14-én Eltávozott és remélhetőleg okt. 14-én visszatérő pasas miatt van, ez mutatja, hova kell érkeznie. Kissé lükének tűnnek ezek a tulajok, de Kevin megtalálja a módját, hogy leállítsa őket. Ad nekik egy-egy névjegyet és megkéri őket, ha bármilyen furcsaságot látnak a táborban, neki jelentsék személyesen, cserébe a lufiember maradhat. Nemcsak a lufisoknak, de Tominak is tetszik a húzás, két legyet egy csapásra ugye. Elküldi Tomit a hídhoz, ott kevesen vannak, de hatra legyen otthon, vacsora! Oké, de a szülinapjáról se feledkezzenek meg! Olyan kedélyesen elröhögcsélnek a másikkal, teljesen kicserélték őket. A földön Kevin talál egy papírt, még 14 nap, írja a felirat, ezek szerint zsúfolt pár napnak/epizódnak nézünk elébe az évfordulóig.

5.png

Kevin ezek után a templomhoz megy, ott a parkolóban egy jókora gyülekezet hallgatja áhítattal Matt atya hangszórós prédikációját. A valódi Matt atya a templomban beszél az istentiszteleten ülő helyieknek. Matt atya is szakállas lett, de azt szentül hiszi, hogyha az évfordulós okt. 14-én történik valami, az itt Jardenben fog lezajlani. Ezt azóta tudja, hogy megérkeztek a feleségével, Maryvel, aki nagyon csinos, és ott üldögél mellette a 3 év körüli kisfiúk. Kisfiúk lett! Viszont Mary zavartan áll fel és int körbe, ezek szerint Matt atya őt, mint Jarden csodáját mutogatja a híveknek, és talán még mindig nem szokott hozzá. A kisfiút Noah-nak hívják egyébként. Kevin szokása szerint kételkedve hallgatja a „Lehet történik valami” szöveget, de nem tud mit tenni. Matt atya keresztelést a forrásnál, tavacskánál tart, ami ismét vízzel teli. A templom irodájában Michael dolgozik, ahogy Kevin belép az ajtón, a srác rögtön lecsapja a laptop tetejét. Kevin vigyorog, biztos pornót nézett, de a srácnak fel se tűnik a poén, szóval hagyjuk. Michael is meghívást kap a vacsira, ami Tomi szülinapi partija is egyben, csak titkolják előle, de azt is rosszul. Érkezik Matt is, és kap egy kisebb lecseszést Kevintől, ugyanis Matt visszatért a régi szokásához, a szórólapozáshoz, igaz ezúttal a templomot hirdeti a híveknek. Matt állítja, hogy semmi köze sincs a papírhoz, de Kevint nem érdekli, okt. 14. közeledik, nem akar olyan balhét, mint a múltkor. Legyen, Matt visszavesz, ha Kevin ezt kéri, aki mérgesen távozik. Viszont Matt Michaeltől kérdezi, hogy Kevin ugye nem látott-e egy bizonyos valamit.

Rendőrség, eligazítás, jön okt. 14, egyre több lesz a zarándok, a csapat egyedül a fizetett túlóra miatt örül a hírnek. Közben megérkezett Nóri, csini kiskosztüm van rajta, és visszatért a régi melójához a Hirtelen Eltávozások Osztályánál, most valami főnökféle lehet, ugyanis ő is eligazítást tart a rendőröknek. Neki nem kell mikrofon, mint Kevinnenk, ő egyedül  is túlzengi a csapatot, és hoppá, gipszben van az egyik karja.  Sokan még manapság is az Eltávozással jönnek, ha rendőrök bármi ilyet hallanak, azonnal őt hívják. A fejtágításnak vége, Kevin és Nóri lop magának pár pillanatot, turbékolnak a kis galambocskáink. Kevinnek szól az egyik kolléga, egy régi vadász ismerőse várja őt. Az irodában pedig ott ücsörög Dean, a kopasz pasas, aki az állatokat lőtte le Mapletonban. Szegény Kevin múltja visszatért, és Dean őszintén sajnálja, hogy belerondít Kevin jól működő életébe, de valamit tenni kell. Egy hűtőtáskából elővesz egy bezacskózott és megkezdett szendvicset. A sztorija szerint részt vett, mint pincér a wyomingi szenátor adománygyűjtő partiján és ez a szenátor mindössze egy mogyoróvajas szendvicset kért, ezt rakja le Kevin elé. A vacsin mindenféle földi jó volt, de csak a szendvics kellett neki. Azt akarja, hogy vizsgálják meg a szendót és kutya DNS-t keressenek. He? üzeni Kevin pillantása, de Dean kitartóan állítja, hogy a kutyák képesek felvenni az emberek alakját, és ha valami történik okt. 14-én, akkor köze lesz a kutyákhoz. Most csak egy szenátor, de lehet holnap már egy miniszter lesz egy kutyából. Kevin nem hisz neki, ezek csak furcsa képzelgések, közben megmutatják, ahogy Kevin lelökte Pattit a kútba, ha már képzelgések. Dean megfúj egy kutyasípot, mialatt Kevin felajánlja neki, hogy megbeszélhetik Dean dolgait. A kopasz ért a szóból, fogja a szendót és elmegy.

Látogassunk meg egy másik szakállas férfit, John Murphyt, aki átvette a tenyérlenyomatos Isaac helyét. Most ő adja meg a válaszokat másoknak, esetünkben egy kigyúrt, kopasz kissé hitetlen pasasnak, aki tudni akarja, hogy az apja miért az ő szülinapját választotta, hogy megtegyen valamit. Érkezik Kevin, most csak kéne valami a házból, nem is zavarja őket, és felmegy az emeletre. Ott bekopog egy pici szobába, ahol Laurie figyeli a földszinti kamerák felvételeit, mikrofonba beszél és John lent szó szerint elismétli mindazt, amit Laurie mond. A nő csekkolja a lent üldögélő páciens és édesapja Facebook oldalát, ez alapján próbál valami megnyugtató választ átadni Johnnak, aki hihetően elmondja a pasasnak. Lent szegény pasas a sírás határán van a léleknyugtató szövegeléstől, Laurie utolsó utasítása az, hogy John ölelje át, hogy megnyugodjon. Mikrofon kikapcs, Kevin elismeréssel adózik a teljesítményük előtt.  Viszont Kevin azért jött, hogy elmesélje a világhódításra készülő kutyák teóriáját és a régi „barátságot” Deannel. Sajnos nyíltan őrültnek is nevezte, amit Laurie szakvéleménye alapján nem kellett volna. De ő is megmondta neki, hogy őrült, mikor Patti járt a fejében, no mindegy, Laurie csak beszéljen ezzel az emberrel. Érkezik John, vigyorog nagyon, majd fogja a fizetséget, amit a pasas adott és egy iratmegsemmisítőbe dugja. Kevin mereszti nagyon szemét, de Laurie int, ne is foglalkozzon vele, majd John megdicséri a nőt a jól végzett munkáért, akinek egy jókora csók lesz a jutalma. Na, ez aztán párosítás a javából!

Este hat, itt a sokat emlegetett szülinapi parti, vacsorának álcázva, az összes jómadár itt van, akit eddig láttunk, kivéve Lilyt és Jillt, és az ünnepelt nagyon örül a köszöntésnek. A gyertyafújás előtt Tomi elgondolkodik a kívánságon, világbéke elcsépelt, családtagokból is kijutott neki, de kitalált valamit és elfújja a gyertyákat. Kopognak, Jill az végre, egy rakás lufit hozott, jött ünnepelni az elcseszett kis családjával. Később, a pasik söröznek, Matt a széthányt guatemalai missziós-nyaralásról mesél nagy röhögések közepette, szegény azt hitte egyszer, hogy az égő csipkebokor szólt hozzá. Egy játék része, ki milyen hülyeséget csinált a 25. szülinapján. John pl. Erikával rúgott be, az italboltban ahol dolgozott. Kevinnek volt egy autóbalesete, egy fiatal anyukával ütközött, akit egy év múlva feleségül vett és a fiának most van a szülinapja. Kevin az esetet isteni beavatkozásnak nevezi, Matt pontosítani akarja, így lesz belőle karma, meg az, hogy jókor volt jó helyen, amire isznak az urak. Később Kevin és Jill búcsúznak, a lány visszamegy a suliba, lehet már sose látják egymást, ha okt. 14-én ismét eljön a világvége. Itt sem akar maradni, mert Laurie-val még mindig feszült a viszonyuk. És igen, valakit nem láttunk, a kis Lily-t, ugyanis Nóri egész este Noah-t babusgatta, valami történhetett a kislánnyal, és Nóri nem akar beszélni róla, amit Kevin el is mesél Jillnek. Egy ölelés után Jill elindul vissza a saját életébe.

Este Nóri a gipsze alatt próbálja megvakarni magát, közben Kevin elmeséli, hogy miről sztoriztak az urakkal. Az ő sztorijuk kevésbé romantikus, mint Keviné és Laurie-é, hisz Kevin a karácsonyi bálon mondta el Nórinak, hogy megcsalta a feleségét, ők ekkor találkoztak először. A kicsi Noah is szóba kerül, de mi történt Lilyvel? Ha már gyerek, akkor azt meg is kell csinálni, úgyhogy ágyba bújnak, de Kevin utána nehezen alszik el. Másnap reggel arra ébred, hogy Nóri nincs mellette, aki szerencsére épp öltözik, bicajozni indul. Ugyan vasárnap van, de Kevin még ma is dolgozni megy, azt viszont csekkolja, ahogy Nóri elindul. A velük szemben lévő ház előtt pedig három sátor van felállítva, már a kertvárosba is beférkőztek…  Ha valaki arra gondolt, hogy mikor romlik el az idill, nos, most. Kevin öltözés közben, vagy épp helyett, az arcára húz egy zacskót és szigszalagot teker a nyaka köré, majd vesz jó pár mély lélegzetet. Hát, ő, oké… Lehet ismét „odaát” akar lenni? Mindenesetre Kevin túlélte ezt a kis akciót, amiről Nóri tuti nem tud, és a drága lélek munkába indul. Tomi a tóhoz hívja, a keresztelőből nem lett semmi, ugyanis megmérgezték a vizet.

14.png

Áll a bál a tónál, a tiltakozók Evie képmásával díszített piros pólót viselnek, és mérgező anyaggal teli hordókat borítottak a tóba, ahol Matt atya keresztelt volna. A pirosak a 93 halott BM tag emlékére akcióznak, ez a hely a képmutatás helye, nem szent hely. Hamarosan teljes káoszba fullad a helyzet, a pirosak és a keresztelkedők egymásnak esnek, Kevin szép lassan kisétál a balhé köréből, majdazon a helyen, ahol öngyilkos lett a 2x01. részben a vízbe ugrik. Ez lecsendesíti a verekedőket, mindenki aggódva nézi, hogy előbukkan-e a vízből és szerencsére igen és lám, a víznek semmi baja, Kevin is jól van, a mérgezés csak tréfa volt. Ha már Kevin a vízben áll és a nagy szakállával úgy néz ki, mint az Unicum emberke, Michael kihasználja az alkalmat és megkereszteli hitetlen barátunkat. A vízbemerítéskor Kevin azt látja maga előtt, ahogy „odaát” kiugrik a kádból. Michael mosolyogva jelenti be, hogy Kevin üdvözült, igaz szerinte ez a keresztelés nem számít. A parton egyedül a piros pólósok nem tapsolnak és jöhet is a következő, mialatt Kevin Matt atya mellett is szó nélkül megy el. Tomi viszi haza, szerinte a piros pólósoknak igazuk volt, de Kevin felmondja a hivatalos magyarázatot. Gázszivárgás volt és egy dohányzó BM-es miatt az épület felrobbant, az emberek bennégtek, ennyi. Tomi szerint baromság, és az is, hogy Kevin csak úgy tudta, hogy tiszta a víz. Közben Dean barátunk visszatért, kilőtte a rendőrautó üvegét, és kisodródtak az útról. Kevin pisztolya beragadt, keresne egy másikat és Tomit se találja a kocsiban, közben Dean odaért hozzá. Lelőné Kevint, hisz megváltozott, de szerencsére Tomi még idejében fejbe lövi Deant.

Később a terepen már dolgoznak a helyszínelők és a kollégák, Tomi cigivel próbálja oldani a feszültségét. Kevin is kér egyet, Tomi pedig mindenképp beszéljen arról, ami történt. A cigi márkája ugyanaz, amit az első évadban is szívott. Kevin szerint egy pszichológus jót tesz ilyenkor, ő is tudja. És szépen elmeséli, hogyan ölte meg „odaát” Pattit és az embereit, igaz nem nevesíti, de akkor is, ő "megölt valakit". Tomi kissé furán néz rá, de ez van. Közben egy kutya csórja el a holttest mellett heverő szendvicset, milyen ironikus, nincs többé bizonyíték a kutyaemberekre. Kevin hazaért, ott Nóri és Mary közli vele a nagy hírt, Mary és a kicsi Noah hazatérnek Mapletonba, végleg, még ma este. Mary szó szerint be van zárva a városba, ugyanis Matt megtiltotta neki, hogy elhagyja. Azt hiszi, ha elmegy innen, újra kómába esik. Ja, és Kevinről ír egy könyvet, nem is akármilyen könyvet, egy új evangéliumot. Erről se Nóri, se az érintett nem tudott, Matt nagyon lázba jött, mikor meghallotta Kevin feltámadásának hírét. Kevinnek csak ennyi kellett, hogy bepöccenjen, már megy is a templomba, ahol elzavarja Michaelt, hogy kettesben beszélgethessenek. Michael érti, Kevin tud a könyvről. Kevin látni akarja az irományt, Matt nem mutatja meg neki, még nincs kész, sőt, még mindig íródik.

Szegény John pont a szóváltás közepén toppan be, és nem hangzik meglepettnek, mikor megtudja, hogy Kevinből bibliai szereplő lesz. Ő tudja a legjobban, mellkason lőtte, de Kevin túlélte. Sőt, felsorolják neki az összes halálát, és azt is, hogy járt egy túlvilági szállodában. Kevin talán ezen lepődik meg a legjobban, de Matt közli vele a tényt, Kevin itt Miracle-ben nem tud meghalni. Remek, Matt végleg elveszett, még a felesége is ezért hagyja el. Matt erre Jézus szavait idézi, de ő nem Jézus, és ezt Matt is tudja, de a szakáll jól áll neki. Erre Kevin még inkább bepöccen, Johnnak kell lerángatnia Kevint Mattről. Lehet ők Kevint akarják utánozni a szakállal? John sem tűnik tisztának, szerinte Evie nem biztos, hogy meghalt, fogminta ide vagy oda, lehet csak megjátssza a halálát, mint ahogy korábban tette. Michael közben meghozta a Könyvet, átadja Mattnek, aki nagyon bízik abban, hogy Kevin nem csinál vele hülyeséget. Naprakész, kb. még a keresztelés előtt jár a történetben. Kevin haragosan kivonul, kint a híveknek van egy kis grilljük, azon ég a tűz is, habozik, rá is akarja tenni, meg nem is, de feltűnik neki, hogy a hívek nagyon nézik az eget. Egy kisrepülő a 13 nap múlva feliratot írja fel az égre, közben szép fehér galambok szállnak az égen. A galambok egy kis farmra repültek, mindegyikük hozott magával egy üzenetet is, de a gazda olvasatlanul kidobja őket. A galambokat egy ketrecbe, majd azt egy bicikli utánfutójára helyezi és elkerekezik velük. A végállomás egy templom, a kiskertet egy nővér rendezi épp, meglepődött, hogy ennyi galamb jött ezúttal.  Kifizeti a gazdát, aki gazdasszony hivatalosan, Sarah-nak hívják és a nővér egy bizonyos Kevinről kérdezi. Nem ismeri, de mikor meglátjuk a gazdaasszony arcát, látjuk, hogy úgy néz ki, mint Nóri, csak kb. 30 évvel idősebben.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása