Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 5x07 – If I Should Fall from Grace with God (18+)

2017. október 02. 11:00 - tinipuma

Végre valahára kaptunk egy pörgősebb részt, vágjuk is bele gyorsan. Mickey kalandjával kezdünk, az öreg ugye annak a kocsinak a csomagtartójában pocol, amivel Avi sebesült tettestársa menekül a lövöldözés helyszínéről. A gringo valami lepukkant kültelki hangárban áll meg és hogy-hogy nem, mindjárt az első dolga, hogy kinyissa a csomagtartót. Mickey persze azonnal leüti, aztán helyet cserélnek. Az öreg magához veszi a tettestárs pisztolyát és elsétál.

01.jpg

A múltkor Terry elindult feloldozásért, most láthatjuk magát a gyónást. Abbyről van szó, persze. Terry elmeséli a rákot, hogy egyre szarabb és szarabb lett, és a sógornője öngyilkos akart lenni. A pap erre le is csap menten, csak nem megölte magát a kedves rokon? Terry kitér a kérdés elől, szerinte a nő tuti a mennyben van, igazából nem is Abby lelkéért aggódik. Hanem a sajátjáért. Ezzel otthagy csapot-papot (bocsánat), meg sem várva a feloldozást, bár ha belegondolok, azt végül nem tudtuk meg, hogy mi is volt az a bizonyos bűn. A templom előtt várakozó Bridgetnek csak annyit vet oda, hogy el kell mondania Raynek, hogy mit tett. A kiscsaj se érti.

Ray elkíséri Nataliet a forgatásra, biztosítja a nőt, hogy Landry nem fog kellemetlenkedni, de ha mégis, csak hívja őt, a problémák megoldóját. Natalie szempillarezegtetve közli, hogy ő a maga részéről akkor is telefonálna, ha az expasi nem bukkan fel. Ray erre nem válaszol, a csaj pedig egy Gustavo nevű fura figura társaságában elindul dolgozni.

02.jpg

03.jpg

Valahol egy másik stúdióban Daryll várakozik. Megismerkedünk egy Antoine A'Shawn Anderson nevű fazonnal (szia Turk, jó újra látni!), akinek szófosása van, amúgy imádja Mick forgatókönyvét. Tehát nem normális. Bebocsáttatnak Jay White irodájába, a pasas ránézésre sportot váltott, jobb is, a tai chi gyakorlása közben legalább nem kell kardokkal hadonászni. Visszatérve a forgatókönyvre, remek darab, csak itt-ott ki kell pofozni, dél-Boston helyett Harlem, ír főhős helyett fekete vietnami veterán, ilyenek. Na jó, átírják az egészet, ezért van itt Turk, mertmivel ő forgatókönyvíró. Mick lesz a társszerző, Daryll pedig producerkedhet egy halom lóvéért, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy neki kell lenyomnia az apja torkán a keserű pirulát. Daryll szerint az öreg ebbe nem fog belemenni, de Jay négyszemközt közli vele, hogy Mick irománya a legszarabb amit valaha írtak (pedig a Sharknado is elkészült), úgyhogy ezt kell szeretni, így kereshetnek egy kis pénzt is, egyébként kéri vissza a bizonyítékokat.

Mick az irodában várja Rayt és végre elmeséli az egész kalamajkát. Szerintem elég meggyőzően hozza a bűnbánót, de a fia elküldi a picsába. Viszont legalább most már valaki intézkedik, hősünk mindjárt hívja Franket, beszélniük kell. A talira egy bárban kerül sor, Ray röviden előadja mi lesz: hajlandó kinyírni Avit, cserébe Frank kussol, kiengedi az öccsét, viszont beviszi Mickeyt, lehetőleg örökre. Az ügynök csak pislogni tud.

Bunchy a börtönben csak nem bír magával, nekiesik az elrablójának, hogy kéri vissza a pénzét. A másik adja az értetlent, első körben nem jutnak semmire. A második menetben Bunch azzal jön, hogy ő bizony azonosítani tudja a kollégát, így simán nyakába varrhatják a szendvicsbolti rablást. Ez hat, viszont a pasasnak fingja sincs a készpénzről, a társa őt is átbaszta.

Daryll az irodában találja meg az apját, ahogy sejtettük, Mickey hallani se akar a forgatókönyve átírásáról, azon végképp kiakad, hogy a főhősből feketét akarnak csinálni, naná, saját magát óhajtaná vásznon látni. Amúgy cefetül van éppen, csak haza szeretne menni. A kocsiban még mindig a változásokat fikázza, Daryll végül közli, hogy az örege egyszerűen rasszista, hiába kefélt fekete nőkkel. Ki is rakná az apját a kocsiból, de Mick szokása szerint kidumálja magát a fiánál, úgyhogy maradhat. Később hazamenés helyett a bárban üldögélnek, az öreg jegeli a fején esett bumpszlit és tervet kovácsolnak Frank ellen, itt az ideje, hogy az ügynök végérvényesen leszálljon a Donovan családról.

05.jpg

06.jpg

Az irodában Ray Lenát faggatja Avi hollétéről, a csaj nagyon nem akarja átadni az infót a főnökének, pedig lerí az arcáról, hogy napi kapcsolatban van vele. Hősünk elmagyarázza, hogy a kollégának halnia kell, különben minden dominó borul, azaz valamennyien baszhatják. Lena nem igazán veszi meg a magyarázatot, inkább az ügynököt nyírná ki, akár személyesen is, de Ray szerint ezt kell csinálni, Frank mégiscsak a helybéli FBI főnök. Lena összeszorított szájjal és szúrós szemmel néz. És hallgat.

Terry hazajön, először a tesóját hívja, beszélni akar. Ray elhajtja, most éppen nem ér rá. Nem is, éppen Avit szeretné becserkészni egy motelben – ezek szerint Lena csak kiadta a hollétéről szóló infót. Azért odaszólt az áldozatnak is, gondolom, mivel hősünk az ajtó berúgása után igencsak szorongatva érzi magát. Rövid birkózás után Ray kerekedik felül, Avi megadja magát. Azért szokott rá a drogra is, mert cserben hagyta a munkaadóját, most már várja is a halált, de az még odébb lesz.

A nemrég megismert Gustavo egy kolléganőjét basztatja, miszerint a nő gyengeelméjű, hiszen piros vért festett egy földönkívülinek. Aha, a faszi maszkmester, ezért hívja Ray is, Avi halálát kell megkoreografálni valahogy, hősünk csak nem képes kinyírni egykori kollégáját. Gustavo persze segít, lesz pár lövés vaktölténnyel meg némi művér és Avi holtan hever, Lena veszi videóra az akciót. Jöhet a könnyes búcsú, Avi kap új útlevelet, irány Kolumbia. Indulás előtt még bevallja Raynek, hogy testvéreként szereti, de választ nem kap, hősünk csak annyit mond a kollégának, hogy soha ne jöjjön vissza. Eközben Mick és Daryll akcióba lendül, azaz egyelőre csak követik Franket, a komolyabb lépésekhez meg kell várni, hogy Bunchy kikerüljön a sittről.

Ray elviszi a bizonyítékot Franknek, íme, feladat elvégezve. A videó elég meggyőző, az ügynök nem óhajtja megtekinteni a hullát – amiről Ray amúgy azt kamuzza, hogy a csomagtartójában van. Most már Franken a sor, hogy megtegye amit ígért. Hívja is Mickeyt, megbeszélik a randit, az öreg megkaphatja az ellene szóló bizonyítékot, csak egyedül jöjjön. Aha.

A börtönben Bunchy kezd összebarátkozni az elrablójával. A pasast igencsak érdekli, hogy mennyi pénz volt a tatyóban – na meg persze az, hogy mennyiért baszta át a társa. Mielőtt igazán összemelegednének, érkezik egy őr, Bunchy szabad. Új barátja elismerően biccent, pajtás, neked aztán fasza ügyvéded lehet. Bunch gyorsan megkérdi a cimbora nevét – mármint az igazit – és távozik. Nem megy messzire, csak a szemközti óvadék irodába, Daryllt hívja, aztán papírt töltöget, aha, kihozná a kollégát is, úgy tűnik pénzvadászat következik. Erre befizetek.

08.jpg

09.jpg

Ray fáradtan hazatér, épp leülne egy pohár itallal, de Natalie már várta. A csaj magyaráz valamit a vízesésbe ugrálásról, egyébként csak meg szeretné köszönni a sok segítséget. Természetben, persze. Egy röpke pillanatra úgy tűnik, Ray ellenáll, de aztán mégse, szóval dugnak. Szex után végre jöhetne az ital is, de Terry becsörög: beszélniük kell, de most már tényleg, és azonnal.

Mickey természetesen nem egyedül, hanem Daryll társaságában megy a találkozóra. Frank már várja, a bizonyítékok a kocsijában vannak, mondja. Itt hangzik el az epizód legjobb poénja Mick szájából: mostanában nincs szerencsém a csomagtartókkal, mormogja. A pechszéria még kitart amúgy, Frank a bizonyíték helyett bilincset vesz elő, és már darálja is a szokásos monológot a fogvatartott jogairól. Mick kiakad, kurvára nem erről volt szó, próbál fenyegetőzni, hogy mindent kitálal, de Frank is megmérgesedik és pisztolyt ránt. Lövés dörren, basszameg, az öregnek annyi!? Ja nem, Daryll lőtte fejbe hátulról az ügynököt, az ő vére teríti be az elképedt Mickey arcát. Szuper, sikerült kinyírni az FBI főnökét, lehet menni újabb adag betonért.

10.jpg

Ray a bárban találkozik az öccsével. Terry elmeséli a New Yorkban történteket, azt, hogy találkozott egy nővel, akit megműtöttek és túlélte a betegséget. Raynek igaza volt, Abby is meggyógyulhatott volna, az öcskös pedig most azért van mocsok szarul, mert segített a nőnek kiszállni. Pontosabban ő adta neki oda a gyógyszereket. Ray megvonaglik, kis híján elhányja magát, de aztán inkább behúz egy hatalmasat az öccsének. Láthatóan egy hajszál választja el az idegösszeomlástól.

Címkék: 18+ Ray Donovan
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2017.10.02. 21:23:43

Raynek is fura gusztusa van, mástól terhes nőt dugni.... Mehh!

Gáz lesz még Barnes lelövéséből, tippre nem is kicsi, én aszondom. Már az épp elég, hogy mit szól Ray, és akkor a hatóságokról még nem is beszéltünk.

Kezd beindulni végre!

Is 2017.10.30. 09:54:02

@AaannnaaA: "Raynek is fura gusztusa van, mástól terhes nőt dugni...." Valakinek azt is kell. :D
A Banshee-ben jobban bírtam a csajt, ott legalább meztelenül dugott. :P

"Visszatérve a forgatókönyvre, remek darab, csak itt-ott ki kell pofozni, dél-Boston helyett Harlem, ír főhős helyett fekete vietnami veterán, ilyenek. "
Moszkvában Zsigulikat osztogatnak... :D

Bunchy-n már csak a fejemet fogom...

Párom annyira megmondta, mikor Mickey letette a pisztolyt az ülésre, hogy Darryl fogja lelőni Franket! Már csak lottózni kellene mennünk...

Ez az egész évadon át tartó lassan rakjuk össze a dolgokat, hadd kapjon agyfaszt a kedves néző, nagyon nem jön be. A Blindspotnál még értem, mert ott a történet lényegéhez tartozik, de itt csak szimplán idegesítő.
süti beállítások módosítása