Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 5x09 - Mister Lucky (18+)

2017. október 16. 07:55 - AaannnaaA

Már megint én. Hacsak nem akad egy lelkes és lelkiismeretes írótársam a hátralévő pár részre, az évad hogyvoltjait tőlem olvashatjátok. Szóval.

Hősünk nem különösebben zavartatja magát, mert miután bevert öccsének egy jókorát, amitől az kiterült a földön, ő tovább iszogat, mintha mi sem történt volna. Terry talpra evickél, tart egy rövid hegyi beszédet arról, hogy Raynek ideje lenne összeszednie magát és a családjával foglalkoznia – próbálkozása süket fülekre talál.

Viszkigőzös állapotában hősünk a bár ablakán kibámulva Abbyt haluzza, ezért tántorogva utána indul; a sarkon azonban nyomát veszti, miközben arra lesz figyelmes, hogy Marilyn Monroe csillaga van épp a lába alatt. Mélázását egy fiatal férfi prosti szakítja félbe, aki társaságot ajánl neki (az egyebeket nem nevesíti), de ő csupán némi pénzt nyom a mancsába azzal, hogy tartsa tisztán a csillagot, majd továbbáll. Miközben hazafelé tántorog, fotósok fényképezik le, aminek a miértjét nem érti, bár jelen állapotában nem is különösebben érdekli.

1_1.jpg

1_2.jpg

Ezalatt Daryll és Mick épp megszabadulnak Barnes ügynök holttestétől – ugyanúgy csónakkal, mint Jay tanítómesterétől, csak ezt a testet nem darabolták fel. Közben megszólal Daryll telefonja, az apja forgatókönyvét átdolgozó író hívja holnapra találkozóra. Oké.

Bridget és Smitty most együtt élnek, a srác meglehetősen ramaty állapotban van, a lány gondoskodik róla. Az éjszaka közepén látomások gyötrik, eltart egy ideig, míg sikerül megnyugtatni.

2.jpg

Másnap Terry a klubban a ring közepén alszik – ugyancsak alaposan bepiált –, mikor Damon apjának érkezése ébreszti. A tag közli, hogy ezentúl a fia bevételeinek felét óhajtja, mert csak. Terry igent mond, egyben megfenyegeti: ha bántja Damont, vele gyűlik meg a baja. Úgy nézem még ebben a lottyadt állapotában is ijesztő (és hatásos), mert a fater szó nélkül elsomfordál

Ray ugyanúgy folytatja a piálást, mintha továbbra is este lenne. Önsajnálatában Lena hívása zavarja meg, aki szól, hogy kapcsolja be a Stalkerazzit. A hírhedt bulvárcsatornán az ő és Natalie James viszonyát taglalják mégpedig úgy, hogy hősünk a születendő gyerek apja. A híreket látva szó nélkül útnak indul. Ugyanezt teszi Natalie exférje is – hasonlóan piás állapotban – még a korábban nagy nehezen visszaszerzett korcsot is a bárban hagyja, ahol addig iszogatott. Rosszat sejtek, csak mondom.

3.jpg

4.jpg

A Stalkerazzi riportere a Rayt lejárató műsor után autóval indulna tovább, mikor meglátja hősünket bézbólütővel közeledni. Két visszapillantója és néhány lámpája ripityára törik, mire hajlandó végre elmondani kitől kapta a fülest a viszonyról: Vicky volt az, Sam Winslow egykori problémamegoldója. Ray szó nélkül továbbáll. Közben Sam hívja, miszerint eltűnt a nevelt fia, George, és elvitte magával a már többször ellopott és előkerített bizonyítékos dobozt. Ígéri, hogy megkeresi, ennek érdekében hívja Lenát némi támogatásért.

Bunchy tényleg letette az óvadékot egykori kirablójáért, hogy közösen szerezzék vissza az eltűnt millió dollárt annak bűntársától, Freddytől. A csávó egy hajlesztól vesz egy maszkot, mert ha volt társát megtámadják nem akarja, hogy az meglássa az arcát. Bunchynak is kellene, de ez nem gond, neki ott a lóherés szopóálarca, oppardon maszkja. Így már oké, lehet menni bűnözni. Ahogy elnézem a két kretént, vak vezet világtalant...

5_1.jpg

5_2.jpg

Elmennek a férfi lakására, de oda csak annak felesége és gyereke megy haza, és persze fingjuk sincs a miller hollétéről. Amúgy meg rögtön felismerik Freddy társát, szóval a maszkos rablás okafogyottá válik. Az asszony elkergeti őket a vérbe azzal, hogy férje a szeretőjénél van, kullogjanak át oda. Nincs mese, ha Bunchy vissza akarja kapni a pénzét.

Közben Daryll és Mick eljöttek a stúdióba az öreg forgatókönyvéről beszélni. Némi ízelítőt leforgattak belőle, így először azt tekintik meg. Majd betrappol Antoine Anderson, az író aki kipucolta és felöltöztette a szart, hogy az továbbra is szar maradjon – azaz aki átírta Mickey forgatókönyvét. Az öregnek ez kurvára nem tetszik (pedig még 200E dolcsit is belóbálnak neki mindezért), kőkeményen összevitatkoznak, végül sértődötten eltrappol. Daryll megígéri Andersonnak, hogy lerendezi az apját, a szerződést pedig vegye élőnek.

6_1.jpg

6_2.jpg

Hazaviszi faterját, útközben beszélgetnek. Mick még nagyon dühös, ezért Daryll úgy próbálja kiengesztelni, hogy átad némi kábszert plusz belóbálja, hogy estére szerzett kurvákat. Nah, ez pont nekik való móka lesz.

Hősünk felesége mobilját hívogatja, a rögzítőre beszél, ha már az asszonnyal nem tud, ugye. Oké, lapozzunk. Lena hívása kiszakítja mélázásából, a nő kiderítette hol van George Winslow. A hely nem más, mint egy melegbár, egész nap itt múlatta az időt. Ray vesz egy nagy levegőt, és bebaktat. A bizarr helyen a vendégeknek nincs sok fenntartása, a többiek előtt dugnak, szopnak, meg ami belefér. Itt van a srác is, aki előző este a társaságát ajánlotta hősünknek, épp a seggét polírozzák fényesre. Ray először szépen kérdi a hülyegyerektől, hogy hol van az elcsórt doboz, de nem kap választ, ezért megszorongatja kicsit a karját, bár infót továbbra sem kap, ezért elrángatja a helyről.

7.jpg

Együtt mennek Sam Winslowhoz, közben Raynek végre kezében az infó: a doboz visszakerült Vickyhez, már csak az a kérdés, ki a nő megbízója. Sam utasítja hősünket, hogy derítse ki.

Terry távozni készül – szerintem a városból – ezért összepakol egy utazótáskát, lezárja a termet, a bár kulcsait pedig elviszi hősünk lakására. Ott Natalie nyit ajtót, akivel nem szeretne érdemben eszmét cserélni, ezért csak a kezébe nyomja a kulcsot azzal, hogy Ray érteni fogja az üzenetet. Miközben távozik látjuk, hogy a ház bejáratát Natalie férje figyeli az autójából némi pia társaságában.

8.jpg

Nah, végre kapunk egy olyan jelenetet hősünktől, amit az előző évadokban megszokhattunk most meg cefetül hiányoltunk. A lakásában várja Vickyt, majd mikor a nő megjön, egy fojtó fogással ártalmatlanná teszi. Ezután szurit bök a valagába, amitől az rángatózó idióta lesz, aki nem képes ugyan beszélni – és így megnevezni felbujtóját – de képes írni, és azt meg is teszi, méghozzá hősünk ingére (mert az a legjobb hely, ugye).

Így derül ki, hogy George Winslow Doug Landry megbízásából lopta meg az anyját, azaz a saját jobb keze fordult a nő ellen. Ray megkönyörül a még mindig rángatózó kollégán, beböki a seggébe az ellenszert és továbbáll. Ez annyira jó, megnézem még vagy kétszer! A hírrel felhívja Samanthát, az asszony azonban nem akarja, hogy hősünk beszéljen Landryval, ígéri, hogy maga intézi el a dolgot. Nofene!

A kábítószertől Mick cefet bátor lesz, felhívja Jayt és megfenyegeti: ha nem az ő eredeti forgatókönyvéből készül film, kiszivárogtatja a biztonsági kamera felvételét, amin látszik, ahogy a sztár lefejezi segítőjét. Az öreg azonban mellélő, Jay ugyanis a telefonja után az ügyvédjét hívatja.

Donovanék erről mit sem tudva buliznak a kurvákkal – azt sem veszik észre, hogy Bridget megérkezik (vajon miért jött vissza a városba?). A lány pont akkor toppan be, mikor nagyapja három luvnya hátsója fölött markolássza a farkát. Nem mondhatnám, hogy különösebben megrendíti a dolog, fogja magát és a szobájába sétál.

10.jpg

Bunchy és társa elérnek Freddy szeretőjének házához, maszkot húznak majd belopóznak. A pénz rögtön a bejáratnál, az asztalon hever, mellette azonban Freddy holtteste is. Mint az őrült elkezdik összeszedni a lóvét, de a művelet közben alsó gatyában megjelenik a ház ura, és vadul lövöldözni kezd.

A két botcsinálta rabló felhúzza a nyúlcipőt, bepattannak az autóba, és gáz! Bunchy beszed a vállába egy golyót, de hősiesen tekeri tovább a kormányt, társa azonban buksilövést kap és azonnal leadja a kanalat. Amint kikerülnek a fegyver hatótávolságából, Bunchy megáll, némi filózás után kilöki a holttestet az utcára majd kövér gázzal meg sem áll a bárig, ráhozva a frászt az épp ott italozgató Terryre.

11_1.jpg

11_2.jpg

Az ügyvéd valamiféle lelki vezetővel (vagy szimplán csak saját probléma megoldóval?) érkezett Jayhez, aki arról győzködi, hogy ha az igazat mondja, akkor beállíthatják úgy, hogy baleset volt, amiből Donovanék csináltak gyilkosságot – végülis jézuska is ezt akarná, vagy mi a szösz.

Zárásként hősünkre váltunk, aki épp megérkezik a lakásához, ám a bejáratnál Natalie férjének hullája hever rendőrökkel és bámészkodókkal körülvéve. Rosszat sejtve a lakásba siet, és igen, ott találja a nő meztelen holttestét – férje nyilvánvalóan megfojtotta, majd kivetette magát a sokadikról.

12_1.jpg

12_2.jpg

Hogyvoltíró a twitteren - további tervek, megjelenések, készültségi fok információk:

https://twitter.com/AaannnaaA_HV

Címkék: 18+ Ray Donovan
28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.10.18. 11:40:55

Szerintem te a Viszony 4. évadját már nagyon várod :)
Ígérem ott leszek, és akkor felrobban a hogyvolt :)

AaannnaaA 2017.10.20. 21:23:37

@szociál: Itt, ebben a hogyvoltban mégis mely gondolataimból szűrted le, hogy várom az Affair 4. évadát? :)
Az oké, hogy Te nagyon várod, na de én? (Amúgy igen :P)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.10.20. 21:42:32

@AaannnaaA:

Mert tudom hogy szeretted, és érzem inkább azt irkálnád mint a Donovant. :)
Egyébként az Affair 3. évadját most kezdtem el, és rohadt jó sorozat, a színészek eszméletlen jók, Donovan ehhez képest túró, ezért nem is nézem.

AaannnaaA 2017.10.20. 21:54:12

@szociál: Ez így nem teljesen pontos (mármint az, hogy szívesebben irkálnám azt, mint ezt), de tény, hogy ez az évad RD nem feltétlenül a legjobb (inkább csak ritmust és ezáltal arányt tévesztettek). De azért tessék olvasni, ha már egyszer megküzdök vele :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.10.21. 07:27:48

@AaannnaaA:

Jó majd neki veselkedek ezeknek a bohócoknak :)

Is 2017.10.30. 10:01:30

@AaannnaaA: Szerintem Ray a melegbárban rájött, hogy a minél inkább szorongatja a gyerek kezét, annak an(n)ál inkább áll a cerkája... :)

Szegény Bridge-t azért most sajnáltam. Nagyon elbaszott egy családja van...

És ha Freddy a szeretőjéhez ment, akkor az a faszi mit keresett ott, és lövöldözött mindenkire???

Basszus, ez az évad úgy egy kalap szar, ahogy van. Borzalmas.

AaannnaaA 2017.10.30. 10:02:46

@Is: Az a szerető férje volt, helló!

Is 2017.10.30. 10:35:59

@AaannnaaA: Aha. És hol volt a szerető? Mert őt még említés szinte sem láttuk. Minek volt kint a pénz az asztalon? Miért csak most, ennyi idő után? Kérdések, kérdések...

AaannnaaA 2017.10.30. 10:41:50

@Is: Fantázia, kedves olvasóm, az hiányzik! Hazamégy, ott találod a zasszonyt a szeretőjével meg egy rakás pénzzel. A szeretőt kinyírod (egy hulla pipa), az asszonyt megvered vagy kinyírod (nem mutatták), pénzt meg egyelőre hagyod. Mint láttad: az udvaron láncon lógott egy felakasztott kutya, a fiókban (!) tárolt állati tetemet, szóval a férj egyértelműen nem volt normális. Később elásta a lóvét, lásd kövi rész!

AaannnaaA 2017.10.30. 10:43:51

@Is: Bár értem, amikor már tök ideges az ember az egyéb történések miatt, az ilyesmi már elkerüli a figyelmét :)

Is 2017.10.30. 10:52:03

@AaannnaaA: A fantáziámat arra használtam, hogy elképzeljek egy jobb Ray Donovan sorozatot... :)

Persze, én is erre gondoltam, meg amikor kirohant lövöldözve és kiabálva, akkor is zagyvált valami erre utaló dolgot. Csak nem volt következetes a dolog. Persze, lehet, hogy már korábban kinyírta az asszonyt és elásta. Vagy lehetett volna ez a fickó is a szerető. :)

Ja, és még mindig nem válaszoltál a legfontosabb kérdésemre: ki ment Mariáért a bölcsibe? Amikor Koncsíta hazaért, hogy nem kapott agyfaszt és vágta le férjura tökét, amiért otthagyta a gyereket? Mert úgy tűnik, hogy ez, meg a börtönbe kerülése érdekelte a legkevésbé a jóasszonyt, a férje felkötött karja annál inkább. Eh, hiába, ilyen egy jó asszony. Mindent megbocsát, mint a dalban. :D

AaannnaaA 2017.10.30. 10:55:35

@Is: A gyerekért simán elmehetett Lena, vagy ami kézenfekvőbb: Harriet.

Is 2017.10.30. 11:08:22

@AaannnaaA: Persze. Mehettek. De ki szólt nekik? Bunchy börtönben, Mick leütve egy csomagtartóban.
Meg egy normális helyen nem csak bemondásra vehetik fel ismeretlenek a gyereket, hanem lista alapján. Valahogy úgy gondolom, hogy egyikük sem szerepel.
Szóval szerintem ezt szimplán csúnyán benézték az alkotók. És ez a trehányság is mutatja, hogy nincs rendben ez az évad.

Mi volt itt új, mit mondtál? Írók? Showrunnerek? Producerek?

AaannnaaA 2017.10.30. 11:13:09

@Is: Normál szülők simán megadnak extra elérhetőséget arra az esetre, ha ők bármi miatt kiesnek. Teljesen természetes, ha nem jönnek a gyerekért az óvónéni őket hívja. Pölö ez esetben Harrietet. Mert tudta a számát és mert nem ment a gyerekért senki. Sőt akár ismerhette is személyesen (az óvónéni a vészhelyzeti személyt), egyszerűen nem életszerű, hogy egy gyerek ikszedik évéig minden egyes nap kizárólag szülő megy érte. Bármikor bármi közbe jöhet.
Most csak kötözködsz :)

Nemtom ki változott, a három közül valamelyik :D

Is 2017.10.30. 11:17:08

@AaannnaaA: "Most csak kötözködsz :)" Lehet. De szerintem joggal. Mert ha mutatták a bölcsis nénit, amit késő este egyedül van már a gyerekkel, és kétségbeesetten telefonál, akkor illett volna legalább egy rövid jelenettel lezárni azt a történést. Mert ezt így gyakorlatilag a levegőben hagyták lógva. És bármilyen butaságnak is hangzik, gyerekes szülőként ez jobban feltűnik az embernek. :)

AaannnaaA 2017.10.30. 11:21:46

@Is: Oké, igazad van, Te ebben a témában kompetensebb vagy!
De azért vannak itt nagyobb faszságok, amibe bele lehet kötni.

Pölö senkinek nem tűnt fel, hogy Ray részekkel ezelőtt eladta a házat, mégis mindenki úgy használja, mintha száz évig nem mennének sehova? Sehol egy doboz, miegymás? Oké, lehet olyan szerződést kikötni, hogy "majd kőtözünk hónapok múlva", de akkor sincs még csak utalás sem rá, hogy a kedves család aki ott héderezik (Mick, Daryll) legalább új kéró után nézne.
Ez is apróság, nekem meg ez bassza a csőröm :)

AaannnaaA 2017.10.30. 11:23:35

@Is: De még száz ilyen apróság van, amin simán elsiklik az ember, ha jó a sztori. Csak itt részek óta köldöknézés van, az ember ráér az apró faszságokon agyalni.
Mondjuk ez a rész szerintem már sokkal jobb volt a visszaemlékezős faszságoknál!

Is 2017.10.30. 11:27:41

@AaannnaaA: Basszus, tényleg, ebben teljesen igazad van. Nem örülnék az új vevő helyében, ha a gyerek valami eldugott kamu viagra vagy kokain zacskóval a kezében kerülne elő a frissen vett házból...
Bár egyébként tényleg eladták már? A vevők érdeklődtek, Ray pedig utasított a csajt, hogy üsse nyélbe az üzletet. De azóta ezzel nem foglalkoztak, szóval egyáltalán nem biztos, hogy tényleg megtörtént-e a dolog, vagy ha igen, akkor éppen hol áll a folyamat. Nem megy az olyan gyorsan... :S

AaannnaaA 2017.10.30. 11:38:06

@Is: Igen, eladták. Mutatták is a bódog (több gyerekes) családot, akik megvették, ha emlékszel Ray a kocsijából figyelte őket. Ők voltak a vevők.

Is 2017.10.30. 12:19:43

@AaannnaaA: Tudom, hogy ők tettek ajánlatot, és mondta Ray, hogy oké, adja el nekik. De arra gondoltam, hogy azóta erről nem (erről sem... :S) volt szó, mintha még nem történt volna meg a papírmunka, szerződéskötés, stb. Szóval itt sem ártott volna egy villanásra mutatni, hogy végig ment a folyamat. Mondjuk, miután megmutatják, hogy ki ment el Mariáért a bölcsibe... :)

Is 2017.10.30. 12:20:23

@AaannnaaA: Mert ennyi erővel meggondolhatták magukat, szakadékba eshettek, csődbe mehettek, stb. :) Tudod, fantázia. ;) Én erre használom. :D

AaannnaaA 2017.10.30. 12:24:29

@Is: Ott akkor mondta valakinek (nemtom kinek), hogy eladta! Nemcsak akarja, el is adta. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá visszakereshetem melyik rész hányadik perc, de inkább nem nyűglődnék ezzel az évaddal újra.

Is 2017.10.30. 12:49:35

@AaannnaaA: Nem, semmiképpen nem várnék el tőled ilyet. Ha te mondod, így van. Valahogy nem tudok teljesen összeszedetten figyelni erre az évadra. :)

AaannnaaA 2017.10.30. 12:53:17

@Is: Gyanítottam :)
Nézd meg a 11. részt és véleményezd, hv már van!
Az évadzáró is elérhető már, de hogyvoltja csak a szokásos hétfőn lesz :)

Is 2017.10.30. 13:10:44

@AaannnaaA: Folyamatban. Szerintem ma este kivégezzük ezt az évadot, aztán irány a Stranger things 2. :)

Is 2017.10.31. 09:38:23

@AaannnaaA: Ja, és eladásnál ez teljesen normális, ha még laknak a lakásban. Párom is három hónapos határidővel adta el a lakását, mikor hozzám költözött, szóval nincs azzal semmi gond, hogy nem készülnek rá folyamatosan. ;)

AaannnaaA 2017.10.31. 09:44:33

@Is: Látod, nekem is olyasmi bassza a csőrömet, ami full megmagyarázható, ahogy a bébisitteres is védhető szerintem :)

Is 2017.10.31. 10:52:15

@AaannnaaA: Ja. Csak a tiédre választ is kapunk. Az enyémre meg nem. :)
süti beállítások módosítása