Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 2x09 - Ten Thirteen

2017. október 26. 09:00 - Szencsike

Ismét visszarepülünk az időben, mégpedig a jelenlegi Főnémát ismerjük meg egy picit jobban. Egy mosdóban kezdünk, olyan mintha valaki felszippantana valamit. Meg az, nagyokat szipog, és sokkal lazábbnak tűnik, nem is tudom miért... Miután végzett, megnézzük hol van, ő és az édesanyja egy étteremben ebédelnek, és lelkesen dumcsizgatnak az esküvőjéről, mikor lesz, ki fizeti, stb. Fontos kérdések, és anyuka legalább olyan makacs mint a lánya. A pénzen egy kicsit összevitáznak, Meg már így is tartozik neki egy csizma árával, amit még tavasszal vett az anyja. Közben kihozzák az előételt, amit Anyuka azon mód visszaküld, mert dió nélkül kérte a salátáját. Meg ezalatt ír is egy csekket, a dátum okt. 13-a lenne, de ez szerencsétlen szám, így anyus kérésére 14-ére dátumozza a papírt. Anyusnak lenne még egy sztorija, de Meg még kimegy mosdóba, utána mesélhet. Ez azonban csak ürügy volt, hogy egy kis kokaint szippantson a drága. Ha ezt úrinő anyuka tudná… Miután visszatér, az anyukája már semmit se tud neki elmesélni: az egyik pincér épp újraéleszti őt. A többit pedig már tudjuk, másnap okt. 14., amikor néhány millió ember váratlanul eltűnik, majd később Meg csatlakozik a Némákhoz…

1.png

De ne ugorjunk még ennyire előre, Meg és a Vőlegénye az Eltávozás után pár hónappal ellátogatnak Jarden városába. Mindketten lelkesek, a többi turistával együtt alig várják, hogy lássák a csodák városát, ami alig pár hónapja kezdte el mutogatni magát a közönségnek. A párocskánk bérel egy golfautót, egy audioguide-ot, majd végigjárják a látnivalókat. Megállnak a rejtélyes repedésnél, ami október 14-én keletkezett egy gázrobbanás miatt. Járnak a Menyasszonynál, aki október 14-én felpróbált ruhájában szelfizget a népekkel. Vőlegény inkább csak érdeklődő turistaként szemléli a dolgokat, Meg szíve viszont egyre csak reped tovább. Megállnak egy ismerős háznál és Vőlegény számára itt derül ki, hogy valójában miért is utaztak el ide. Itt lakik Isaac, a tenyérjós médium, ez az ember tősgyökeres jardeni, és Meg talán tőle megtudhatja a válaszokat. Bent Meg elmeséli Isaacnek, hogy mi történt, mások szerencsésnek mondják a lányt, hisz ő legalább tudja, hogy az anyja meghalt. Isaac szerint viszont ebben semmi szerencse nincsen, hiszen egy nappal később már senkit sem érdekelt Anyuka halála, hisz állítólag eljött a világvége… Mivel Meg nem a jövőjét kutatni jött ide, nem kell a tenyérlenyomata, neki csak össze kell rágnia valami fura gumófélét, amit Isaac tenyerébe kell köpnie, amit ő jól szétnyomkod. Mit szeretne tudni? Meg szellemidézésre készült, elhozta az anyja egyik pólóját, ám Isaac egyszerűen csak válaszol a lány kérdéseire, ami Anyu utolsó történetére vonatkozik: hogy mi lett volna az, amit az anyja el akart volna mesélni neki, mielőtt a mosdóba ment volna. Isaac figyelmezteti, hogy a halálos ágyon sokan az életbölcsességeiket osztják meg, de azok, akik váratlanul halnak meg, mint Meg anyja, csak mindenféle bolondságot beszélnek utoljára (lehet Anyuka is csak egy szaftos pletykát mondott volna el). Lehet amiatt Meg csalódott lesz és a fájdalom akkor se múlik el, ha megtudja ezt. Meg erre bepöccen, az egész egy nagy kamu, olyan mint a többi kamumédium, akiknél előtte járt. Isaac viszont tud a diós előételről és Meg ezek után már csüng a szavain.

Nem tudjuk meg, mit mondott volna utoljára Anyuka, de Meg a vőlegényének azt hazudja, hogy ez is egy csaló volt és ettől olyan összetört. A buszállomáson Meg az édesanyja pólóját szorongatva sírdogál, mikor egy fiatal lány szólítja meg, Evie kínálja őt egy kis répával, hisz evés közben nem lehet sírni.  Evie sem tűnik teljesen boldognak, de ha két összetört szív ha találkozik, ugye. Csendben eszegetik a répát, még egy ki kopog viccet is sikerül közösen összehozni, majd Evie elmegy, de bocsánatot kér azért, hogy Meg nem találta meg azt, amit Jardenben keresett. Majd visszatér Vőlegény is, látta elmenni a lányt, de Meg nem túl bőbeszédű, és a buszuk amúgy is indul. Jardentől pedig egy jókora köpéssel búcsúzik. Ugorjunk előrébb, Meg BM tag, és a kis bandájával együtt cigivel a kezükben ácsorognak egy kellemes, családi házas övezetben és egy arra járó iskolabuszt állítanak meg, amiről lecibálják a sofőrt. Meg felszáll, elővesz egy gránátot, kibiztosítja, elgurítja a busz belseje felé, majd leszáll, egy fehérruhás eltorlaszolja az ajtót, a gyerekek pedig csak sikoltoznak. Őszintén remélem, hogy az a gránát sose robbant fel, csak ijesztegetés volt. Később Meg a BM főhadiszállására megy, ahol három felettese cseszi le, a buszos ügy, az túlment egy bizonyos határon. Meg csak a BM egyik alapelve szerint akar működni, vagyis emlékeztetni akarja az embereket, akik már felejtenek és a ház előtti ácsorgás már nem elég neki. A főnökség szerint viszont az erőszak gyengeség, sőt arról is tudomása van, hogy Meg egy kisebb lázadást akar szítani más elégedetlenkedőkkel (erre megmutatják nekünk a jardeni hidat) az okt. 14-i évfordulón. Meg persze hazudik, mint a vízfolyás és ezt a főnöke is tudja, de természetesen ő és a csapata táblácskákkal fognak felvonulni, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Remek, akkor foglalkozzon egy másik problémával is, Ölelős Tomi a BM tagokat is megszeretgeti.

Ölelős Tomi egy kultúrházban prédikál, nincsenek olyan sokan, de van köztük két BM tag. Mikor Meg belép, kissé megbicsaklik a srác hangja, de tudja folytatni. Az ölelés erejével meggyógyít pár embert, még adományokat is kap, majd a sorban Meg következik. Pár másodperc kitartó bámulás után átölelik egymást, Meg pedig a fülébe súgja, hogy neki is megy/ő is meg tudja tenni. Később, Tomi összetörten ücsörög a színpadon, Laurie pedig hisztizik, hogy nem jött el a következő előadásra, pedig vártak rá és az adományukat is vissza kellett adnia. Tomi fellázadt, vagyis most járunk ott, hogy megtudjuk, miért is vesztek össze. Tomi ölelgetése csak kamu, hamis hitet árulnak az embereknek, de igazából neki lenne szüksége egy jókora ölelésre, ugyanis az ő lelke már teljesen tönkrement a sok hazudozásban. Laurie csak az eredményt látja, ezzel segítenek az embereknek, de Tomi már rég feladta. Laurie könyve nem jött be, hát kihasználta a fiát, közben a saját elcseszettségét sem tudta megjavítani, hisz szándékosan elütött két embert, ja és persze elhagyta a családját. Erre Laurie lekever a gyereknek egy jókora pofont, de utána azonnal bocsánatot kér, ám ez már nem segít, Tomi lelép.

A srác az éjszakát egy játszótéren töltötte egy üveg pia társaságában, ébredés után pedig végignézheti azt, ahogy egy jól szituált hölgy a játszótéren otthagyja szándékosan a kutyáját. Tomi tök részegen visszatér ahhoz a BM házhoz, ahol utoljára járt, ott van immár teljesen fehérben az a fiatal lány is, aki megfújta a sípot. Tomi most is a sípot akarja, hisz emiatt találkozott Meggel, és most is őt akarja megtalálni. Törni-zúzni kezd, de senki nem fúj meg semmit, egy erősebb fehérruhás pasas vágja őt a földhöz, de a kívánsága teljesült, Meg itt van. Tomi hitt neki, hogy ő valóban el tudja venni az emberek fájdalmát, hát vegye el az övét is. Inkább ölelje át saját magát, de Tomi annyira kikészült, hogy akár még a BM-hez is csatlakozna. Meg szerint Tomi igazából családot keres, menjen el hozzájuk. Nem, annyit nem ér meg, hogy Texasba költözzön, ezzel pedig már Meg teljes figyelmét magára vonja. Ja, a faterja meg a húga a texasi Miracle-be költöztek, Meg azonnal javít, Miracle a nemzeti park, Jarden a város neve és micsoda véletlen, Meg is épp oda tart és jóízűen kacagni kezd.

A furcsa páros késő este szótlanul utazik Jarden felé, megszólal az immár civilruhás Meg telefonja, valakivel lebeszéli, hogy látni akarja a hidat. A hívás után nagyon büszkén számol be arról Tominak, hogy valami klassz dologra készül ott, Tomi  leginkább csak azt akarja tudni, hogy miért keféltek. Válasz helyett megállnak egy útszéli kocsma mellett, ahol elbeszélgetnek a családjaikról. Megnek is nevelőapja volt, igaz egy év házasság után elhagyta a pasi az anyját. Az anyja meghalt és a hamvait az űrbe lőtték ki, mert nem akarta, hogy eltemessék, a csillagászatot meg imádta. Nagyon összeborultak, a háttérben közben megszólal egy romantikus szám, Meg megcsókolja Tomit, majd a tánctérre vezeti őt. Egész jól összejöttek, és Tomi végre választ a kap a kérdésére, Meg őt akarta meggyőzni, el akarta vetni a magot, majd ezután lelép.

13.png

Valamikor reggel egy farmhoz érnek, egy civil ruhás néma fogadja őket, egy papírra írja fel, hogy akadt egy kis probléma. A farm a lázadó némák gyülekezőhelye lehet, sokan vannak már itt. Egy riadt 50-es pasastól megtudja, hogy valaki beférkőzött közéjük, aki úgy tűnik csak biciklis turista, véletlenül letért a kijelölt útvonalról és elkeveredett ide. Lehet látott valamit, amit a pajtában rejtettek el, az öreg is és Meg is emiatt parázik. A bicajos nem tud semmiről, az öreg adna még neki 24 órát, hisz amire készülnek, utána úgyis mindegy lesz, de Meg parancsa egyértelmű: meg kell kövezni! Két nagydarab fickó már viszi is a tagot a kövezésre, Meg pedig lelép. Tomi azt hiszi, hogy ez egy olyan pillanat, amikor Meg után kell menni, de valójában Meg nem kér belőle. Ide akart jönni, hát elhozta, ennyi. De akkor mégis mit csináljon?! Meg egy nagyobb követ nyom a kezébe, legyen hasznos. A bicajost már hozzák, aki ordít, mögötte jönnek a kövezők, Meg pedig bemegy egy másik épületbe. Tomi csak nézi ahogy elviszik a szerencsétlent, de ő maga nem megy oda és még a követ is eldobja.

Este van már, Tomi továbbra sem „hasznos”, csak cigizik a nagy magányban és bámulja azt az épületet, ahova Meg bement. A renegát BM-esek szótlanul vacsoráznak vagy épp a lefekvéshez készülnek. Egy tetovált néger nő lép Tomihoz, és írásban Megről kérdi Tomit, vele jött, majd azt írja, hogy Meg mindent megváltoztat. Közben ő is kijött az épületből, majd a kocsijához megy és elhajt. Meg a migránstábornál lyukadt ki, egy kivetítő számolja vissza a perceket okt. 14-ig. Meg első látásra céltalanul sétálgat a táborban, de eljut a híd közelébe, amit alaposan megszemlél. Gondolom nem kell hangsúlyozni, hogy robbantani akar… Hopp, bekerült az első homokszem a gépezetbe. Matt atya felismerte őt és mivel Meg civilben van és válaszolt is neki, azt hiszi, hogy a lány otthagyta a BM-et. Ezek után már nem is kérdés, hogy egy jó tea mellett beszélgetnek tovább. Matt elmeséli, hogy alakult az élete mióta idejött, majd Megen a sor, ő valami olyan mesét ad elő, hogy a BM elől jött ide. Ezt a várost megkímélték, hiszen ebben a városban nincsen senki, akit emlékeztetni kellene. Hála az égnek, hogy Matt atya sem hülye, tudja, hogy Meg valamit titkol előle. Ugyan mit, nem hazudik egy papnak… De itt az évforduló, az édesanyja haláláé. Matt atya még Anyukáról is osztogatott röplapokat, és egyszer ezért Meg jól meg is verte, de legalább rávette, hogy érezzen valamit. Meg nagy kegyesen elfelejtette ezt az ügyet, és Matt bocsánatot kér tőle, hogy ő volt az élő emlékezete (ugye ez a BM egyik jelmondata is). Meg csak egy valamit kérdez: mire vár Matt és ez a sok ember? Hisz a híd túloldalán ott van minden, ami kellhet. Már rég áttörhettek volna. Remélem Matt atya nem lesz hülye, amikor Meg válaszol a saját kérdésére és bemeséli neki, hogy rá várt, vártak és jöjjön a forradalom... A farmon Tomit nem hagyja nyugodni a kíváncsisága, szépen kisurran a hálóteremből majd a védett épülethez megy. Az ajtó nyitva van, és egy kis főhadiszállást talál ott, illetve egy kisebb lakókocsit, amelynek le vannak takarva az ablakai. A kocsi ajtaja nem nyílik, úgyhogy erővel kell próbálkozni, Tomi talál ehhez egy baltát. Kifeszegeti az ajtót, ám már állnak ott. Három elveszett ifjú bárányka, akik miatt az egész jardeni nyáj sírdogál: Evie és a két barinője. Mindhárman Bűnös Maradék tagokká váltak. Azt hiszem csattanós évadzáróra számíthatunk a jövő héten!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RTB 2020.05.04. 10:43:26

Liv Tyler Meg szerepében nagyon para.
süti beállítások módosítása