Hogy volt?

The Leftovers 2x07 - A Most Powerful Adversary

2017. október 13. 11:00 - Szencsike

Nehezen indul a reggel Kevin számára, még mindig az ágyhoz van bilincselve és Patti hozza el a hírt, Nóri elment.  Rosszul kezdőik a reggel.... Patti előre megmondta, hogy Kevin nem mondja el, hogy egy halott nővel beszélget naphosszat, mert rossz vége lesz. Kevin persze nem hisz neki, kiabál Nóri után, hisz le kéne venni a bilincset, a kulcsot meg nem találja. Jön az álmos Jill, meglepődik ő is Nóri és Lily távozásán, de Kevin nem menne bele a részletekbe, inkább hozza szépen a drótvágót. Jill el, Patti meg arról sztorizik, hogy mennyire üresnek érezte az életét, miután a férje elhagyta. Jill visszajött, meghozta a vágót és egy levelet, tudni akarja, hogy mit művelt az apja, meg sincs lepődve, hogy Kevin ismét elcseszett valamit. A levelet is elolvassa, csak annyi, hogy Nóri elment Lilyvel és Maryvel, Kevin ne keresse. Ezt elbasztad, mindkét nőnek ez a véleménye, kemény nap vár Kevinre.

1.png

Kevin persze felhívja Nórit, a hangpostájának könyörög, hogy beszéljék meg, még Patti is szorít értük. Jill, kivan a csaj, és az újdonsült barátjának önti ki a szívét, hangos anyázások közepette. Mivel a templomban vannak, Michael lepisszegi, de Jillbe nem csapott egyetlen villám se, így tovább mesél. Nórit, a bilincseket, az apja megtébolyodását, beleértve, hogy valaki olyanhoz beszél, aki nincs is ott. Michael ez utóbbit nem találja furának, ő is beszél néha olyanhoz, aki nincs jelen. Igaz, ezt ő Istenre értette, Jill meg ugye nem hisz benne, a szentháromság valamelyik tagja mondja azt a kedves barátjának, hogy csak pettingelhetnek?! A fentiek meg ne csak Michaellel dumcsizzanak, mert neki is jól jönne egy kis segítség! A szexre visszatérve pedig Michael azért nem akarja csinálni, mert nem tudja, hogy eléggé szereti-e ehhez Jillt, akinek ez volt az utolsó csepp a poharában és otthagyja a srácot.

2.png

Kevin egy lakatoshoz megy, az eladó az unokájával javában nyelvet tanul a pult mögött. Jöhet Kevin, nagy nehezen ráveszi az eladót, hogy szedje le a bilincset, de Patti addig járatja a száját, amíg rá nem kiabál, de az eladó úgy hiszi, hogy az unokájára szólt és elküldi őt. Kevin egy bocsánatkérés után távozik, a kocsiban próbálja meg lefeszegetni a bilincset egy szerszámmal. Patti közben dumál, de legyen már ebből elég és mondja el végre mit akar. Na végre, rátérhetünk a tárgyra, Kevinnek el kell mennie Kairóba, és onnan el kell lopnia egy értékes kelyhet, amibe a saját spermáját kell beletöltenie és az utolsó kortyig meg kell innia. Én majdnem a monitorra köpöm a teámat, amit iszogatok írás közben, Kevin meg se tud szólalni. Igazából ez csak egy hülye poén volt Pattitól, még ő maga sem tudja, miért jött vissza, és miért pont Kevinnel kell lennie… Kevin csak könyörögni tud, hogy hagyja végre békén, de pár pillanat alatt Patti szava áll el. Michael ott figyeli Kevint a kocsi mellől, szó nélkül bedobja a csomagtartóba a bicaját és beül Kevin mellé. Michael tud Pattiról, a nagyapja – az imádkozós Virgil – mondta el neki, és ő tud segíteni Kevinnek, hogy megszabaduljon a szellemétől.

Megérkeztek az öreghez, elmondása szerint Kevin már járt itt, csak épp alvajárt, és nem is emlékszik rá. Akkor már megbeszélték mit kell tenni, de ismétlés a tudás anyja ugye, csak Pattit ne hozza be magával. Michael kint marad, Kevin úgy sétál be a kis házikóba, mint aki a vesztőhelyre megy.  Virgil feleleveníti Kevin emlékeit, először a látogatóközpontban találkoztak, már ott ajánlotta neki, hogy segít, majd késő éjjel érkezett, tisztának tűnt, de ki tudja milyenek az alvajárók. Ekkor elmondott mindent Pattiról, és azt is, hogy el akarja űzni maga mellől. Mivel Patti nem ördög, az ördögűzés nem játszik, de van más megoldás. Kevinnek kell Patti világába mennie, a túloldalra, úgy, hogy meghal. Kevin kemény fejében nem álltak össze az infók, pedig Virgil szerint akkor éjjel pontosan értett mindent. Kért tőle kötelet, egy nagyobb betontéglát és ment a feje után, azzal, hogy belefullasztja magát a tóba, de ez ugye nem jött össze, a következményeket pedig ismerjük. Egy vezető kell az átkeléshez, ami nem volt. A földrengés akkor történhetett, mielőtt Kevin meghalt volna, de a föld megnyílt, elment a víz, Kevin pedig életben maradt. Szóval vagy vigyáznak Kevinre, vagy van egy ellensége. Virgil azért tud ilyeneket, mert régen neki is volt egy hasonló kalandja, lelőtték, három helyen találta el a golyó, köztük az ágyékán is, ami miatt bajba került, és átjutott a másik oldalra, ahol legyőzte a saját ellenségét és utána újjászületett. Kevin összerakja a dolgokat, John volt az, aki lelőtte, hisz Michael az unoka, és remélem, hogy az öreg nem perverzkedett a kölyökkel... John és Virgil kölcsönösen bántották egymást, de végül Virgil felszabadult, és most Kevinnek is kiutat ajánl, a halála pedig átmeneti lesz.

5.png

Kevin szinte kirohan a házikóból, de bármikor visszajöhet Virgilhez. Kevin kihajítja Michael bicaját a csomagtérből és elhajt. Irány az erdő, üvöltve keresi Pattit, ahol a nőszemélyt a feltűnése után kérdőre vonja, elhallgatta előle, hogy Virgilnél járt azon az éjszakán. Patti tudja, hogy az öreg segíthetett volna neki, de Kevin csak ment a feje után, most meg itt kereste? Akkor hogy is van ez, meg is akar szabadulni tőle, meg nem is. Viszont ha Kevin harcolni akar vele, áll elébe, igaz néhány könnycsepp kicsordul Patti szeméből. Kevin meghátrál, a gyerekeire hivatkozik, de Patti szerint lehet Jillnek jobb lenne Kevin nélkül. Hazafelé Kevin újból Nórit hívja, és Patti felteszi a nagy kérdést, vajon Nórinak mire van szüksége… Kevint egy parkőr keresi telefonon, a felesége várja a kapunál, de nem Nóri, hanem Laurie. Kevin már a park bejáratánál van, de csak a kerítésen keresztül beszélhet exével, hisz a nő nem jogosult a belépésre. Kevin leginkább azon lepődik meg, hogy Laurie újra beszél, de semmilyen érzelmet nem lehet leolvasni róla. Laurie azért van itt, mert úgy hiszi, Nóri szándékosan mondta neki, hogy Tomi nincs itt, vagyis a srác itt van, csak nem akar vele beszélni. Tegnap este beszélt Nórival, de ezek szerint Kevin nem tud róla. Nem, sőt Tomi egyáltalán nincs itt, nem is beszélt vele már majdnem egy éve. Laurie reméli, hogy talán Jill tud valamit, de ezzel elárulta, hogy a két tesó tartja egymással a kapcsolatot, amiről Kevin ugye megint nem tudott. Kevin bepöccen és Laurie-t hibáztatja, hogy a srác lelépett, az amúgy is szétesett Laurie pedig már meg is bánta, hogy megkereste Kevint, és lelép. Az exe meg magából kikelve üvölti, hogy lépjen csak le nyugodtan, pedig lehet a szíve mélyén reménykedett, hogy Laurie segíthet neki, csak ismerjük Kevin kemény fejét.

6.png

Kevin a tűzoltósághoz hajtott,  de már fordul is vissza, ugyanis tenyérlenyomatot vételeznek a betérőktől. Sajnos lebukik, mert John utána szólt, tartson csak vele. John azt hiszi, hogy a felhívás miatt jött, elvileg Kevinék is megkapták a szórólapot a tenyérlenyomatozásról. A lányok kocsiján ugye ott volt a lenyomat (meg is mutatják, ahogy Kevin rátenyerel a kocsira) és így az ártatlan férfiak most bizonyíthatják, hogy semmi közük az ügyhöz. Kevin alig jut szóhoz, de John sejti, hogy nem ezért jött, így már Kevinnek is visszatér a hangja, le kéne szedni a bilincset. Férfiasan összevigyorognak, Nóri ötlete volt! John megtartja a titkot, és segít is a szomszédnak. Egyik kollégát elküldi a vágóeszközért, majd Kevint is ráveszi, hogy lesz szíves tenyérlenyomatot adni. Biztosra veszi, hogy ártatlan, ezzel a segítséggel már tisztázta is magát. Közben visszajön a kolléga, nincs meg a vágó, valaki elvitte, eközben szkennelik Kevin tenyerét, ő meg egyre jobban izzad. John a bilinccsel nem tud segíteni, de a rész elején megismert lakatost ajánlja, Kevin elég zavartan köszöni meg a segítséget majd sietve távozik, John pedig elég elgondolkodva figyeli őt.

A kocsiban Patti már búcsúztatja is Kevint, csúnyán lebukott, pedig Jarden-Miracle-be a szabadulás miatt érkezett. Patti akkor érezte magát igazán szabadnak, amikor Kevin karjai között meghalt, hisz végre vége volt és megkapta a szabadságát, amit a földi léte sosem adott meg neki. Kevin bánatos szemekkel néz rá, és nagyon igyekszik, hogy el ne bőgje magát. Este lett mire hazaért, Jill a verandán várja őt, nem volt meg a nagy beszélgetés, de Jill eléggé szétesett az apja dilije miatt, és ha valóban szereti Nórit és Lilyt, akkor hozza rendbe a dolgokat! Később Kevin felkeresi Laurie-t, szegény nő rögtön azzal kezdi, hogy reggel máris elmegy, de Kevin csak beszélni szeretne vele. Közös dohányzás töri meg a jeget köztük, Kevin beszámol neki Pattiról, mikor jelenik meg, mikor nem. Mikor Laurie feltűnt, és most is, Patti nincs Kevin mellett, talán mert fél, hogy Laurie bebizonyítja, hogy Patti nem létezik. Ő volt a terapeutája, és ez pont egybeesik az ő házasságuk idejével is és sokszor mesélt Kevinnek a pácienséről, igaz Kevin nem figyelt erre, sőt másra se, de most a régi infók visszaköszönnek, hisz Patti sokat mesélt neki az ex-férjéről. Viszont úgy néz ki, hogy Kevin egy erős érzelmi megrázkódtatáson megy keresztül és Patti a képzelete szüleménye. Október 14. mindenkire hatással volt és mindenkinek kellett valami, amibe kapaszkodhatott. Laurie és Tomi most is ezt csinálták, mert elhitették az emberekkel, hogy Tomi lett Ölelős Wayne 2.0, vagyis egy öleléssel elveszi mások fájdalmát. Mindent kitaláltak ehhez, amivel az embereket bevonhatták ebbe, de Tomi utált hazudni, majd összevesztek. A srác meg lelépett, ez lenne a ki nem mondott folytatás. Viszont az emberek hittek az ölelés erejében, mintsem hogy szembenézzenek a saját démonaikkal. Laurie is hasonló okokból csatlakozott a Bűnös Maradékhoz, hisz ők adtak valamit, így nem kellett saját magával megküzdenie. Kevin is ilyen okok miatt kapaszkodik Pattibe. De Patti nincs, és Kevinnek segítségre van szüksége, gyógyszerekre és akár kórházba is elmehetne, ugyanaz a baja, mint az apjának. Kevinnek eszébe jut, ha Laurie vezetékneve még mindig Garvey, akkor tudna neki szerezni karszalagot, és bejöhet vele a városba, hisz ha mellette van, Patti akkor eltűnik. Laurie Jill miatt aggódik, a lányuk nem kíváncsi rá, de Kevin szerint, ha neki sikerült ezzel megbirkóznia, akkor Jillnek is menni fog, csak Laurie segítsen neki.

9.png

Kevin és Laurie hazatértek, de Jill nincs itthon, lehet Michaelnél van a lány. Laurie elalhat a vendégszobában, és Mary jelenlétén is elcsodálkozik. Kevin váratlan dolog miatt kér bocsánatot, régen Laurie mindig győzködte őt egy kiskutyáért, amit sose kapott meg, Kevin pedig emiatt őrlődött. Laurie-nak jólesnek a szavai, minden rendben. Kevint telefonon keresik, Nóri az végre, Kevin aggódik, de hiába, Nóri nem akarja, hogy keresse, ez a „látok egy halott nőt” dolog egy kissé sok volt neki. Kevinnek is, de az még rosszabb volt, hogy Nóri elrakta a bilincskulcsot. Dehogy is, írt egy cetlit, amit a fotelre rakott, hogy a párna alatt találja a kulcsot, de Kevinnek leesik, hogy Patti a fotelon ült és nem látta a cetlit, ami most Patti nélkül kiszúrja a szemét. Persze Nóri meghallja, hogy ezt Pattira fogta, de Kevin kitartó, talált megoldást a problémájára, és szeretné, ha Nóri hazajönne és elhinné neki, hogy Patti már nincs. Lent Laurie nézegeti a fotókat, mikor megjön Jill, hát végig se akarja hallgatni az anyja magyarázatát, azonnal az apjához megy az emeletre, de Kevin meglógott, és mire Jill felért, Kevin addigra csikorgó kerekekkel hajtott el.

Kevin természetesen Virgil megoldását választotta, és elment az öreghez. Épp nála van Michael, de a srác elég zaklatott valami miatt, viszont mivel Kevin itt van, a srácnak mennie kell. Elköszön Kevintől is, aki végre készen áll a feladatára. Kevinnek meg kell innia valami mérget, ami megállítja a szívét, kb. olyan a hatása, mint a heroin túladagolásnak. Majd Virgil bead neki egy adag epinefrint, ami visszahozza őt. Kevinnek kb. 5 perce van, ennyi idő alatt megússza agykárosodás nélkül, de ekkor már rég megkapta az epit. Úgy tűnik, hogy Virgil tudja, mit csinál, mert az oszlopon ülő férfinek is volt egy hasonló kalandja, mint Kevinnek. Szegény Kevin félhet, nem akar meghalni, de Virgil ott lesz, tudja ő is, hogy az élet értékes. Odaadja a mérget, csak meg kell innia, de még a szájához se emelte a poharat, Patti megállítja. A kísértője óvatosságra inti őt, hisz alig ismeri Virgilt, aki ráadásul pedofil is, súlyos vádak ezek. Kevin lerakja a poharat és megkérdi Pattit, hogy ő vajon akarja-e, hogy ezt megtegye. Abszolút! Laurie azt mondta, hogy Kevin beteg, és ugyanaz a baja, mint az apjának. Beszéltek is mielőtt elköltöztek volna és az apja azt mondta, hogy attól gyógyult meg, hogy megtette, amit a hangok kértek tőle. Úgyhogy Kevin is ezt fogja csinálni, egy húzásra megissza a mérget, Patti persze most már visszakozik. Kell egy kis idő, mire a szer hatni kezd, ekkor Kevin habzó szájjal, remegve zuhan a padlóra, majd vége lesz. Virgil előkészíti az epit, de egész egyszerűen csak kinyomja az egészet a padlóra, majd fogja a pisztolyát és főbe lövi magát. Hamarosan pedig Michael visszatér, és mintha nem lenne meglepve azon, amit látott, majd elcipeli valahova Kevint.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.