Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 5x10 - Bob the Builder (18+)

2017. október 23. 09:00 - AaannnaaA

Hősünk még mindig a lakásában van, de immár rendőrök veszik körül – őt és a holttestet is. Az ügyre állított nyomozónő felszólítja, hogy menjenek be az őrsre kihallgatásra. Útközben éri utol Samantha hívása, aki utasítja, nehogy beszéljen Landryról a rendőröknek. Az asszony ugyanis időközben leült tárgyalni zsarolójával, aki fele királyságát (stúdió + tv csatorna) csavarja ki a nőből – nemcsak a gyereke halálához vezető baleset bizonyítékai vannak nála, hanem tud Tom Minor megöléséről is (a felakasztott problémamegoldó, ugye). Sam enged a zsarolásnak és némaságra utasítja Rayt. Ő azonban szarik rá, a kihallgatásán szinte a második mondatában elmondja, hogy Nathalie terhes volt és megnevezi az apát is.

A meglőtt Bunchyt Terry a terembe viszi, hogy Pie segítsen a vérzést elállítani. Az öreg ezt meg tudja oldani, de a golyó attól még benn marad. Végül reggel döntenek úgy, hogy segítséget kérnek a bátyustól. Raynek leesik az álla a hírek hallatán, de azért bemondja az állatdoki címét, ott majd segítenek Bunchyn.

1_1.jpg

1_2.jpg

Nem feltétlenül volt jó ötlet előző este ismeretlen eredetű bogyót elfogadni kurváktól – ezt Mickey a saját bőrén, pontosabban a farkán tapasztalja meg. Említett szerv ugyanis még mindig áll, mint Miska huszár Pákozdon, és ezen önként nem is óhajt változtatni. Daryll kimondja a verdiktet: az állva maradt fasznak orvosi segítségre van szüksége, mert a gugli szerint ha így marad a nevezett szerv, még a végén elsorvad és lepottyan, aztán mehet a kukába, mint egy feleslegessé vált használati eszköz (mondjuk sanszosan a bogyók nélkül már alapból is az).

Az állatorvos megműti Bunchyt, akinek vért is kell kapnia; még jó, hogy Terry fejből tudja mindannyiuk vércsoportját, így Ray lesz a nyerő, aki adhat öccsének. A műtét után viszonylag hamar talpra áll, viszont esze ágában sincs hazamenni: a pénzét akarja visszaszerezni. Tesói tiltakoznak, ám Bunchy hajthatatlan. Hősünk rááll a dologra, de Terryt hazazavarja. Ezt azonban az öcskös nem hagyja – vagy mennek együtt, vagy megy ő maga.

2_1.jpg

2_2.jpg

Bridget luxus szállodába érkezett, a doktornőhöz aki anno megműthette volna az anyját és Smittyt, most viszont – legalábbis a kiscsaj így gondolja – a pasijáért tehetne valamit. Ezt úgy látja legjobbnak közölni, hogy lerohanja a dokinőt a munkaebédje közben, és kiabál egy kört vele, hátha attól majd rááll a műtétre. Hát nem, ez nem így működik, a kiválasztásnak szigorú feltételei vannak. A válasz hallatán Bridget feldúltan elrohan.

A farokdokira várva a rendelőben Mickey és Daryll összemorognak, mert az öreg továbbra is a saját forgatókönyvét akarja megfilmesíteni, és elárulja, hogy emiatt előző este még Jayt is megfenyegette. Fia teljesen kiakad, főleg mikor befut Jay telefonja, aki az irodájába rendeli tisztázni a helyzetet. Nincs más hátra, az öregnek irány a faszkezelés, Daryllnek meg a stúdió. Mickey nem is Mickey lenne, ha nem hívná meg a doktornőt egy menetre, végülis a farka üzemkész, mi lenne az akadálya? Csupán a női hűség, felel a kérdezett, majd egy jókora tűt döf az említett szervbe.

3.jpg

A pénzvisszaszerzési-akcióhoz Ray autót bérelt, ezzel mennek ők hárman a tanyára, ahol előző este Bunchyt meglőtték és ahol a lé van. Hősünk utasítja tesóit, hogy maradjanak a kocsiban, ám ők tojnak erre, így végül együtt kutatják át a házat. Semmit nem találnak, ezért szétszélednek, és körülnéznek odakint is. Az egyik tákolmányban Ray csalhatatlan érzékkel fedezi fel a földbe ásott, majd lefedett lyukat, ahol végre felleli a pénzt is.

Öröme nem tart sokáig, mert a ház tulaja dúvadként támad rá, kőkemény verekedésre kényszerítve. Kezdésnek megsebzi hősünk karját, aki fél kézzel is keményen küzd. Végül kiüti az elmeroggyant faszt és szervál egy fejszét, hogy azzal végleg elintézze, ám a tag eddigre magához tér és előszedi a fegyverét. A helyzetet a váratlanul felbukkanó Terry oldja meg, aki egy golyót beleeresztve küldi el az örök vadászmezőkre.

A Jay szájából elhangzó mondatok egyértelműen a lehallgató berendezésnek szólnak, Daryll elég nagy farok, hogy nem jön rá erre. A színész kimondatja vele, amit műveltek az apjával, majd végszóra belép a kerületi ügyész plusz egy taggal. De nem Daryllt akarják elcsípni, hanem az öreget. Ő persze amint megszabadult az ügyésztől, felhívja faterját, hogy húzzon el, mert gáz van, az más kérdés, hogy a figyelmeztetése átmegy-e...

A stúdió átadása a zsarolónak nem megy simán, pont az aláírási ceremónia közben jelenik meg ugyanis Martinez nyomozónő, hogy kihallgatásra vigye Doug Landryt.

5.jpg

A tesók hazaviszik Bunchyt a pénzzel, akire otthon Teresa vár (vagy vége a turnénak, vagy szünetet tart közben), aztán irány ismét az állatorvosi rendelő Ray sérülése miatt. Terryvel beszélnek még pár szót, aki próbálja magyarázni miért segített Abbynek, de hősünk letorkolja: az előbbi lövés – mellyel megmentette az életét – nem számít szart sem, az örihari továbbra is tart.

A család gyengeelméjű tagjai közé Bridget hivatalosan is felveteti magát, az ostoba picsa ugyanis fegyverrel várja a szobájában a doktornőt, így remélve rákényszeríteni, hogy megműti Smittyt. Nos, a próbálkozás nem jön össze – saját szavai hatására mindössze alapos sírásig jut, majd a fegyverhasználat miatt a rendőrségre.

6.jpg

Otthon Daryll elmondja apjának, hogy sok jóra nem számítson, mert az ügyész a fejét akarja, mire az öreg azt hiszi fiacskája be van drótozva. Még meg is tapogatja, hogy biztos legyen a dolgában. Daryll esküszik, hogy nem tanúskodik ellene, ettől függetlenül én Mick helyében nem aludnék túl nyugodtan.

Ray sérült állatként botorkál be a terembe, kinyúlik a kanapén, de pihenni mégsem tud, mert megjelenik Sam Winslow. A nő eléggé mérges, amiért megnevezte Landryt a rendőrségnek, mert zsarolója ezen feldühödve immár az egész stúdiót akarja fájdalomdíjként. A feladat tehát: megölni őt. Meg a lófaszt – jön Ray válasza, ám nagyon úgy néz ki, ezt Winslow nem hagyja annyiban.

7.jpg

Bár nem értem, ha Hősünk ennyire nem partner a dologban, miért nem bízza meg az üggyel a másik bérgyilokot, aki a korábbi problémamegoldóját is eltette láb alól? Vagy vele majd Rayt akarja kiiktatni? Az fincsi lesz...

Címkék: 18+ Ray Donovan
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2017.10.23. 13:01:02

úgy látom a Donovan család szellemi leépülése tovább folytatódik. Tényleg mindenkiből ilyen egybites félnehézfiút csináltak ebben az évadban, hogy egyiknek sincs kifinomultabb terve, csak a "bemegyek oszt jól megfenyegetem"? Bridget mondjuk eddig sem a legélesebb kés volt a fiókban, de korábban azért Mickey pl. elég rafkós volt ahhoz, hogy tudja, mikor kell legalább átmenetileg visszavonulni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.10.23. 15:11:32

Ennek a Donovan családnak olyan hányattatott sorsa van mint egy BKV ellenőrnek a Fradi - UTE meccs után, kapják az ívet :)
Brigetnek milyen fogyatékos feje van, nem egy fotogén szegény, de az esze se volt sok :))

AaannnaaA 2017.10.23. 20:51:55

@Neoprimitív: Na igen, ez nem feltétlenül a legjobb évad (hogy udvariasan fogalmazzak). Mickey valóban érthetetlen módon lett tökkelütött, nyilván van a készítőknek szándéka vele, csak nemtom mi...
Amit a legjobban sajnálok, hogy Susan Sarandont leszerződtették, aztán hagyják kallódni :( Sokkal több lehetett volna a karakterében, a nőt meg amúgy is nézném akármeddig.

@szociál: Valahogy régen több észt feltételeztem Bridgetről, de ez már elmúlt :P

AaannnaaA 2017.10.23. 20:53:07

@Neoprimitív: @szociál: Jah, és berendelték a 6. évadot. Reméljük ennél jobb lesz...

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.10.23. 21:29:59

@AaannnaaA:

Minek ennek 6 évad ?
Kik ellen fognak háborúzni, a Jakuzákat bőszítik fel most meg ? :)
Engedjék már el Donovant, mert ez nagyon gyenge.

AaannnaaA 2017.10.23. 21:56:00

@szociál: Jajj, te kis hitetlen! Innen szép nyerni - aka. a kövi évad ennél csak jobb lehet :) Szerintem hozzájuk is eljut a kritika, és remélhetőleg változtatnak a ritmuson. Nem kell nagy ellenség (most sincs), a lényeg, hogy ne nézzenek kétharmadnyi évadon át köldököt, mint a mostaniban, és már jó lesz.
Azt tessék elismerni, hogy az uccsó két rész végre hozta a régi színvonalat - ha kiszálltál, akkor a hogyvolt alapján egyértelmű.
Kritizálni lehet, de fújolásnál szerencsére még jobb a színvonal.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.10.23. 22:37:48

@AaannnaaA:

Látatlanban 5-re értékelném a Donovan sorit, Az Affairt viszonyításként pedig 9-re.
Szóval elég nagy a difi a két sori között :)
Holnap lehet megnézem a 3. évad utolsó 3 részét az afférból.

2017.10.26. 17:51:48

ezt az évadot képtelen vagyok nézni, már az első részen sem sikerült átkommandózni magam, sajnika.

(az affairben mi a jó? az sem tudott bevonzzani, pedig oly nagy reményekkel és elánnal láttam neki anno)

AaannnaaA 2017.10.29. 17:39:32

@Biriksz_Krokiksz!: Akkor olvass hogyvoltot :)
Tudod, kinek a pap, kinek a paplan. Nekem az Affair. A hazugságok érdekesek, ahogy két oldalról mutatják meg ugyanazt az eseményt.
Nem gond, a kövi projektem szerintem Neked is be fog jönni, bár annak csak januárban lesz a premierje...

Is 2017.10.30. 10:06:23

@AaannnaaA: Azt egyébként áruld már el, hogy miért volt az garantálva, hogy Smitty kiesése esetén Abby kapja a műtétet? Az eddigi utalások alapján ez egyfajta (lottó)sorsolás a megfelelő jelöltek között. És nehogy valaki azt mondja, hogy csak négyen volt a 3 helyre...

Ja, és a több résszel ezelőtti kérdés: ki ment Mariáért a bölcsibe????
Szóval az alkotók elmehetnek a sunyiba. Nem biztos, hogy érdekel egy 6. évad. Van ennél jobb is. Ennél csak jobb van.

AaannnaaA 2017.10.30. 10:09:16

@Is: Látszik, hogy itt már idegesen nézted, nem figyeltél a részletekre. Igen, csak néhány jelölt volt (elég sok kritériumnak meg kellett felelni), ebből hármat választottak ki, kiesett Abby. Ray Smittyt kilőtte, helyette bekerült az asszony. Evvan. Nem újdonság, orvosos soriban is láttunk már ilyet. Aztán hogy mennyire életszagú, az más kérdés.

Is 2017.10.30. 10:36:36

@AaannnaaA: Mennyire életszagú? Semennyire. De sorozatszagú.

2017.11.01. 09:58:41

@AaannnaaA: az olvasása marad, ez nem vitás ;)
Affairben valóban érdekes volt a kétféle nézőpont bemutatása, de annyira nem, h maradjak a kövi évadokra :/
Jujj mit fogsz írni januárban, tiszta kivi lettem!!! Meg izgulós, h ismeremnézem-e? Gondolom, támpontot nem adsz, ki fog sülni a zagyam!

AaannnaaA 2017.11.01. 12:42:57

@Biriksz_Krokiksz!: Nem fog! Egy alaposabb pislantás a twitteremre, és rögtön tudni fogod. Direktben ugyan nem írom le, de lényegében körültáncolom, szóval nem nehéz rájönni :) Iszonyúan várós. Ha fele olyan jó lesz, mint a könyv, nyert ügyem van.

2017.11.01. 12:53:05

@AaannnaaA: yayyyy!!!!! akkor jövök!!!! (ugrál, lelkes)
süti beállítások módosítása