Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Elfeledve (Absentia) 1x01 - Emily előkerült

2017. szeptember 27. 13:00 - Scott Pilgrim

Családi videónak tűnő emlékfoszlányokat látunk hősünkről, ahogy cukiskodik a kutyával, a családdal, a gyerekkel, aztán egy csapásra a jelenben találjuk magunkat, ahol őt kikötözve pofozzák egy sötét helyen. Aztán egy üvegkalitkában fekszik eszméletlenül, de hamar felébred, amikor elkezdik teleengedni azt vízzel. Próbálkozik a levegővétellel, amolyan fordított traumaként a kínzás triggerel nála kellemes emlékeket arról, hogyan tanította úszni a gyerekét a férjével. Majd egy tárgyalóban találjuk magunkat, ahol halálra ítélnek egy ijesztő külsejű férfit egy Emily Byrne nevű nő meggyilkolásáért. Az ítélet után egy elég borostás férfi elkezdi gyorsan követni az elítéltet és az őt elvezető rendőröket. Közben egy híradós bejátszásból megtudjuk, hogy Emily Byrne az a nő, akit az akváriumban kínoztak, és amúgy FBI ügynök. A borostás férfi közben beéri a rendőröket, kiderül róla, hogy ő Emily férje, amikor le kell fogják, mert ordítva próbálja megtudakolni az elítélttől, hogy hol van a felesége. Ugrunk az időben hat évet, egy evezőcsapat talál egy vízihullát. Egy Tommy nevű nyomozó érkezik ki, a vizsgálatok kimutatják, hogy gyilkosság áldozata lett, és a gyilkos védjegye megegyezik Emily gyilkosáéval, aki éppen sitten ül, szóval lehet, hogy nem az igazi tettest fogták el, vagy csak valaki másolja őt. Közben kiderül, hogy Emily férjének már új felesége van, látjuk a gyereke úszóversenyén. Utána a temetőbe mennek virágot vinni Emily sírjára halálának évfordulója miatt és ott találják a karakteres arcú Ralph Inesont (aki a Trónok harcából és a The Witch-ből lehet ismerős). Később Emily férje, akiről kiderül, hogy Nicknek hívják, a telefonjára ébred, valaki az éjszaka közepén hívja. Egy ismeretlen az, aki közli, hogy Emily még él, ad egy pontos címet is, hogy hova menjen.

abs001.jpg

Nick azonnal autóba pattan, a mostani felesége értetlenkedésére és a megadott címhez hajt. Ott már várják a mozgósított emberei, kiderül, hogy Nick is FBI ügynök. Gyalog elmennek felfegyverkezve a pontos címre, és ott találják az üvegkalitkát, benne a még élő Emily-vel, meg tele vízzel. Próbálják kiszabadítani, eredménytelenül, amikor észrevesznek egy lakatot visszaszámlálóval. Bombának hiszik, de csak kioldja magát, így ki tudják szabadítani Emily-t. Beviszik a mentők gyorsan, Nick kint vár rá. Hívja közben az aktuális feleségét, aki nem veszi fel, a tévéből értesült a hírekről és sokkosan ül a zuhany alatt. Végül visszahívja később, mikor összeszedte magát. Közben a gyerek az ajtóhoz megy, kinyitja, és ott várja a sajtó, akik rögtön nekiszegezik a kérdést, hogy mit szól, hogy a halottnak hitt anyja még él. Rájuk zárja az ajtót az aktuális feleség – akit Alice-nek hívnak amúgy. Közben beér Emily testvére, kijön az orvos, közli, hogy stabilizálták az állapotát, de pihenésre van szüksége, és traumatizálódott. Nick bemegy eligazításra, ahol a karakteres arcú Trónok harca-színészről (akit Adamnak hívnak), kiderül, hogy Nick felettese. Nick meg elmondja, hogy Harlow, az Emily gyilkosságáért elítélt fickó hívta az infóval, hogy hol találja Emily-t. Ami fura, mert hát, el van ítélve. Közben egy újságíró a telefonjával belopódzik Emily-hez, hogy fényképeket készítsen róla, de Emily fenyegetésként érzékeli és reagál rá, így ráugrik és vállon döfi hörögve. Később, amikor fogadhat látogatókat, megtudja, hogy 6 évig volt távol. Megtudja azt is, hogy Nick újraházasodott. Nick bemegy kihallgatni Harlow-t, aki arról beszél, ideje kiengedni, hisz ártatlan. Aztán azt mondja, hogy Nick most majd vigyázzon rá jobban, amitől Nick eldurran, rátámad, végül lefogva vezetik ki. Közben Emily-ből sikerül kiszedni, hogy a fogvatartója arcát nem látta soha, maszkot viselt. Végül úgy dönt, haza szeretni menni, és kiengedik.

abs002.jpg

Nick és Alice éppen várják, hogy megérkezzen hozzájuk és veszekednek. Megérkezik Emily, a kutya megismeri, majd a gyereke – aki Flynn – is lejön, de eléggé távolságtartó, miközben Emily könnyek közt csodálkozik rá. Végül Alice tanácsára Flynn felmegy megmutatni a szobáját Emily-nek, ahol közli vele, hogy bántja az anyját, mert Alice és Nick előtte sosem veszekedtek. Ettől Emily összeomlik és elmegy gyorsan a tesójával. Kiderül, hogy a tesóját kirakták az orvosi állásából, mert a tesója eltünése után rákapott a drogokra és a melójából szerezte be őket, de már két éve tiszta. Emily úgy dönt, minden módszert bevet, hogy megtudjanak tőle bármit, mert amúgy semmire nem emlékszik kábé, hipnózissal próbálkoznak és elkezd neveket mondani. Nick a nevekből gyorsan összerakja, hogy ezek prostituáltak nevei, akiket egy hírhedt strici futtat, és tegnap pont látták az autóját a környéken, ahol megtalálták Emily-t. A nyomozócsapat egyik része a strici után nyomoz, a másik a strici és Harlow kapcsolatára. Nick segítséget kér Tommy-tól, majd elmegy Emily-hez elmondani, mire jutottak. Emily egyik régi ügye volt a strici, aki szerette virágnevekről elnevezni a kedvenc futtatott lányait. Emily ledöbben, majd kihozza a virágokat, amiket küldtek neki, pont olyan virágok, ahogy az üggyel kapcsolatos örömlányokat nevezte a Robert nevű strici. Elmennek az egyik lányhoz, aki csak Emily-vel hajlandó beszélni, tőle megtudakolja, hol van most Robert, majd bemegy, és Adamnak elmondja, csak akkor árulja el, hol van, ha ő is mehet letartóztatni őt. Belemennek, le is csapnak éppen emberkereskedelem közben, viszont a Robert nevű stricit pont nem sikerül elkapni, Emily nekitámad annak a fickónak, akit a stricinek hisz, le kell fogni. Letartóztatnak egy rakás embert, majd Adammel közlik, hogy megvannak a vízihulla boncolásának eredményei, és a hulla a Robert nevű strici, a körme alatt pedig Emily DNS-ét találták meg. Ezzel pedig vége az első résznek.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása