Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fear The Walking Dead 3x13 - Oxigén

2017. október 03. 11:00 - Chat Géza

Tehát akkor Alicia magára és egy rahedli emberre zárta az atombunkert, hogy ott majd jól túlélik a zombi horda átvonulását a tanyán. Az ilyen svájci óramű pontossággal működő tervekbe szokott porszem kerülni, és hát itt sincs ez másként. Az egy dolog, hogy Alicia meglátja, amint az egyik ember a menekülés közben szerzett harapásnyomát takargatja, de Ofélia is érkezik, hogy nincs friss levegő. Ha nincs levegő, akkor meg mindenki meghal. Ez aztán a giga cumi.

Alicia kimatekozza, hogy nagyjából két órára elegendő levegőjük van. Hálistennek pont ennyi idő megjárni és megtisztítani a szellőzőrendszert. Ezzel Ofelia és a hozzánőtt fickó el is indulnak, Alicia pedig kiáll a nép elé, hogy van egy kis gond. Hogy ne legyen nagy gond, ahhoz a fertőzött embereknek önként kellene jelentkezniük, merthogy kevesebb ember, kevesebb zoxigént von ki a levegőből. Persze, hogy az eleinte még sunnyogó faszi jelentkezik elsőnek, mire beindul a dominő és többen is beállnak a mártír osztagba. Morfiummal és pillangó késsel eszközölt eutanázia lesz itt - mondja Alicia, mire egy-két önként jelentkező hirtelen elkezdi jobban érezni magát és inkább várna még ezzel a hülye ötlettel. Persze nem tör ki a parasztlázadás, marad a helyén, kivárja a szurit és a döfést a fejbe. Elsőnek egy indián megy. Alicia pánikrohamot kap, hogy meg kellett ölnie, de egy kedves néni megnyugtatja, hogy most astán erősnek kell lennie. Minden zokszó nélkül lerendezi a többieket, aztán visszamegy pihenni.

kepernyofoto_2017-10-03_6_55_02.png

Eközben Ofelia és a csávó már majdnem ott vannak, ahol lenniük kell, de a fickó nem tud megfordulni a szellőzőben, ettől előjön a néha visszatérő pánikrohama, de lenyugszik. Ezzel párhuzamosan Nick és Troy is Aliciáék megmentésén ügyködik. A terv, hogy felrobbantanak valami izét a bunker ajtajától messze, ami majd elcsalja a zombikat. Ehhez képest a terepjáróval sikerül ledarálni pár járkálót, majd izomból belehajtani egy lakókocsiba, minek következtében egy helikopterbe menekülnek. Azt nem értem, hogy miért nem tudtak a kocsival lassan araszolva, a dudára ráfeküdve, szépen elterelni a hordát, minek kellett ez a pöcsméregető Rambo-akció?

kepernyofoto_2017-10-03_6_56_15.png

Alicia felébred a szundiból és látja, hogy mellette lévő kollégája is befejezte a sziesztát, és vértől lucskos pofával zabál egy másik emberből. Na, ez így nem kóser Kis lökdösődés után, a legyengül Alicia pont olyan szerencsétlenül vagyis szerencsésen esik, hogy a kezében lévő bicska a zombi fejében köt ki. A harctól és az oxigénhiánytól egyből el is ájul. Erre látszik, hogy rajta kivül öten-hatan meg pont hogy felébredtek végre. Mondjuk zombiként, úgyhogy ez nem mondható sikernek.

Ofeliáéknak se gyszerű kipucolni a szellőzőt, de némi zombipara ellhárítása után azért sikerül. Beindul a ventilátor, Alicia is felébred, oszt már küzdhet is a zombivá lett bunkerlakókkal. Szerencsétlen nénike is beszundított, de még nem változott át. Egy rácsokkal elsezeparált helyen próbál életet pofozni bele, de nem nagyon megy. Innen már minden mindegy, gondolja magában Alicia, kitör a ketrecből, hogy majd ő akkor szitává lövi a zombikat. A muníció igen hamar kifogy, de szerencsére ekkor felrobban valami kint, majd tövábbi fegyveres erők jönnek segíteni tisztogatni a lánynak. Megjött anyuci!

Hát ennek a farmnak is lőttek, pedig milyen szép volt. Na, mindegy. Szerencsére ott a gát. Alicia hallani sem akar erről, hisz látja, hogy a mutter tervei eddig nem nagyon váltak be, úgyhogy ő megkeresi azt a helyet, amiről Jake hadovált, ami akkor nem köllött neki, amikor még ketten mehettek volna el oda, de most így facéran már jó lesz. Madison, az anyatigris nehezen, de felfogja, úgyhogy útjára engedi lázadozó lányát, majd végül Nicknek is megengedi, hogy szemmel tartsa Aliciát. Még jó, hogy visszajött a farmra a családjáért, ami most megint darabokra hullik. Ő meg leszállítja Ofeliát az apjának a gáthoz.

Hogy ebből mi lesz, az jó kérdés, mert nagyon évadzárós volt a rész vége, pedig még 3 rész van a fináléig.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2017.10.03. 14:18:41

Ezeknek a farmoknak sosincs jó végük. :)

Bár a TWD 2. százon záró része nagyon jó lett. Azt már többször megnéztem.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2017.10.03. 15:16:13

@Serrin: Rohadt jó volt ez a bunkeres rész. De az az igazság, ha csak a bunkeres konfliktusra koncentrálnak, és nincs a mellékszál Troy-jal és Nickkel, akkor sokkal jobb is lehetett volna.

Serrin 2017.10.03. 16:36:58

@Chat Géza: Este nézem majd meg.

Akkor azért röhögni fogok, ha megint találnak egy börtönt. :)

2017.10.04. 05:55:20

bitang jó rész volt, vadászkutya pózban néztem a bunkeres történéseket, és meglepődtem, h mindenki meghótt, pont azért nem erre számítottam, mert messze még az évadzáró. papírforma azért annyiban bejátszott, h megint elfelejtették, h NE lelkizz baszki, mert megmurdálsz. (plusz ahova ez a csapat is beteszi a lábát, ott garantált a totális káosz és pusztulás, mint rickéknél)
Nicket pedig továbbra is imádom!

Important roll 2018.01.10. 00:50:09

A harmadik képen azt a helyzetet látjuk, amikor az ember egy pillanatig nagyon szeretne zombi lenni.
süti beállítások módosítása